- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bodva
aktív tag
Egyszer javaslom nézz meg egy dual radit
MOndjuk egy 60mm-est
Hidd el az többször akkora, mint amit léghűtésnél raksz a gépedre
Én egy 3770k-t és egy 680-at 40fokon tudok tartani (a vga-t, a procit 4.2-n meg 52fokos a legmelegebb mag) egy 60mm-es dual radival 22 fokos szobában
-
bodva
aktív tag
Egyébként te mást is tudsz az állandó vinnyogáson kívül? A hozzászólásaid 80%-a arról szól, hogy jajj de szegények vagytok, mert nektek csak i3 van és jajj nem foglalkozik senki veletek.
Az esetleg eszedbe se jut, hogy nem tudnak rá válaszolni? Vagy még nem látták a kérdést?
-
bodva
aktív tag
válasz
ImpersonatoR #9959 üzenetére
Én 4.5-ig jutottam vele.
A felett tolhattam az arcába az 1.5V-ot isMeg se mozdult
-
bodva
aktív tag
válasz
ImpersonatoR #9957 üzenetére
Rengeteg, de az én 3570k-m is így ment, szóval normális.
Malay lesz ugye? -
bodva
aktív tag
Tegnap volt alkalmam próbálkozni
Elég jól rájöttem, hogy a Corsair XMS3 8GB 2000MHz-s kitnél miket kell állítgatni. Szerintem ment volna jobban is 2400-nál, de már csúnyán melegedett. Majd teszek ezekre is blokkot
Ivy-nél mit mondasz biztonságos memória fesznek? Ami még tuti nem okoz neki gondot? Többször láttam már, hogy az 1.575 a max amit adjunk neki, mert e felett már a proci degradálódhat.
-
bodva
aktív tag
válasz
kmarcell #9937 üzenetére
Elméletben ki, de ha egy prociigényes játékot tolsz, akkor lehetnek gondok.
Pl. a BF3 szereti bekajálni a procit reggelire, ott lehet, hogy nem marad elég ereje, ahhoz, hogy még a VGA-val is foglalkozzon teljes munkaidőben--------
Jut eszembe aki eddig nagyon okos volt és azt mondta, hogy a 3770k rosszabb a BF3-ban, mint a 3570k az bújjon el és húzza meg magát
Tapasztalatból mondom, hogy azonos órajelen, 6-7 FPS-t nőttek az értékeim, a minimum fps-eim pedig kb 4-5tSzóval a 3770k nagyon is alkalmas játékra, csak van még egy-két szoftver amivel nem tökéletes (pl. Far cry 3, de ez is csak idő kérdése).
-
bodva
aktív tag
A VTT a processzorban lévő memóriavezérlőnek adott feszültség értéke (ha jól tudom).
Asus lapoknál nincs (vagy legalábbis nem találtam) VTT-t, de több helyen is írták, hogy a VCCIO és VCCSA felel ezekért (egészen pontosan csak a VCCIO és ha megnézitek az Asus lapoknál 2 is van, külön a 2-2 slotnak!)
VCCIO-nak maximum 0.5V eltérése lehet a vram-hoz képest. Tegnap szórakoztam a ramjaimmal feltoltam őket 2400-ra, itt 1,175 elég volt neki bőven. Fontos, hogy a VCCIO és a VCCIO2-t is állítsátok be!
A VCCSA-ra nem jöttem mé rá teljesen, de ennek elég volt 1.1-en lenni a stabil működéshez.
Van még egy VTTDRAM érték is, ennek az értéke általában 50%-ának kell lennie a ramnak adott feszkónak, de 0.8750-nél már szépen tuningolhatóak a ramok. Stabilitásban van szerepe!Én ennyit tudok, de valaki remélem leírja pontosabban, részletesebben.
-
bodva
aktív tag
Maximus Gene V lapban valaki vágja, hogy a VTTDDR Voltage az mit szabályoz?
Ez lenne a VTT, amit kerestünk eddig? És nem is a VCCS-nek kell 0.5V-al kevesebbnek lennie, mint a memóriának, hanem ennek kellene?Mondjuk ha ennek (VTTDDR) 1.0V-ot adok, akkor már vörösen világít, amit nem kellene szerintem.
-
bodva
aktív tag
Dupla
-
bodva
aktív tag
Nálatok 3770k mellett mit ír ki a rendszer alaplap hőmérsékletnek?
Mióta beraktam a 3770k-t, jelentősen megnőtt ez az érték (4-5 fokkal magasabb, mint volt)AI suite-ban nézem és most 40-42 körül van.
A proci meg 1V-al megy 4.2GHz-t, szóval ilyen alacsony fesz értékeket rég nem produkáltam.
Amúgy tapintásra is süt a déli részen lévő borda, az milyen funkciókért is fele? -
bodva
aktív tag
válasz
haddent #9865 üzenetére
Szerintem meg az FX6xxx áll közelebb hozzá, mert ebben legalább az alkatrészek nagy része ténylegesen meg van (ugye 3 modul van benne).
Az i3-ban pedig van 2 erős mag, meg 2 logikai, ami maximum 20-25% sebességnövekedést hoz és azt sem mindenhol!
Szerintem hosszútávra az FX6xxx speciel jobb az i3-al szemben.
Amúgy én FX8150-ről váltottam 3570k-ra. Benchmarkokon kívül semmi különbség nincs. Ezért is váltottam most tovább 3770k-ra -
-
-
bodva
aktív tag
-
bodva
aktív tag
válasz
Ferdzsoo #9672 üzenetére
Ez elég nagy hülyeség lenne. Ha én belőttem az enyémet 4.5GHz-re, akkor alapból 1,48V-ot adott neki, szóval eleve belőttem egy fesz értéket ami felé semmiképp nem megyek, mert nem tudom lehűteni még vízzel sem normálisan, aztán emelem a szorzót.
Ivy-nél a a feszültség érték kritikusabb pont, mint a MHz-ek.
Szerintem -
bodva
aktív tag
válasz
Ferdzsoo #9668 üzenetére
Te most szívatsz?
Egyszer ezt írod:
A fesz a MHZ-el emelkedik együtt, anélkül hogy állítaná...Erre mondom, hogy oké, de lefixálja a feszt arra amit alapból adott neki alapórajelre a lap, mert így 4GHz-n szerintem még a gyári hűtő is elég lehet. Erre most meg már azzal jössz, hogy biztos, hogy túlfeszeli...
Most vagy nem értelmezted, amit legelőször írtam, vagy én nem tudom mi van veled
-
bodva
aktív tag
-
bodva
aktív tag
válasz
Ferdzsoo #9337 üzenetére
THX-nél is megkülönböztetünk egy csomó típust.
Az alaplapit még sosem használtam (nem mertem rádugni az erősítőre Marantz SR7005), de az biztos, hogy nem ér semmit
Minimálisan mondjuk már hallottam egyszer különbséget két alaplapi hangkártya között, de ott a pc-s hangfalam 25k-volt és csak 2.1.Szóval az, hogy rajta van a THX matrica koránt sem jelenti azt, hogy az pont azt a minőséget hozza amit elvársz (ráadásul nem is biztos, hogy JACK-re értendő a THX minősítés, hanem lehet, hogy optikára)
-
bodva
aktív tag
válasz
#70339072 #9123 üzenetére
Már lassan 2 éve az AsRock is ugyanezt az eljárást követi
Ha másért nem is, legalább azért szerezz be egyet, hogy lásd, hogy mennyit fejlődött a cég. Már nem az Asus leselejtezett szutykait kapja meg, hanem ő is minőségi alapanyagokat használ
Ezért akarja most felvásárolni az Asus
-
bodva
aktív tag
válasz
BomiBoogie #9117 üzenetére
Így van!
Ugyanezeket a szolgáltatásokat és felépítést Asus-ban drágábban kapod meg!
Az AsRock rendesen jön fel, mint a talajvíz -
bodva
aktív tag
Azért a nem rendeltetésszerű használatba ne menjünk bele.
Azért szorzózármentes a proci, hogy lehessen emelni az órajelet.Amennyiben egyszer a jövőben úgy döntenek, hogy ne lehessen tuningolni, akkor majd szépen az alaplapgyártókkal kiszedetik a funkciókat az UEFI-ből (mint egy laptop bios-nál) és akkor már tényleg nem rendeltetésszerűen használja az aki tuningolta!
-
bodva
aktív tag
Már 30, és csak azért írtam, mert úgy tűnt, hogy lebecsülöd a képességeit
A hétvégén raktam össze egyet és így első kézből tudom, hogy milyen korrekt kis proci5GHz-t bírt léggel és csak egy Hyper212+ hűtötte (igaz nem gyári ventikkel).
Az IGP is simán felhúzható volt 1013MHz-reDe ez nem ide tartozik, csak megosztottam, hogy elég jó kis proci lett
-
bodva
aktív tag
-
bodva
aktív tag
Egy ideje már nézem ezt a vitát Liquid Pro-ról és most már engem is érdekel
Tehát amikor leszedted a hűtőt, akkor sem a proci kupkaján sem a hűtő talpán nem volt semmilyen elváltozás ugye?
Mennyi időt használtad?
Azért kérdezem csak, mert amit valaki linkelt, hogy már 5 perc után csúnyán szétmarta a réz talpat (ha egyáltalán az réz volt), akkor az elég nagy kamu volt.
Valamint ha ennyi csöpög, akkor azért a kupak alá berakni nem éppen életbiztosítás nem? -
bodva
aktív tag
Ha jól tudom, akkor Quad channelhez LGA2011-es foglalatú proci kell (és lap).
Valamint ha két dual channelt betolsz elvileg azzal is mennie kellene a quadcahannelnek, de ez már kevésbé biztos!Amúgy én most Corsair XMS3-at használok. Alapból 1.5V-on megy 1800-at cl8-ban is ha szerencsés kitet fogtál ki.
Nekem 3 vásárlásból kettő lett ilyen, szóval jó arány (most 16gb csücsül a gépben).
-
bodva
aktív tag
válasz
#70339072 #8748 üzenetére
Ha jól tudom (bár én sem vagyok fizikus
) akkor a polírozás során belülről távolodna a kupak alja és a die. A paszta pedig nem arra van, hogy minnél nagyobb távolságon keresztül tudjuk átvinni a hőt, hanem, hogy a kis egyenetlenségeket kitöltsük, valamint egyenletesen menjen át a hő.
A kupak tetejének polírozása hozhat a konyhára, de ivy-nél belül van a gond, nem felül
-
bodva
aktív tag
válasz
#70339072 #8745 üzenetére
Olyan vagy
Nem az a lényeg, hogy jól vezesse a hőt
Hanem hogy cép legyen
Az intelnél gondoltak azokra is, akik a kupak másik oldalát is szeretnék megnézni
--------
Akoska miért érné meg nekik lehúzni a pasztát? Szerintem nem túl logikus. Ettől még persze lehet, hogy volt valami gubanc azzal a rézzel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest