Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Tehát ha nekem most a BIOSban 1,334V van pl, és beállítok -0,2V-ot, akkor ebben a tartományban szabályozza a feszültséget igény szerint?
Mínuszba nem tudok elmenni, mert alapban 1,334V van beírva. Ha beírok pl 1,01-et akkor meg nincs offset mód, mert a manual módot használtam.
-
ST05
őstag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
azt aláírom, hogy nem a legjobb, de ugyanaz K-s és nem K-s közt, én erre írtam!
de szerintem inkább azért van alatta ilyen paszta ,mert mindegy nem árt neki,
hütö-piac meg erős ( jó lové )( mennyiünknek van 20-30ks hütése meg több, csak ggondoljatok bele sokatoknak majdnem a proci ára a hütö, alap hogy hatalmas biznisz,,,
megállapodás is lehet a dolgok mögött persze.Azért azt ne feledjétek hogy minimum 7 évre vannak tervezve, és addig ki kell tartson kiszáradás nélkül,
amit ki is nézek ezekböl a massziv pasztákbol, mint a gpu-k ragacsa, hosszu távra nagy höfokokat kelll kibirjanak, ugyan megnéznék egy mx2 öt a kupak alatt fél-1 év után,, karomat tenném rá,
hogy ujrakenés nélkül rosszabb lenne sokkal egy év után mint a gyári megoldás ! -
Cole86
senior tag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Hm.. Malay verzió?
Ha vannak jó cuccaid (cserébe még
) akkor beszélhetünk róla.. 
4200@1,13v az nem rossz annyira..

Repsol600 : akkor te is sz*rba léphettél proci vétel előtt... (én nem emlékszem már rá)

Amúgy pedig a lapod és a hűtés különbség is közre játszhat némileg.. lehet csak éppen, de akkor is..
-
Cole86
senior tag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
szeva! Tetszik az avatarod!
Mindjárt lövik a pizsimet ,de addig egy kérdés ill ajánlat... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A te "verdád" mit megy ? Kocsiba fogadás 1 körre?

kovsol : Ejj, az sem megy rosszul, lehet enyim akkor 4400on menne 1030mv körül

1,2v-on abszolválta a 4800mhzet... nem jelentem ki ,h 100%ig stabil ,de prime ment és linx is stabil volt ,de az még egy MSI Z77 Mpower Bing Bang lapban..
viszont 1kártyához én feleslegesnek tartom azt az erőt... (persze van olyan game és program ami kihasználná, pl shogun 2 [link]
vagy rendelés stb.. ) -
fatal`
titán
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Nem nyúltam ilyesmihez. Az merre lehet?
Szerk.: Megnézem min van, ha megtalálom.
Szerk2 (mobilról, bocs a hibákért): Semmi ilyesmit nem találok a biosban. A memory multiplier 16-on van, Performance Enhance: Normal (van még turbo meg extreme), dram timing selectable: auto, profile hddre voltage 1.5V, VTT 1.05V, channel és rank interleaving auto (szürke amúgy is), channel a, b timingnál minden auto. Voltagenél dram 1.5, többi normal (0.750V).
Cpu offset +0.010, 45-ös szorzóval, többi normalon., gput nem használom az alap 1150-en van mindenhol máshol auto.
-
Pubszon
veterán
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Akkor rossz/régi Prime95-öt használsz, tegnap beszéltük itt ki, hogy melyik a jó.
Az új P95 is AVX-es és annyira terhel mint a Linx, nálam még 1 fokkal rá is tett a Linxre, de annyit a szobahőmérséklet is változhatott közbe. -
daveoff
veterán
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Bf3 is felviszi ennyire? Azért ez egy kicsit erôs, nem gondolod? Nekem linx alatt max 75-85 fokosak a magok 4,4ghz-en, bf3-ban 60 fok körül van max.
Tomace91: fontos neked a 4,5ghz? Nálam 4,4ghz-en sokkal tûrhetôbb beállításokon megy, mint 4,5-ön. Az a 100mhz már nem sokat számít. Az enyém is elég melegedôs fajta.
-
Gtaati
őstag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Értem, köszönöm a válaszodat, erre valamilyen megoldás ? Csak, ha kupakot levesszük? Garanciában erre lehet reklamálni? Köszönöm!
Hát a magok kb 10 fokkal melegebbek, tesztelni az intel burn tesztel csináltam max beállítások mellett!
2 hozzászólás összevonva.
[ Módosította: radi8tor ]
-
GuguGuru
tag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Semmi gond, volt egy idő amikor az alaplapgyártók megemelték 100,9-re egyes modelleknél, hogy a tesztekben kicsit gyorsabbak legyenek a gyanutlan szemeknek.
De a ma felrakott F18as bios már maga 100,1-re teszi autónál, szerintem emiatt is lett a sok forumozó szerint stabilabb, csak ezt nem gondolták igy végig, vagy nem nézték.Én nálam ATI szóba sem jön mert a CUDA-t sok mindenre használom, Boinc, video kódolás, stb.
Mellesleg a Physx-et is szeretem.A fogyasztásra meg azt tudom mondani, hogy a hangrendszerem egy highend házimozi, 1500W-os Parasound erősitővel, és egy 1200W-os Velodyne mélyládával, plusz egy 400W-os vetitővel, ergo hogy emelett a gép 200 vagy 300 Wot eszik amikor játszom, lássuk be nincs jelentősége.

-
GuguGuru
tag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Ne haragudj, de ha vkinek olvasási és értelmezési nehézségei vannak, azzal nem tudok mit kezdeni...
_Nem emelem a BCLK-t, hanem csökkentem_ !!! Mert gyárilag a giga lap, ha auto-n hagyod, vagy 100Mhz-re állitod akkor 100.9-et ad ki. Bármi logikát nélkülözve 99.98-nál adja ki a tiszta 100 Mhz-et, de 99.97-nél már 99.5öt ad. Azért állítottam be pontosan 100-ra, mert külföldi fórumokon azt írták, ez van hogy segít a stabilitáson. Valóban segített.
-
-
peu407
senior tag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Szerintem ezek a hőfokok igen rendben vannak.
Tegnap este próbaképp játszottam egyet a PES 2013-al.Igaz nem full HD-n,mert a Samu T220 még sajna nem az. A proci fogyasztása 4200-on 25 watt volt a hőfok 40-45 fok,a vid meg 0.9 és 1 között ingázott.
Ma megy fel az editáló progi,oszt jönnek a konvertálós tesztek.Eddig nagyon meg vagyok elégedve a konfiggal!
-
opti06
aktív tag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
No. beraktam procit 4.2re meg hasonló feszre mint nálad van, hogy hasonló környezet legyen.
(igaz most szoba nálam 25fokos)
kupak és leg melegebb mag között nálad 10fok különbség van, nálam 19
(bár 21 a max ha ugrásokat nézzük)
Mondjuk be lehet tudni annak, is valamelyest, hogy víz van és hamar elviszi a hőt (már amit átad a mag a kupaknak a csúcs pasztán keresztül
)
szívesen leszedném kupakot.. ha nem ennyibe lett volna proci, és ha cirka nem egy hetes lenne

-
opti06
aktív tag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
szép, cserélve volt gyári sz@r paszta már kupak alatt?
vagy te már valami jobb szériásat kaptál amibe nem bele köpködtek mag és kupak közé?
ST05: nekem elég nagy felület van..
itt még régebbi gép volt, de most is ez a radi van -
ST05
őstag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
hát én mindig logikusabbnak találtam ,egy jó nagy hütöborda höleadó felületet, mimnthogy egy zárt rendszerben forgassa a langyos vizet, sztem ez az egész vizezésnek is csak ugy volna igazán jó haszna, ha az a szegény viznek is lenne akkora nagy radija mint egy léghütö felülete,,
na akkor azt mondom ok aláirom le tudja adni ( mint azok a pc oldallapnyi nagyságu radik)
de amig ez a 12cm kis radikba forgatja bele a szinte forro vizet... hát én nem csodálkozom hogy a vizek nem oylan sokkal jobbak... -
opti06
aktív tag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
csak azért kérdem mivel nálam víz van, nem is kicsi hőleadóval, bár blokk nem a legjobb (enzotech luna)
és nincs nagy különbség fokok között, azért is érdekelne kupak hő (igaz nálam szobában 26fok van
)
pl. alap órajelen - alap feszen kupak 37 magok 48-50
míg tuning alatt 4.5ghz-n
kupak 40 magok 61-66 fokosak
na igen, itt látszik a szar hőátadás kupak és mag között...
gyakorlatilag van 3fok kupak hő emelkedés, míg mag ~16 fok emelkedés..
bár nem szeretném skalpolni a procit
-
batt
aktív tag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
A paszta tesztek,nem olyan egyszerűek mint a hardver,nagyon sok mindentől függ hogy hogy szerepel,nehéz úgy tesztelni valamit úgy tesztelni,hogy szinte biztosan nem tudod úgy felvinni mint a többi teszt példányt. Én is tudok olyan teszteket linkelni ahol a notua a jobb! Én csak a véleményem mondtam el és ki ki oda teszi ahova akarja!
-
Pubszon
veterán
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Itt viszont meg elég jól szerepelt.

-
JoolsNOS
veterán
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Valamiért nem jó a link. Namégegyszer.
-
bsh
addikt
válasz
JoolsNOS
üzenetére
minden auto-n van, csak a turbo szorzót vettem feljebb egy próba erejéig. nem néztem más fesszel, és nem is fogom. nem akarok én tuningolni. csak láttam egy külföldi fórumon egy hozzászólásban a csávó aláírásában az szerepelt, hogy ugyanez az alaplap, ugyanez a proci, ugyanezzel a hűtővel 5ghz-en
és ez kíváncsivá tett, hogy nálam mit mutatna. de már 4ghz-en is brutál melegszik
szóval nekem ennyi volt. -
Raidon
őstag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Az eg vilagon semmi bajom a gyari hutovel csak mondtak ha huzni akarom akkor vegyem szamitasba hogy hutot kell cserelnem a hyper tx3 at nem szeretnem rapakolni. A hofok meg csak kivancsisagbol erdekel de amugy tudom hogy ezzel a fogyasztassal kevesebb hot termel mint a regi core2duosok mondjuk most amd volt az futott is meg fogyasztott is becsulettel

-
-
haddent
addikt
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Na most ezzel kiváncsivá tettél, bele is vágtam egy kis tesztelgetésbe. Ez abból állt, hogy Aida64 futott végig, csináltam ezt -azt, közben volt 1 kis LinX, hogy kapja a terhelést a táp meg a lap is stb...
Következő eredmények jöttek ki:cpu fesz.: 1.064V nagy örömömre (ami azért biosban állított 1.06V -tól kicsit eltér) hihetetlen stabil
3.3V: 3.392V - 3.408V -> Δ= 0.016V
5V : 5.040V - 5.080V -> Δ= 0.040V
12V : 12.480V
ram fesz: 1.488VHozzá kell tenni, hogy minőségi táp és alaplap...
Nyilván lehetett kis ingadozás ezen felül, amit nem sikerült a monitorozási rátával elkapni, mert a periódus alatt történt, de szerintem hihető, hogy nagyobb dolog nem történt.#9503 bsh annyira azért nem jó az... Vannak itt olyan 3770k -k, amik ennél 0.1V -al kevesebben, HT -val tudják a sebességet, hűvösebben

-
ST05
őstag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
ezt sosem értettem, hogy egy többmilliárd tranzisztort tartalmazó, gyakorlatilag űrtechnológia termék miért ne tudna a felvett árambol és feszültségböl, egy egyszerü szorzással megközelitő fogyasztást mérni

amig volt fogyimérőm, mindenfélét mértem, és pár wattocska eltéréssel azért mindig minden program jól mért.
Ennyi erővel a hömérőszenzorok sem jók a prociba, akkor azoknak se hidjetek, márpedig a hömérsékleteken megy rendesen a téma -
Macei
tag
-
kovsol
titán
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Van olyan a biosban nálam, hogy vdrop offset control, meg digital correction level vagy mi nem biztos, hogy pont így írják. LLC állítás is pl erre szolgál, hogy ne zuhanjon be úgy terhelésre a fesz. De ha utána olvasol az LLC nek akkor rájössz, hogy védelmi szerepet is betölt.
-
RyanGiggs
őstag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Akkor lehet hogy az 1.-nél maradok!
(#8503) geresics: Sajnos egyik kiszemelt sincs közte. De azért köszy.
(#8504) Repsol600: Na tessék, már szerkeszthetek is...!

Szóval teljesen jó az a lap? Mennyit bír tuningba, amit próbáltál is?
(Amúgy ehhez jó a régi s775-ös AC Freezer 7 Pro hűtő?) -
kovsol
titán
válasz
JoolsNOS
üzenetére
nekem foggalmam nincs mennyi az alapfesz, mert kb addig ment alapon a cpu amíg a windows felment rá
Bios szerint 1,06V -t kap a proci 4300Mhz belőve neki. [link] Most nem tesztelgetem, csak megmutatom mit ír ki rá cpu-z linx el beterhelve. Így használom 24/7 ben kb első nap óta. Pár hétig ment 4400-on, de inkább visszaraktam erre. -
Repsol600
addikt
-
Pubszon
veterán
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Nem találtam rá leírást, meg szerintem CPU-tól is függ, hogy melyiknek mennyi a VID-je.
De szerintem nem lényeg, mert mondjuk egy 4.4GHz-et akarunk stabilizálni, akkor használjuk az alaplap szoftverét, belőjük az órajelet, megnézzük AUTO-n mennyi feszt ad, és ha szerintünk nagyon sokat, akkor szépen vesszük lefelé offset-el, mikor elérünk egy olyan feszültség értéket, ami szerintünk már jó lehet, akkor azt beállítjuk BIOS-ba és ezután ott módosítgatjuk.Az LLC-ről pedig leírom a saját kis észrevételem, amit korábban c41r0^ már leírt:
A Proci 4.2GHz-en 1.2V-ot kapott LLC 5-el, full terhelésen stabil volt, de BF3 alatt elszállt. Az LLC-t levettem 3-ra, majd adtam neki kis feszt, így lett a full load alatt 1.19V, és most mindenhol teljesen stabil.
Szerintem az történt, hogy mivel a lap játék alatt folyamatosan változtatta az órajelet és a feszt ellentétbe a linxel, LLC 5-ön pedig nem full load alatt nem érvényesült az LLC így nem is kapott elég feszt a proci és hibázott. LLC 3-on pedig minden órajelen kicsivel többet kapott, így stabil a gép és full load alatt amúgy is elég neki az 1.19V.
Példaként: LLC 5, közepes terhelésnél a CPU kapott 1.09V-ot 4GHz-en, ez kevés volt neki és itt elszállt, LLC 3-on pedig itt kap 1.1V-ot amivel már stabil. -
Winne
nagyúr
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Ha ez tényleg így van, akkor adtam egy nagy pofont a sza*nak... Engem multiban nem érdekel, hogy hogy néz ki a játék... Ugye ebben a gondolatmenetben az egy kártyát kihajtja fullon folyamatosan mediumon, ott is van ennyi fps-em, sőt még több is, akkor semmi értelme a két kártyának, ami elvileg több számítást tud végezni.
-
c41r0^
őstag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
De az is feleslegesen magas órajel.
hát attól függ, mire kell, játékra valóban, de nekem pl. nem, mivel zeneszerkesztő programok alatt (Cubase, Ableton Live) azoknál a projekteknél, ahol sok VSTi vagy VST plugin van, elkél a CPU erő, már most is van olyan projektem, ahol 65%-on megy a CPU lejátszás közben...
-
krx21
nagyúr
válasz
JoolsNOS
üzenetére
"Más: amúgy nem tesz rosszat a kitesztelés közbeni sok kék halál a kevés fesz miatt?"
A kevés feszültséggel szerintem a proci nem károsodik, legfeljebb a túl sokkal...
A kék halát meg amúgy az oprendszer és a file rendszer sem szereti.
Ha a legrosszabb pillanatban jön elő, mint az áramszünet esetén is, akár a teljes rendszer újrainstallálását is eredményezheti... Ezért szokás a teszt időszak alatt ideglenes telepítést használni... (nálam még mindig az van fent a lustaság miatt..
.)A tranzisztoroknál méretezés függvénye, hogy milyen max. feszültséget visel el és ez nem csak a hűtés igényét jelenti. Tehát nitrogénnel hűtött 3770K-nak sem lehet adni mondjuk 2V-ot... De amíg épp ésszel próbálkozunk, addig bízunk...
(Léggel max. 1.35V, vízzel max. 1.45V nitróval ???) Persze folyamatos hőmérséklet kontroll...
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung kuponkunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Keresek egy topikot, de nem találom!
- Call of Duty: Black Ops 7
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 5700XT 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- VICC ÁR! Dell Precision 7530 - Xeon E2186M (i9-8950HK++) / 32GB RAM 512GB SSD Quadro P2000
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

) akkor beszélhetünk róla.. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)