Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  iPad topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-11-10 14:07:28

LOGOUT.hu

iPad topik összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#36101) Sgr_A


Sgr_A
addikt

Én szerintem nem küldöm vissza
engem annyira nem zavar csak akkor tűnik fel ha le-fel mozgatom a kijelzőt de ez nem annyira életszerű
túl jó a cucc, nincs is nagyon mit vegyek helyette
tab active 3 talán de abban 3 éves proci van


(#36102) Maxxy10 válasza grosy (#36092) üzenetére


Maxxy10
addikt

Ki gyártotta a kijelzőt ezeknek az új iPadeknek? Ha jól tudom a prók kijelzőjét a Samsung szállítja.

(#36103) phanzetomox válasza phanzetomox (#36070) üzenetére


phanzetomox
őstag

Ebben van esetleg valakinek tapasztalata?

Előre is köszi srácok. :) Nem merek addig rendelni amíg nem tudom, hogy milyen garival sikerül megkapnom.

(#36104) lugosi válasza mSchumi87 (#36086) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Olyasmi válasz ez mint az amikor azt mondták, hogy rosszul fogod a telefont. Lényegében akkor azt lehet ebből leszűrni hogy akarni sem akarják javítani, így ez ilyen és így is marad.

(#36105) lugosi válasza bostone (#36087) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Én kaptam vissza elálláskor ajándékkártyát mm-ban a vételárral megegyező mértékben. Gyorsan hozzá kell tennem, hogy ez olyan elállás volt, hogy nem voltam jogosult elállásra, csak a mm jófejségből elfogadta hogy elállok, így nem hogy probléma nem volt nekem a kártya hanem hálás voltam nekik érte.

(#36106) sasa134 válasza Maxxy10 (#36102) üzenetére


sasa134
addikt

Az LCD-k az LG-től jönnek ha nem tévedek.

Avanti Roma

(#36107) kezo0 válasza Sgr_A (#36101) üzenetére


kezo0
addikt

Igen, sajnos ez egy nagy dilemma nekem is. Ha nem az új mini, akkor mi? Tartsam meg a mini 5-öst? Még nem hirdettem meg…

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#36108) Maxxy10 válasza sasa134 (#36106) üzenetére


Maxxy10
addikt

Ha mindkét iPad, mini és 9 ugyan azzal a hibával küzd akkor szvsz a LG-nèl b@sztak el valamit. Pedig akár Samsung akár LG mindkettő nagyon előre jár a gyártástechnológiàban.

(#36109) Maxxy10 válasza phanzetomox (#36103) üzenetére


Maxxy10
addikt

Ha apple.com-ról vásárolsz nem érhet hiba. Én mindenkinek erősen ajánlom az Apple Care+ főleg a iPad próhoz. Esetleg ha UK-ben veszed akkor itt már elérhető a lopás/elvesztès Applecare+ ami sztem iszonyatosan nagy bónusz.

(#36110) bostone válasza Maxxy10 (#36108) üzenetére


bostone
addikt

Samsung Tab S6 is szenvedett hasonló problémával.

(#36111) sebgutkopf válasza Sgr_A (#36101) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Hű ezek igen komoly eredmények, nagyon szépen muzsikál az új mini. :R
Prociban és ux-ben már veri a 2020-as pro modelleket, amik már csak gpu-ban erősebbek.

(#36112) forumpista válasza hszilard666 (#36041) üzenetére


forumpista
tag

A jelly scrolling issue szoftveresen nem javítható (főleg nem oly módon hogy visszalassítják a kijelző egyik felét), hacsak nincs mesterségesen visszafogva a képfrissítésért felelős hardver.

Had mutassam be ezt egy példán keresztül, csak hogy mindenki értse:
kifeszítesz egy gumikötelet és megrántod az egyik végén. Ekkor egy hullámforma szalad végig a kötélen, és mivel ennek van egy terjedési sebessége (ami jelen esetben attól függ hogy milyen gyorsan rántottad meg a kötelet), a kötél távolabbi végén kicsit később jelenik meg a jel.

Na most, mivel az emberi agynak van egy észlelési sebessége, ha a jel terjedési sebessége ez felett van, akkor egyformának fogja látni a kötél két végét, ha pedig ez alatt van akkor eltérőnek látod, ez maga a jelly scrolling issue (ami a fentiből látható hogy mindig jelen van, csak nem vagy képes felfogni bizonyos sebesség felett).
Picit hasonló ez mint a filmeknél a képkocka/mp, ha túlléped az emberi agy képfeldolgozás sebességét, akkor már nem képkockákat fogsz látni, hanem folyamatos összefüggő képet.

Ebből következőleg, ezt nem lehet úgy javítani hogy "belassítod a kijelző gyorsabb felét", mert ez olyan mintha lassabban rántanád meg a kötelet. Oké, lassabban indul el a jel, csak épp a távolabbi végére is még lassabban ér oda, ergó még rosszabb lesz a helyzet.

Az egyedüli megoldás pont az ellenkezője, ha gyorsítod a jelet, mert ha elég gyorsan frissül a kijelző (a távolabbi fele is gyorsabban mint a te észlelőképességed), akkor egyszerűen egyformának fogod látni mindkét felét a kijelzőnek.

Kérdés, hogy a kijelzőt vezérlő hardver nem frissíti-e elég gyorsan (és lehet-e nagyobb tempóra rávenni), vagy maga a kijelző nem tud gyorsabban frissülni (akkor sem ha gyorsabban frissülő jelet kap).
Ha a kérdésekre az a válasz hogy a hardver ennyit tud, akkor ezt szoftveresen nem fogják tudni orvosolni.

Egyébként érdekes, hogy ez a hiba ennyire megjelent az új mininél, mert ez nem egy új jelenség, de általában az oled kijelzők sajátossága (és úgy tudom ebben ips kijelző van) és ott is a nagy méretű kijelzők problémája inkább (10 colos tabletek, a példára utalva, minél hosszabb a "kötél", annál tovább tart az ugyanolyan sebességű jelnek végigérnie ha nem gyorsítják a jelet)

(#36113) Pompi válasza tuzpenge (#36099) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Nézőpont kérdése, hogy mennyire van felfújva. Inkább azt mondanám kit mennyire zavar.
Engem speciel zavar, normális tartalomfogyasztás mellett is megfájdul tőle a fejem.
Igen, több eszköz is szenved hasonló jelenséggel, van összehasonlító videó a youtube-on, ahol a mini mellett van még pár eszköz, de a mininél jelentkezik leglátványosabban a jelenség.
És hát amellett sem mennék el, hogy van otthon mini2 és mini4 is, és egyik sem produkál ilyet, erre megjelenik az érezhetően feljebb pozicionált mini6 és kibukik egy ilyen dolog. Attól a cégtől, ahol a butter smooth megjelenítés mindig az egyik legfontosabb dolog volt sokáig, ez volt a zászlójukra tűzve, erre most jön egy ilyen válasz amikor kibukik ez a dolog, hogy "ez ilyen".
Kb. 3 éve várom erősen, hogy frissüljön a mini széria, de ezzel én nem fogok együtt élni, 200-320 ezer forintért nálam ez nem fér bele.
Még várok pár napot, benne vagyok a 14 napban, aztán lesz újabb tapasztalat, hogy hogy megy az MM-nél ennek az ügyintézése.
Hogy utána mi lesz, nem tudom, lehet meg fogok barátkozni a nagyobb mérettel és 11-es Pro lesz helyette.

Külön jó, hogy berendeltem a minihez már egy pár cuccot (tok, üvegfólia, dbrand skin) lehet ezeket is feldobálni majd az apróra.

[ Szerkesztve ]

Feel Good Inc.

(#36114) lugosi válasza Pompi (#36113) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Teljesen ugyanígy vagyok vele én is, árban ez egyszerűen nem fér bele. Ha ez egy budget kategóriás termék lenne, azt mondanám hogy hát oké, ez van. Én is a 11-es prot nézegetem alternatívaként, mert árban azt találom közel ehhez (a 64 giga kevés, így vagy 128 vagy 256 kellene, miniből 128 nincs, így marad a 256, 5G kell, így a 256 5G Mini áll versenyben nálam a 128 5G proval, ez 320 vs 385e Ft - a pro nekem 65e Ft felárat bőven megér).

(#36115) tuzpenge válasza Pompi (#36113) üzenetére


tuzpenge
őstag

Persze igazat adok Neked is. Én nem láttam még élőben ezt az új minin, csak a neten agyonra belassítva, ami valljuk be nem ad vissza semmit. A saját 8. generációs ipademen kísérleteztem ezek után, és itt is tapasztalom két irányba fordítva is, de speciel engem pont nem zavart és észre se vettem volna, ha a hírek hatására nem kísérletezgetek vele. Ennek ellenére az apple válasza egy picit gusztustalan (jó nem picit), kb mint mikor rosszul tartod a telefont volt a válasz, de sajnos megtehetik. Talán kapnak majd arconcsapást az élettől, de azt mi már nemhiszem hogy látni fogjuk, mivel túl sok az elvakult fan. Nyilván az hogy engem ez nem zavar, Téged egyáltalán nem érdekel meg nem is nyugtat meg (pláne az apple hozzáállása a dologhoz), illetve azokat sem akiknek hasonló tüneteket okoz mint neked. Sajna nagyon úgy néz ki hogy vagy hozzászoktok, vagy mást használtok helyette, ami elég elkeserítő és kiábrándító hozzáállás egy ilyen cégtől, bár már leírtam hogy ez az apple már rég nem az az apple....

ˣ

(#36116) Semin válasza tuzpenge (#36099) üzenetére


Semin
senior tag

Ha nem használsz pl .egy 120Hz-es pro-t fel se tűnne. Így hozzászoksz, de mindenkinél más az ingerküszöb. Nincs ezzel gond, szerencsére van választék. Jelen esetben az elvárások nőnek, kezdenek az emberek hozzászokni a jóhoz :)

(#36117) Parson válasza forumpista (#36112) üzenetére


Parson
addikt

Ez mind nagyon szép és jó, csak eddig vhogy ez nem volt érzékelhetö probléma, a mostani iPad mininél meg durván érzékelhetö - különben nem lenne ennyi feedback.

Viszont ha az iPad 9-nél ugyanolyan mértékü, mint az iPad 8-nál, akkor az számomra azt jelenti, hogy no problem, és megveszem az iPad 9-et a szüleimnek ajándékba. Én még nem kezdtem el kisérletezni vele otthon az iPad 8-on, de ha eddig nem volt vele gondom, és az iPad 9 is ilyen, (nem rosszabb) akkor ott sem lesz... de azért lehet lecsekkolom vásárlás elött a MediaMarkt-ban - valszeg már ki van téve.

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#36118) CharlieDrop


CharlieDrop
veterán

Na, sikerült megnézni egy videót mi is ez a hiba, eskü ez még nekem be is jönne, haláli :D

Nyilván, ha nem szöveget scrollozol, hanem mondjuk egy játék menne így, idegesítő lenne.

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#36119) Drenadar válasza Parson (#36117) üzenetére


Drenadar
veterán

Lehet most spórolt az apple és azért nem volt áremelés 😅 vagy a chip hiány mégis érinti őket is és emiatt valami silanyabb minőséggel pótoltak valamit?

De jah most már én is látom mire kell figyelni ... De sztem is izé kövezzetek meg de általában én pl nem úgy görgetek hogy látszódjon a a jelly effekt...

(#36120) Luck Dragon válasza Parson (#36117) üzenetére

Ha jól értem akkor az új iPad 2021 is érintett jelly scrolling hibával , nemcsak a Mini :F

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#36121) sasa134 válasza Luck Dragon (#36120) üzenetére


sasa134
addikt

Neten olvasni, illetve összehasonlító tesztben YouTube videón látni, hogy állítva nem (látható), fektetett módban viszont észlelhető a jelenség, de sztem nem olyan zavaró mértékben, mint a Mininél. Sztem menj el és élőben nyomkodj meg egy 9th Gent, én is azt fogom tenni, mert videón nehéz megítélni, hogy még belefér-e vagy annyira zavaró, hogy inkább már nem...

Avanti Roma

(#36122) Luck Dragon válasza sasa134 (#36121) üzenetére

Igazából csak érdeklődési szinten kezelem a dolgot, nem szeretnék váltani , mert az új nem hozta az alap minimumot amire számítottam . Így marad továbbra is a 2018. :)

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#36123) CharlieDrop válasza sasa134 (#36121) üzenetére


CharlieDrop
veterán

(#36124) sasa134 válasza CharlieDrop (#36123) üzenetére


sasa134
addikt

Értem, de ez miért vigasztalja a leendő iPad vásárlókat? Csomó más terméknél előfordult, iPadnél (ennyire durván), nem volt látható, mint most, tehát eddig ebből a szempontból jó terméket kaptunk a pénzünkért, most meg szart.

[ Szerkesztve ]

Avanti Roma

(#36125) Sgr_A válasza sasa134 (#36124) üzenetére


Sgr_A
addikt

Ott baszták el a minit hogy oldalra tették a kijelző vezérlőt ha alulra teszik akkor szerintem fel sem tűnt volna

(#36126) consono válasza sasa134 (#36124) üzenetére


consono
nagyúr

Nem kell, hogy vigasztalja, főleg nem a leendő vásárlókat. Ők még eldönthetik, hogy akarják ezt, vagy sem.

"In God we trust. All others must bring data"

(#36127) CharlieDrop válasza consono (#36126) üzenetére


CharlieDrop
veterán

köszi, erre gondoltam.

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#36128) Parson válasza CharlieDrop (#36123) üzenetére


Parson
addikt

Na ez az összehasonlitás tényleg komoly, kipróbálom otthon este az iPad 8-on én is... aztán ha ott is van, akkor szerintem engem ez a mértékü hiba iPad 9-en hidegen fog hagyni.

sasa134 -> Na erre lesz az apple magyarázata az, hogy rosszul tartod az iPad mini-t! :DDD

Végeredményben eszerint ez a jelly scroll akkor mindig is jelen volt... viszont nálam pl Samsung monitorokon (egymás mellé állitva fekve és állitva is használom ugyanazt a tipust és ott) ez egyáltalán nem jelenik meg... Hogy a francba jött ez az egész akkor most elö ennyire durván?? :F

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#36129) Carasc0


Carasc0
őstag

Sziasztok!

Bár tudom a google, meg a YT a barátom, mégis kénytelen vagyok kérdés formájában megfelelő információkhoz jutnom, mivel az általam kért adatokkal kapcsolatos online források megosztóak.

Hogy a lényegre térjek. Továbbra is vacilálok a 11' és 12,9-es Ipad Pro között (2021-es természetesen). A két eszköz közötti akkumulátor készenléti idő differenciája érdekel. Láttam olyan YT videót, ahol a 11-es produkált egy 100% töltöttséggel több készenléti időt, míg más videóban a 12,9 volt a nyerő. Gondolom az IpadOS 15 némileg mind2 készülék üzemidején javított.

Kérdés: Egyforma jellegű használat esetén melyik bírja tovább?

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#36130) xhege válasza Parson (#36128) üzenetére


xhege
addikt

Hát én megnéztem pár videót, hogy mi is ez, mert az én szemem nagyon nem állt erre rá. Most már látom miről is van szó, és valóban felfedezhető az iPad 8-asomon is. Eddig észre sem vettem, és ezután sem érdekel. :D

(#36131) ittakary válasza Carasc0 (#36129) üzenetére


ittakary
nagyúr

nekem 12.9es van
nincs lényegében különbség a kisebbekhez képest, amennyivel nagyobb az akkuja annyival többet fogyaszt a nagy

de most különben is nem rohadtul mindegy, hogy 5 vagy 6 naponta töltöd?

ha munkára használod: egy teljes napot kb 10 órát mindegyik kibír

ha pedig csak szórakozásra akkor ezek teljesen irreleváns dolgok, és ne vessz el a részletekben :) csak az életedet bonyolítod: vedd meg a nagyobbat ha van rá pénzed és kész - nagyon fogod szeretni

(#36132) misiizsai válasza xhege (#36130) üzenetére


misiizsai
tag

Nekem az új iPad Mini van de engem se zavar. Nagyon gyors egyébként. Ez az első iPadem. 10 év iPhone után ideje volt egy iPadet is vennem.

Steam:misiizsai1993 Battlenet:misiizsai93 Origin:misiizsai uPlay:misiizsai1993

(#36133) bostone válasza Carasc0 (#36129) üzenetére


bostone
addikt

Nem hiszem, hogy a kérdésedre megfelelő választ kaphatsz bárhol. Fehér holló, aki mind a két méretet használja egyidejűleg. Nem is túl logikus.

(#36134) szabonagyur válasza Carasc0 (#36129) üzenetére


szabonagyur
félisten

Apple oldalon is nagyjából hasonló üzemidőt ígérnek.

Na most a 12,9-es 30%-al nagyobb akksit kapott, de nagyobb a felbontás is, plusz a kijelző is kb 29%-al nagyobb.

Szimplán a számok alapján is az jön ki, hogy nagyjából ugyanazt az időt tudják, összehasonlítani is lehetetlen kb. mert nem használja egyszerre ugyanúgy senki.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#36135) Sgr_A


Sgr_A
addikt

Végül elálltam a mini 6-tól, de hogy mit vegyek az még rejtély

(#36136) lugosi válasza Parson (#36117) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

“de azért lehet lecsekkolom vásárlás elött a MediaMarkt-ban - valszeg már ki van téve.”
Ki vannak. Ha ki akarod próbálni akkor hozd be a PH fórumot ami tiszta szöveges oldal, és kezdd el húzni le-fel az oldalt. Nagyon láthatóan előjön.

(#36137) lugosi válasza Drenadar (#36119) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Mininél nem az van, hogy pont volt áremelés?

(#36138) andras7575


andras7575
újonc

Péntek óta nyúzok egy iPad 9-et, és semmi zavaró hiba nekem nem látszik. A YT-n a mininél látom a hibát, de a 9-esen nekem semmi nem jön ki….lehet csak a szemem nem elég jó hozzá?!

(#36139) sasa134 válasza andras7575 (#36138) üzenetére


sasa134
addikt

Fordítsd el oldalra es úgy próbáld. Ha így sem látod, akkor no problem.

[ Szerkesztve ]

Avanti Roma

(#36140) consono válasza andras7575 (#36138) üzenetére


consono
nagyúr

A videón a Minin én is látom, de iPad 8-on nem. Persze lehet, hogy majd egy év alatt hozzászokott a szemem :)

"In God we trust. All others must bring data"

(#36141) Maxxy10


Maxxy10
addikt

Ma be mentem az egyik Apple storeba megnézni ezt a híres minit. Én akárhogy forgattam néztem közelről vagy messziről nem láttam a problémát.

(#36142) ittakary válasza Maxxy10 (#36141) üzenetére


ittakary
nagyúr

a szokásos Apple szekálás megy megint, az emberek 99%-a észre sem venné

igazából youtubeon is csak a visszalassított videókon látszik VALAMENNYIRE

vicc az egész

(#36143) Sgr_A válasza ittakary (#36142) üzenetére


Sgr_A
addikt

Hát nem csak visszalassítva látszik
Sajnos nagyon is látható

(#36144) magyarosim


magyarosim
csendes tag

Sziasztok!
Köszönöm én is a sok hasznos infót a mini kapcsán, az itt olvasottak alapján inkább Air4 lesz a kiszemelt...
Viszont... Valaki esetleg tud olyan MEGBÍZHATÓ üzletet, ahol OTP Szép kártyával lehet venni?
Manapság minden is megoldható, így gondoltam hátha... :)

Köszi :)

Az élet megéri, hogy megéld. - Max Payne // Ahogyan én látom, kétféle ember van: azok, akik arra áldozzák az életüket, hogy felépítsenek egy jövőt, és azok, akik azzal töltik, hogy a múltat próbálják újraépíteni. - Max Payne

(#36145) hszilard666 válasza ittakary (#36142) üzenetére


hszilard666
veterán

[link]

Szerintem nem csak lassítva látszik. Ha egy olyan oldalt nézek ahol képek is vannak, akkor ténylegesen zavaró.

De ha Te nem láttad akkor jó neked! :D

AKCIÓ! ELADÓ METALFISH T60 ITX + RISER tinyurl.com/36ex7xtm

(#36146) HardRic válasza Sgr_A (#36143) üzenetére


HardRic
addikt

1:1-ben ugyanez ment anno a OnePlus 5 topicban. Az emberek egyik fele nem is látta, a másik fele szédült, hányingere volt, fájt tőle a feje és még sorolhatnám.

(#36147) lugosi válasza andras7575 (#36138) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

A 9-ről nem olvastam volna, hogy érintené (személyesen én azt nem próbáltam, mert azt nem terveztem megvenni). Az új minit próbáltam, elkezdtem rajta scrollozni a PH fórumot és elkönyveltem magamban hogy na biztos a demo szoftver az oka, hogy ilyet látok. Aztán láttam a neten, hogy sajnos nem. Szerintem tisztán szöveget tartalmazó oldalnál (mint itt a fórum) nagyon feltűnő. És emellett zavaró. Más eszközön nekem nem tűnt fel a jelenség ilyen zavaró mértékben.
Nem probléma számomra a dolog, a lényeg hogy még vásárlás előtt kiderült, így másik irányba nézelődök, mert én személy szerint sokat dolgozok szövegekkel így jellemzően látnám a jelenséget. Aki másra használja, pl játék, rajzolás, tollal jegyzetelés, azoknak valószínű hogy nem is igazán fog előjönni.

(#36148) sharp4


sharp4
őstag

Sziasztok!

Jó minőségű tokot tudnátak ajánlani mini 4-hez?

Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5

(#36149) moleculez


moleculez
veterán

Jól látom, hogy a OneNote még mindig semmi kézírásfelismerő featurrel nem rendelkezik? :F Pedig szívesen használnám, csak ez hiányzik belőle. Oké van rajz, de az még mindig nagyon buta. Ez még mindig egy desktop és type orientált app. Marad a notability kézírásra.

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#36150) HardRic válasza moleculez (#36149) üzenetére


HardRic
addikt

Csak a desktop verzióban van ink to text opció, de az sem automatikus, hanem ki kell jelölni a kézírott szöveget, aztán rányomni egy gombra. És elég csöves a végeredmény. Nekem is jól jönne amúgy, munkához sokat használom :/

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  iPad topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.