Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  iPad topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-11-10 14:07:28

LOGOUT.hu

iPad topik összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14351) zolikaDB válasza #05304832 (#14349) üzenetére


zolikaDB
veterán

Miert? Az Air 1 jobban muzsikal iOS10-el, mint 8.4-el?

(#14352) Noxy válasza gzbotii (#14350) üzenetére


Noxy
veterán

Kb 2 hétig lett volna rá lehetőség visszamenni.
Most már nem.

''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

(#14353) Ragnar95 válasza kr1st0f (#14347) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Air 1 vagy 2.
Sima Airt 55-60k-ért ki lehet fogni aprón, Air 2-t 85-90-ért. Ha jót akarsz magadnak, inkább gyűjts kicsit az Air 2-re, mert jól jöhet jegyzeteléshez, hogy 2 appot tudsz egyszerre a kijelzőn tartani.
Kelleni fog a 10" jegyzeteléshez, Minit erre a célra semmiképp nem vennék. Illetve a stylus árát is kalkuláld bele, mert az olcsó kapacitív stylusok írtó gagyik, élvezhetetlen velük a jegyzetelés, olyan kell mindenképp, aminek vékony a hegye és lehetőleg BT-os.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#14354) kr1st0f válasza Ragnar95 (#14353) üzenetére


kr1st0f
újonc

Köszönöm mindenkinek a segítséget. Esetleg van személyes tapasztalatod, hogy melyik stylus az amelyikre azt mondod ezt érdemes megvenni.

(#14355) Süvi válasza kr1st0f (#14354) üzenetére


Süvi
őstag

Szia!

Korábban írtam már teszteket, nekünk van itthon 4 féle:
1, Adonit jot Pro, ez anno 10.000 Ft volt, most kifutóban van, mert van neki egy új változata, külalakban, ennyi pénzért nem szabad otthagyni.
Külföldi tesztek szerint a legjobb nem aktív jegyzeteléshez, szerintem is jó
1 hátránya van: nem szabad rányomni, ill vigyázni kell a végén lévő klipszre, mert Mo-on nem lehet utánrendelni

2, Ennek a kínai változata, gyengébb minőség

3, Páromnak ilyen van, aktív, nagyon szereti, akcióban vettük, kb. 10.000 Ft-ért

4, Apple Pencil Ipad Pro készülékhez: ez messze a legjobb megoldás, véleményem szerint jobb, pontosabb, mint a Samsung Note eszközei.

Legjobb jegyzetelős alkalmazás: Notability

Rajta lehet a tenyér a kijelzőn (passzív toll esetében is) és külön tudja választani a tolltól, nagyon jó.

(#14357) pescara


pescara
aktív tag

Sziasztok. Miert van az, hogy a tv-hez wifin keresztul nem mindig csatlakozik az ipad, ha youtubeot nezek? Neha egybol felajanlja, maskor meg nem.

(#14358) kr1st0f válasza #05304832 (#14356) üzenetére


kr1st0f
újonc

Igen én is ingyen szedtem le 1-2 éve.

Süvi: Köszönöm, akkor ezek közül választok majd.

(#14360) Ragnar95 válasza kr1st0f (#14354) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Nekem az Adonit Jot Pixel vált be, amit a kolléga is említett már, akcióban sikerült kifogni anno egy első generációst 7500Ft-ért, ezt pont pár napja váltottam le egy második generációsra, ami még jobb, mint az első, ezzel már tényleg szinte papír+toll érzés a jegyzetelés.
local1: szokott akciós lenni a Notability, én anno 1$-ért vettem meg és nagyon meg vagyok vele elégedve, szerintem is a legjobb jegyzetelős app, mind PDF-ekre való jegyzeteléshez, mind a "füzetbe" való jegyzeteléshez

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#14362) Imy válasza Ragnar95 (#14360) üzenetére


Imy
veterán

És valami ingyenes jegyzetelős alkalmazás-ból mit ajánlasz, ami tud pdf-be menteni? Én is kipróbálom, hogy a minin mennyi értelme van. :)

(#14363) Ragnar95 válasza Imy (#14362) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Penultimate, illetve Paper, amit az ingyenesek közül próbáltam.
Előbbi biztosan tudja a PDF exportot, de nekem a kezelése annyira nem jött be, utóbbi kicsit kevésbé a jegyzetelésre van kihegyezve, jobban a rajzolásra, de a kezelése nekem jobban bejött, viszont ez most nincs fent az iPademen, így nem tudom, tud-e PDF exportot.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#14364) Imy válasza Ragnar95 (#14363) üzenetére


Imy
veterán

És van lyan program ami a kézírást átalakítja nyomtatott betűkké? Értem azt jegyzetelésre használva a tabletet...

(#14365) Ragnar95 válasza Imy (#14364) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Így hirtelen nem jut eszembe ilyen, de értelmét se sokat látnám.
Gépelve alapvetően gyorsabban tudsz jegyzetelni, mint kézzel, főleg ha az iPaden hasonlítjuk össze a kettőt, ergo csak akkor érdemes kézzel jegyzetelni, ha sok ábrát kell rajzolni a jegyzetekben.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#14366) Rage47 válasza #05304832 (#14356) üzenetére


Rage47
veterán

Talán most lesznek akciós appok a black friday előtt vagy közben. Amúgy vissza lehet kérni bármelyik app árát, már vagy a 3.-at kértem vissza a közelmúltban.

(#14367) Imy válasza Rage47 (#14366) üzenetére


Imy
veterán

De akkor a licenszed nem lesz meg az apphoz, nem?

(#14368) Ragnar95 válasza Imy (#14367) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Így van, eltűnik a Purchased alól az app értelemszerűen, ha visszakéred a pénzt. Ettől függetlenül iTunes-szal az adott verziót le tudod menteni, illetve a telepített példány is megmarad.
Viszont csak jogos esetben érdemes pénzt visszakérni, mert ha túl sokat játszod ezt el, megvonhatja az Apple a pénzvisszatérítési jogod AppStore-ban.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#14369) Rage47 válasza Imy (#14367) üzenetére


Rage47
veterán

Én azt mondom, hogy ki lehet próbálni, csak előtte vedd meg. Eszemben sem volt az, hogy most pár eurós appokon vágjam át az app store-t. Azért kertem vissza az árukat, mert nem érték el azt a minőséget, amit elvártam volna. Ezt mindig meg is indokoltam a refund kérésekor.

(#14370) eddie17


eddie17
addikt

Gondolom lehetnek anomáliák akkor, ha egy alapból iPhone-al kompatibilis programot rárakok iPad-re, de az nem teljesen úgy megy ahogy én azt elvárom tőle. Plusz a kijelzőhöz sem igazodik a program. A program mellé oda van írva, hogy csak iPhone, de "trükkösen" (link alól) engedi telepíteni.
Konkrétan a bluetooth-t kellene neki használni, de alig kapcsolódik, és sokszor dobja a kapcsolatot.
Ez lehet a kompatibilitás miatt?

(#14371) silmatauki válasza Süvi (#14355) üzenetére


silmatauki
őstag

"4, Apple Pencil Ipad Pro készülékhez: ez messze a legjobb megoldás, véleményem szerint jobb, pontosabb, mint a Samsung Note eszközei."

Azért az Apple Pencil egy komoly hátrányáról ne feledkezzünk meg: nem tökéletes a tenyérészlelés. Emiatt soxor van az, hogy a legutóbbi toll-képernyőérintés után rajzoltakat azonnal törlik a programok, amikor felemeled a tollat a képernyőről. Ilyenkor írhatod újra az egészet.

Emiatt azt csinálom, hogy ha mindenképp leengedem a tenyerem a képernyőre (mert így a kényelmes), minél többször felemelem a tollat a képernyőről (pl. kétbetűnként), hogy minél kevesebbet kelljen újraírni.

Sajna mindez abból adódik, hogy az iPad Pro-ban nincs igazi Wacom/nTrig-féle digitalizáló – az Apple Pencil gyakorlatilag ujj-szimulátorként viselkedik (de legalább nagyon pontos). Emiatt sincs amúgy pl. kurzor hovering.

Ebben a tekintetben lényegesen jobb mind a Wacom, mind az nTrig.

(Mindezt nagyon sok iPad Pro 12.9-es Notability-s jegyzetelés és GoodReader-es PDF-kommentelés, valamint sok Wacom-os munka tapasztalatával írom.)

(#14372) Imy válasza silmatauki (#14371) üzenetére


Imy
veterán

E-bayes tollak közül mit lenne érdemes megvenni? Van egy ilyen tollam aminek gumi a vége, de nem igazán jó vele rajzolni. Eddig ki sem próbáltam, csak ma az itteni beszélgetések után.

(#14373) silmatauki válasza Imy (#14372) üzenetére


silmatauki
őstag

én egyiket sem próbáltam – addig Wacom tábla PC-vel dolgoztam (annotáltam PDF-eket stb.), amíg nem jelent meg az iPad Pro (fene se fog eleve rossz technikával vacakolni, ha ott a kéznél a Wacom).

Szerintem ha komolyan (napi több órát) akarsz jegyzetelni, akkor vegyél egy 12.9”-es Pro-t. Vagy egy tábla PC-t – egy régebbi Surface Prót olcsóért megkapsz, és annak sokkal-sokkal jobb tolla van, mint bármilyen nem Apple Pencil-alapú megoldás.

(#14374) Imy válasza silmatauki (#14373) üzenetére


Imy
veterán

iPad mini retinám van, néha rajzolgatni kellene, nem komolyan nyomnám.... ;)

(#14375) Süvi válasza silmatauki (#14371) üzenetére


Süvi
őstag

Biztos vagyok benne, hogy a Wacomnak, sok előnye van és sok tekintetben nagyon jó. Sőt, mielőtt nekem is lett volna Apple Pencil, azt kívántam, hogy bárcsak legalább "fele" olyan jó lenne, mint a Note.

Azonban nagyon pozitív csalódás számomra a Pencil.
Notability, PDF Expert, OneNote és MS Word esetében nekem még egyszer sem fordult elő az említett esemény, bár igaz, hogy én még csak két hónapja használom a Pencilt és jegyzetelésre használom, rajzolni csak ábrákat szoktam.

"Apple Pencil gyakorlatilag ujj-szimulátorként viselkedik" A Notabilityben én is rátenyerelek, de ha nálam van a toll, a kezemmel, ujjammal akármit csinálok nem tudok írni, radírozni, kivágni, semmit, csak lapozni.
(Előtte a passzív Adonit pro-val az Air2-t és kb. 2-3%-nyi hibát tapasztaltam, kb. 4-5 mondatonként 100-120 karakterenként találkoztam 1-1 hibával, ami azért nagyon jó arány sztem.)

A hozzászólásod elfogadom és javítom az enyémet:), a technológia miatt valóban nem lehet pontosabb a Wacomtól (nagyon fafejű ember lenne az, aki a tényekkel szemben vitatkozik :) )

Nem biztos, hogy jól fejeztem ki magam, a helyes úgy, hogy nekem pl. jobban bejött, mint a 2014-es Samsung Note stylustja, jobb, kényelmesebb vele írni stb. (persze annak gombjai irigylése méltóak még mindig).

Ettől függetlenül ha legközelebb laptop szerű valami vásárlása előtt leszek, biztosan olyat fogok venni, amire írni lehet (Surface Pro, Book, Lenovo stb.)

Sajnálom, hogy a Note telónak annyi, mert nagyon jó készülék volt (mondom úgy, hogy Iphone-om van), ha lenne jegyzetelős Iphone biztos azt vennék :)

A PDF Expertet nem tudom, hogy szoktad-e használni, de nálam benne van a TOP5 must have IOS, IPAD alkalmazásban (Document 5 by Readdle alkalmazás extrája)

[ Szerkesztve ]

(#14376) Süvi válasza Imy (#14374) üzenetére


Süvi
őstag

Tapasztalatom ez (ill. az ehhez hasonlóak )a legjobb a gagyik közül, ahogyan a korábban írt hozzászólásban is linkeltem.

[ Szerkesztve ]

(#14377) Imy válasza Süvi (#14376) üzenetére


Imy
veterán

És miért kell rá az a nagy átlátszó paca, miért nem jobb, ha kisebb hegye van? :F

(#14378) Süvi válasza Imy (#14377) üzenetére


Süvi
őstag

Mint pl. melyiknek? :)

Ebben az árkategóriában (10 dollár alatt) véleményem szerint ez a legjobb megoldás.

De egy biztos, aki egy kicsit is érdeklődik az írás iránt annak nem szabad kihagynia ezt az akciót.
Ennyi pénzért ajándék. Nekünk van itthon kettő, de lehet hogy veszek egyet még :)

[ Szerkesztve ]

(#14379) silmatauki válasza Süvi (#14375) üzenetére


silmatauki
őstag

“A Notabilityben én is rátenyerelek, de ha nálam van a toll, a kezemmel, ujjammal akármit csinálok nem tudok írni, radírozni, kivágni, semmit, csak lapozni.”

Igen, ebből a szempontból jobb a Notability, mint pl. a GoodReader. Ez utóbbi soxor érzi az egy ujjas elmozdulást rajzolásnak (szerencsére a kétujjas scrollozást / pinchelést nem).

(#14380) Süvi válasza silmatauki (#14379) üzenetére


Süvi
őstag

Ha van rá lehetőséged és kedved :) érdemes megnézni a PDF Expert alkalmazást (by Readdle), nagyon jó a jegyzetelés alkalmazása.
Ráadásul olyan fájlkezelője van (offline szinkronizáció mappák esetében is), amivel még hasonlóval sem találkoztam (androidon pedig végképp nem), munkában használom

(Ha esetleg valaki megveszi érdemes csomagban, mert elég sok Scan programot végignéztem de ezen kiadó Scanner Pro alkalmazása nálam messze a legjobb)

(#14381) #35723520


#35723520
törölt tag

Én Adonit Pixel-t szeretnék venni, bár nagyon drága, de a megnézett tesztek és elolvasott cikkek alapján talán a legjobb alternatíva az Apple pencil helyett (mivel az nem kompatibilis az Air2-vel).
Valaki esetleg próbálta már személyesen?

(#14382) Imy válasza Süvi (#14378) üzenetére


Imy
veterán

De miért van rajta az az átlátszó korong, mi értelme van? :F

(#14383) Süvi válasza Imy (#14382) üzenetére


Süvi
őstag

A clip lényege, hogy lehet látni, hogy mit írsz, nem zavaró.
Ebből az árból máshogy nem tudják jobban megoldani.
Kell valamilyen vezető, amivel írni tudsz, az van a clip mögött, de átlátszó.

(#14384) Imy válasza Süvi (#14383) üzenetére


Imy
veterán

Ha csak pici hegye lenne ilyen tappancs nélkül? Azaz ha vezető nélkül lenne?

(#14385) Ragnar95 válasza #35723520 (#14381) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Nekem az van, bár még csak pár napja használom, de nagyon bevált. Előtte Jot Scriptem volt, azt váltotta és tökéletesen elégedett vagyok vele.
Ez végre akkus, így nem kell az elemcserével szórakozni, bár az majd kiderül, mennyi ideig bírja a gyakorlatban egy töltéssel, illetve még pontosabb, mint a Script volt.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#14386) #35723520 válasza Ragnar95 (#14385) üzenetére


#35723520
törölt tag

Remek! Mennyire érzed folyamatosnak az írást vele, nem "késik"?

(#14387) Ragnar95 válasza #35723520 (#14386) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Egyáltalán nem késik, teljesen folyamatos az írás vele. Vagy ha késik is, annyira minimális, hogy nem tűnik fel.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#14388) Süvi válasza Imy (#14384) üzenetére


Süvi
őstag

Anélkül nem megy 😀

(#14389) #35723520 válasza Ragnar95 (#14387) üzenetére


#35723520
törölt tag

Köszi! Azt megkérdezhetem, hogy hol vetted és mennyiért? Én az ikiegeszitok.hu oldalon láttam 28.900 Ft-ért.

(#14390) Ragnar95 válasza #35723520 (#14389) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Ingyen volt, mert elromlott a Scriptem és ahelyett ezt küldte az Adonit :)
A Scriptet anno még amazonról vettem, érdemes nézelődni, most is le van épp árazva a Pixel, csak az a kérdéses, hogy Magyarországra kiszállítják-e.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#14391) #35723520 válasza Ragnar95 (#14390) üzenetére


#35723520
törölt tag

Köszi! :C

(#14392) Vangelis


Vangelis
nagyúr

Üdv Srácok!

fel szokott ezekben a kütyükben puffadni az akku?

Most mutatott nekem egy udős hölgy egy 16gb-os verziót ... és teljesen szétnyilt neki a tablet.....

Pedig csak töltötte...

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

(#14393) Ragnar95 válasza Vangelis (#14392) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Előfordulhat, igen. Bár általában a nem gyári akksikkal történik ez meg idősebb modelleknél.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#14394) Vangelis válasza Ragnar95 (#14393) üzenetére


Vangelis
nagyúr

Ez teljesen gyári... ujonnan vette a nagyi....

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

(#14395) Gudy válasza Ragnar95 (#14390) üzenetére


Gudy
tag

Olyat tud a Pixel, hogy kijelölés /másolás? Nekem arra kellene, hogy RDP-n átvett win-es gépen tudjak duplaklikkelni és kijelölni/másolni szöveget. Vagy akár egy ssh kliensben kijelölni /másolni.

(#14396) Ragnar95 válasza Gudy (#14395) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Kijelölni ugyanúgy tudsz vele, mintha kézzel csinálnád, tehát semmivel nem egyszerűbb vele a leírt folyamat, mint nélküle, csak ezért semmiképp nem venném meg.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#14397) silmatauki válasza Süvi (#14375) üzenetére


silmatauki
őstag

"Notability, PDF Expert, OneNote és MS Word esetében nekem még egyszer sem fordult elő az említett esemény, bár igaz, hogy én még csak két hónapja használom a Pencilt és jegyzetelésre használom, rajzolni csak ábrákat szoktam."

Volt egy unalmas órám (repülés), így egy csomó írástesztet végeztem most a Notability-vel (Pro 12.9, legutolsó iOS10.1b, hivatalos, legújabb Notability, Apple Pencil), a Handwriting > Palm detection ki- és bekapcsolt állapota mellett. A tesztek során a tenyerem mindig a képernyőn volt.

Az eredmények: függetlenül a kapcsoló állapotától, ugyanolyan százalékban történt meg a következő két eset vmelyike:

- amikor elkezdesz írni, a program nem érzékeli azt, hogy írsz, azaz nem történik semmi (nem hagy nyomot a toll). Fel kell emelni a tollat ahhoz, és újrakezdeni az írást, hogy immár legyen nyoma.
- írsz, írsz, és amikor felemeled a tollat, minden, az előző tollfelemeléstől (+ leengedéstől) addig írt eltűnik. Ez nagyon-nagyon zavaró akkor, ha sokat írtál tollfelemelés nélkül.

Ilyenek folyamatos, gyors írásnál kb. percenként (gyak. fullscreen landscape-sorokban számítva 2-3 soronként) egyszer történnek.

Ugyanekkora a problémaarány az Apple saját Notes rajzolójával. (Ott persze pluszban nincs tenyérérzékelés, azaz a tenyér simán ugyanúgy “nyomot hagy”, mint a toll.)

(#14398) silmatauki válasza Vangelis (#14394) üzenetére


silmatauki
őstag

"Ez teljesen gyári... ujonnan vette a nagyi...."

iPad-del ilyen tapasztalatom még nem volt, iPhone-nal viszont annál inkább. Két olyan (fejlesztői) 3GS-em is volt, aminek rettenetesen felpuffadt az akkuja (gyári töltővel volt csak töltve). A két cuccot egy lépésben vette a cég, és a szeriálszámuk nagyon hasonló volt, azaz az adott batch összes akkujáról feltételezhető, hogy szintúgy hibásak voltak. Előbb vettem (rögtön a bejelentéskor – még sorban is álltam érte hajnalban!) egy saját 32GB-os 3GS-t, teljesen más batch-ből; annak az akkujánk később se lett semmi puffadása.

(#14399) Süvi válasza silmatauki (#14397) üzenetére


Süvi
őstag

Tegnap én is írtam, direkt figyeltem, de nem volt ilyen.
Az íráskép is más lehet, én pl. úgy írok, hogy nem írom végig a szavakat, felemelem hosszú magánhangzók esetében, ezért rövidebbeket írok.
Most kipróbáltam 20-30 mp-es szövegeket írtam, hogy nem emeltem fel, de maradt minden. Sőt, egyszer sem tudtam előhozni, hogy eltűnjön :)

Nyilván nem vitatkozni szeretnék. Nekem 9,7-es, elképzelhető, hogy nem ugyanaz a kettő, ebben már javíthatták.

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  iPad topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.