Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2021) Dönc


Dönc
tag

Sziasztok, kicsit tanácstalan vagyok, jelenleg Digi előfizető.

Az utóbbi 2 évben a rengeteg H.O. ellenére sem tapasztaltam semmi fennakadást a szolgáltatásban. Talán ha két alkalom volt, amikor gond volt a nettel összeségében majd 1 év home office közben. Nincs róla stat, de szerintem én értem el a legjobb rendelkezésre állást itthonról ebben az időszakban.

Mostanság vált elérhetővé a Telekom optikája a környékünkön (Csepel Kertváros).

Kérdésem, hogy érdemes lehet-e az ismeretlenbe ugrani, vagy ha ez bevált akkor maradjak ahol vagyok?

Igazság szerint a szimmetrikus gigabit, ami vonzó lenne, meg az esetlegesen alacsonyabb külföldi ping online játék miatt.

Valakinek van hasonló tapasztalata egy ilyen jellegű váltásról?

A Telekom friss kiépítésű optikai hálózata mennyire megbízható?

Tudom, hogy minden szolgáltató "hulladék" [is lehet], ha a kommenteket/posztokat olvasom, ezért is érdeklődnék itt, hátha valaki lépett hasonlót mostanság. :R

(#2022) sziszi-fuszi válasza Dönc (#2021) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Nincs stabilabb hálózat az országban, mint a Telekom optikája. Több helyen fizetek rá elő. Sehol nem volt gondom. Atom stabil a szolgáltatás. Bátran válts optikára!

Mi alá kell írás?

(#2023) Dönc válasza sziszi-fuszi (#2022) üzenetére


Dönc
tag

Nagyon köszönöm! :R Igazság szerint tényleg csak azért tettem fel a kérdést, mert a Digivel se volt kirívó gondom az elmúlt 5 évben.

(#2024) Dönc válasza sziszi-fuszi (#2022) üzenetére


Dönc
tag

Csináltam közben egy gyors kalkulációt, összességében kb. +900 Ft lenne a különbség a Tkomos net bekötésével. Azt hiszem ezt elbírja a költségvetés. És adnának olyan készülék kedvezményt, ami ezt 2 évre simán lefedné többszörösen. :)
Még a Digiéknél futok egy kört, hogy miben módosulna a többi szolgáltatásuk díja, ha a netet kiszedjük. Tv-t elég gáz lenne átkábelezni, erre nem szívesen vállalkoznék, gyereknek is jó a Digis mobil előfizu mobilnetre + a vezetékes telefon is jól jön néha, ha valami ügyfélszolgálatot kell hívni.
Fura helyzet ez amiben vagyunk, mert szüleim a ház másik felében élnek, nekik lett az optika behozva a vezetékes telefon miatt (ők használják is gyakran, nekem tényleg csak üf szolgálat hívására kell, de ez nem gyakori), gondolkodom, hogy átveszem tőlük az előfizut, akkor lehet még jobban jönnénk ki, mert nekem a mobilom is a T-nél van mióta az eszemet tudom.

(#2025) sziszi-fuszi válasza Dönc (#2024) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Én tuti megtartanám a DIGI tévét. Nálam is úgy van, hogy a T csak internetet szolgáltatat, a többit másik szolgáltatótól veszem igénybe. Az IP-tv öregecske technólógia miatt nem a legjobb. Tudom, dolgoznak rajta. Sajnos elég régen, és nincs változás. A minősége pedig - a többi szolgáltatóhoz képest - nagyon nem jó.

Ha van lehetőség olyan megosztásra, hogy megtartod mind a kettőt és ez nem túl megterhelő a családnak. Én azt tenném, hogy átvenni a szülőktől az előfizut és Magenta 1-be betenni a mobillal együtt. Ha van 3 mobilelőfizetés a családban, akkor akár korlátlat beszéltgetést és korlátlan mobilnetet lehet kapni 7 ezer HUF környékén, ami igazán kedvező dolog.

Érdemes alaposan körbejárni a kérdést. Igaz az általam utoljára említett esetben valamivel kedvezőtlenebb a készülékekre adott kedvezmény. Nekem nincs is ilyenem. Az a tapasztalat, hogy sokkal jobban járok a függetlenektől való vásárlásással. Persze ez csak akkor igaz, ha nem szükséges a kamatmentes részletre való vásárlás lehetősége.

Mi alá kell írás?

(#2026) Dönc válasza sziszi-fuszi (#2025) üzenetére


Dönc
tag

Köszi a kiegészítést, én is valami hasonlóban gondolkodom, csak még Digi oldalról kell megvizsgálni a kérdést, hogy mennyire fájna nekik és nekem, ha csak a TV maradna meg tőlük.
Természetesen, ha jutok valamire, akkor megosztom itt, hátha másnak is hasznos lehet.

(#2027) Speederer


Speederer
senior tag

Mit gondoltok megérheti a Telekom-os optikai net a felárat a szintén optikai Vodafone-oshoz képest?
Új bekötés lenne mindkét esetben. Ezeket néztem:
- Vodafone 1000-es net: 6000 Ft (vagy alap TV-vel 7000, ennyit még megérnének azok a csatornák)
- Telekom 1000-es net: 8000 Ft vagy alap telefonnal 7300
(a telefon csak azért lenne, hogy a vége olcsóbbra jöjjön ki :) )
A Vodafone-ról a UPC-s összeborulás után nagyon sok rosszat hallottam. Ezek a kritikák még most is érvényesek lehetnek? Csak mert havi 1300-ért nem annyira akarom megszivatni magam és akkor inkább lenne ennyivel többért a Telekom.

A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!

(#2028) Gubek-Einste válasza Speederer (#2027) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Vannak gondok a Vodafone-nál de most főleg a koax-os eszközök új frissítése miatt.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#2029) sziszi-fuszi válasza Speederer (#2027) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Más technológiát alkalmaznak a Vodafonnál és mást a Telekomnál, bár mindkettő optika. Internetben jobb a T (és nem csupán a szinkron adatátviteli sebesség miatt). Tévéadások minőségében (jelenleg) még jobb a Vodkafon. A Telekom IP tévés rendszere egy rendkívül elavult - több évtizedes - technológiára épül. Most van folyamatban a cseréje egy újra. De rendkívül sok problémába ütköznek, ezért borzasztóan lassú. Nem lehet tudni mikor fog bekövetkezni a váltás. Ha nem elsődleges szempont a fizetendő díj mértéke (néhány száz, esetleg 2-3 ezer forint/ hóig, akkor én mindkettőt beköttetném. A vodkát tévére, a telekomot pedig csak netre. Ha pedig számít ez az összeg, akkor a T mellett tenném le a voksom.

Mi alá kell írás?

(#2030) GoodSpeed válasza Speederer (#2027) üzenetére


GoodSpeed
őstag
LOGOUT blog

Megéri! Egyébként DIGI is megérné, és még olcsóbb is lehetne. Kérdés, hogy van e Nálad DIGI. Nekem 5990 Ft az Internet 1000/300 TV-vel Telefonnal együtt! A Telekom is nagyon jó, az van a másik címemen: Magenta 1.
Egyébként ahol nekem DIGI előfizetésem van, ott nincs sajnos Telekom opció, és pont Vodafone-ról váltottam DIGI-re. Sokkal jobb és stabilagg a net, és a TV is előrelépés, nem kell CI mediacard (CI+ foglalat a tévén). Telekomnál viszont mindenképpen szükséges a TV-hez az STB!

[ Szerkesztve ]

be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP

(#2031) kabelmania27 válasza Speederer (#2027) üzenetére


kabelmania27
félisten

Vodafone-nál nem kötelező a médiabox, kérhetsz médiacardot ha a tévében van mpeg4 dvb-c tuner és CI+ modulfogadó, ennek az az előnye, hogy tetszőleges csatornasorrendet tudsz beállítani és a tv tipusától függően akár még csatornát is tudsz törölni vagy elrejteni. Ezres netcsomaghoz már Arris modemet adnak amivel ritkábban van gond, inkább CB modemmel szokott gond lenni de ipv6 kikapcsolása szokott segíteni.

[ Szerkesztve ]

(#2032) viktorhu válasza Speederer (#2027) üzenetére


viktorhu
veterán

Ebből úgy látom, hogy a tévé nem igazán fontos neked, és akkor inkább a telekom. Optikai területen megbízható lesz a Voda is, a feltöltésed lesz jóval kisebb, de lehet, hogy elég Neked. A bosszúságok inkább a CRM rendszerükhöz kapcsolódnak (mikor kapsz számlát, mikori számlát látsz online stb.)

Az árát a címed megadásával nézted? Mindkét szolgáltató a cím megadása után adja meg a valódi árat.

(#2033) Speederer válasza viktorhu (#2032) üzenetére


Speederer
senior tag

Először is köszi mindenkinek a hozzászólást!

Elsősorban csak a net érdekel, a tv csak másodlagos. Egy 1000-est megér havonta hogy van az is, de többet nem. Telekomos tévém biztos nem lesz, nem adok érte annyit, amennyit ők kérnek a tv-ért. Azért köszi az erre kihegyezett hsz-eket is!
A fent írt árak a saját címemre vonatkoznak.
Digi sajnos nem szolgáltat itt. Ez miatt gondolom a 2 általam említett szolgáltató marad csak érdemben a versenyben. Optikán kívüli más megoldás nem érdekel. Ha már van, akkor használjuk ki. :)

Azt hogy kell értelmezni, hogy "a feltöltésed lesz jóval kisebb"? Papíron mindkettő ugyanannyit tud, de a gyakorlat mást fog mutatni?

Illetve ez sem tiszta: "Más technológiát alkalmaznak a Vodafonnál és mást a Telekomnál, bár mindkettő optika." Ezt egy picit kifejtenéd sziszi-fuszi?

Egyelőre hajlok a Telekom felé...

A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!

(#2034) GoodSpeed válasza Speederer (#2033) üzenetére


GoodSpeed
őstag
LOGOUT blog

A Vodafone a lakásodba ED3.0-t, azaz koaxot visz be és nem optikát. Csak a Telekom ad FTTH-t a kettő közül.

be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP

(#2035) sziszi-fuszi válasza GoodSpeed (#2034) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Tévedsz! Sok helyen ad optikát a Vodkafone is. Csak a vége koaxiális átalakítás, és ugyanazt a szolgáltatást nyújtja, mint a koax hálózaton.

Mi alá kell írás?

(#2036) sziszi-fuszi válasza Speederer (#2033) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Az optika egy átviteli közeg, akárcsak a réz. Réz esetén is létezik sokféle adatátvitel. Lásd példaként a koaxot, a sodrott érpárat (pl. ethernet), analóg átvitel. Ugyanígy van az optikán is. A mi szempontunkból az a lényeg, hogy a Vodkafon saját hálózata esetén, (pl. 29-es körzet) optikán is ugyanazt a szolgáltatást nyújtja mint koaxon, azaz max 1000/40-et. Az általa a T hálózatán nyújtott szolgáltatás, csak törvényi kötelzettség miatt létezik. Ott a hálózatot a Telekom biztosítja. Ez utóbbi esetben kapsz ugyanolyan szolgáltatást, mintha T-s előfizető lennél. Pl. 1/1 gigabit. Gyanítom (abból a néhány sorból ) amit írtál, hogy nálad ez utóbbi a helyzet. Ezért kaphatsz akár 1/1 gigát a Vodkafonetól is. Ebben az esetben műszaki szempontok alapján tök mindegy, hogy melyik szolgáltatót választod, mert ugyanaz a szolgáltató a tényleges. Ügyfélszolgálat szempontjából a T kenterbe veri - méghozzá laposra - a Vodkafone-t.

Mi alá kell írás?

(#2037) Speederer válasza sziszi-fuszi (#2036) üzenetére


Speederer
senior tag

Igen, 1000/1000-es netre gondoltam mindkét esetben, bár tényleg nem volt ez így leírva.

Tehát mondhatjuk, hogy műszakilag ugyanazt kapom?! Akkor reménykedek abban, hogy sok dolgom nem lesz az ügyfélszolgálattal. :) Ezért kipróbálom a Vodafone-t...

Köszi!

A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!

(#2038) viktorhu válasza Speederer (#2033) üzenetére


viktorhu
veterán

A vodás optika alapesetben koaxos végződtetést jelent, erre írtam a kisebb feltöltést. De akkor nálad nincs vodás hálózat, a Telekom hálózatán szolgálnak ki. Először a Telekom menne bekötni, utána a Vodafone szerelője a modemmel és - ha kérsz tévét - a set top boxszal.

(#2039) Speederer válasza viktorhu (#2038) üzenetére


Speederer
senior tag

Pontosan, így van ahogy mondod.
Szombat este megrendeltem, ma délelőtt hívtak is, hogy aktuális-e a dolog. Mondom persze, vasárnap nem szereztem máshonnan előfizetést. :D Bár a Telekomnál úgy rémlik simán lehet neten rendelni előfizetést is, nem csak egy visszahívást kérni ezügyben.
Informált a hölgyike pár dologról, többek között arról, hogy a Vodafone a saját hálózatán és mellette bérelt vonalon szolgáltat. Nálam ez utóbbi fog történni, mivel a Telekomosok fognak jönni behúzni a kábelt, a Voda szerelője meg hozza a kütyüket (modem, stb).

Azért néhány apró bosszantó dolog már most előjött: amikor hívtak a 1270-ről, akkor nem volt túl jó minőségű a hang, alig hallottam mit mond. És próbálnék belépni az android-os Vodafone app-ba, persze nem sikerül, mert hogy "'Hoppá! Valami nem jó!" Hát valami tényleg nem jó...
Na jó, nem fogom itt tovább spamelni a topikot. Adtam egy esélyt a Vodafone-nak, remélem nem bánom meg.

A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!

(#2040) viktorhu válasza Speederer (#2039) üzenetére


viktorhu
veterán

A mobilosba kell majd belépned, nem az otthoni előfizetésbe. A telekomnál már az időpont miatt hívtak volna, a vodánál ezt nem tudják, mert másik cégtől függnek, ezért is vállalják olyan hosszú határidővel a bekötést.

Szerk: látom, az appban nincs külön a vezetékes, simán be lehet lépni. Viszont én annak idején a szerződés napján még nem tudtam, kellett várni pár napot.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.