Hirdetés

2020. augusztus 12., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-07-31 10:46:22

LOGOUT.hu

Interneteléréssel kapcsolatos problémak topikja

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1) RexpecT


RexpecT
(addikt)

Manapság egyre gyakrabban van gond az Internetszolgáltatókkal és az általuk nyújtott szolgáltatással!A topik lényege az lenne, hogy kiszürjük ezeket a cégeket, tippeket adjunk egymásnak, hogy ilyen esetekben hová lehet fordulni!

Fogyasztóvédelem:[link]
Nemzeti Hírközlési Hatóság:[link]

(#2) RexpecT válasza RexpecT (#1) üzenetére


RexpecT
(addikt)

Nekem egy kistérségi szolgáltatóval akadt gondom(Best Save Telecom)!Három hete folyamatos lassulást lehet tapasztalni,ezért több alkalommal felhívtam a Szolgáltató Ügyfélszolgálatát, de a probléma még mindig fennt áll! Gyakran ''elhajtottak'' azzal hogy ÁSZF-ben előírt Sávszélességem megvan, ping garanciát pedig nem tudnak vállani. A helyzet mostanra addig fajult, hogy sikerült a garantált sávszélesség alatti érteket - ha kis időre is - elérnem.Nem tudom, hogy hova tudnék fordulni ilyen esetben, hétfőn minden esetre megpróbálom a Hírközlési hatóságot!

(#3) attila206


attila206
(tag)

Sziasztok!

Lenne egy kis problémám, remélem tudtok segíteni. Nem tudok normálisan torrenteket tölteni. 2héttel ezelőtt még minden jól ment. Szóval a problámám az lenne h egy-egy seedtől nem jön az adat csak max 1kbájt/sec el... ha egy kicsit felmegy 1 fölé akkor utánna egyből lecsökken vagy megáll... Régen nem csinálta ezt... Gondoltam újrarakom a gépet (XP SP2)... De nem jó.. Pedig tűzfalat se használtam, a vírusírtóm is kikapcsoltam. Egy olyan programot se raktam fel ami a netemet korlátozná... Próbáltam a torrentezést 1.6.1es utorrentel és 2.5.0.4es azureussal is. Nyitottam egy portot is(h aktív legyek) de úgy se jó. Így se ment emberenként 1 kbájt/sec fölé... így olyan 10kbájtal jön összesen :S Pedig olyan torrentet töltöttem h 500an seddelik meg vagy 18an szedik... de mindegyikkel ezt csinálja ( több torrent oldalon regelve vagyok jó aránnyal de nem jó) Mi lehet a hiba? A szolgáltatóm korlátozza vajon? Mit csináljak? Mire gyanakodtok? 2 hálókártyám van, de egyikkel se jó. Igaz mikrós netem van de régen mindig fullal töltötte. Most meg... Jah és az a furcsa h amúgy meg jó a net.. tehát pl szoftverbázisról fullal tok letölteni.. meg pl a citromailre is fullal tudok felfele tölteni.. Csak a torent meg a dc nem megy 2 hete normálisan... Már mióta itt fáj a fejem emiatt. Remélem ti tudok valami okosat mondani...


[kép]

Nah ez lenne a gond..
Légyszi segítsetek!
Előre is köszi szépen!

Attila

(#4) Winner_hun válasza attila206 (#3) üzenetére


Winner_hun
(félisten)

Inkább itt krédezd meg: [link]

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#5) attila206


attila206
(tag)

Köszi a linket! :)

(#6) RexpecT válasza RexpecT (#2) üzenetére


RexpecT
(addikt)

Ugy néz ki,hogy rendeződik a helyzet!Egy hónap után ...:U !

(#7) Steelheart


Steelheart
(senior tag)

Hali. Kicsit eltérek a topic témájától, de a címhez illik. Szóval a kérdésem elég egyszerű: van-e mód arra, hogy az itthon amúgy rendesen, gyorsan megjelenő weboldalt (kanadai szerverről müxik) külföldön (Szlovákia) is viszonylag gyorsan nézhesse valaki? Valami köztes megoldásra gondoltam, csak nem tudom, van-e egyáltalán ilyen, erre való szolgáltatás a világhálón. :F

Köszi

XFire profile: http://profile.xfire.com/crystalheart ________>>--(O.o)-->________ http://www.youtube.com/watch?v=0NM45lYPb_A _________>>--(X.x)-->_________ http://crystalheart.extra.hu/e107_files/downloads/video/myvid/ggstart_f2_3kbps.avi

(#8) Lest4t


Lest4t
(aktív tag)

Az lenne a problémám, hogy a net meg van osztva routerrel. Na most a router behalt( routeres topikban le is irtam), így a modembe dugom a kábelt. Az az érdekes hogy nekem minden fasza, de a tesom gépéből átvezetett kábelt ha bedugom, nem észleli. Pedig tök ugyanolyan minden. Mikor a routerhez volt csatlakoztatva minden rendben volt.

(#9) lazydog válasza Lest4t (#8) üzenetére


lazydog
(addikt)

Az ISP-d (internet szolgáltatód) valószínűleg a gép hálózati kártyájának MAC címe alapján azonosít. Ezek szerint a te géped MAC címe az érvényes. Míg működött a router-ed, az ezt a címet klónozta a szolgáltatód felé, a tesód gépének használata esetén is.

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#10) Steelheart válasza Steelheart (#7) üzenetére


Steelheart
(senior tag)

Szóval nincs :D

XFire profile: http://profile.xfire.com/crystalheart ________>>--(O.o)-->________ http://www.youtube.com/watch?v=0NM45lYPb_A _________>>--(X.x)-->_________ http://crystalheart.extra.hu/e107_files/downloads/video/myvid/ggstart_f2_3kbps.avi

(#11) Bici


Bici
(nagyúr)

Sziasztok!

A februári sávszélesség emelés óta, az ADSL kapcsolatom folyton szakadozik. Általában akkor, ha egy kis gép is be van kapcsolva amin a StrongDC megy. Ha nincs bekapcsolva a kis gép, akkor is fennáll a probléma, de akkor nem olyan vészes.
A vonalam papíron 8MBit-es, de ebből 3,9-4,7 valósul csak meg. (Budakeszi)
Szerintetek mi lehet a baj? Vagyis miért szakdozik amióta gyorsabb a net, de ami még inkább érdekel, miért jelentkezik a dolog jobban, ha megy a kis gép. akkor is szakdozik tőle, ha minimális az adatforgalom. Mit nézzek meg rajta? Lehet, hogy a régi hálókártya a hibás? (Realtek 8139 - 10/100)

Köszi!

(#12) BluEyes válasza Lest4t (#8) üzenetére


BluEyes
(őstag)

Lehet, hogy egyszerű kábelcserével megjavul. Az okosabb routereknek mindegy, milyen kábelekkel (soros vagy crosslink) dugod rá a gépeket, pl. az én routeremre mindkét típussal van gép csatlakozva, gond nélkül megy mind. A modemek nem ennyire rugalmasak, soros kábellel illik csatlakoztatni a fenekükhöz a gépet.
Továbbá sok modem nem kedveli, ha menet közben csatlakoztatunk hozzá másik gépet. Célszerű áramtalanítani ilyenkor a modemet pár másodpercre.

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

(#13) tgr


tgr
(tag)

hi
nem teljesen ide tartozik a téma, de nem találom az igazi helyet...
az lenne a kérdésem, hogy tudnám megoldani, hogy a hálókártyám több fajta beállítással működjön? A munkahelyen fix ip-t kapok, otthon meg random, úgy osztják ki, emiatt állandóan írkálni kell az ipmet a laptopon a munkahelyen. van erre valami megoldás, progi?
köszi a segítséget.
András

(#14) RexpecT


RexpecT
(addikt)

2000. év elején kis városunkat(Hajdúböszörmény) is elérte a szélessávú internet.Mivel sok helyen nem volt adsl ezért egy hajdúböszörményi cég arra az elhatározásra jutott, hogy ők itt nekünk mikruhullámú internetet fognak szolgáltatni.
Sajnos az a baj , hogy azóta is csak próbálnak szolgáltatni.Eddig az volt a probléma , hogy magas pingek mellett sok időre kiesett a szolgáltatás(honlapjukon megadott 96 % os rendelkezésre állás egy vicc).Most nagy fejlesztések révén lettek új szerverek a pingek jobbak lettek(már akinek).
Ennek ismeretében én idén novemberben már ingyenes internetet kötöttem nálluk(2 év - saját wlan eszköz - egyszeri 6000 ft-os regisztrációs díj) mindez 128 kilobit/sec gyorsasággal korlátlan felhasználással.Viszont ők most kitalálták hogy az internet egyenlő a 80-as porttal (gyakorlatilag a böngészés) a több programot (Msn, internetes játék , torrent) letiltanak.
De kérdezem én milyen alapon? Internet = böngészés ? Mert akkor itt valami új fogalmat kell létrehozni.
Tegnap hogy tudjam ezeket a programokat használni ezért befizettem 2000ft -ot amivel 0,6 mbit/s gyorsasággal jönne az internet.Csak jönne mivel a sávszélességem maradt a régi.
Természetesen a 0-24h ügyfélszolgálat csak munkaidőben működik.
Köszönjük szépen!

(#15) kp78


kp78
(addikt)

Üdv!

Nekem annyira problémám lenne, mint inkább egy érdekes dologra keresem a választ.
Adott egy laptop, amire a hálózati kapcsolatoknál fel van "telepítve" egy Enternet-es, meg egy Externet-es ADSL kapcsolat.
Enternet az irodai, amit elég ritkán használok ezzel a laptoppal, Externet az otthoni.

Tegnap vmiért többszöri próbálkozásra sem akart otthon csatlakozni az Externet otthon, és poénból ráklikkeltem a Enternet ikonjára, és majd kiugrott a szemem a helyéről, amikor kb. 2 sec alatt felállt otthon az Enternet, és minden gond nélkül ment.

Kérdésem tehát, hogy a fenébe létezik ez, amikor az Enternet egy teljesen másik matávos számhoz van kötve, és fizikailag kb 2-3 km-re van a lakástól. Vagy nem akkora dolog ez? Router egyik helyen sincs, bár ez sem számíthat szerintem. Én nem igazán értem, hogy lehet ez :F .
Akkor ha bárki azonosítóját + jelszavát tudom, akkor tudok is kapcsolódni?
Ha otthon nem lenne a vonalra ADSL rendelve, akkor is menne ugyanígy? :F (ezt már nem tudom kipróbálni, de szerintem nem)
Van erre magyarázat? :R

(#16) kp78 válasza kp78 (#15) üzenetére


kp78
(addikt)

Senkinek semmi ötlete :U ?

(#17) little1hu


little1hu
(csendes tag)

XP-n próbálok csatlakozni egy helyi hálózatnak minősülő Beltáv-os mikros netre. Beírom az IP címet átjárót, felépül a kapcsolat de az állapot ablak csatlakozva állapot virít az engedélyezett helyett (tűzfal kikapcsolva). Az érdekes az,hogy a régi gépemen amin ugyanez a beépített lan vezérlő van azon működik csak az újjon nem (Gigabyte GA-P35). Mi lehet a gond ? BIOS beálítás, rossz az alaplapi vezérlő, windows beállítás ?

(#18) shev7 válasza kp78 (#15) üzenetére


shev7
(veterán)

ha a vonalon van dsl kapcsolat akkor elvielg barmilyen azonositoval fel tudsz csatlakozni. De ismetlem nem eleg, hogy modemed legyen, a vonalon dsl-nek kell lennie.

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#19) shev7 válasza little1hu (#17) üzenetére


shev7
(veterán)

dns-t beallitottad?

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#20) little1hu válasza shev7 (#19) üzenetére


little1hu
(csendes tag)

Négy adatot adtam meg az ip cím alatta 255,255,255,0 és alatta még kettő átjáró azt hiszem. Sajna otthon nem működik a net azért vagyok ilyen homályos,mert a melóhelyen vagyok. Nem tudom az jelent-e valamit, hogy a állapotnál a csatlakozva állapot van régen mintha engedélyezett lett volna.

(#21) shev7 válasza little1hu (#20) üzenetére


shev7
(veterán)

az engedelyezett azt jelenit, hogy mukodik a hardver, ha csatlakoztatva, akkor van kapcsolat a halozattal. Milyen ket atjaro? egy atjaro van meg ket dns szerver...

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#22) little1hu válasza shev7 (#21) üzenetére


little1hu
(csendes tag)

Ja igen egy átjáró és két dns szerver. Két napos az alaplap és azóta szívok a hálózattal. Vigyem vissza az alaplapot vagy lehet driver hiba is ?

(#23) kp78 válasza shev7 (#18) üzenetére


kp78
(addikt)

Akkor az is megoldható, hogy otthon előfizetek egy korlátos Adls-re a legkevesebb pénzért, aztán az irodai korlátlan adsl-re lépek fel este otthon, amikor az irodában nem megy a net. :U
Vajon akkor is csatlakozna otthon, ha az irodában is megy a net éppen??
Ez nem volt épp haszontalan "felfedezés" számomra :))

(#24) shev7 válasza kp78 (#23) üzenetére


shev7
(veterán)

az hogy akkor is enged csatlakozni az a szolgaltaton mulik, van ahova lehet egyszerre tobb geprol csatlakozni, van ahol nem... azt viszont nem tudom, hogy megutheted-e a bokadat, azert olvasd at a szerzodeseket alaposan. :)

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#25) kp78 válasza shev7 (#24) üzenetére


kp78
(addikt)

Most úgysem aktuális, mert egy évre előre befizettem a net árát.
Amúgy ha mindkettő az én nevemen van, semmi közük hozzá. Elvileg. :U
Azért köszi :R

(#26) raskolnikoff


raskolnikoff
(őstag)

Sziasztok!

Ez mitől lehet? Már hetek óta ilyen a 4 Mbites netem... és már kezdek besokallni.

persze sokszor örülök ha elérem ezt az értéket pláne ha néha eléri a 2M-t. Ezelőtt semmi gondom nem volt vele.

[ Szerkesztve ]

A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

(#27) raskolnikoff válasza raskolnikoff (#26) üzenetére


raskolnikoff
(őstag)

up :R

A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

(#28) raskolnikoff válasza raskolnikoff (#27) üzenetére


raskolnikoff
(őstag)

nem rossz...most már csak 700kbit...ajóannyukat tééknek!!! :((

A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

(#29) stangli


stangli
(senior tag)

Sziasztok!

Szerintetek mitől szakadozik a net? kábel, csati? :W
az egész lakásban van net, router segítségével, mind a 4gépen. az enyémen szakadozik, ha újraindítom a gépet, akkor hasít egy pár percig/óráig oszt megint megzakkan... fejszén kívül szerintetek mi segítene? új kábel, csatival együtt? vagy valami féreg szétrágta a hálókártyát, oszt az vacakol valamiért... :F

:R

(#30) Scholes9 válasza raskolnikoff (#28) üzenetére


Scholes9
(nagyúr)

Érdekes mód a fibernettel ugyanez a helyzet, nálam egy hónapja már nagyon szar 1megát nem éri el a 4mbites netem, mintha az országban megbénult volna a netszolgáltatás vagy a jóég tudja, de csak megcsinálják, mert én is kezdem unni...

(#31) raskolnikoff válasza Scholes9 (#30) üzenetére


raskolnikoff
(őstag)

írtam a szolgáltatómnak és továbbították az ügyet (cca 13 percen belül!!!) a tékomnak. namost nem tudom mi van mert most lekopogom de 2Mbit általában megvan (kivéve amikor nincs). Bár ez sztem még nem rajtuk múlhatott. Megaztán azt se mondják nekem hogy ugye tudom hogy ez up to 4 mert tudom csak épp eddig jó volt. igaz, arról nincs speedtestes linkem...

A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

(#32) pityeszka


pityeszka
(őstag)

Nekem durva 2 hónapja működik olyan szinten a (4,5megás) netem,hogy képtelenség játszani fent.Pingem 200-300 játék közben,folyamatosan laggolok.A letöltésem nem éri el a 150-es sebességet sem!Ez megy már mióta,nem tudom mit kéne tenni :( Ha telefonálok,akkor mindíg csak az van,hogy önnek megvan az adott sebessége,pingje nem megy 50 fölé :Y Gondolom nem is kell megmondanom,hogy mikrós :W

Egy katona mindig parancsokat követ, de egy harcos csak a szívét követi. >>>Steam ID: p1tyeszka<<<

(#33) Scholes9 válasza pityeszka (#32) üzenetére


Scholes9
(nagyúr)

Én ugyanebben a helyzetben vagyok, pingem nevetséges, WoW-ozni lehetetlenség, letöltés 20kbájt 500 helyett meg ilyenek. Csak nekem fibernetem van.

[ Szerkesztve ]

(#34) rub22 válasza stangli (#29) üzenetére


rub22
(csendes tag)

tök szar a net álandoan elmegy akad szarság mitcsináljak jelencsem fel a szolgáltatót haha :W

[ Módosította: Racecam ]

(#35) rub22 válasza Scholes9 (#33) üzenetére


rub22
(csendes tag)

nekemis nagy a pingem a codba :)

[ Módosította: Racecam ]

(#36) pityeszka válasza rub22 (#35) üzenetére


pityeszka
(őstag)

a smiley-k arra valók, hogy egy többféleképpen értelmezhető mondat hangulatát megmutassák. Épp ezért ne használd sormintának, díszítőelemnek, vagy értelem nélkül.

alapelvek

Egy katona mindig parancsokat követ, de egy harcos csak a szívét követi. >>>Steam ID: p1tyeszka<<<

(#37) pityeszka válasza Scholes9 (#33) üzenetére


pityeszka
(őstag)

Nekem megjavúlt :) Reggel felkeltem fura módon elromlott az adapterem :DDD Persze kijöttek kicserélni és meg is nézték,hogy működik.Most nagyon jól megy hála az égnek soha el ne romoljon!!

Egy katona mindig parancsokat követ, de egy harcos csak a szívét követi. >>>Steam ID: p1tyeszka<<<

(#38) Racecam válasza rub22 (#35) üzenetére


Racecam
(MODERÁTOR)

Ne kelljen többször szólni!!

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#39) Scholes9 válasza pityeszka (#37) üzenetére


Scholes9
(nagyúr)

Én tegnap felhívtam fibert és mondták h tudják h sok helyen fos és vmi központi hiba meg h bővítenek és várjak türelemmel, majd kiderül. Megjavult a net azzal h kicserélrék a modemed vagy mit? Akkor én is cserét kérek, bár nem hiszem h azzal van a baj, amúgy még most is jó a neted? Nálam 400kbitet éri el a 4 mbit helyett...

(#40) pityeszka válasza Scholes9 (#39) üzenetére


pityeszka
(őstag)

Nekem egy adpatert kell csak benyomni annyi az egész.Most prímán működik,egyenlőre :)

Egy katona mindig parancsokat követ, de egy harcos csak a szívét követi. >>>Steam ID: p1tyeszka<<<

(#41) raskolnikoff válasza Scholes9 (#39) üzenetére


raskolnikoff
(őstag)

Nálam most 2 Mbit körül van, de nem vagyok vele megelégedve, mert 4ért fizetek!! :((

A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

(#42) Scholes9 válasza raskolnikoff (#41) üzenetére


Scholes9
(nagyúr)

Én sem örülnék a 2mbitnek 4 helyett, de még mindig jobb a 2mbit, mint a 400kbit....

(#43) Scholes9 válasza pityeszka (#40) üzenetére


Scholes9
(nagyúr)

A modem adapterére gondolsz?

(#44) rub22 válasza Scholes9 (#43) üzenetére


rub22
(csendes tag)

fos a fibernet utálom má nemtudom micsánáljak :W :W :W :W :W ideges vagyok

a kábel tévét is befizetük egy honapja és aszt irták a szerződésbe hogy 30 napon belül bekötik fel is jelenthetnénkk :W :W :W :W :W :W ideges vagyok

(#45) Scholes9 válasza rub22 (#44) üzenetére


Scholes9
(nagyúr)

Én már leszarom az egészet, qrva élet h ki nem fizetem a rohad számlájukat

(#46) Scholes9


Scholes9
(nagyúr)

Bazmeg ez már mindennek a teteje 13% pocket loss 5 perces pingelés után, röhej www.bix.hu-t pingeltem

(#47) raskolnikoff


raskolnikoff
(őstag)

Csak az a baj hogy hiába cseszném le őket (amikor a mult szombaton 13 perc mulva már válaszoltak az emailemre, meg ilyenek...) nem ők a hibásak hanem a Téfos. Tegnap nem volt netem 14h-ig. Szóltam a szolgáltatómnak, továbbküldték a kérést, 10 perc és volt. (csoda) Utána meg még fölhívtak másnap reggel hogy van-e már net. Szóval...van, de csak a fele. Én értem hogy upto4 de volt az már 4 is. ááááááá

A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

(#48) raskolnikoff


raskolnikoff
(őstag)

Javult a helyzet már 3 Mbit körül ugrándozik összevissza. föl és utána lemegy 512re egy picit. Nálatok mi a helyzet? Csak hogy lássam mennyire globális a probléma.

A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

(#49) dr.bubo válasza stangli (#29) üzenetére


dr.bubo
(őstag)

Ha, csak a te gépeden szakadozik, akkor tegyél fel új hálokari drivert vagy cseréld le a hálókártyádat újra. :)

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#50) rub22 válasza dr.bubo (#49) üzenetére


rub22
(csendes tag)

:Y :Y :Y fúúúúúúúúúúúúúj :Y fúúúúúúúúúj fibernet :W

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.