Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Trewerr: Analóg-digitális jelátalakítás (zenefájlok leegyszerűsítésével magyarázva)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: A kérdés...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
avl
senior tag
válasz
Blaymoira
üzenetére
"problémám" nekem sem
nyilvan összegfüggö is, es elvileg elkepzelhetö, gyakorlatilag fogalmam sincs, hogy nagy forgalmun lehet-e es mennyivel jobb áron venni/adni; ebben kerdeztem ilyesmit: #127
ha veszek (mert el nem igazan adok
, akkor szoktam onvista alatt alla Kurse es több tözsden nezni, de ugye nem realtime mindegyik stb. ..esetleg elmult napra idö fölött lehetne görben abrazolni valami nagy forgalmu papir arait, abbol kiderülhetne -
-
Travelos
őstag
válasz
Blaymoira
üzenetére
1. Értem, köszönöm. Tehát akkor ez a fajta számla igazán aktív kereskedésre nem való. Azt is olvastam tegnap valahol, hogy az eladás után az összeg nem lesz azonnal jóváírva, csak a T+1 napon. Hosszútávú befektetésekre viszont nagyon jónak tűnik a 15% adókedvezmény miatt, pl. ETF-ek. Ami még kérdés nekem, hogy a TBSZ-en a műveletek költsége a főszámláról lesz levonva, vagy valamennyit rá kell hagyni a devizaváltás, kereskedés és számlavezetési költségek miatt? Magyarul a TBSZ-en az elérhető teljes összegre kiadhatom a megbízást vagy nem?
2. Lehet nem jól fogalmaztam. Nem simán az order type-nál levő megbízásról beszélek, ott nyilván látom a STOP LIMIT típusút. Hanem pl. egy vételi megbízás során alul van olyan, hogy ATTACH ORDERS, ahol a STOP LOSS résznél megadható egy érték, aminek elérése esetén azonnal zárja a pozíciót. Itt csak piaci áras megbízás van a Client Portálon, nincs Limit áras. A mobil alkalmazásban meg van azért. Ez állítható valahol? Nem nagyon találom. -
avl
senior tag
válasz
Blaymoira
üzenetére
valaki probalta egyebkent mar, hogy tenyleg konkretan mikor, mire, mi volt legolcsobb ? ...persz azt gondolom nagy jelentösege nincs 1-2 € különbsegnek
arra gondolok, hogy gettex-en lehet kisebb a forgalom, nagyobb a spread, stb., de a min dij 1.25€ es 0.05%-tel ez 2500 € eseten esik egybe
ha valaki 2500-3000-3500-4000-.... €-ert kereskedik, konkretan nezte valaki, hogy a masutt pl. min. 3 € be tudta-e hozni pl. a kisebb spreaddel, kicsit olcsobb veteli vagy dragabb eladasi arral a min. dij hatranyat ?
pl. 3000 €-ert 100€-s 30db ETF-et veve gettex-en 1.5€ a dij, total: 3001.5€
ha a 3 €-s min. diju tözsden veszi az ember, akkor 3001.5-böl akkor kerül ki 30 db, ha az ara (3001.5-3)/30=99.95€ a darabár; van ekkora különbseg tözsdei arakban ? vagy hol igen, hol nem ?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ ELEKTROMOS ROLLER!! 2/3 áron és e-bike dobozban, 1 év garanciával:
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RX 6800 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, akkor szoktam onvista alatt alla Kurse es több tözsden nezni, de ugye nem realtime mindegyik stb. ..esetleg elmult napra idö fölött lehetne görben abrazolni valami nagy forgalmu papir arait, abbol kiderülhetne
így nem kell mindig TWS mikor vásárolgatok vagy az arányokat igazítom ki