Új hozzászólás Aktív témák

• Köszönöm a választ! A cikkbeli processzor 135W TDP-s, ha jól láttam. Létezik komolyabb VRM-es alaplap, ami kezeli ezt a processzort?

Nem vagyok szakértője, de biztos van ami jobb, ( majd mondják) viszont az ára miatt már lehet nem annyira nyerő.
    Ez alatt arra gondolok, ha van alaplapra+ procira 30-45 ezred,akkor pl egy amd B520 ujonnan 22 ezertől már van, bele bármi 3-4-5 ös ryzen 6 mag használtan (pl 5500) megeszi az egészet reggelire összességében meg már tpm2-őd is lesz.
    (5500 as amd mellett ha van egy 12+ magos ilyesmid pl, w11 alatt érezhetően szenved a haswell v3/broadwell v4 az amdhez képest , amd 5500 ezerszer pörgősebb / szembejön a valóság hogy 6X 4,5 ghz közeli az jobb mint 12 éves 600 mag 2.6 ghz en. IPC -ben nem láttam összehasonlítást de feltételezem 1 magon a broadwell 3.6 Ghz-e pl az sztem egy 5000 es amd 2,6-2.8Ghz-ével lenne egál(?) és 3.6 on sosem fogod látni játék alatt (sem) a broadwellt )
    Szóval /alaplap + proci/ viszonylatban mindenképp az amd lesz nyerőben.
    ( nem vagyok amd fan most, csak az intel s1700 mégdrágább)
    Tegyük fel mondanak valami nagyon jó VRM-el rendelkező alis lapot, ha ilyen létezik, 26-30k körül, akkor 40 ért már valszeg jobb új garanciális alaplapot találsz amd fronton ujonnan egy használt procival EGYÜTT. Ott a vrm miatt nem igazán kell aggódni.
    Persze a kockázat nem egy óriási, a legegyszerűbb alis lap pl 14k postával (usb3 sata3 nélkül) , bele a 20 mag 7 e, 21 ezerből, vadállat. Ennyiért vmi 6.-7. gen intel 4 magos szemetet /se/ kapsz.( azok az alaplapok is mentek már vagy 10 évet)
    Pont azt néztem , hogy 2667 v2 ről ha váltom az egyik gépet és maradjon filléres" / hágós / az upgrade ddr4 vonalon , akkor csak az amd ami szóbajöhet, 5XXX -ek egy b450 vagy b550 új lappal.
    De sikerült kifognom olcsón egy supermicro lapot, aztán rendeltem én is 20 magost bele poénból.
    C612 es lapokat találsz alin 20 tól, eleve az egész sztem egy lutri ha alis /a minőség /viszont pozitív hozzáállással azt is mondhatnánk, hogy örökélet. .
    Ha csak minimálisan aggódsz a vrm miatt, akkor érdemes az alist elengedni és supermicro vagy bármi workstation az 0/24 145W. ( workstationok ára nagyon felment aprón, annyit nem érnek / drága ddr4 nek van jobb helye is / ) És mindenképp ajánlott egy normális minőségi táp.
    És az hogy pl a vrm et 60 fokon tartod 12 es ventivel, az egy dolog. Normális alaplapoknál az első ami feltűnik, az az hogy borda sincs. Pl fujitsu alaplapok.

Új hozzászólás Aktív témák