Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Huawei
tag
Sziasztok!
Szerintetek az mitől lehet, hogy mikor betöltődik a win7, akkor az default fsb értékkel indul el, de az általam beállított szorzóval? A POST screen helyesen írja az órajelet. (11x333 => 3666MHz) Win alatt 11x200 => 2200MHz Ezután egy restart, bios-ba belépek nem változtatok semmit és elmentem. Valamikor ezután hosszan elkezd sípolni a lap (ez általában táphibát jelezne ha jól tévedek). Ezután reset és minden ok. Windowsban is jó az órajel.
Valakinek valami ötlet?
-
Huawei
tag
A helyzet a következő. Sikerült egész jól felrángatni. Szerintem eddig az volt a baj, hogy nem ügyeltem arra, hogy a lapom csak 800mhz-es ramokat tud kezelni és engem az kavart meg hogy 1066mhz-es ramom van. Ha 8000mhz felé ment a memória akkor szinte azonnal összeomlott. Így fix 800mhz-en szuper. Sikerült 11x333mhz. 1.3V mellett. Ugyan még nem tesztelem le de játékokkal nincs baj. 3dMarkokkal sem. De azért majd Orthost vagy Prime-ot rá fogom ereszteni.
Egy dolgot elhallgattam előletek (elfelejtettem), hogy gyári hűtőm van. Ettől szerintetek mit lehet elvárni? Az aida tesztekből az FPU tesztek nagyon megizzasztják. Volt hogy az alaplap sípolt teszt közben, mert elérte a hővédelem figyelmeztetési határát (80 fok). Utána pillanatok alatt visszahül 45 fok körülire. Ez elég érdekes volt számomra.
Még annyi kérdésem lenne, hogy most jelenleg az energiagazdálkodás nem működik. Működésre lehet e ezt bírni valahogyan tuningolt órajel mellett, mert most fix 11-es szorzóval megy folyamatosan. Jó lenne ha vissza tudná venni 6-ra mint eredetileg.
Mindenkinek köszönöm a segítségét.
Üdv.
-
Huawei
tag
Hétvégén fogok tudni írni és több infót mondani. Csak akkor leszek otthon. Reset után az fsb-t 204mhz-re dobja vissza alapból. Így a ram 816mhz-en jár. Cpu fesz 1.1 V. Így rémlik. Lefényképezem hétvégén és ki is próbálom amit írtatok. Köszönöm az eddigi segítséget is. Jelentkezem hétvégén!
Üdv.
-
Huawei
tag
válasz
Huawei
üzenetére
Ilyen beállítással volt, hogy annyira nem akart elindulni, hogy biost kellett resetelni. Ezzel a beállítással sosem volt stabil. Volt hogy 250-es fsb-n elindult a 800mhz-es kingmax ramokkal, de nem teszteltem sokat (max 15 percet ment a gép). Szinte biztos hogy csak idő kérdése lett volna és restart vagy kékhalál. Ezután próbáltam ugyan azzal a beállítással 260-as fsb-t -> bios reset lett az eredmény. A beállítások mindig ezek voltak csak az fsb-t változtattam. 12.5x220 beállítással jött össze a 2750mhz-es órajel. Azzal nem tapasztaltam instabilitást, de igazából nem is nagyon teszteltem, hisz sztem jelentéktelen a teljesítménytöbblet.
-
Huawei
tag
Rendben! Amint tudom küldöm a képeket, annyi a gond, most nem tartózkodom otthon és lehet letöröltem a képeket már a gépről és ha így van akkor csak hétvégén tudom küldeni. Úgy emlékszem, hogy a cpu VID 1.1V terheletlenül.
-
Huawei
tag
Sziasztok!
Én most vettem használtan egy e5200-as procit. Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek mennyi annak az esélye, hogy egy antitunig példányt fogtam ki? Nekem ugyanis nem akar 2,75ghz fölé menni sehogy sem. Elvileg jól van belőve minden. CPU fesz 1,3V körül sem megy följebb. 250-es fsb-nél egyszerűen megáll.
Esetleg nagyobb az esélye hogy az alaplapom a ludas? Tudom, tudom, legjobb lenne ha valahogy kipróbálnám, de egyenlőre sajnos nincs lehetőségem.
A konfig a következő:
Abit ip35
Pentium Dual Core e5200 (M0)
Kingmax 1066MHz 2x1gb
FSP BlueStorm II 400W tápPróbáltam 800mhz-es kingmax rammal is (visszaosztott órajelle), de semmi sem változott.
Másik kérdésem az lenne, hogy sokkal jobban húzhatók az R0 stepping-es cpu-k?
Előre is köszi a válaszokat.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- BMW topik
- LEGO klub
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Kuponkunyeráló
- Pulzust is mér az Apple AirPods Pro 3
- Itt a Valve GŐZGÉP — Steam Machine, mi vagy te? 🧐
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4042
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600XT 6GB Zalman S2 Corsair 650W
- GYÁRI TÖLTŐK Macbook Magsafe 2 Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi