Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
lajafix
addikt
-
lajafix
addikt
válasz
lajafix
üzenetére
itt egy példa 36% gyorsulásról sse4 alatt sse3al szemben
(bocs az offért, mostmár megvilágosodtam )
-
lajafix
addikt
válasz
darál0w
üzenetére
ha kell a teljesítmény és van rá keret akkor igen, tehát egyénfüggő.
nekem ebből az az újdonság, hogy mennyivel erősebb az sse4 az sse3hoz képest is:
van itt egy teszt is az SSE4 gyorsulásról, 20%-100% között utasításfüggően.Szóvel egy E8x00 2 maggal is jó lehet.
-
-
lajafix
addikt
válasz
fagy53
üzenetére
'A lényegen azonban ez mit sem változtat, nevezetesen, az alapon ketyegő lényegében azonos felépítésű négymagos még a két magot sem igénylő alkalmazásokban is gyorsabb a húzott kétmagosnál.'
Épp azt kérdeztem, hogy mik ezek az alkalmazások? Hol lehet ezt látni? (mérés) Mi az oka? (merthogy van
)merthogy a linkelt cikkben van egy csomó 4 magos alkalmazás, a játékok meg bizony szeretik a cache-t.
-
lajafix
addikt
válasz
fagy53
üzenetére
ez érdekes, mert az ebben a cikkben megadott tesztekben a tunningolt e5200 nem maradt le annyira az alapórajeles 4 magosoktól, hogy /mag visszaosztva a teljesítményt ne a meghajtott e5200 legyen a /mag teljesítmény nyerő.
Milyen alkalmazástesztek voltak ezek? elméletileg csak az SSE4.1 a plussz a Q-ban( meg lehet némi apróbb javítás az elágazásbecslésben de ezt nem tudom.), amit ha kihasznál a kód, akkor az sokat hozhat.
-
lajafix
addikt
-
lajafix
addikt
"biztonság kérdése akkor jöhetne szóba szerintem, ha a proci tápfesze olyan túlszabályozott lenne, hogy a maximum fesz környezetében / 1.45V /a terhelésnél még rápakolna annyit, hogy átlógjon ezen az értéken."
Igen, talált sülyedt, erről van szó, akkora lenne a drámai feszültség, hogy a processzor fűbe harapna:
rumkola arra vitára gondolhat, amit én folytattam már nem emléxem kivel arról, hogy a vdrop tervezési hiba-e az alaplapokon, vagy éppen a worstcase módú tervezés miatti hosszú élettartam titka. (Mivel egy milliós szériában gyártott alaplapot tervező mérnök ott van a szakmája csúcsán és a worst-case tervezési módszertannal tisztában van, nem volt nehéz sejteni, hogy nem véletlenül van ekkora vdrop)
amennyire emlékszem arról van szó, hogy amikor nagy terhelést kap a processzor vagy véget ér a nagy terhelés, akkor akkora feszültség tüskék (spikes) keletkeznek a processzoron a hirtelen terhelésváltás miatt, amik tönkretennék a processzort seperc alatt. Ennek elkerülésére van egy előtét ellenállás, amit a tuningolók szeretnek okosban lejjebb venni, de ekkor ugye nagyobbak a tüskék, szegény processzor jobban "kopik". ha pedig az ellenállás a worst case tervezés szerinti nagyobb méretű, akkor a nagy terhelés miatt jelentkező nagyobb áramerősség magasabb feszültséget ejt az ellenálláson, mint a kisebb ellenállásnál így kisebb fesz esik a processzora, azaz létrejön a Vdrop jelensége. (aki az első villanytan előadásán a fejét vakarta, hogy mire kell neki az Ohm törvény a gyakorlatban, az most élvezheti, hogy az U = I*(Relőtét+Rprocesszor) valóságát. ) -
lajafix
addikt
válasz
ATISoft
üzenetére
3. max 20 százalékkal csak. ezen ment egy kis vita egyszer és kimértem az e1200as procimon orthos alatt 18%. de ugye nem csak orthost használunk...
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Windows 11
- A következő évtizedbe repíti a NAND hatékonyságát a Samsung új kutatása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Gumi és felni topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Asztalos klub
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest