Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
11x 333-at is visz alapfeszen próbáld ki.
Ahogy a kolléga is írja 1,38V körül meg teheted 4GHz-ra is persze jó hűtő azért legyen ott. ZX3 talán tudja majd hűteni.(#12973) enemy107: sajnos már muszáj volt. E5200 kevés volt a dolgaimhoz és kellett a virtualizáció és legalább 16GB ram.
-
KAMELOT
titán
válasz
szab.tam
üzenetére
Ha vágod a dolgokat ,akkor rendben van minden!

Corsair vizesek.....ebben mondjuk én is kételkedtem.....nekem pl. a tesztek alatt az hogy hogyan hűtőtt valahogy nem stimmelt. Azaz ,egy ugyan olyan árban vagy alatta lévő ventis hűtővel ugyan olyan vagy jobb hőfokokat tudtak produkálni.Szerintem 266 , 333 , 366 , 400 FSB-ket próbálgasd ne ilyen 240
Azokat szereti a proci.
Ja és a ramokat is vagy 800 vagy 1066-ra. -
KAMELOT
titán
válasz
szab.tam
üzenetére
Még ha 15x szorzót raksz 333FSB-vel akkor 5GHz-t elérheted. Csak kitudja mennyi volton és milyen hűtéssel.

3,6GHz-ig kell mennie alapfeszen.
1,4V 12x 333FSB 4GHz....persze jó hűtővel. NOCTUA vagy Corsair H70.
1,5V-nál megpróbálhatod nagyobb GHz-vel ahogy a kolléga írtaLGA775 tolod a feszt adod a szorzót és az FSB-t ennyi. Meg állítasz a ramokon ,hogy megfelelő MHz-n menjenek. Ez is egyszerű! LGA1366 a keményebb dió...ott sokmindent kell állítani ,hogy stabil legyen a proci!
-
KAMELOT
titán
válasz
Huawei
üzenetére
nehéz lesz!
ramokat visszaosztottad? Talán ez az M0-ás stepping nem a legjobb.meg általában az FSB-k ilyen értékek szoktak lenni. 266 333 400
Szerintem a ramok neked rosszul vannak visszaosztva azért resetel.
És amikor resetela Bios akkor milyenek az alapbeállítások?? mennyi FSB?? -
KAMELOT
titán
válasz
pempellini
üzenetére
Ha bírja hűteni 4,3GHz-n akkor minden okés. Én is így vagyok. Jó mindenre a gépem amire kell. Max graf kártya csere majd a HD7xxx sorozatból valamelyiket.

-
KAMELOT
titán
válasz
pempellini
üzenetére
Ez szép eredmény! Hűtésnek ajánlom a NOCTUA NH-D14 Talán akkor még menne többet is

-
KAMELOT
titán
válasz
ViBo77
üzenetére
Amikor a BIOSban állítasz akkor ott vannak RAM szorzók.
Mindegyik szorzó után van egy betű. Nos az én esetemben nem mindegy főleg mert HyperX T1 ramjaim vannak. Nem volt mindegy milyen szorzót rakok hozzá.
pl. öcsémnek GA-EP35-DS3 alaplapja van abban ment simán 1066MHz-ta ram és tudta húzni a procit is akárhogy. Nekem azon a ramfrekin csak 3,2GHz-t megy a proci...más beállAtást nem engedett a bios.
Így más alternatíva került szóba. 3,66GHz és 800MHz -
KAMELOT
titán
válasz
enemy107
üzenetére
Na megoldódott a gond.
proci szorzó 11x
FSB 333
ram szorzó 2,40B
ramok meg 800MHz-n
Ez volt itt a gond. Se D-s se A-s szorzóval nem engedte csak ha 1066-on volt a ram és akkor proci 3,2GHz
Most a proci alapfeszen 3,66GHz és ramok 800Mhz. LINX-ben 21GFlops és max 68 fok volt a maghőmérséklet. -
KAMELOT
titán
Hi evribodri!

Egy ilyen gondom van. Cseréltem öcsémmel ramokat. Öcsém viszont simán tudta húzni a procit. Neki P35-s lapja van.
régi------2x 2GB sima Kingston 800MHz CL5
mostani--2x2GB Kingston HyperX T1 1066MHz CL5Na most ez itt a helyzet. 12*266-on alapfeszen 3,2GHz-n megy.
10x 333-on restartol
11x 333-on restartol
12x 333-on 1,39375V-on restartolRamok midnegyik esetben vissza vannak osztva. Mért nem tudom feljebb húzni a procit?? Másik rammal simán ment a tuning. Akármit tudtam állítani. Itt meg restartol. BIOS reset is volt a ram cserénél.
Köszönöma segítséget! -
-
KAMELOT
titán
válasz
fondorlatos
üzenetére
Biosban 1,0675V
CPU Z meg 1,225V ???
az egy kicsit gyanus!(#12771) Biliskmer: nekem 1,4V CPU-Z 4,00GHz-n
(#12769) dime27: hát ezt jól kifogtad. Alacsony fesz + magas órajel. BINGÓ!
-
KAMELOT
titán
Amit akartam még írni te már leírtad.
Én is annó 1 éve 10K-ért vettem. Komplett gépem 80W IDLE állapotban.
CRYSIS medium , Full HD--- 30-35FPS
GTA4 FULL HD, high minden----30-35FPS
Többi gamet felesleges mondani. Ha ezek simán futnak többi is megy mint a rakéta!
Ezen már én is elgondolkoztam......i7 mit nyújtana??? dupla gyors lenne! FUHHHHH!!!!
Majd ha lesz rá keret akkor i7 + HD6950
Nem kell sajnálkozni. E5xxx nagyon jól sikerült sorozat! Büszke vagyok rá!
Bekapcsolok 15 rar filet hogy csomagolja szét Egyenként 1,5GB-ak. Proci 20-40% közt mozog a leterheltsége! -
KAMELOT
titán
Ahogy írod!
E8200 meg semmi ben sem különbözik az E5200-től max nagyobb a cache.
Amúgy ugyan azon frekire húzva játékban nem hoz semmi + FPS-t.
E5200-ban meg jobb a szorzó is. tehát nem kell akkora FSB-t használni a tuningnál
Én lapom esetében 10x 333Mhz
De ha tuningolni akarnám akkor 12,5x 333MHz az 4,16GHz BIOS-ban 1,3875V na persze jobb hűtő kéne!
-
KAMELOT
titán
Ez a teljesítmény nagyon is elég a mostani gépekbe! Aki meg fanatikus gamer az meg áldozzon rá kemény pénzeket ha újonnan akar vásárolni!
Használtan viszont elég a Q9550 vagy i7 tuningolva és hozzá egy HD4850x2 vagy GTX295 ,de itt számolni kell a jeletős villanyszámlával is!
Az szuper ha megy feszemelés nélkül 3,7GHz-t. Szép teljesítmény!
Esetleg CPU-Z bedobhatnál! Kösz! -
-
KAMELOT
titán
-
KAMELOT
titán
Nekem eddig az E5200-at így sikerült tuningolni!
Biosban fesz 1,3975V
Szorzó 12,5
FSB 333Végeredmény 4162MHz. De inkább alapfeszen használom 3,33GHz-n!
-
KAMELOT
titán
amint látom megoldódtak a probémák!

-
KAMELOT
titán
Hello!
Probáld ki ezzel a két progival és teszteld le ,hogy a procival van e hiba.
LINX és Intel Burn Test. Hadd végig mind a két tesztet.
És majd írd le nekünk hogy jelentkeztek e azok a hibák amiket mondtál.
Egyenlőre nekem is X aktás rejtét ez de majd utánakérdezek.
A két tesztről a képet majd lőd ide és írd oda amegjegyzéseidet. -
KAMELOT
titán
mi a gond? automatikussan visszaveszi az órajelet és a feszt is. Ez normális!
Amúgy meg alapfeszen a 3,8GHz-t is viszi ha szerencséd van!
Tszthez IntelBurn Test-et használj! Ott kijön ha hiba van vagy nem bír valamit a proci!
Csináld meg azt a tesztet is...vagy LINX-et is csinálj! -
KAMELOT
titán
válasz
uszilard
üzenetére
Hi!
Ha már ilyen szépen húztad a procit akkor megérdemelne egy ilyen szép hűtőt.
Megéri megvenni nálam -15 fokot hozott ami nem kevés.
Ennyi pénzt megér! Vedd meg! Sokat fog segíteni + paszta!A jobb oldali volt nekem is! Inkább lecseréltem!

Ja adtak ott is feszt rendessen!
Kösz szépen! -
KAMELOT
titán
válasz
Sanyi19
üzenetére
jó hogy rájöttél...nemmindegy hogy milyen tápot vásárolunk.
FSP, Corsair, Chieftec, Enermax
De ha valami akkor ilyet FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS 500W 85% feletti hatásfok. 72 euro
Fortron EPSILON 500W 88PLUS SILVER 88% feletti hatásfok. 94 euroamint látom hasonló gépünk van.

IDLE 98W (valószinűleg a HDD eszik többet mivel 4 darab van)
LOAD 150W de ezt még lemérem mégegyszer. -
KAMELOT
titán
válasz
DeckardCain
üzenetére
Prime legalább 1 órát menjen
procira vegyél valami hűtőt
ami nekem van oylan alaplapot is vehetsz...cirka 45-50 euro
vagy esetleg ilyet GIGABYTE P43T-ES3G , MSI P43T-C51.....olyan 70 euro körül vannakhűtőt meg kapsz olyan 10-15 euroért
-
KAMELOT
titán
válasz
Biliskmer
üzenetére
ha már alulfeszelésnél vagyunk......mennyi volton megy neked?
beállításokat leírnád nekem!?
megpróbálnám én is!És PRIME alatt meddig tesztelted??? ment legalább 1 órát? stabil ugy neked?
darál0w------na az már szép kis cucc
......ja és erre van rákötve a géped is?EARL 007----nem is tudtam.....Gagyibájtok jó alaplapokat csinálnak.....plusz még hozzá jó proci......ahogy írtad olcsó és jó....ezt a két cuccot 70 euroért vettem használtan 2 hónapja.
-
KAMELOT
titán
válasz
Biliskmer
üzenetére
hát a legjobb ha ugy csinálod mint én beteszed a konnektorba a mérőt és rákötöd az egész gépet.
bekapcsolod a PRIME-t és megnézed mennit mutat...monitorral és monitor nélkül.
Aztán bekapcsolod a FURMARK progit is és ugy is megnézed.....aztán megnézed még IDLE módban is.
És meglátod mennyit fogyaszt a géped valójában....
Milyen érdekes neked is ugyan az az alaplap és proci van, meg az EARL 007-nek is ugyan az van
-
KAMELOT
titán
válasz
darál0w
üzenetére
azok már réges régen ki lettek cserélve.....még ugy 5-6 éve
100W-os égő helyett 15-20W-osat használok.....asztali lámpámban meg 5W-os égő van ami 100W-osnak felel meg....akkora fényt csinál.
hűtőm is 0,85kWh / nap
TV 50W / óra
porszívózni meg hetente 2x szoktam az 2 óra azaz 2x 1200W....2,4kW/hmégvalamit szeretnél tudni?

-
KAMELOT
titán
nalátod...havi 7000ft az már szép kis összeg...sokan nem hisznek nekem hogy oylan gépet kell venni ami
olcsó
gyors
minőségi
kevés áramot fogyaszt.Régebbi gépem 82W-ot evett....csak alaplap, VGA és proci csere volt.
ASUS P5B-MX LGA 775, ASUS EAH 4670 és INTEL E2200 proci volt.....ezzel fogyasztott ennyit.mostani konfig meg 115W.....az olyan 30W/ óra külömbség

-
KAMELOT
titán
E5200---intel burn alatt 65 fok...gyári hűtőm van

fontos az is hogy milyen a házban a szelőztetés....milyen ventik vannak és hogyan hűtik a házat.....
elől, oldalt, hátul 12cm venti
Ha még jobb hűtőm lenne akkor talán ennél alacsonyabb lenne a hőfok.
3,33GHz---1,2785V alapfesz.....10x333........FSB 1333MHz
Fogyasztás 26W mármint a procinak. terhelve
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3440, 90% Akkumulátor
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3392, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Azokat szereti a proci.