Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: Kiküldetésben a szép Juhásznénál
- Szevam: ChatGPT: Bizonytalansági jelölés funkció bekapcsolása
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
Tommmmka
üzenetére
A BIOS-ban a memória időzítéseknél van egy opció - Ai Transaction Booster - ezt tedd manuálba, majd a megjelenő - Performance Level - 05-t csökkentsd 04-re.
Érdemes a feszültségen is állítani a - Memory Voltage-t tedd 2.0V-ra. Ha a bootnál vagy később problémád lesz, kékhalál stb. akkor rakd vissza 06-ra a PL-t.
Ez a funkció szorosabbra vesz egykét ídőzítést felgyorsul a RAM olvasás, de instabilabbá válhat a gép, ezért célszerű a feszt növelni a RAM-nál. -
fagy53
nagyúr
válasz
promisz
üzenetére
Szerintem jó, most nyáron fontos, hogy ne melegedjen túl a konfig ezért én nemcsak a procit, de az FSB-t is visszavettem, mivel ez jótékonyan hat az amúgy is meleg északi híd hőmérsékletére.
FSB: 300MHz, 10-es szorzó, CPU Vcore: 1.09V, ez a nyári és
FSB: 333MHz, 10-es szorzó, CPU Vcore: 1.18V, ez a téli beállításom. -
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Nekem is van AC Freezer pro-m, nem tudom neked miért hűt ilyen gyengén? Én azért cseréltem le, mert zajosnak találtam terhelésnél, de a hűtésével meg voltam elégedve, a gyárinál mindenképpen jobb volt.
-
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Szuper, megy ez a proci 4GHz-et! 74°C-ot ír az Intel ebbe a 80°C is nagyjából belefér egy kis ideig
, de egy jobb hűtéssel akkor ez neked megy. 
-
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Ne is törődj vele, ráérsz a 4GHz-esről csinálni, ezt kihagyhatod!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
fagy53
nagyúr
Játékhoz még sok is! Aki több FPS-t akar, az cseréljen VGA-t!
Ha 800x600-ban játszanék, akkor lehet, hogy feljebb vinném, de16x10-ben még a 2160 is elég 3GHz felett, kár hogy ezt sokan nem értik meg.
Az meg, hogy pár perccel tovább konvertál egy videót, mint 4GHz-en, kit érdekel!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
14.7k-ért vettem, csak a 2160-nal csináltam ilyen jó vásárt, nekem nagyon tetszik mind a kettő, használom is őket!
-
fagy53
nagyúr
válasz
belaazallat
üzenetére
Az enyémhez képest mindenképpen, 270MHz-cel vagyok ezen a feszen alattad!
Igaz ez 15 körös IBT teszt alapján ilyen, így biztos atomstabil. -
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Picit tévedtem, kevesebb idő is elég volt neki!
Nem melegedett annyira, mert nem volt rá ideje!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Próbáld ki az IBT-t, az feleannyi idő alatt elintézi!

-
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Ja, azt kihagytam, hogy a 3DM06 procitesztje nem terheli meg a procit annyira, mint pl az Orthos, ezért a fesz nem esik olyan mértékben a beállítotthoz képest. A BIOS-ban történő beállításkor az ott közölt fesz értékek tájékoztató jellegűek, a valós értékek ezektől plusz-mínuszban eltérhetnek és amikor a CPU, RAM , északi híd feszültségeit multiméterrel kimértem, ritkán egyezett a BIOS-szal, az Everest és a CPU-Z által mutatott értékhez voltak közelebb.
-
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Ilyen szárnypróbálgatásnál nem különösebben érdekes a hőmérséklet és a max fesz figyelése. Intel adat: Tok hőmérséklet a közepén mérve 74°C, Vcore max 1.45V.
A mérvadó a CPU-Z által mutatott érték, az Intel szerinti 1.45Vmax idle-ben értendő, mert a terhelés alatt esik úgyis. Listábakerülés és egyéb okok miatt nyugodtan beállíthatod a BIOS-ban 1.52V-ra a core feszt, nem teszed tönkre a procit, a hűtés meg azért kellene, hogy jobb legyen mert ennél a fesznél már elhagyja a 74°C-ot, ami kárt megint csak nem okoz, de rontja a tuningot.
A srác viszont tartósan ne így használja!!
-
fagy53
nagyúr
Felesleges két stab teszt progit egyszerre futtatni, mert nem növekszik kétszeresére a terhelés! Időben fog elhúzódni a móka, így hosszabb ideig tart, de nem lesz annyival megterhelőbb mint várnád.
Az IntelBurnTest terhelése több mint elég és rövid idő alatt végzel is vele, persze a listáknál a Prime95 félóra az elfogadott, ha még így van. -
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Nem terhel annyit, mint az Orthos! De ha a 3DM utáni a print, az idle.

A lapod az idle és load között 30mV-ot simán ejt. -
-
fagy53
nagyúr
Ez OK., de a lapok nagyon különbözően mérik, nekem idle kétszerakkora értékek jönnek ki mint neked, de terhelve stimmt.
Engem azonban nem ez érdekel, hanem ugyanazon feszültségnél érdemes-e az órajelet a C1E bekapcsolásával 3.3 GHz-ről ejteni 2GHz-re, idle-ben, mert csak itt lehet.
Nálad a fesz is nőtt és az órajel is, ami láthatóan idle-ben nem számottevő, de load érződik.
-
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
zoo8800
üzenetére
"nekem a 415-höz nem kellett NB feszt emelni"- Te egy különleges eset vagy, egyedülálló ezzel az FSB-vel, a 120-as PCI-E freki már csak hab a tortán!
Lehet, hogy pontatlanul fogalmaztam amikor azt írtam, hogy az FSB emeléshez a feszt is kell emelni az NB-en. Valójában az északi híd nem egy feszültséggel működik, mert külön tápellátása van a rendszerbusznak és a memóriavezérlőnek. Az Asus lapban a memóriavezérlő "NB", az FSB "FSB Terminal". A Giga lapokban "MCH" a memóriavez. és "FSB Voltage"az FSB. Pontosabban kellett volna fogalmaznom és nem az északi hídat írni, hanem az FSB feszt.
-
fagy53
nagyúr
Az egész konfig teljesítményét növeli a magas FSB, de ehhez jó alaplap és az északi híd feszültségemelése szükséges, ami megnöveli az alaplap fogyasztását és melegedését.
A proci órajel emelése a CPU számítási teljesitményét növeli és ez a proci feszültségének emelésével és annak következményeivel jár. Pl 1.15V-ról 1.46V-ra emelve a feszt, 2.5-szer nagyobb a fogyasztása a procinak.
Mindennapi használatra 300MHz felett legyen az FSB, ez növeli a RAM sávszélt is /úgysem vagy elégedett a CL6-tal
/ és 3GHz ill. felette a CPU órajel. -
fagy53
nagyúr
Ne törődj a VID-del, döntse el a gyakorlati próba, hogy milyen procit fogtál ki.
Általános használatra válassz egy órajelet, min 3GHz legyen, aztán keresd meg azt a legkisebb feszt amin stabilan megy ez a freki! Az IBT gyors és megterhelő, a Prime95 jól beállítható, de lassú, viszont általánosan elfogadott, tuninglisták! -
fagy53
nagyúr
válasz
kriszbon
üzenetére
Grat az eredményes stabil tuninghoz! Pontosan erre gondoltam.
Ezt a hsz-t amire válaszolok, meg felejtsd el! Remélem nem jegyzi meg senki.
Írtam már erről Dave-nek ezért csak linkeket adok meg, azok alapján követheted a párbeszédet, ha érdekel. [link], [link].
Annyit jegyezz meg, hogy az órajel növelésével nő a fogyasztás, de a feszültségnövelésével sokkal jobban!
Természetesen visszafelé ugyanez a helyzet, tehát az órajel visszavétel számít a fogyasztásban, ergo a hőtermelésben, de a fesz visszavétel sokkal jobban csökkenti azt. -
fagy53
nagyúr
válasz
kriszbon
üzenetére
A 3,3GHz mindenre elég, mi is így használjuk. Én sohasem biztattalak, hogy húzd fel a maximumig, én csak arra akartalak rávezetni, hogy a stabilitástesztek nem fűtés céljára vannak, nem kell őket sokat használni, de a rendszer stabilizása szempontjából létfontosságú az alkalmazásuk. A gépnek nemcsak gyorsnak, energiatakarékosnak kell lennie, hanem stabilnak is, mert egy instabil rendszer megkeseríti az életed.
Az Everest stabilitás csak annyit jelent, hogy betöltésnél nem száll el rögtön a rendszered.
Nem dísznek írtam le neked az általam stabilnak hívható tesztelés kritériumát, IBT "1" fokozat 15 kör és "0" hiba.
-
fagy53
nagyúr
válasz
kriszbon
üzenetére
Hidd el, hogy az IBT a legkeményebb, hisz a hőfokok nála a legmagasabbak.
A játékok átlagosan kevésbé terhelnek, vannak viszont nagyon megterhelő helyzetek minden játékban, na és a probléma ilyenkor jön elő.
Igaz az, hogy több órás primestabil rendszer egy-egy játékban néha megadja magát.
Ha az IBT 15 kört lefut "1" terheléssel, akkor biztonságban érezheted magad, és nemcsak miattunk! Egyébként nemcsak a játékok miatt van ez a cirkusz, egy DVD film írásánál, a konverzió közben, ahol 100%-on dolgozik a proci, hidd el nem egy öröm ha elszáll a rendszer!
-
fagy53
nagyúr
válasz
kriszbon
üzenetére
Kényelmes az Everest, de stabilitástesztje az nem az igazi!
A legkeményebb az IntelBurnTest 1.6 az 1.9-es valamivel puhább.
Sokak által használt a Prime95.
Nagyon jó univerzális tesztelő a OCCT3.0.2 az IBT is benne van, egy jó kezelőfelülettel rendelkezik a progi, grafikonokat ment el, és beépíthetőek az Everest értékei is. -
fagy53
nagyúr
válasz
szasanyi
üzenetére
A 3.-ra, mert az előző kettőt már megválaszolták.
CPL - a RAM sebességét befolyásolja, időzítéseit hangolja. A nagyobb értékek lazább időzítést jelentenek, lassabb de stabilabb a rendszer, a kisebb értékek meg fordítva. A 6 és 7 egy jó kompromisszum, nálam a 6-tal megy.
C-LC - számunkra érdekes lényege, hogy "engedélyezve" nincs Vdrop, sőt. Nálam terhelve a procit 10-15mV-ot emel a feszültségen, kikapcsolva meg csökkenne 20mV-ot. A 45nm-es procik fokozottan érzékenyek a túlfeszre, a terhelésváltásnál 100mV-os tranziensek keletkeznek, ezért az Intel ajánlja a Vdrop-ot. Esetemben a működési fesz jóval alatta van az Intel által megadott maximumnál, 1.45V, ezért én engedélyezem ezt a funkciót. Ha feszelném a procit 1.3V környékére, akkor "disable"-re állítanám.
Ennyi
-
fagy53
nagyúr
válasz
kriszbon
üzenetére
Nem a proci hajtja meg a VGA-t! 3GHz-en bármilyen 2 magos procival akadásmentesen futnak a játékok, a GTA4 határeset.
Az órajelemelés az erős VGA-nál jelent valami emelkedést az FPS-eknél, de nem azért mert a CPU jobban hajtja meg a VGA-t, hanem azért mert a VGA még nem korlátoz eléggé. Nagyobb felbontásban, full grafikán már hiába növelsz órajelet. A CPU-t alapvetően a játékokhoz kell belőni, a VGA-t meg a monitorhoz és az igényeidhez kell választani, na meg a pénztárcához.
Egy nullával kevesebb kell - FSB: 340 MHz. -
fagy53
nagyúr
válasz
zoo8800
üzenetére
"Bré televan ezekkel a programokkal." - próbálj ki egyszer egy ATi VGA-t, hozzá keress olyan progikat amivel tuningolni és ventit szabályozni lehet, csak a telepítéshez 3 program kell, na akkor nem tudom mit fogsz mondani a programokról.
bakosgabor57: láthatóan 1.50-es, de mivel másnak sem jó, a lap BIOS-a lehet a hunyó, bár ez a hol volt, hol nem volt órajel furcsa.

-
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Milyen jól tükröződik a monitorod!
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
szasanyi
üzenetére
Az alapja valóban ua. bár a VGA különbözik!
Most nyáron a következő beállításokkal megy:
FSB: 330MHz
Szorzó: 10
RAM: 800MHz
CPU: fesz: 1.18V
RAM fesz: 2.14V
Common Performance Level: 06
NB: 1.20V, ez a 4x1GB miatt!
Load-Line Cal: Enable, ezen a kis feszültségen nem kell drop. -
fagy53
nagyúr
Nálam az Asus P5QL-E lapban 355MHz a wall, a Giga P35C-DS3-ban 338MHz volt.
Szerintem ebben az FSB fal dologban mindkettő, a proci és a lap is hunyó. Nem hinném, hogy a procim valami jobb lapban elérné a 400 FSB-t.
-
fagy53
nagyúr
válasz
kriszbon
üzenetére
Kösz a teszteket, végre lehet látni, hogy milyen különbség van a két proci között.
Más architektúra, más utasításkészlet egy mag, fele cache és hiába a magasabb órajel bizony látható, hogy kétszerannyi ideig dolgozik mint a c2d. A VGA szerencsére nem szól bele a dolgokba ezen a felbontáson és butított grafikával, így a 3D-s eredmények is a procik munkáját mérik.
-
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Kicsit más az a proci és nemcsak azért, mert magasabb frekin indul mint a miénk.
A 4GHz-et egy screenshot erejéig tudom prezentálni, de bármilyen stab. tesztelő progi 20 másodpercen belül kivágja!
-
fagy53
nagyúr
Általános szabály, hogy 10-15%-ot kell húzni a RAM frekit, hogy a következő CL lazább időzítéseit használd. Esetedben nyersz a dolgon, ahogyan magad is tapasztaltad.
Jó és gyakorlati sebességteszt a WinRaR sebességtesztje, használata előrevetíti, hogy hogyan viselkedik a konfig a tömörítési, konvertálási feladatokban. Döntő mértékben a RAM órajele és időzítései számítanak nála. -
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
A valós érdekes szerintem, CPU-Z, Everest stb. Terhelés alatt csak ezek a nyerők.

-
fagy53
nagyúr
Ez nemcsak a procitól, hanem a laptól is függ, sőt elsősorban tőle. A GA-P35C-DS3 lapomban 10 alatti szorzótól hányingert kapott, az Asus P5QL-E gond nélkül viszi.

bakosgabor57: az az egy óra azt jelenti, hogy ennyi idő múlva viheted vissza a procit gariztatni a kísérlet után?

-
fagy53
nagyúr
Az Everest teljesítmény számításának pontosságáról én sem vagyok meggyőződve, de szegény ember vízzel főz.
A lényeg, hogy viszonyításra kitűnően használható, márpedig ez kellett nekünk. Kösz az adatokat!
Én ma állítottam át nyári tuningra a gépet 3.2GHz, 337MHz FSB, Vcore: 1.11 - 1.12V -
fagy53
nagyúr
Állandó terhelés esetén az I = U / R ezt behelyettesítve a P = U x I képletbe,
P= U x U / R kapunk, összevonva P = Unégyzet / R
Próbáld meg úgy elképzelni, hogy az áram az okozat, a terhelésre adott feszültség áramot indikál, ő így egy következmény. Adott a terhelés, ezek a proci áramkörei, rákapcsoljuk a feszt és akkor folyik az áram, felmelegíti a procit ami hőként eldisszipálja ezt az Unégyzet / R összefüggést. Közben persze rengeteg mindent kiszámol nekünk.
-
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Attól az még úgy van....
Sajnos a fizikát itt sem könnyű megkerülni.
Nehéz megmagyarázni, hogy az órajel nagysága az a munkavégzés gyakoriságát jelenti, és a teljesítmény a fizikában az időegység alatt végzett munkát fejezi ki.
Az órajelemelés miatt azonos idő alatt több munkavégzés történik, így az átlagáram nő, a fesz változatlan akárcsak a terhelés Ez elvileg egy lineáris kapcsolat, ahogyan nő a frekvencia úgy nő az átlagáram is. A valóságban mégsem az egyenesen arányos jelző a jellemző erre az összefüggésre, mert pl a terhelés sem állandó, de durva közelítéssel igaz.
A feszültségváltozás hatása a teljesítményre hasonló megfontolásból a gyakorlatban közelítően négyzetesen arányos, tehát sokkal jobban nő a teljesítmény mint amennyit a feszültségnövelésből gondolnánk.
-
fagy53
nagyúr
Egy kis táblázat dokar cikkéből,
2200MHz | 1.288V | 0W | (alap órajel és vcore; referencia fogyasztás)
3000MHz | 1.288V | +16.5W (alapfesszel max stabil órajel)
3100MHz | 1.304V | +21W
Látható hogy azonos feszültségen a 800MHz-es órajel növelés 16.5W-ot eredményezett.
Ha 100MHz-et emelünk és a feszt megnöveljük 16mV-tal ez 4.5W növekedést jelent, holott az értelmezésed szerint csak 2 W-tal kellett volna emelkednie.
Hidd el, hogy a legtöbbet a fesz. növelés jelenti a villanyszámlában és a csak utána jön az órajel növelésből származó fogyasztásnövekedés.
-
fagy53
nagyúr
A feszültségnövelés növeli az áramot, a kettő szorzata a teljesítmény. Állandó terhelés esetén a teljesítmény / fogyasztás, jelen esetben a hődisszipáció / négyzetesen nő, ami komoly tényező!
Az órajel növelése közel arányosan növeli a fogyasztást. Egy időegység alatt minél sűrűbben történik munkavégzés, annál nagyobb a teljesítmény. A frekvencia emelése ezt jelenti. -
fagy53
nagyúr
Pl arra, hogy instabilabbá válhat a géped, mivel így a PCI busz frekijét is emeled.
A lapodtól függ, hogy ezt mikor érzed meg, van akinek 104MHz-nél vannak gondjai és van olyan aki 120MHz-en megy gond nélkül. A VGA gyorsabb lesz, de ez csak a benchmarkokban számít, a játékokban pár FPS-t jelent. -
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Ha a kölök gépén és nálad, azonos órajelen lefuttatsz egy 1M SuperPi-t, akkor kiderül ki járt jobban.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
zoo8800: az enyém miért csak 3.7GHz-et tud ezen a feszen?

-
fagy53
nagyúr
Ekkora különbség lenne a G31 és a P31 között?
Találkoztam már pár lappal életem során, igaz G31 és még egy jópár nem volt köztük, de évekkel ezelőtt is kiírta pl az Everest 2.20 verziója is az alaplap hőmérsékletét.vzsryl: így aztán elnézést kell kérnem
, de ezt nem gondoltam volna, hogy ma még létezhet ilyen. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
fagy53
nagyúr
Ki kell, hogy írja!
Játékoknál meg édesmindegy, hogy 800 vagy 900MHz-en mennek a rendszermemóriák, konvertálási, tömörítési feladatoknál viszont számít a RAM sebesség, bár nézd meg, hogy százalékosan mekkora az eltérés a két állapot között és ha ezt az időre vonatkoztatod akkor kiderül, hogy alig tart tovább az alacsonyabb RAM frekis, de magasabb FSB-s beállítással a konverzió. -
fagy53
nagyúr
Speed(R)-nek igaza van, a magasabb FSB számít a legtöbbet a konfig teljesítményében, az órajel után. A kisebb prociszorzó alkalmazása jótékonyan hat a RAM sebességekre is, pl az írásra. A proci számolási sebességét is kedvezően befolyásolja / SuperP / és számít a tömörítéseknél is / WinRaR teszt /.
-
fagy53
nagyúr
Igen, lehet bekapcsolva hagyni, de csak a frekit veszi vissza. Igaz, hogy ez is valami az energiatakarékosság szempontjából, de nagyobb jelentősége a feszültségcsökkentésnek van, ez pedig egyik lapban sem működik, ha a feszt az auto v normál állásból elállítottuk.
Ha a villanyszámlán nem is látni, de megnyugtató a 6-os szorzó látványa idle-ben, mert élteti a reményt, hátha mégis spórolunk....![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
fagy53
nagyúr
válasz
ATISoft
üzenetére
Nem a proci hajtja ki a VGA-t, a játéktól függ, hogy elég-e a 3GHz. Általában elég, az FPS-t persze növeli a nagyobb CPU órajel, ha a VGA nem határol. A VGA limit függ a VGA teljestményétől, a használt felbontástól, látványjavítóktól és persze a játéktól.
A mai játékok 99%-ában elég a proci 3GHz-en és a 98GT párosítás, a GTA4 négymagos procit kíván.bakosgabor57: menne az a 3.84GHz, de valószínű kell neki az 1.4V és az FSB feszt is kellene emelni. A RAM órajelet 800MHz-en vagy az alatt kell tartani.
Nem ártasz neki, egyszerűen visszateszi az előző feszt és a default beállításokat. -
fagy53
nagyúr
válasz
CHIPman
üzenetére
Megéri a csere, nekem a 2160 3.5GHz-et tudott max OC, ezt az 5200-as lazán hozza félgőzzel.
A kétszerakkora másodlagos gyorsítótár a játékokban érezhető, kemény procihasználatnál kisebb mértékben esik a sebesség, mint korábban.
Én nem gondolkodtam rajta és nem is bántam meg, sőt!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tényleg nem változik semmit a Samsung Galaxy S26+?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ha a koreaiakon múlik, még évekig ingünk-gatyánk rámehet a memóriákra
- Bundle topik
- Nem megy az AI az Apple-nek, hullanak a fejek
- Gran Turismo
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Papírvékony a jövő a Samsungnál: íme, a Galaxy TriFold!
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vadiúj AM 4 procik! Raktáron! Kamatmentes rèszletre is! ÈRDEKLŐDJ!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070Ti 8GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kisebb az esélyed, ha a határ közelébe viszed a feszt, pl 1.4V, hogy károsodik a proci.