Hirdetés
- Olcsó USB WiFi AC adapter
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
-
rup1u5
nagyúr
Ezt messziről kerüld el!
Akkor már inkább ez.Már leírtam a véleményem korábban de elmondom még egyszer:
Mivel nálad is 4Ghz a cél 24/7-re ezért olyan tápot nézz ami legalább 22-25A-t tud leadni két különálló 12v-os ágon! Linkeltem korábban a tápos topikot. Ott kérdezősködj!(#23953) mazi9:
Hát igen. Kb ugyan ezt tudta az én régi tápom is. 18A. Ahogy megkapta a proci a 25A-t rögtön kb 100mhz-el jobban ment ugyan azokkal fesz értékekkel. Gyanítom nálad is használna egy erősebb táp, már a VGA miatt is.
Mondjuk az előbb linkelt 500as Liberty a 22A-ével. -
rup1u5
nagyúr
Csak példának linkeltem a 425-öst, hogy még azzal is jobban járnál mint az általad kinézett példánnyal.
Nézz egy 500-550 körüli Corsair-t vagy Enermaxot, FSP-t erős 12v-os ággal.
Itt kérdezősködhetsz. -
rup1u5
nagyúr
Kevés lesz az a 18A a 24/7es 4Ghz-hez.
Ez esetben másodlagos fontosságú, hogy hány wattos a táp.
Nézd csak meg az én példámat! 2010-be a régi, 6 éves Enermax Noisetaker 425W-os tápom tudott 18A-t a 12v-os ágon. Ez ugyan annyi mint amennyit az általad linkelt táp tud. És az nálam nagyon kevés volt nemhogy 4Ghz-hez de még stabil 3.8-hoz is. Becsületére váljék, hogy mellette egy nem éppen energiatakarékos GTX 280-at is vitt!
Akkor váltottam a jelenlegi 525-ös Pro82+ -ra ami három 12v-os ágon egyenként képes 25A-t leadni. Olyan stabil feszeket ad és olyan jelentős mértékben megdobta a proci stabilitását amire nem is számítottam!
Az általad linkelt tápnál már ez a kis 425-ös Enermax is többet tud a 12v-os ágon.
Mindenképpen olyat néznék ami minimum 22A-t képes tolni a CPU és egy másik 12v-os ágon szintén 22-t a GPU felé!
-
rup1u5
nagyúr
Nagyon sokat!

Az előbb linkeltem a saját tapasztalatomat. -
-
UD3P/R különbség: P támogatja a crossfire-t, illetve elvileg jobb hangkártya van rajta. Mindkettőt agyon lehet hajtani. És mindezt effektíven, gyorsan! Van ugyanis egy lap, Biostar TPower I45, ami léggel 680-at megy nálam 2 magos procival FSB-ben, 4 magossal is 570 körül. Azonban bármi tesztet futtatok vele, olyan, mint ha egy UD3-ban 30FSB-vel lejjebb hajtanám ugyan azt a procit!
(#23884) ALLAT001: Nagyon jó lap, ahogy feljebb is írtam. Csak nem a totális kiaknázásra való. Mellesleg maxiban tudtam mindig a legkisebb VALÓS feszen hajtani a procijaim.
(#23886) nyozo: A kettő közül az E5440-et ajánlom. Sokkal jobban mennek, mint az X5460-ak. Arra figyelj, hogy E0 stepping legyen, azok tuningosabbak. Az X5460 egy áramzabáló.
(#23887) korn: A szorzó alapján valóban, gyengébb lapban is könnyebben lehetne elérni 4GHz-et egy 5460-nal, mint egy 5440-nel. De! De nem, mert hamarabb elfő az 5460, nagyobb TDP, nagyobb szivárgás, miegymás.
-
Maxi 2-vel hetekig szenvedtem, napi 2-3 órát, mire sikerült validra (egyszer megjelenik, de semmilyen tesztben nem stabil, főleg nem 24/7-re) 505-öt behozni vele, nem agyon feszelve. Szóval fullos lap, hőmérő szenzor mindenhol (északi hídban, déliban, tápáramkörben is), gyönyörű kinézet, óriás borda, a legszebb 775 lap valaha. De tuningban sokkal gyengébb szolgáltatású lapok agyonverik. Leginkább a Giga lapjai. EP45-UD3P/R ami a két csúcs. 560-on validáltam az egyik UD3P-met a 4-ből.
Nem ajánlom a Maxit, ha 500 a cél. Még GTL-ezve is szopni fogsz vele. -
-
-
-
taaz
tag
Érdekes a problémád.
Végül is q9550 E0 procid van xeon-ban. 3.3ghz környékén kifullad, ha jol olvastam a topikot.
Eddigi tapasztalatom alapján, bios alaphelyzetben, procinak 1.4v ,felrántani 3.6ghz, memokat visszaosztani amennyire csak lehet. HA OKÉS akkor tovább növelni az fsb.... míg stab a rendszer. Utána meg finom beállítás.P45-nek meg birnia kellene ...
-
taaz
tag
Aida mit ir a ramokra?
Én amúgy proci végét próbáltam elsőnek kitapasztalni, ill. a legnagyobb fsb-t mivel hogy ha nem is bírja a magas órajelet de szorzót visszavéve nagyobb fsb meg lehet h elviseli. Ilyen esetben nagyon megugrik az aida-ban a szintetikus tesztek.Persze ilyenkor vissza van osztva a memória. Amikor minden okésnak látszik akkor szarakodok a ramokkal. -
425-ös FSB-nél 850-re és 1020-ra tudod állítani a ramokat. 1066-osak a tieid, 5:6 FSB: DRAM aránynál menniük kell a ramjaidnak legalább 1080-at, az 450-es FSB.
2V a gyári fesze a ramjaidnak. Onnan kezdj. Majd ha megvan a többi, akkor csökkentheted, amíg lehet. Mi értelme alulfeszelni addig, amíg 1. nem tudod, hogy bírják-e, 2. van más is, aminek a stabilitását keresed?
Plusz egy szívás faktort ne akarj már magadnak. -
ALLAT001
senior tag
Nekem Kingstone HyperX 1066-os RAM-om van és arra is gyárilag 2.2-2.3V volt írva, magára a modulra.
A netről letöltött kézikönyvben az áll h 2.2V 5-5-5-15 időzítéssel vagy 1.8V 5-5-5-18 időzítéssel.
Különbség sebességben alig mérhető, akkor meg inkább ne főjön meg, így 1.95V-ot adok neki utóbbival 2T-re állítva.korn Nálam most fogyott el az Artic Silver, úgy látom most is az Artic pasztáit dicsérik, van MX2 meg dupla áron MX4. Ahogy néztem a teszteket van ahol az MX2 a jobb. Én abból fogok venni, nem is túl drága.
-
Szívesen, máskor is.

Simán jó lehet akár 425-ig is. Ki kell tesztelni. Ha elakadsz, akkor lehet adagolni szépen az FSB Termination-nek, NB-nek és procinak a feszt még. Amíg tudod hűteni és megy felfelé a gépezet, addig toljad neki!
Egy megjegyzéés: Az auto feszek sajnos az asusnál nagyon nem alapot jelentenek. Azt írtad, a többi alapon. Mivel auton van, de tuningoltad a géped, tuti, hogy az összes auto értéket messzemenően túllőtte. A feszekkel szokott szépen elszállni a P5Q-Deluxe, ha auton vannak. Nekem is van 2 belőle, alaposan ismerem.
-
Szia!
Látom, azóta is van baj a gépeddel, akkor a képek alapján ajánlok neked egy beállítást:
Clock ratio: 8,5
FSB freq: 400
FSB Strap to NB: 333
DRAM freq: 960+/-5 lesz, azt a szorzót hagyd meg.
DRAM timing contr: Manual
Föntről lefelé az első pár timing legyen kézzel belőve: 5-5-5-15-auto-55
Mem OC charger: Enabled
AI Clock Twister: ModerateCPU Voltage: 1.150V
CPU PLL: 1.52V
FSB Termination Voltage: 1.20V
DRAM Voltage: Te tudod, ami a gyári fesze a ramnak, később majd lehet lejjebb venni, ha stabil.
NB Voltage: 1.26V
SB Voltage 1.10V
PCI-E: 1.50V
Load Line Calibration: Enabled
A két Spread Spectrum alatta Disabled.Amikre nem írtam, azok maradhatnak auton/ahogy voltak.
Az Express Gate-et egy másik BIOS menüpontban tudod kikapcsolni. Utolsó, vagy utolsó előttiben, már amennyire emlékszem már... -
korn
aktív tag
Nem ismerem annyira az asus lapokat, bár volt itt nálam p5k, p5qc stb lapok, de nem szerettem meg őket, legalábbis a bios-ukat. A gigabyte biosa nekem sokkal egyszerűbb.
Próbáld meg azért ezeket:
Cpu voltage: 1.2V, vagy mehetsz feljebb ha nem melegszik nagyon mondjuk 1.25V
FSB termination voltage: 1.2V
NB voltage: 1.2Vezekkel is lehet játszani:
Dram static read control: disabled
DRAM Read Training : Disabled
AI Transaction Booster: Disabledcpu spread spectrum: disable
FSB-t toljad felfele, mennie kell neki. 400, 410, 420 és így tovább.

Memóriát oszd visszább, vagy legalábbis próbáld másik szorzóval
-
-
-
korn
aktív tag
-
senzaj
senior tag
Nálam 4,1ghz-en a 9650-est egy asus lion square hűti... vagyis próbálja hűteni.. linx-alatt 80 fokba belekarcolgat.. bf4 alatt viszont 60-70 fok között van. A proci tudna többet, csak nem tudom rendesen hűteni... Megpályáznék egy noctua d14-est, de nem igazán van értelmes áron.. vizezni meg nem fogom, nem ér annyit az egész, inkább a gép mellé rakok egy baszott nagy ventit és lecsapom az oldalát a háznak.

-
Laci2277
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Silver-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3860
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Nekem is ilyen van de ennyiért nem válnék meg tőle