Hirdetés
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- [K2]: Synology NAS és a felhő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
hunmyke
üzenetére
...azt hiszem Jorus core2, és a hibás szenzorok c. írására utaltál...igen, emléxem rá, most is átolvastam, de ott se láttam utalást a processzoron belüli DTS-ek lényegesen eltérő adataira...
...persze az is köztudott, hogy nem csak az írásben említett gondok vannak a core2-es procikkal (mint ahogy az én példám is mutatja)...
......mindenesetre ma hazamegyek, és kicsit foglalkozok megint a gépezettel...
... -
pr05p3c
tag
válasz
hunmyke
üzenetére
Nekem is pontosan ez a problémám van(ha az fsb-t manual-ra teszem, de gyári értéken hagyom(!), vagy fixálom 100mhz-re a pci-t, akkor baj van, egyébként minden más beállítást megjegyez). Giga p35-ds3 lap, 2x2gb geil ddr2 800, q8300 amit nemrég cseréltem le egy e7300-ról és egy sapphire hd4890 new edition. Amíg a gépemben az előző vga volt(9600gt ami tönkrement), semmi baj nem volt a tuninggal, de azóta ez van...
Én is próbáltam bios frissítést, resetet, 1 ram modullal indítást, de sehogy sem működik(azóta csak win alól setfsb-vel tudok tuningolni). Megoldást azóta sem találtam, de nekem nagyon gyanús, hogy a lap és a vga nem szeretik egymást. Próbálok majd szerezni egy másik kártyát, hogy azzal mit mutat a gép. -
debut12
aktív tag
válasz
hunmyke
üzenetére
Tapasztalatból mondom, hogy ezek a ramok nem fogják még az 5-5-5-15ös időzítést se bírni.
Nehezebben kezeli le a 4X1GB-ot, mind a 2X1Gb-ot. Nekem 4-5-5-18 al voltak hajlandóak működni, de szerintem nem éri meg túlzottan variálni, mert csak a ramok látják a kárát, mint mondtam játékban semmi változást nem fogsz tapasztalni! -
debut12
aktív tag
válasz
hunmyke
üzenetére
Ez tényleg bios hibának néz ki!
Reseteld a CMOST a jumperral ami a déli híd bal felső sarkánál van! De ne felejtsd el az elemet kikapni, és a tápot áramtalanítani! Utána jöhet újra a bios, de szerintem próbáld meg egyel korábbi verziót, ha azzal jó akkor próbáld az F4-et. -
debut12
aktív tag
válasz
hunmyke
üzenetére
Még egy dolog!
Nem akarlak semmiről lebeszélni(X48), de ezt olvasd el!!!!!
Főleg ha limitált keret áll a rendelkezésedre!
http://prohardver.hu/teszt/intel_p45_front_side_bus_utoljara/intel_p45.html
Én most informálódok egy EP45 UD3LR lapról, véleményem szerint az jobb, de még várom a gigafanok válaszát a kérdéseimre! -
debut12
aktív tag
válasz
hunmyke
üzenetére
Nem tudom kaptál e érdemleges választ, de mint Giga lap tulaja annyit mondok, hogy a ramoknak ha 800on járatod +0.3V-+0.35V, a procinak meg szerintem 3Ghz fölött illik 1.26V-ot adni. Amúgy semmit ne hagyj auto feszen, ez a tuningolás alapja.
A ramok időzítését nyugodtan hagyd auto-n, játékokban nem érsz el gyorsulást!
Azért reseteli induláskor, mert az általad megadott értékekkel nem képes elindulni.Ja és még valami. 430FSB felett érdemes a GMCH-nak(vagy valami hasonló a neve) meg az FSB Overvoltage-nak is egy minimális feszt adni, de tényleg csak egy picit!!!!!!!!!!!!!!
Ezekkel a beállításokkal még gyári hűtéssel sem sül meg a konfigod!
-
Sefi84
senior tag
válasz
hunmyke
üzenetére
Én is giga párti vagyok,de most vettem egy Asus maximusII és a havernak is egy Asus P5Q Deluxa van össze se lehet hasonlítani a giga lapokkal!
Én már nem veszek gigát soha!
Ezek nem droppolnak, nem fagynak, nem nagyon feszelnek túl!
Egyszerűen megbízhatobbak!
Deluxot már kapsz 20-25K között szerintem azt vegyél!
Sok sikert! -
-
fagy53
nagyúr
-
Speed®
titán
válasz
hunmyke
üzenetére
Procinak állíts be 1.35öt, az 1.3ra úgyis droppol, majd csökkented később, ha már megy a cucc. DDR2 Overvoltage: tedd 1.9re vagy +0.1ra, ahogy írja.
FSB Overvoltage az a VTT, ennek első körben adj 1.3mat, MCHnak szintén.
Elméletileg így mennie fog, ha visszaáll, valami más a gubanc, esetleg próbáld ki 2 RAMmal, ha bírja, akkor MCHnak kell még adni, azt terheli a 4 RAM.
Nem hinném, hogy a procin múlna..8x400 általában simán alapfeszen megy..fagy53
CL4-4-4-12höz van a 2.1V tudtommal az Ultráknál
800/CL5höz durva..bár nem kizárt, hogy kell és kész. A régi CSXeim 2Von mentek 800/CL6on :S -
fagy53
nagyúr
válasz
hunmyke
üzenetére
PCI-e - 100 és a DDR2 Overvoltage Control - +0.4, MCH Overvoltage - +0.2
A GEIL ULTRA 2.1V-tal működik, ez a gyári előírás, ezért a +0.4V, a négy RAM modul meg elég nagy terhelést jelent a memóriavezérlőnek, ezért a +0.2V. A PCI Express frekvenciát célszerű minden esetben 100MHz-en fixálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hővezető paszták
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Villanyszerelés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Torrent meghívó kunyeráló
- Vezetékes FÜLhallgatók
- LEGO klub
- Battlefield 6
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3109
- ÚJ ÁRU 10.22.!!! HP üzleti laptopok Elitebook, Probook, Zbook 4-13. gen gar.
- HP Dell, Lenovo, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 1000GB 1 év teljeskörű garancia
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
...
...

Én is próbáltam bios frissítést, resetet, 1 ram modullal indítást, de sehogy sem működik(azóta csak win alól setfsb-vel tudok tuningolni). Megoldást azóta sem találtam, de nekem nagyon gyanús, hogy a lap és a vga nem szeretik egymást. Próbálok majd szerezni egy másik kártyát, hogy azzal mit mutat a gép.