Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beowulf_78
addikt
válasz
slett27
üzenetére
Én 1-2 óra között futtatom, ha kibírja, akkor valós alkalmazásokban kicsi az esélye hogy összefossa magát.
A 10p elég kevéske...asszem a 10k vagy a 12k teszt a legkeményebb, de 10p alatt nem végez a 8k teszttel sem. 
Westlake: Felkerülhetnék én is erre a bizonyos listára? Feltételek? Eredményeket hová kell linkelni?
-
ashot
tag
válasz
slett27
üzenetére
Hello,
Nekem a Q6600on egy Scythe Andy Samurai Master van. Tehat a VID: 1,225V.
Felnyomtam siman 3,6ghz re de itt orthos alatt 90 fok kornyekere megy fel a proci, IDLE pedig 64fok korul van, pedig stabilan megy 1,368Von.
Ez a CPU polirozas mibol all? Es esetleg tudtok ajanlani fesz beallitasokat 3,4Ghz re, vagy esetle 3,2ghz re?
A gephaz egy aerocool extreme engine t3 , ami tunkolja rendesen levegovel a gepet.A segitseget elore is koszonom!
-
-
Beowulf_78
addikt
válasz
slett27
üzenetére
Meg kellene nézni egy jobb lapban is biztos ami biztos....nem tudsz neki extrém szellőztetést adni teszt alatt? Az éjszakai kereszthuzat -5 -6 fokot is hozhat.
Azt kellene megtudni hogy a procinak ott a vége valahol, vagy a túlzott hőtermelés miatt nem megy feljebb.Mert ha a hőtermelés, akkor egy jó polírral 10 fokot is javulhat feltételezve hogy rossz a kupakja hiszen azért ilyen meleg. Rá kellene pattintanod egy Infinity-t vagy TRUE-t hűtés gyanánt az még 10 fokot fog rajta hozni.
Elvileg u.a. az FPO mint az enyém menni kellene jobban annak a procinak.
-
KTTech
veterán
válasz
slett27
üzenetére
Pontosan, és ezért vannak különböző tuningolhatóságúak is. Az ideális ami az ostya legközepén van. Ott nem elképzelhetetlen az a 0,85V-os VID sem, amit az Intel a G0-k kezdőfeszültségének megadott... csak éppen ez soha nem fog kikerülni onnan... de ugyanúgy nem elképzelhetetlen az 1.5V-os VID-ű sem, de az már nagyon nem lenne tuningbarát darab
(mondjuk a VID-től nem függ a tuningolhatóság.. de valószínűbb, hogy egy adott frekit alacsonyabb fesz-el el lehet érni). -
KTTech
veterán
válasz
slett27
üzenetére
Dehogy... csak éppen ahogy haladnak kifele az ostya széle fele, úgy változnak a procik tulajdonságai. A legjobb a közepén levő, de amíg a gyári értékeknek megfelel, addig símán dobozolják... márpedig valszeg alapórajelen, alapfeszen még a gyári hűtővel sem lenne gond.
-
szacsee
nagyúr
válasz
slett27
üzenetére
Na akkor mondom mert sztem biosban állítottál elfelé valamit..
CPU ratio tökmindegy ..: ízlés szerint módjával.
FSB Strap: Szerintem manual told és a memó órajelét finomhangolhatod a Dram Freq-nél)
FSB Freq: ua. mint a CPU ratio
PCI-E: 100
Dram Freq : ua. mint a CPU ratio-nál leírtak, de fsb strappal babrálhatsz, hogy olyan értéket kapj, ami neked megfelelő.
Dram Command Rate: 2T sztem 1T-ről már le lehet mondani..
Dram Timing: ha nem rippelsz éjjel nappal, akkor 4-4-4-10 is elég bőven, sok kül nincs közte, de nézd meg everestben ha nem hiszed és kevesebb fesszel is megyen ugyanolyan frekinél.CPU Voltage: ízlés és hűtés szerint módjával
CPU PLL: Nálam Auto, de 7/24-ben sztem 1,6 lenne jó, igaz sokan 1,7-el nyomják, de nem akarok hardwer killa lenni..amúgy 1,7-el már eléggé határra lehet húzni a procifeszt (visszamennyé!!!
)
FSB Term: nálam auto
Dram Voltage: amennyit gondolsz, de pl személy szerint 2.3-at csak igen jó hűtés mellett adnék neki..A ramokat meg ne feszeld túl mán...az ST800-nak max 2,25V-ot adnék, de 840 CL4-be elég oda 2,0V is simán..de lehet menne 1,85-el is..
Dram Static Read Controll: Disabled (magasabb memó és fsb frekinél)
Transaction Booster: CPu végét ha nézed, akkor szigoruan Disabled és a Dram Static Read Controll is ugyanúgy, valamint a memót oszd vissza és adj neki laza időzítést, hogy ne a ram kavarjon be a tesztbe.
Ha megvan a proci vége és belötted 7/24-re, akkor tökölhetsz a memóbeállítással és a Transaction Boosterrel is.Viszont ezek mehetnek Enabled-re:
CPU Spread Spectrum : Disabled
PCIe Spredd Spectrum : DisabledMinnyá írok neked egy jó beállítást, ha benézek a biosomba...

-
Gorneck
legenda
válasz
slett27
üzenetére
"Úgy nézem, hogy olyan 3700MHz-en tudom stabilizálni, ami azért furcsa, mert az előző 1.325V-os VID-es Quad-om 3600MHz-is P95 stabil volt." Azt te is tudod, hogy ebben nincs semmi furcsa...alacsony VID nem a világ...
Most vehetsz tápot ombre...
Persze a szokásos kérdés ismét fel fog merülni...vajon az a kevés...?!
Lassan DDR3as konfigod lehetne ami pénzt elkúrtál Q66 projektjeidbe...
-
szacsee
nagyúr
válasz
slett27
üzenetére
Ha nem SR a táp felépítése, akkor kevés sajna, mivel ebből a szempontból az én BS2 500-asom 12V-os ágon 18A-t tud leadni, ami annyit tesz, hogy kb 1,5V-nál adja be a kulcsot..
Csináld azt, hogy keress egy olyan frekit, ami stabil 1,4V-al (ezt bírnia kell) és a frekit hagyd, de a feszen tolj felfelé...pl 1,5V-1,55V-ot, utána prájmolj rá és ha restart, akkor bezony táp leszen, vagy elérted a Tjunction pontot, amin a proci belassul, illetve restartolja a gépet.
Bios beállítást mutisd meg, nekem is P5K-m van, csak régebbi konstrukció, hátha tok segíteni..
-
-
Beowulf_78
addikt
válasz
slett27
üzenetére
Köszi.
Úgy tervezem hogy nem is adom el....hanem veszek mellé egy E8400-et, ami ha nem tuningos, megnézek még 3-4db-ot. Max. visszarakom a quadot ha egyik sem jó.
De ezt nem adom el úgy hogy majd lesz jobb, mert mi van ha nem lesz... beszopatnám magam de rendesen.
Akkor cserélek ha lesz olyan E8400 ami tudja 1,45V-vel a 9x490-et. Egyéb esetben marad a quad. 
-
Pubszon
veterán
válasz
slett27
üzenetére
Ezek vannak fent most a gépen és ezekkel fogom megnézni:
Call of Duty 2
Call of Duty 4 - Modern Warfare
Counter-Strike Condition Zero
Counter-Strike Source
Crysis
Far Cry
GTA3
Need for Speed ProStreet
NFS Most Wanted
Quake 3 Arena
Serious Sam
Serious Sam 2
The Godfather The Game
Pokoli Szomszédok, Pokoli Szomszédok 2 LoL

-
slett27
addikt
válasz
slett27
üzenetére
Közben megtaláltam. De NEM lettem okosabb.

-
Beowulf_78
addikt
válasz
slett27
üzenetére
Szvsz az Idle értékek hibátlanok 3,7ghz-en. 44-44-41-41 fok. A load magas egy kicsit de amíg stabil és a Prime nem hibázik addig nincs gond.
Soak: Ezen én is meglepődtem, azért is mentem bele a cserébe hogy az X2-öt biztos jobban kihajtja a 4 mag. De ebből is tanultam/tanultunk. Csak a száraz mhz-ek számítanak a legtöbb alkalmazásban, és esetleg az a progi ami támogatja a 4 magot ott lehet előnye Q6600-nak.
Érdekesség:
Bár tudom nem mérvadó mert szintetikus teszt, de E8400-el 3d06 alatt 18500p kapok.Ebből a proci 3800p csinál.Tehát logikusan arra gondolhatnánk hogyha quadot tolok alá ami 5600p-ot csinál cpu score-ban akkor meg fogja dobni kb. 2k-val az össz. pontszámot.De nem így van. 281p csinált többet mint az E8400 holott a cpu score 1800p-tal több a quad esetében.Ebből következtetni is lehet a 2 proci közötti 3d-s teljesítményre. -
-
C64
őstag
válasz
slett27
üzenetére
Régóta szeretném az új Intel termékeket közelebbről megvizsgálni, fontogatom egy ideje, nem mostanra terveztem, de jobb lesz ez így azt gondolom... Viszont az már biztos, hogy most jó pár évre előre tervezek és egy ideig kitartok az Intel mellett. Az AMD pihenjen csak, úgy vettem észre, mást nem is nagyon csinál mostanság

Utoljára egy 400MHz-es Celeronom volt Intelből
Régi szép idők... -
VinoRosso
veterán
válasz
slett27
üzenetére
az addig oké, hogy több pöttyöd van tőle, de hogy kihajtja e azt ammi a kariban van, úgy értettem a kérdést. Az a baj az x2vel, hogy egy nyákon van két proc, és a pci-e meg 16x, vagyis egy-egy gpu-ra jut 8x ideális esetben. Mondjuk pci-emelésével lehetne növelni a sávszélt a prociknak, de meddig? Szerintem egy CF-es 3870 16x-16x slotokban gyorsabb lenne egy x2es 3870-nél, ugyanazzal a cpu-val, így nem túl hatékony a GPU-k kihasználtsága. Persze egy x2es CFnél nem, de az már a konrta rekontra szubkontra mólkontra túróstészta ...szal überelhetetlen.
-
-
Pubszon
veterán
válasz
slett27
üzenetére
Ha a 3Dmarkot nézed akkor tuti több pontot ad a Quadra 3.6Ghz-en mint a 8200-ra akár 5Ghz-en.
De erre a kérdésedre az a válasz hogy mind a kettő teljesen kihajtja, talán 1-2% eltérés lenne, de mint tudjuk a jövő játékai támogatni fogják a 4 magot is, ma már a Crysis is támogatja.
Én ujból Quad-ot vennék, 4-től kevesebb magosra nem is fogok váltani.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
slett27
üzenetére
Megnézted mennyire fexik fel a hűtőd a procidra?
Tipp hűtőxarral bekened a procid sapkáját minél vékonyaban éppen csak hogy, a hűtő felületére nem teszel semmit, ráilleszted a procira picit megnyomod majd leemeled róla, és megnézed hol "koszolta" be a hűtőd alját, ha a közepén nuku csak a szélén van kis cucc na ez szívás políroznod kell! -
Gorneck
legenda
válasz
slett27
üzenetére
Mit bénázol? Van teló felhívsz...egyébként meg ki kell kapcsolni biosba a venti szabályzás és maxon fog pörögni.
Minek vennél Ninját mikor nem jobb...3.8as ventit kell rá szerezni...Sunon, Papst. Csavar csere+venti se több, mintha cserélnél hűtőt...
Egyébként nyitva a ház oldala? Gondolom igen. El mondom, hogy sokat nem nyersz sztem a venti csere/támogatással...egyszerűen xar a procid...ezt vagy elfogadod vagy lecseréled.

Új hozzászólás Aktív témák
- Kezdő Gamer PC-Számítógép!Csere-Beszámítás! I5 6500 / RX580 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3933, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-A H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Új Lenovo 16 Ideapad Slim3 WUXGA IPS Ryzen5 7430U 4.3Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A 10p elég kevéske...asszem a 10k vagy a 12k teszt a legkeményebb, de 10p alatt nem végez a 8k teszttel sem.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(bár, már sokat felejtettem belőle...)

Nálam azért valszeg átlépné a 400W-ot a rendszer

Azt kellene megtudni hogy a procinak ott a vége valahol, vagy a túlzott hőtermelés miatt nem megy feljebb.Mert ha a hőtermelés, akkor egy jó polírral 10 fokot is javulhat feltételezve hogy rossz a kupakja hiszen azért ilyen meleg. Rá kellene pattintanod egy Infinity-t vagy TRUE-t hűtés gyanánt az még 10 fokot fog rajta hozni.