Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
nandozo
tag
válasz
laci laci
üzenetére
Engem is érdekelne a fekete képernyős dolog miatt...Nem szeretném az éjszakámat azzal tölteni, hogy ide-oda pakolgatok ROM-okat a telefonon. Eddig 1x frissítettem az 1.0.4-re azóta azzal elégedett vagyok, maradtam mellette az 1.1.5-ös sem érdekelt, de a dalvik vm-et szívesen cserélném az art-ra,,,
A v3 után a "w"' mi lehet? És megint miért kellett újrakezdeni a számozást??? (1.0.10?)
(v4 850/2100) telefonom van, januárban vettem, eléggé az elsők között...)
-
-
-
-
janek69
senior tag
válasz
laci laci
üzenetére
Még szívnak vele páran. Ez az a verzió,amit én megosztottam 1-2 hete és akkor is az volt a baj,hogy valami display driver nem ment még rendesen. Most is vegyes a kép,mert van akinek megy van akinek nem.Már megtalálták a megoldást és ahogy nézem van CWM-es verzió is.
Én még várok pár napot,hogy minden tesztelve legyen. -
-
raulicio
senior tag
válasz
laci laci
üzenetére
de mit akarsz telepíteni? kiír-e valami hibát? nem értem a problémádat, sorry. Tudtommal cwm-ből update.zip-et lehet telepíteni... Mármint az elnevezése az lehet bármi, de zip a vége.
.img-et sp-flashtools-al lehet feltenni, mint a romokat csak nem az egész romot rakod fel, csak az adott .img-et. Pl így lehet alternatív módon cwm-et is telepíteni...
-
RVR400
veterán
válasz
laci laci
üzenetére
Töltsd le innen az 1.1.1-es 900-as mod cuccot, flasheld fel SPFlashTools-szal, csináld meg a /data/nvram/md/nvram/nvd_data könyvtár törlését, és használd. Gyári visszaállítás után mobilnet és wifi nélkül ezt tudja:
Bátran ajánlom a többieknek is, ezzel kb minden hibátlan a telón.
-
-
janek69
senior tag
válasz
laci laci
üzenetére
Ez csak azért érdekes,mert nekem 1.1.1-el jött és azzal is jó volt a gps,most 1.1.5 van és ezzel is jó,neked meg nem. Tehát vagy rosszabb benne a gps és miért lenne az vagy olyan beállítások vannak az nvram részen,amik nem optimálisak,viszont azt a telepítők nem piszkálják. Nyilván ha a hardverek ugyanazok,akkor ez utóbbi lehet.
-
janek69
senior tag
válasz
laci laci
üzenetére
Milyen rommal jött alapból. Ezt csak azért kérdezem,mert az enyém is 4.0,de 1.1.1-el jött kb. 1 hónapja. Lehet,hogy ez a metatools-os dolog lesz a megoldása. Az 1.1.5-öt próbáltad? Nem a recoveris telepítősre gondolok,hanem a rendes bolti SP flash tools-osra.Abban benne van a file amit a metatoolsal kell feltenni,de az a telepítő valamiért fel is másolja a telóra. Az merült fel bennem,hogy akkor lehet meg is csinálja a módosítást.
-
janek69
senior tag
válasz
laci laci
üzenetére
A 4pda orosz fórumon a marsapa rom-tól ájuldozik az egyik fórumozó,hogy mennyire jó a gps azzal. Én régebben az N95-öm gps antennáját teljesen újra kreáltam és elég sokat vacakoltam vele. Ezek alapján na meg az idevonatkozó tanulmányaim alapján mondhatom,hogy elég sok tényező befolyásolja,hogy mekkorák a jelszintek. Legfőként nyilván a légkör. Alapvetően volt egy olyan tapasztalatom is,hogy este tiszta égboltnál is sokszor alacsonyabb jelszintek voltak mint nappal.
Ezt csak azért írom,mert azt,hogy mennyi idő alatt talál jelet azt ugye az EPO és az A-GPS konfigurálásával biztosan tudjuk befolyásolni,de magát a jelszinteket nem. Persze ahhoz,hogy a sok jelből nekünk koordináták legyenek,még egy rakat algoritmus is dolgozik és ezek hatékonysága biztosan befolyásolja,hogy hány holdat tud használni. Ezt csak azért írom,mert a marsapa rom is 1.1.5 alapú és nem hiszem,hogy kicserélgetett volna minden gps-hez kötődő fájlt,így nem hiszem,hogy jobb lenne mint az 1.1.5 az meg nekem semmivel nem jobb mint az 1.1.1 volt. Szóval sok tényező van és a gps jósága még időjárás függő is. Szóval elég relatív a dolog. Egyik nap nagyon jó, a másik nap meg nem annyira. -
Laza...
addikt
válasz
laci laci
üzenetére
Nem érted a lényeget. Ha gyári állapotban van a teló, akkor tuti nem tűnik el egy visszaállítás wipe, bármi után sem.
De ha valaki már 1x elbaxta, szarul flashelte, akkor hiába írod vissza kézzel, mert a visszaállítás is a hiányzó IMEI-vel fog megtörténni.
Azaz a teló már mókolva volt. Aki mást mond az
a. Sosem csinált még ilyet
b. szájkarate
c. mint a tanár: beszél róla, de nem ért hozzápont
-
janek69
senior tag
válasz
laci laci
üzenetére
Én csak gps.conf-ot tettem be neki,ettől gyorsan talál pozíciót,a pontosságáról nem tudok nyilatkozni.
Én kiszedtem az 1.1.1 ROM-ból a TWRP-t. Be kell tenni egy könyvtárba a scatter file-al együtt és az sp flash tollal felnyomni. Lehet,hogy MUT-al is fel tudod tenni. Innen leszedheted. -
Hajmási01
csendes tag
válasz
laci laci
üzenetére
Nekem gyárilag 1.0.8 volt de azom meg se nyikkant a gps (igo) aztán jött a 1.1.5.na azzal már megmozdult de ette az akkut.most feltettem az1.1.1-et azt hallottam azon jobb a gps fix-es beállitás hát kiprobálom de a ramaty idö miadt nem nagyon volt esélyem (és a meló miadt idöm sem nagyon) majd holnap de pár perc keresés után ezt produkálta:

-
janek69
senior tag
válasz
laci laci
üzenetére
Az égvilágon semmit nem tettem vele,csak az nvram mappa buherálását. Max. azt kellene megtenni,hogy az 1.1.5-öt feltenni valahova az 1.0.6-ból kiszedett modem fájlal és azt lenne jó,ha valaki egy szűz telón,amin nem volt előtte 1.0.6 kipróbálni Junkpod nvram mappa törléses módszerével.
Sajnos olyan verzió nincs még,amit felteszel és minden mahinálás nélkül megy. -
junkpod
nagyúr
válasz
laci laci
üzenetére
Mármint bekapcsolni az agps és epo funkciót?
Nekem most 1.1.5-ön messze a legjobb a gps. Javaslom én is a linken lévő infót. Én elsőre csak epo és cold módban indítottam, ekkor is 80mp környéki fixet hozott. Majd agps be, agps restart, hot. És azóta is tartja a 10-20mp fixet.
Ezután ellenőriztem mikor lesz nyugodt és 3d pontos a jel. Az ygpsben követhető ahogy a magasság is pontos lesz és a distance is csökken majd 0 lesz. Ha ez tartósan 0 akkor nem ugrál és jó!
Ma 11 ker és 16 ker között waze teszt is jól vizsgázott, googlenav viszont ugrált. De nekem waze a fontos. -
mrgymisi
tag
válasz
laci laci
üzenetére
Sajna? Nem akar engem a telefon és érzem hogy szenved mellettem. Én konkrétan imádtam. Aki fikázta körülöttem annak is megpróbáltam magyarázni hogy ez jó telefon. Pedig lógott a kijelző mert elengedte a ragasztás és a többi. 70 ezremben van. Ha kitudok jönni belőle akkor boldog leszek, és bízom benne hogy másnál jól viselkedik majd. Ha nem viszik el kedvező áron akkor marad. Picit rossz érzés hogy December 21.-én megrendeltem és kifizettem a telefont, (kínai ünnep, +készlethiány miatt) megkaptam Március 20.-án. Május 15.- én kiesett a kijelzőm, amit 5 napra rá hajszárítóval vissza hegesztettem, és ahogy meggyógyítottam a telefont, nem hiszed el de 5 perc nem telt el leejtettem és ripityára tört. Nem akar engem. Kijelentette.

-
junkpod
nagyúr
válasz
laci laci
üzenetére
Ezt csak kivárni lehet állítólag. Van hogy fél napig is bootolgat. Ne hagyd lemerülni.
Telenor:
Janek leírása alapján úgy gondolom, hogy az első bootkor ír valamit datára ami befolyásolja a telenort. Ezek alapján a build.prop is gyanús.
De nekem továbbra is gyanús az nvram kötet tartalma. Kíváncsi lennék azonos telo két romjának nvram mentés összehasonlítására. -
janek69
senior tag
-
Gaabe
tag
válasz
laci laci
üzenetére
Idézet a Tsunami rom telepítéséből:
"If after installation, check that the GPS does not work well is because you have to recalibrate the compass.
In the rom you find an app called GPS Status … go outdoors at a point where there is your wi fi signal or in any way connected to the Internet, launch the app and wait a few moments that connect to GPS satellites. Make sure the GPS and the internet connection of your smartphone are activated.
Now try to see if moving to the right or left, the compass reacts correctly. If the compass display will not move correctly according to your orientation, must be recalibrated. For further confirmation, read the data on the screen, under the heading "Field Mag (uT) / decl." In this field, you will find three values like "45/47/2 °." If your compass has problems, in the first place, instead of a two-digit number such as "45", you will find a huge number over 10,000 (in my case there was something around 11,400). That is, if the first place is a very high number, it means that your compass should be recalibrated.
How to recalibrate the compass of the Android smartphone? Nothing could be simpler. Still holding open the program GPS Status, go to Tools> Calibrate compass. At this point you take your smartphone and start to rotate it 3-4 times on 3 axes. Done this, press the OK button and save the whole. Finish.
Now try to look at the compass in the app and you'll notice that this will turn properly according to your orientation. Even running a GPS like Google Maps, you'll notice now that the smartphone will be oriented in a much more precise and responsive than before, because now the digital compass Android operating properly and no longer has any problem orientation. Thanks to the recalibration, in fact, now the compass of your Android smartphone behaves correctly and react perfectly to your movements." -
mrgymisi
tag
válasz
laci laci
üzenetére
Nekem fogalmam sincs igazából mit csinált vele, így nem is tudom ki segített még benne. De láttam hogy junkpod, laci laci, és laza is bőszen hozzászólt a témához aminek nagyon örültem végig. Úgyhogy akkor neked is köszönöm. 7 hónapja van meg a telefon de csak 2-t használtam. Így már megérettem rá hogy visszakapjam és együtt aludjunk egy hétig mint a boldog tulaj. Szóval köszönöm.

-
Keeperv85
nagyúr
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
laci laci
üzenetére
Cseszik ez rám, hiába van ott...

Flashtool: v3.1320.0.174 és 3.1352.01 (5.1352.01) verzióval próbálva.
Rom: 1.1.1-es, a V4-es modellre. Próbáltam a cqx 1.1.4-et is. Nem jut el a flashtol a felismerésig. USBdeview-al már letakarítottam párszor a drivereket, feltettem manuálisan is, telepítővel is.. Mindhiába. Bedugom, piityeg és megtalálja a gép a preloader-t, aztán nem történik semmi, csak elkezd tölteni...
-
laci laci
addikt
válasz
laci laci
üzenetére
Sp flashtool nál nem mindig az adb driver kell,de nézd meg,ragd fel azt is,ezt is.
USB driver.rar kicsomagolás után, a leírtak szerint az eszközkezelőben kijelölve az egész USB driver mappa a driver frissítéshez, a frissítő kikereste belőle a neki megfelelőt. Sikeres driver frissítés után az SP Flash Tool-al egyből felment.... -
Keeperv85
nagyúr
válasz
laci laci
üzenetére
Pont most szenvedek egy flasheléssel, mert az itenért nem megy. A preloader csak akkor indul el, ha nem nyomok semmit, de olyan gyorsan kilép, hogy képtelen elindulni a flash. Ha nyomom a hang felt, akkor betölti a gyári recovery-t, ha a hang le-t, akkor a factory mode-ot, ami ezen sajnos kínai, nem angol, így azzal semmit sem érek...

-
janek69
senior tag
válasz
laci laci
üzenetére
Az nekem is megy rendesen,hivatalos is és free,kivéve a térképet,de mivel mi magyarok vagyunk nekünk nem jár ingyen navi egy magyar cégtől.Erről ennyit.
Nekem 1.1.1-el jött,ami fura volt,hogy a system/etc-ben nem volt gps.conf,de tettem neki,gyorsan talál holdat net nélkül is és had tegyem hozzá,hogy eddig egyik telefonom sem mutatta pontosan a magyasságot,na ez tudja,hogy 89m és nem 105-120. -
janek69
senior tag
válasz
laci laci
üzenetére
Én szereltem a telenornak,de ott nem volt semmiféle minőségbeli különbség,mindenhova ugyan azt a gyártmányt vittük mindenből.Tervezve van a lefedettség.Nem akarom ragozni,de nincs különbség,max annyi,hogy ritkábban vannak az állomások,egy faluban, ott nincs minden 10 emeletes épület tetején. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- sziku69: Szólánc.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nothing Phone (3a) Lite – mennyit ér a név?
- Milyen routert?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Huawei P9 Lite Mobiltelefon fekete 16/2 - VNS-L21 - Független!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kèszletről,azonnal vihető 9060XT! Már kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fotó állvány eladó
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Felrakom a 1.0.8 gps fix-et.

, bár az N8-at már ott is lehetett,csak macerás volt. Itt símán lehet. SP Flash toolal biztosan.
Te mit írnál? kicsit sz@r, de amúgy jó?

Csak rá hallgass, senki másra!