Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
janek69
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Én meg eddig minden telómnál úgy csináltam,hogy csak akkor kapcsoltam 3g-re ha konkrétan netezni akartam,email és egyebek szinkronizálására bőven elég a 2g és az aksi időt is jól érinti. Na ennek itt vége lett,mert nem találok egy rohadt 2/3g kapcsoló widgetet,mert mind csak gyagyi módon annyit tud,hogy bedob a beállításokhoz. Az öreg szarnak mondott symbian-on ez nem volt gond.
-
janek69
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Hát 2-3 percig néztem a V3-amon a distance-t,de az stabilan 0.0 volt,így a Lenovo már nem is érdekelt,mert ennél jobb nem tud lenni. 1.1.5 Firmware van fent. Egyébként nekem még az jutott erről eszembe,hogy az nvram ide vonatkozó részét te meta toolsal frissítetted arra amit most az 1.1.5-el adtak. Valószínűleg az én telóm már pl. azokkal az adatokkal jött alapból,mert ezen már 1.1.1 volt alapból. Magyarán az is lehet,hogy akik panaszkodnak,azoknak régebbi készülékük van és tényleg lehet,hogy érdemes lenne azokon a készülékeken a metatools-os dolgot megcsinálni.
-
janek69
senior tag
-
marias
csendes tag
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
junkpod
üzenetére
Ja hogy te a belső driverekre gondolsz. Azt hittem a PC felé irányulókra. Egy részét le lehet követni, de nem mindent. Szét kell boncolni a kernelt hozzá, ha részletesebb adatokra vágysz. Csakhogy mivel ez MTK SoC, így pl. az LCD driver-hez vissza kéne fejteni az LK binárist is, ami aligha fog sikerülni...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
junkpod
üzenetére
"- eddig minden származású teló minden ROM-mal elindult, alapvetően működött"
Mint írtam is fent, az egyik a másikba átszofverezhető, ami többek között a platform sajátossága. Régebbi SoC esetén az SPMTD-vel kellett állítani a meglévő HW címeket az uboot.bin-ben, de mióta LK.bin lett belőle és az SP flashtool is megbirkózik a speciális FW update-el, azóta nem kell, magától átkapcsol. Ebben a fájlban 3 fő egység HW azonosítója van: két kamera és az LCD panel.
"- ebből arra következtettem, hogy a driverek is azonosak, hiszen mindegyik működött"
Rossz következtetés: az összes létező MTK soc drivere azonos, függetlenül attól mi van köré építve.
"- ha azonos driverrel mind működik, akkor a driver által vezérelt hw elem is azonosnak kell lennie, különben nem működne"
Rossz következtetés. Az MTK driver(ek) multi driver(ek). Van benne/bennük vagy 300 eszköz támogatva.
"- soha senki nem tudott hw komponens különbséget kimutatni"
De igen, én. Én vagyok tudtommal az egyetlen, aki innen darabokra bontva látta (Fakirr barátom leszámítva).
"- tapasztalatom szerint nincs sorozatszáma a telefonnak ("123456789ABCDE"), tehát ez alapján sem tudjuk őket megkülönböztetni"
Van nekik, csak nem ez. Minden boardon van sorozatszám.
"- a különböző forgalmazók által kiadott telókon is előbb utóbb megjelennek az "Inew" feliratok."
Teljesen mindegy ki mire brandeli...
"ez nem valójában nem "Inew" telefon, sem "concorde" sem "myaudio" hanem a Shenzhen Eastaeon Technology Co.,Ltd által gyártott alaptelefon, amit többen is kiadnak, több változatban"
A készüléket a ZTE gyártja vagy gyártatja. Az előbbire erősebb a gyanúm. Hogy saját nevük alá miért nem engedik ki, az jó kérdés. Ám nézd meg a kernelt ki fordítja le hozzá!
@(#5444) junkpod:
Ne zavarjon, hogy az az LCD rá van ragasztva a középkonzolra előre, ami kb. a telefonod 90%-a, előtte pedig ott van az a digitizer, ami... Ezt nem másik készülékre gyártották, csupán más szériához!
-
tjokai
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Hali
Megérkezett a telefonom, első dolgom a build szám megtekintése volt...1.1.1. van rajta, akkor felesleges frissíteni a navigáció miatt?Amit még észrevettem így hirtelen, az az, h a kijelző feloldó gomb megnyomása után a feloldásra nem mindig reagál vagy ha reagál, láthatóvá válik halványan a kép és jópár másodperccet kell várni mire feléled a készülék. Ez másnál is jelentkezik?

-
janek69
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
A Full SP flasher-es 1.1.5-ben,nem a CWM update-esben van 2 db file,amit a metatools-os cuccodnál látok,hogy igazából az tartalmazza a gps kalibrációt. Azokat próbáltad már?
BPLGUInfoCustomAppSrcP_MT6582_S00_MOLY_WR8_W1315_MD_WG_MP_V11_P5_1_wg_n
BPLGUInfoCustomAppSrcP_MT6582_S00_MOLY_WR8_W1319_MD_TG_MP_V14_P5_1_tg_nLehet,hogy nem véletlenül tették bele a ROM telepítőbe?
-
törölt tag
válasz
junkpod
üzenetére
Mrgymisi törött lcd-je jó példa erre: a gyári lcd panel nincs benne az 1.0.6-ban,egyszerűen nem hajtja meg a kijelzőt. Kipróbáltam
. 1.0.8-tól megy csak.
A tényleges eltéréseket meg láthatod Te is,ha kibontod a romot és összehasonlítod a tartalmukat...Bocsi,hogy belepofáztam

-
Keeperv85
nagyúr
válasz
junkpod
üzenetére
"Tomi: nincs különbség, mind ua. kívül belül, a romok mindre jók."
Nem, nem ugyan azok! Legalább 3 féle ilyen teló van, ezeken két rom sorozat fut párhuzamosan. Az egyik széria a másikba átszoftverezhető, ettől még jelentős hardveres eltérések vannak köztük!
1.1.1 után nem induló teló: az 1.0.6 utáni romokat CSAK FW upgrade módban érdemes/lehet feltenni, mivel egyedi telepítőjük van, ami olyan kódsorokat tartalmaz, ami csak ilyen módon fut le. Pl. módosítják a PMT-t...
-
tjokai
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Szia(sztok)!
Telefon vásárlás előtt állok ismét, véletlenül ráakadtam egy 1 hónapos Inew V3 hófehér telefonra itt helyben, a design magával ragadott első pillantásra. Viszont! - nem is olyan rég, volt pár napig egy Doogee DG550(Inew V3 design koppintás) készülék nálam, amivel akadtak problémáim, így tartok a kínai telefonoktól. A következő problémák merültek fel vele kapcsolatban: iszonyat doboz hangja volt a hangszórónak, alig hallottam a másik felet, olyan volt időnként mintha gerjedt volna a vonal, és kb 5-6perc beszélgetés után elkezdett akadozni a vonal, majd meg is szakadt állandó jelleggel. Valamint a Telenor mobilinternet hálózattal szerencsétlenkedtem én is, de azt a problémát sikerült elhárítani egy APN beállítással. Végül ami bosszantott, h 13Mpx kamerája volt és mégis mondhatni használhatatlan képeket lőtt, kb egy gyengébb 2-3Mpx kamera szintjén volt.
Szóval az érdekelne h ezek a problémák fennállnak e egy Inew V3 esetében is vagy sem?
Fontos lenne a jóminőségű kamera, nyaralást szeretnék vele megörökíteni, valamint fontos lenne tudnom h a navigáció mennyire talál jelet, majd mennyire tartja azt?
Esetleg Inew V3 tulaj dobhatna fel vagy küldhetne át ezzel a készülékkel lőtt képeket, megköszönném. Ja és Telenor - Telekom SIM párosítással szeretném használni, mindkét szolgáltató működik vele problémamentesen?Várom Inew V3 tulajdonosok tapasztalatait a készülékkel kapcsolatban! Köszi előre is

-
-
laci laci
addikt
válasz
junkpod
üzenetére
"- vagy a rootolt telón MUT-tal telepíthetsz CWM / TWRP-t egy gombnyomással..."így csináltam,de semmi.Teljesen végig fut utána,próba de semmi.A fl.-el még nem csináltam cwm telepítést és nem találtam hozzá leírást.A gps ügyben lett valami fejlemény,mit hol kell állítani?Szeretném én is "megcsinálni",ha nem titkos...

-
muhaha01
tag
válasz
junkpod
üzenetére
Értem, köszi.
Következő kérdésem:
hogy kell flashelni?

gondolom össze kell kötni a pc-vel. mi a sorrend?
rémlik valami talán, hogy hangerőcsökkentés gomb + bekapcs gomb nyomvatart, vagy ez itt máshogy megy?
na pl ezért kérnék szépen egy betegesen szájbarágós pontokba szedett listát.
és akkor még a fasza rom-hoz való letöltési linkről és egyéb hozzávalókról nem is beszéltem

-
janek69
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Reggel én is feltettem az 1.1.5-t és telenorosítottam.Eddig a legfontosabb amit kipróbáltam,hogy az adatforgalom bekapcsolva,az opera classic háttérbe téve,3G only benyomva és indítottam egy hívást,ment rendesen. Térerő gond nincs,mert nálam 3G csak az ablakban van,tehát nagyon gyenge a lefedettség,de akkor is szépen megy.Persze ez az 1.1.1-el is ugyanilyen szépen ment. A GPS-t még nem indítottam el,de már a navi program fel van telepítve.
Szerintem az iphone kedvelők ne is reménykedjenek,hogy valaha is ilyen kinézetű készüléket kapnak attól a gagyi MC Donalds whopper menüt zabáló cégtől.
-
janek69
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Azokat a fájlokat töröltem,mert ugye én az IMEI-re vonatkozó mappát nem osztottam meg és attól nem is félek,hogy az én IMEI-mmel indul valaki telója,viszont azon kezdtem el gondolkodni,hogy ha azokat az adatokat úgy generálja pl. az IMEI felhasználásával,akkor az másnak nem fog működni és ebből amit írsz ez igazolódni látszik is.Persze akkor meg azt kellene kitalálni,hogy hol generálja ezeket az adatokat.PL. a könyvtárat a factory_init.rc-ben hozza létre viszont több helyen is piszkálja még de konkrétumot nem nagyon találtam.
-
janek69
senior tag
-
-
janek69
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Megvan a telenor hiba és te álltál a legközelebb hozzá. Az NVRAM-ban kell más értékeknek lenni.
Egyenlőre egy egyszerű másolással megoldható a dolog. Sajna már csak holnap teszem fel a fájlokat,mert aludnom kell.Szebb megoldást,majd valaki nagyobb szakember tud nyujtani. -
janek69
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Megnézem,csak töltőn van így meg nem tudok 3g jelet csiholni (full lemerült)
Egyébként szerintem más lesz a megoldás.Ha belenézel a /data könyvtárba ott van egy app-lib,na ott vannak olyan dolgok,amikre egy zte-t is tartalmazó link mutat,csak nemtom hol volt a link. A baj az,hogy sehogy nem sikerül kicsomagolnom a twrp-vel készült data.ext4.win fájlt. Lehet át kell költöznöm linuxra. -
törölt tag
válasz
junkpod
üzenetére
Konkrétan az 1.1.4-re flasheléskor ugrott az imei a nálam lévőn..lehetséges az 1.1.5-nél is. Sztem nézd meg..
Teote: bekapcsoló gomb feletti pici szallagkábelt és az sd foglalat melletti csatit nézd meg. A panelt 2 csavar tartja,azokat óvatosan. A bekapcsoló fólia könnyen szakad,türelmesen és óvatosan szedd ki.
-
janek69
senior tag
-
janek69
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Nem ismerem teljesen rendszer szinten még az androidot,de a data szerintem tartalmazza az összes program adatait ide értve a rendszer programokét is.Én nagyon csúnya dolgot tettem vele,mert más környezetben,más programok által mentett adatokat tettem az 1.1.5 alá.Ha valamelyik program csinálja,vagy annak a configja,akkor azt úgy lehet majd kideríteni,hogy az alkalmazásokban a gyanús programoknál nyomni kell,egy adatok törlése gombot és amelyiknél lehal a telenor,azt kell kicserélni,illetve a hozzá tartozó config fájlokat. Remélem jó a gondolatmenetem. Egyébként eddig minden nagyon szuperül megy rajta.
-
raulicio
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Mostanában nem olvastam ugyan a chinaphonearena-t, de azért az ottani infókat is illik helyén kezelni, mert eddig se sűrűn jöttek be az "inewtól közvetlenül érkező" infók.
Nyilván ez főleg az inew hibája, de mondanak valamit aztán homlokegyenest mást csinálnak. Vagy ahogy már valaki írta, hogy legalábbis elgondolkodtató, hogy egy 18 éves iráni gyerek az egyetlen, akivel az inew szóba áll
-
raulicio
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
- dátum & idő, bár erre jó a gravitybox
- képernyő random felvillanás, gravityboxal javítható
- nekem gyorsabban merül, mint pl a color OS-el, ezt most már kb 1 hét tapasztalata alapján nyugodtan mondhatom
- gps track pontatlansága, bár ez a legtöbb firmware-ben nekem problémaAmúgy olyan mint egy 1.0.4 csak működő telenorral

-
soundman1
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Ha lenne normális root, akkor a Droid tools-al visszaraknám az NVram mentésem, így ott maradt az NVram Err és úgy látszik, most már a GPS se jó. Egy linket adnál ehhez a gpsfix nvram dologhoz, mert a fórumban egyszer írtál már róla, de abból sem derült ki több számomra.
RVR400: szabad ég alatt 3 óra múlva is semmi ygps-sel?!
Lehet újra kellene húzni ezt a romot, vagy másikat feltenni. Ilyen hibáim korábban csak egy rosszul lefutott flash után voltak. Nem hiszem el, hogy az inew ilyen romokkal adja ki sorban a telókat. A support egy nagy 0 és hülyére kérdezlek benneteket. -
raulicio
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
csak hogy tovább árnyaljam a képet gps ügyben, az én v3 850-es telefonomon nem működik az epo sem az 1.0.8-al, sem az 1.1.5-el, sem a 900-as 1.0.6-al. Viszont ha kicserélem a libmnlp_mt6582 fájlt a system/xbin könyvtárban az 1.0.3-ból vagy négyből, akkor egycsapásra működik az epo és max. 20 sec alatt van fix. most már csak azt kéne kisakkozni, hogy a gps tracker programokban mi okozza a pontatlanságot. 1.0.3-ban nem volt ilyen gondom, de ha csak ezt a fájlt cserélem az erre a problémára nincs hatással.
-
soundman1
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Az 1.0.6-nál volt neked is olyan, hogy ha kivetted az akksit és elfelejtette az időt?
Offline-ban a dátum/idő bug megmaradt.Az ygps-el sem talál műholdat 20 perc után. Epo letöltve, wifi be. Próbáltam már agps ki/be-vel, helymeghatározás ki/be-vel. Cold-ra és full-ra is a Status Started-del indul, majd unavailable lesz.
A wifi jelerőssége nem változott, Home gomb hiba megszűnt.
-
soundman1
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Az 1.1.1-hez adott v3 Flash Tools-al sikerült frissíteni 1.0.7-ről az új 1.0.6-ra, mindent visszatettem, beállítottam, holnaptól élesben megy a teszt.

Amit nem tudtam megoldani, hogy nem megy a gps az izraeli navival (korábban nehezen csak indult el) 20 perc után sem. Még próbálkozom vele.
Ismét előjött az NVram Err hiba, amit nem tudtam javítani Droid Tools-al, mert az IMEI-t és NVRam-ot nem látja, "ERROR :pttycmd1 device NOT found!" hibaüzenetet ad fel. Gondolom a vroot miatt van, ahogy RVR400 írta a 4404 hsz-ban. Vroot helyett mivel lehet még rootolni, amivel hozzáférek a Rendszer-hez?
Most megnéztem Root Genius-al, ennél is ugyanaz a hiba jelentkezik. -
RVR400
veterán
válasz
junkpod
üzenetére
Semmit, nekem az 1.1.1, az 1.1.4 és az 1.1.5 is ugyanúgy viselkedett, mint az 1.0.6. Most az 1.1.1 van az 1.0.6 fentebb említett megoldásával, de mielőtt valaki megkérdezné, nem tudom kipróbálni a telenoros dolgot.
Mountolni nem fogja az emmc-t semmiképpen sem, merthogy ugye nincs külön tárhely.
(#4970) janek69: Az mtk6589-nél volt, hogy a tracker progik nem jól írták ki a sebességet, ahhoz kellett ez a megoldás, de amúgy semmi értelme. Mondjuk mikor a sárga 1989-es Ikarusz 990-nel ment, akkor én is csak pislogtam.

-
RVR400
veterán
válasz
junkpod
üzenetére
LEmentettem egy 1.0.6 és egy 1.1.1 cuccait. Kb semmi különbség nincs, csak egyedül a WG-s modem fájl más, és az 1.0.6-ban nincs ot az etc/firmware/mddb és a system/etc/firmware/mddb helyeken a BPLGUInfoCustomAppSrcP_MT6582_S00_MOLY_WR8_W1315_MD_WG_MP_V11_P5_1_wg_n fájl.
-
soundman1
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Köszönöm a gyors és hasznos segítséget, már az 1.0.6 csipog a Inew-n!

Imei restore, Root, konfigurálás és app restore jön még. Majd tesztelem én is, hogy mi változott az 1.0.7-hez képest. Droid Tools-al az IMEI-t és NVRam-ot nem tudtam visszaállítani vszeg a root hiánya miatt, ugyan látta a telót. Gondolom egy NVram visszaállítás célszerű lenne. Anno az 1.0.3->1.0.7 átállásnál is így jártam és a wifinél jelentkezett az NVram Err hiba. A Backup-om múlt heti visszatöltése megoldotta a hibát, most is csináltam egyet az 1.0.7-ről. Érdekes, hogy 2 fájlal többet mentett ki 1.0.7 alatt, mint 1.0.3 alól.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Lassú lett a Windowsod? Ezeket kapcsold ki elsőnek!
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Filmvilág
- Linux kezdőknek
- Google Pixel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022, 100% Akksi
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman Z1 NEO ADATA 600W
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fachixy FC-100 fejhallgató mikrofonnal / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Persze mindez ugye Telenor esetében.
Amit linkeltél progit az jó másik mtk-s gps javításához is?

. 1.0.8-tól megy csak.