Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
nagyúr
válasz
janek69
üzenetére
Na ez nem így volt nálam. Kell a 900 firmware mappa. Viszont a te fájljaiddal így sem működik.
DE
Ha törlöd az nvdata mappát és restartolsz akkor létrehozza magának sim keresés közben. Így most 900 és telenor-ok a telefon.
Szóval ha telenorosítani szeretne bárki:
- mentsd el a saját firmware mappádat
- mentsd el a saját nvdata mappádat
- cseréld ki az 106 firmware mappára a mostanit
- töröld ki az nvdata mappádat
-restart
-először nem lesz sim, majd egyszer csak megjönnek, sőt eleinte a térerő is bizonytalan, de be fog állni. -
junkpod
nagyúr
válasz
janek69
üzenetére
jó lenne egyesével tesztelni a fájlok cseréjét, hogy szűkítsük a kört. Végeztem egy összehasonlítást az általad feltöltött 1.0.6 NVdata fájlok (bal oldalt) és az én 1.1.5-ös nvdata fájlok (jobb oldalt) között.
Az alábbi fájlok különböznek tartalomra, illetve van még pár ami az 1.1.5-ösben van de itt nincs.
-
junkpod
nagyúr
válasz
janek69
üzenetére
hát nem tudom... Minden esetre talán jobban jár mindenki, amíg nincs tuti infó, ha úgy próbálgatja ezt, hogy feltesz egy 1.0.6-ost, kiszedi magának ezeket a fájlokat és utána felrak egy tetszőleges másikat amibe a saját mentését pakolja.
Amúgy ez most neked 850-eskén vagy 900-asként működik?
-
junkpod
nagyúr
válasz
janek69
üzenetére
Na most megállt a szívem. Twrp-ből rátoltam az 1.1.5-öt, reboot, sim nem észlelhető... Ááá... Azt hittem imei ugrott, dehát sys update miatt nem lehet.
Na mindegy, wipe all, reboot és minden ok.
Aztán jöttem rá, hogy az etc csere tuti jó volna.
Asszem akkor futok új kört: 6-os flash, 3g be, 115 update, etc csere. -
junkpod
nagyúr
válasz
janek69
üzenetére
dehát ezt már megírtam korábban: feltettem az 1.1.5-re (majdnem ua mint az 1.1.1) az etc/firmware-t az 1.0.6-ból, reseteltem és ugyan 900-as lett DE nem ment a telenor.
Ha jól értettem RVR400 is csak ennyit tett (ugye?) és ez hozta neki a Voda 900-as netet. Ekkor írtam, hogy szerintem nem a modem fájl csere a lényeg.
Tények és következtetések:
1. Ha jótelenoros 1.0.6-ra rátöltesz másik systemet, reset nélkül akkor jó a telenor. Következtetés: nem a system-ben van a megoldás.
2. Ha kicserélgeted a modem fájlokat bármelyikben, akkor a freki változik ugyan de a telenor képesség az nem változik. Következtetés: nem a modem fájlokban van a megoldás, sem azokkal összefüggésben nincs.
3. Ha egy rossztelenoros romra visszatöltöd egy jótelenoros data-t, akkor megint jó a telenor (na ebben nem vagyok biztos, de mintha Janek kolléga tett voilna egy ilyen tesztet)Tehát valami olyan okozza a gondot ami az Android első boot-kor történik, amikor a data partíciót feltölti. Tehát valami rendszer beállítás. Na de ezt meg gondolom a system alapján teszi meg...
Keeperv kolléga? Mi a véleményed?
Vagy esetleg más partíción van a megoldás: kernel és társai... ?
-
raulicio
senior tag
válasz
janek69
üzenetére
A telenor 3g használom, viszont eredetileg 1.0.6-ra töltöttem fel, a data, cache és recovery nélkül. Természetesen nem is reseteltem a download után.
(#5096) laci laci
Nekem is az jutott eszembe, mint az előttem szólónak. pl nekem is gyorsan talál fixet, tartja a műholdakat, sygic-el még teljesen tűrhetően navigál is, viszont más appokkal használhatatlanul fos.
Amúgy itt van 2 kép, hogy miről rinyálok állandóan:

Az elsőn ugye össze vissza trackelt, a második kép pedig egy februári track, ahol egész tűrhető volt az eredmény és nem csak egyszer hanem többször is működött. (sajnos nem emlékszem, melyik rom volt az, de azóta sem sikerült ezt a minőséget még megközelíteni sem, bármilyen gps fájlokat cserélgettem is.)
Visszaraknám a régi V3C-s lewa portot ha tudnánk végre a megoldás a telenorra. esküszöm az volt eddig a legjobb. Még a home gomb bug felett is szemet tudnék hunyni...
-
junkpod
nagyúr
válasz
janek69
üzenetére
mit raktál fel, ha jól emlékszem az 1.1.5 az nem is flash csomag, hanem recovery update formájában jött... legalábbis a rootolt verzió: [1.1.5 rooted]
Nekem az 1.1.1 volt fent előtte, ennek a TWRP-jével raktam fel a ZIP-et és lett 1.1.6, így nekem volt minden SD0 és SD1 is csak fel voltak cserélve, a kártya volt a 0-ás és alapértelmezett írás lemez.
forrás: [CP forum hozzászólás]
5076: de ez olyan mintha az 1.0.6-után nem csináltál volna wipe/fr-t, ha most nyomsz egy wipe data-t akkor megint nem lesz 3G normálisan!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
janek69
üzenetére
Csináljuk sorban, de most fordítva!
Tedd fel valamelyik olyan romot, amivel tuti NEM megy! Mikor megvan, akkor ugye lement a wipe is, szűz a rendszer. Nem megy. Eddig "oké".
Most pedig tedd rá a boot.img-t, wipe data >> megjavult? >> Akkor a kernelben rossz valami. Nem javult meg? Tedd fel a systemet is, wipe >> megjavult? Oké, akkor a system-en rossz... és így tovább!

Hopp, közben mutatok nektek valami érdekeset:
Nem ismerős?

-
janek69
senior tag
válasz
janek69
üzenetére
Kezdek rájönni,hogy semmire nem jöttem rá :-) Ugyanis ha a boot,system és data mentést visszateszem az 1.0.6-ból,egy wipe után,akkor megy. Ha erre felteszem a system,boot-ot az 1.1.1-ből,akkor is megy,de tegnap nekem egy factory reset után is ment,visszaállt 850-es baseband-re,tehát a reset sikeres volt,most meg nem tudom ezt megismételni,így az csak véletlen volt. Tehát tudok előállítani 1.1.1-es telenoros ROM-ot az első factory resetig. :-) Nem nagy eredmény,pedig az este nagyon bizakodtam.
-
libna
csendes tag
válasz
janek69
üzenetére
Helló nekem concorde 5005 van és 1.0.6 van rajta és ugyan úgy ki lép a rendszerből ha rá kattintok az időre meg az időztet indításnál nem indul meg ma tapasztaltam hogy hívás után sőtét képernyő lett és nem reagált semmire de ha hívtak csörgőt nem irt semmit de fel venni sem tudtam meg a navigont sem tudom aktiválni
-
mrgymisi
tag
válasz
janek69
üzenetére
Egyetlen egy szoval nem fikaztam a kamerat. Dicsertem es akkor ezek szerint szorszalhasogatast csinaltok. A telefonban NEM F2.0van hanme F2.2 . Elmondtam higy gyonyoru kepet csinal. Azt irtam hogy nem olyanmint amilyennek reklamozzak. Te is ezt irtad. Akkor nem is kell votatkozni. De forgassunk ki minden szot.
RVR400: Nem kompakt kamerahozasonlitom! Azt irtam hogy meg amelle allitva is jo kepet csinal.
Egy ember aki vasarlas elott all a reklam alapjan iteli meg a telefont. Es ha szerinted ez olyan kepet csinal minta reklamon akkor nem tudok veled mit kezdeni. Nem a telefon kamerajatfikaztam. Remelem mosteljut az informacio.
-
Attis Radeon
tag
-
kmarci25
veterán
válasz
janek69
üzenetére
1.0.6-os rom tapasztalatok (azzal érkezett a teló, bő két hónapja használom, nem romoltam, gyárilag root-oltan érkezett, úgy is kértem a minideal-től):
- GPS: első pozícionálás (wifivel, mobilnettel) 20-25 perc (előtte fastergps-sel a gps.conf módosítva), azóta eltérő, de általában max. 5 perc alatt fixál mozgó autóban, stabil helyzetben 1-2 perc, DE: előfordul, hogy lát 10-12 holdat, de nem csatlakozik. Ilyenkor a restart nem segít, az agps és epo beállításokat szoktam próbálgatni, aztán egyszer csak megint fixál
Navi közben a google navi, waze, török igo dobálja a pozíciót (akkor is, ha a google helymeghatározót kikapcsolom), sygic-kel megfelelő, bár a Balaton partján 2-3-szor településen áthaladás közben arrébb pakolt.
- 5 esetből kb. 1-szer szokta csinálni, hogy 10 perc alatt feltölt 100%-ra. Ilyenkor rajtahagyom a töltőn.
- Wifi jel, térerő rendben van, nem dobálja, nem alacsony a szint. A bluetooth eddig kétszer vesztette el a jelet, ilyenkor hiába kapcsolom ki-be a bluetooth-t nem működik újra, a telefon újraindítása megoldja.
- újraindulás még nem volt
- 86%-os töltési hibára nem emlékszem, szerintem nem is volt
- két sim-mel használom (egyik sem telenoros, sőt olyan a családban sincs, így nem tudom kipróbálni), napi ~10 perc telefon, 6-8 óra mobilnet, 2-3 óra wifi, 30 perc bluetooth. Átlagos üzemidő: 24 óra.Ha van még kérdés, írjatok.
-
Keeperv85
nagyúr
-
junkpod
nagyúr
válasz
janek69
üzenetére
semmi érdekes nincs benne, lecseréli a teljes etc\firmware mappát, ebben vannak a modem beállítások, ez a nagy része, illetve felrak egy gps.conf-ot és egy gps so fájlt meg egy szintén lokációs szolgáltatással kapcsolatos fájlt.
inkább kibontom majd azt az 1.0.6-os Concorde systemet és a benne lévő etc\firmware mappát fogom tesztelni a telenor oldaláról.
-
laci laci
addikt
válasz
janek69
üzenetére
Próbáld ezekkel:-camera bravo
Lenovo v3.6.6 -
Keeperv85
nagyúr
válasz
janek69
üzenetére
Ez a gps.conf a következő kedvencem az akku kalibrálás után. Azért nincs, mert nem kell, mert az összes MTK modellben be van írva az nvram-ba a gps kalibráció. Most persze erről jókat lehetne vitatkozni, de felesleges. Ahogy arról is, hogy hidegindítás után mikor talál műholdat a GPS normális esetben. Jól ismerem a mese részét a 20mp-ről. Perszehogy... a katonai SNR-re is kell legalább 30-40 és ott nem csak EPO és A-GPS támogatás van mellé...
-
tepimartin
tag
válasz
janek69
üzenetére
Köszi a válaszokat, nézelődtem erre-arra, de valószínűleg nincs jelenleg jobb megoldás a pótakksinál vagy a powerbanknál.
A honlapjukon is kérdezgettek akksival kapcsolatban az elmúlt pár napban:
Hallo,whats about the new battery - - you told me that this will be ready in June ?
The delivered battery is realy bad !!!greedings
MR
iNew Mobile:
Thank you for your mail.
We are waiting for our factory message,when we got the latest message,we will email you.Hello,
Do you have stronger battery than the 1830 mAh for iNew v3?
Thank you in advanced
iNew Mobile:
Thank you for your mail.
When we release new battery,we will update on our website.Tehát elképzelhető, hogy tervbe van valami jobb akksi amit majd lehet rendelni tőlük?
-
raulicio
senior tag
válasz
janek69
üzenetére
Ha elárulom neked, hogy nekem a legelső még "prerelease" rommal mindenféle gps mahináció és root nélkül max másfél perc alatt hozta ugyan ezt az eredményt, akkor azt mondod, hogy hazudok pedig nem. Ráadásul ugyan így volt az 1.0.3, 1.0.4 és 1.0.5 romokkal is. Talán még az 1.0.7-ben is jó volt nekem. Mondjuk mások meg pont ezekre panaszkodtak...
-
laci laci
addikt
-
raulicio
senior tag
válasz
janek69
üzenetére
ötletem nincs, de ez minden romban így volt 1.0.3 vagy 1.0.4 felett. Bár nem nagyon emlékszem a korai romokra, amiben még ketté volt szedve a tárhely. Lehet, hogy azokban sem látta háttértárként.
Mondjuk én már annak is örülnék ha a coloros-es romban a teló nem csak látná, hanem használni is lehetne a belső tárhelyet

-
junkpod
nagyúr
válasz
janek69
üzenetére
na de ha nincs fix akkor nincs navi sem... illetve ha menet közben jelet vesztesz akkor megint segítenek. ahogy gondolod, nem kell kipróbálni, én csak leírtam a saját tapasztalatomat.
Amúgy épp most linkeltem két túra útvonalrögzítést a GPS topikba, mivel külföldi, ott még mobilnetem sem volt és eléggé jók lettek szerintem. Nézd meg: [GPS útvonalrögzítés tesztek]
-
hetven9
csendes tag
válasz
janek69
üzenetére
[Kingo Android ROOT]
Nekem vitte, és nem kínaiul beszél.
-
RVR400
veterán
-
junkpod
nagyúr
válasz
janek69
üzenetére
Szerintem az nvramot az android generálja elso boot esetén.
Pl a modem fájlokban levő adatokból készíti a crystal vezérléséhez az időzítőket amit a gps fixel is javitgattunk metatoolsból....
Igen RVR400 hegesztette az 108-ra az 101 systemet és egyből telenoros lett.
Ezért mondogatom, hogy 1.1.1-re flashelt 1.0.1 tuti telenoros lesz. -
soundman1
senior tag
válasz
janek69
üzenetére
A routerrel nem lehet gond, a céges hálózaton is ez az üzenet jelenik meg, így a teló NVram-jából a MAC cím veszhetett el. Ez a gond azonban másnál is fennáll, akinek elveszett az IMEI, mert Beállításokban a Wifinél és a Telefonról/Állapot/Wi-Fi eszköz Mac-címe-mél úgy látszik, hogy minden rendben van.

RVR400: Kösz a linket, már néztem azt a módszert, csak nem vagyok biztos, hogy javulni fog-e wifi. Csak a hexaeditoros módszerrel lehet javítani vagy egy romcsere is megoldhatja az Error-t. A MIUI v5-öt szeretném majd előbb utóbb feltenni a telóra, mert korábban is tetszett a MIUI.
-
laci laci
addikt
válasz
janek69
üzenetére
Galerry 2 a gyári apk.
mindenki:Valaki próbálja már ki Erõsebb vaku (CWM-bõl telepíthetõ),mármint rajtam kívül is. -
junkpod
nagyúr
válasz
janek69
üzenetére
Ezen már túl vagyunk. Nem csak az etcben van eltérés hanem sok lib és egyéb fájlban is. Valamint van jópár egyforma méretű fájl ami belül azért rendesen más.
Ezzel az idődet vesztegeted mert az 108-nak sok baja van. Az 101-nek csak képernyőbaja de az nagyon...
Az 111-et érdemes hegeszgetni. Az stabil csak telenor 3g nincs benne. -
laci laci
addikt
válasz
janek69
üzenetére
Üdv mindenkinek.Nekem 1.1.1-es és 850-es.google féle térképet használok,minden be van kapcsolva.Nem értem ezt,ilyen horderejű hibákat(gps,telenor),hogy lehet nem tudni és átvinni másik romokba.Van még egy haier w 910 telom és abba orosz glonass van rajta és nem hazudok kb.15-25 ms. alatt talál legalább 5 holdat.
-
kmarci25
veterán
válasz
janek69
üzenetére
Egyikünk sem kütyümániás. Én megrendeltem a v3-at, használtam, feleségem meg nézegette, mondta hogy ez neki is tetszik. Így neki is kerestünk, de ugyanolyat nem akartunk, így esett a választás a cubot x6-ra.
A kamera nem 8-as, asszem 12-es. Szép képeket készít, bár az inew-val összehasonlítva kicsit hidegebbek, kékesebbek a színei. A gps egyértelműen erősebb a cubot-ban, gyorsabba, erősebb jelet fog. Navira még nem próbáltam, de tervbe van véve. Az akksija bikább, érezhetően erősebb. Az érintőpanel néha picit nehezen érzékel, határozottabban kell tapizni.
Antutuban olyan 27000 pontot ért el úgy emlékszem, de mindennapi használat során ebből semmit nem éreztem.
Összességében nagyon nehéz döntés, mindkét telefon tetszik. A cubot mintha egy kicsit minőségbb szeretne lenni, talán ez abból adódik, hogy nevesebb gyártó.(?) Ja, és a cubot-on nincs noti led.
Mindenestre az inew design-ja nekem jobban tetszik, de a cubot-ot sem bántam volna meg. Az inew rootolva jött, a cubot-on gugli és youtube után kb. 3 percbe telt. A rendszer a cubot-on is ugyanaz az alap, nagyon apró módosítások vannak benne. Fényképeket csinálok majd és feltöltöm. -
junkpod
nagyúr
válasz
janek69
üzenetére
Nálam a tw reco keresésre már gépeléskor kiadta a tw recovery-t és az első találat is a twrp-re mutatott.
A reco keresés is gépelés közben feladta a recovery és cwr találatokat.
Bocs ha vki nem érti, akkor talán nem is baj ha nem kezd bele.
Aki kérdezett mindenkinek elmagyarázzuk (én is) amit nem ért. Akár pü-ben is.
Telefonról spórolósan írok, hidd el nem a te bosszantásodra.
Ha majd lesz egyszer 1.hsz. az majd biztos szájbarágós lesz. -
raulicio
senior tag
válasz
janek69
üzenetére
A kínai 3G-s változatra hasonlít a legjobban. Az volt 1GB/4GB.
Olyan szempontból mondjuk teljesen lényegtelen, hogy ugyan ezt a HW-t már 110-130 USD körül meg lehet kapni..
(#3901) Teote
Nem szeretném az ördögöt a falra festeni, de ez nagyon úgy hangzik, mintha megnyekkent volna a hangszóró. Ha a gyári visszaállítás sem segít, akkor HW hiba lesz. Az is ezt erősíti sajnos, hogy ez nem egy olyan hiba, amivel többen találkoztunk volna.

Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- sziku69: Szólánc.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nothing Phone (3a) Lite – mennyit ér a név?
- Milyen routert?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Huawei P9 Lite Mobiltelefon fekete 16/2 - VNS-L21 - Független!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- HP Zbook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 400NIT, 100% sRGB Garis!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Más kérdés, hogy Doogee-t nem vennék már többet, mert volt nálam pár típus.

Navi közben a google navi, waze, török igo dobálja a pozíciót (akkor is, ha a google helymeghatározót kikapcsolom), sygic-kel megfelelő, bár a Balaton partján 2-3-szor településen áthaladás közben arrébb pakolt.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)