Hirdetés

2019. október 18., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Navigációk  »  iGO Primo

Hozzászólások

(#15153) Sturlung válasza plajos (#13941) üzenetére


Sturlung
(csendes tag)

Köszönjük szépen a belefektetett munkát, plajos! Nagyon hasznos funkció. Megosztom a vele kapcsolatos tapasztalatomat, egy új lehetőséget.

Van a mellékelt kalauzban egy olyan kitétel, hogy: »FONTOS! A sys.txt NE tartalmazzon [folders] szekciót, akkor a Primó beolvassa az addons mapábban lévő térképeket is«. Tehát amennyiben a sys.txt-be a [folders] szekción belül tetszőleges elérési útvonalat adunk meg a térképeknek, akkor a Primo nem látja az SD kártyán a térképeket (az \addons\content\ útvonalon). Ez így is van, viszont erre is van megoldás.

Két elvárásom volt, két kívánalom ötvöződött:
1) beolvasható, használható térképeket helyezni a belső adattárolóra és az SD kártyára is;
2) a térképeket egy tetszőleges (közös) mappába helyezni, amelyhez többféle verziójú feltelepített iGO Primo példány egyaránt hozzáférhet, tehát amelyen többféle verziójú feltelepített Primo „osztozik”.

Megoldás:

a) A belső adattárolón többféle verziójú Primo-t telepítettem. Ezeknek mintegy „osztozniuk” kell a térképeken (azért hogy ne kelljen a térképeket többszörösen felmásolni, tetemes tárhelyet veszítve ezáltal), miközben a térképek egy része a belső adattárolón, a másik része pedig csak az SD kártyára fér el.)

b) A belső adattárolón minden egyes térképet és poi-t kivétel nélkül áthelyezünk egyetlen tetszőleges helyre. Létrehozunk a belső adattárolón egy shared nevezetű mappát, és abba belemásoljuk a belső adattárolóra szánt térképeket valamint poi-kat a jól ismert struktúra szerint. Tehát a belső adattárolón:
\shared\content\map
\shared\content\map_nt
\shared\content\map_tt
\shared\content\poi
\shared\content\poi_nt
\shared\content\poi_tt

c) Az SD kártyán létrehozzuk az \addons\content mappaszerkezetet. Ez a továbbiakban üres marad.

d) Az SD kártyán létrehozzuk a shared nevezetű mappát, és abba belemásoljuk az SD-kártyára szánt térképeket valamint poi-kat a jól ismert struktúra szerint. Tehát az SD kártyán is:
\shared\content\map
\shared\content\map_nt
\shared\content\map_tt
\shared\content\poi
\shared\content\poi_nt
\shared\content\poi_tt

e) Mindegyik telepített Primo-verzió esetében a saját sys.txt-be beleírjuk a következőket:

[folders]
has_secondary_root=1
sdcardpath="\SDMMC\addons"
maps="..\..\shared\map"
poi="..\..\shared\poi"

FONTOS, hogy a sdcardpath="\SDMMC\addons" sor legyen ott, nem pedig a secondary_root="\addons" sor. A secondary_root="\addons" is helyes lenne elvileg, DE ebben a sajátos esetben mégsem elégséges ahhoz, hogy a térképek és poi-k elérési útvonalára vonatkozó ..\..\ kitétel értelmezhő legyen.

f) Ezek után minden szépen működik, amennyiben minden egyes feltelepített Primo-verzió térképcserélőjének (MapChanger) utility.ini-jében a megfelelő szerkesztést elvégezzük:

[general]
DirContent=\ResidentFlash\shared
DirContent_add=\SDMMC\shared

DirSave=\ResidentFlash\<megfelelő Primo-verzió>\save
ExeName=<megfelelő Primo-verzió>.exe
Sound=set.wav

[mapchanger]
swpoi=1
swbuilding=0
swhistspeed=0
swphoneme=0

[utility]
TempHidePath=\ResidentFlash\<megfelelő Primo-verzió>\~temp

Tehát több Primo-verzió látja ugyanazokat a térképeket, amelyek egy része belső adattárolón, a másik része pedig az SD kártyán található; és a térképcserélő is működik.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Navigációk  »  iGO Primo
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.