Hirdetés
- Roland861010: Negyven előtt: amikor már a pihenést is luxusnak érzed
- maross: Fogadalmak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- RawrrSoul: 70 ezer meg egy kicsi Liával...
- Kalandor: Szeptember 11: hol voltál, mit csináltál, amikor megtudtad?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
veterán
Igen, könnyen lehet, hogy 24GB nem lesz elég, de előbb jó lenne látni, hol a szűk keresztmetszet.
Végül csak két SoC-variáns jelenik meg most októberben, mind a kettő az N1X sorozatban. Az N1-es középkategóriát legalább jövő év elejéig elhalasztották, látszik, hogy mennyire szűkös a kapacitás.> Az N1-es középkategóriát legalább jövő év elejéig elhalasztották, látszik, hogy mennyire szűkös a kapacitás.
Az első fél év - várhatóan tele lesz bugokkal ,
windows, driver, gaming, és egyéb program javításokkal,
aminek az árát ( ~ debuggolás, tesztelés lehetőségét ) az early adapterek fizetik meg.
Vagyis az egyik szűk keresztmetszet - a szoftver minőség lesz, ami szerencsére gyorsan fog javulni.És az Nvidia tudatosan kevés darabszámmal indit,
- 2027 -ben nem lesz még olcsóbb a memória
- és GB10 -es chip már régóta kint van a DGX Spark-ban.Drága lesz
- Akinek csak játékra kell - azoknak biztosan.
- És csak azoknak éri meg az elején igazán - akiknek AI -ra kell.és mivel az AI miatt túl nagy a kereslet,
hamar ki fog fogyni
és a maradék készlet még drágább lessz.> de előbb jó lenne látni, hol a szűk keresztmetszet.
- windows, szoftver, driver, ... minőség ( ami csak ideiglenes probléma, 1-2 évig )
- memória bandwith
- heterogén arm-es cpu magok ( csak picivel gyengébbek mint -
Cassi
őstag
> A Phoronix tesztje egy elég ad-hoc valami munkaállomás-funkciókhoz, ahhoz képest a GB sokkal inkább egy tiszta CPU-teszt.
A geekbench - tipikusan rövid távú 1-2 perces teljesesítményt mér
de ha te legalább 10-20 percig szeretnél intenziven játszani,
akkor én nem csak ezt a tesztet nézném."I’ve always liked how simple and fast Geekbench is to run, but its short duration also means it’s a better test of quick bursts of computing rather than sustained loads that can throttle some CPUs and GPUs." ( innen)
Ezen kivül a Geekbench az AMD X3D-s extra cache-ét se preferálja annyira - mint a játékok.
> Én tervezek venni egy ehhez hasonló Spark NUC-ot, 24 vagy 32 GB-tal,
szerintem éppen a több memória ( VRAM lehetősége ) az az előny,
ami kompenzálja a gyenge memória bandwith-et,Amúgy ha komolyabb X86 -os játékokat szeretnél emulálni,
akkor annak is kell egy picivel több extra memória. ( mert az emuláció is igényel valamennyit.)
itt számolj 10% - 25% -el több memóriával
mint amit az X86 -os nativ gépen igényel.Valamint AI -ra se ideális a kevés memória.
>= 64GB -os konfig az, ami ideális egy kreativnak vagy AI fejlesztőnek és használtan bármikor el lehet passzolni.
Esetleg még a 48GB -os alsó határon.De a 24GB -osat én mindenképpen kerülném,
mert nem tudod kihozni belőle a platform lehetőségét.
ráadásul jellemzően forrasztott memóriával jön
és nem lehet bővíteni.
Igen, könnyen lehet, hogy 24GB nem lesz elég, de előbb jó lenne látni, hol a szűk keresztmetszet.
Végül csak két SoC-variáns jelenik meg most októberben, mind a kettő az N1X sorozatban. Az N1-es középkategóriát legalább jövő év elejéig elhalasztották, látszik, hogy mennyire szűkös a kapacitás. -
S_x96x_S
veterán
A Phoronix tesztje egy elég ad-hoc valami munkaállomás-funkciókhoz, ahhoz képest a GB sokkal inkább egy tiszta CPU-teszt. Most csak annyi az érdekes, hogy hozza azt az átlagos értéket, ami elvárható. Nincs szükség valami kiemelkedő eredményre.
Én tervezek venni egy ehhez hasonló Spark NUC-ot, 24 vagy 32 GB-tal, az lenne az elsődleges gép, mellette egyelőre megmaradna a Ryzen+5070, de azt csak akkor kapcsolnám be, ha kell. Viszont már nem akarom upgrade-elni többet. Amivel rendszeresen játszom, a NIKKE, a Chaos Zero Nightmare, NTE, azoknak szépen futniuk illene a Sparkon még emulációval is. Jó esély van arra, hogy a Witcher 3 Remaster is jól fog rajta futni. Aztán majd meglátjuk, mi lesz később, nagyon remélem a következő körben a Spark már elég gyors lesz ahhoz, hogy a régi gépet el tudjam adni.> A Phoronix tesztje egy elég ad-hoc valami munkaállomás-funkciókhoz, ahhoz képest a GB sokkal inkább egy tiszta CPU-teszt.
A geekbench - tipikusan rövid távú 1-2 perces teljesesítményt mér
de ha te legalább 10-20 percig szeretnél intenziven játszani,
akkor én nem csak ezt a tesztet nézném."I’ve always liked how simple and fast Geekbench is to run, but its short duration also means it’s a better test of quick bursts of computing rather than sustained loads that can throttle some CPUs and GPUs." ( innen)
Ezen kivül a Geekbench az AMD X3D-s extra cache-ét se preferálja annyira - mint a játékok.
> Én tervezek venni egy ehhez hasonló Spark NUC-ot, 24 vagy 32 GB-tal,
szerintem éppen a több memória ( VRAM lehetősége ) az az előny,
ami kompenzálja a gyenge memória bandwith-et,Amúgy ha komolyabb X86 -os játékokat szeretnél emulálni,
akkor annak is kell egy picivel több extra memória. ( mert az emuláció is igényel valamennyit.)
itt számolj 10% - 25% -el több memóriával
mint amit az X86 -os nativ gépen igényel.Valamint AI -ra se ideális a kevés memória.
>= 64GB -os konfig az, ami ideális egy kreativnak vagy AI fejlesztőnek és használtan bármikor el lehet passzolni.
Esetleg még a 48GB -os alsó határon.De a 24GB -osat én mindenképpen kerülném,
mert nem tudod kihozni belőle a platform lehetőségét.
ráadásul jellemzően forrasztott memóriával jön
és nem lehet bővíteni.
-
Cassi
őstag
a Geekbench 7.0 - nem igazán az a teszt, ami megmutatja a CPU erejét., és én CPU-ban nem várnék sokat a GB10 -től.
"The NVIDIA GB10 superchip features 20 Arm cores made up of ten Cortex-X925 cores and ten lower-power Cortex-A725 cores. "
Mert amúgy:
CPU-ban a Strix Halo ( Ryzen AI Max 395+ ) sokkal erősebb
mint a GB10 -es (DGX SPARK, RTX SPARK )lásd:
"The CPU Performance Of The NVIDIA GB10 With The Dell Pro Max vs. AMD Ryzen AI Max+ "Strix Halo""
https://www.phoronix.com/review/nvidia-gb10-cpuA Phoronix tesztje egy elég ad-hoc valami munkaállomás-funkciókhoz, ahhoz képest a GB sokkal inkább egy tiszta CPU-teszt. Most csak annyi az érdekes, hogy hozza azt az átlagos értéket, ami elvárható. Nincs szükség valami kiemelkedő eredményre.
Én tervezek venni egy ehhez hasonló Spark NUC-ot, 24 vagy 32 GB-tal, az lenne az elsődleges gép, mellette egyelőre megmaradna a Ryzen+5070, de azt csak akkor kapcsolnám be, ha kell. Viszont már nem akarom upgrade-elni többet. Amivel rendszeresen játszom, a NIKKE, a Chaos Zero Nightmare, NTE, azoknak szépen futniuk illene a Sparkon még emulációval is. Jó esély van arra, hogy a Witcher 3 Remaster is jól fog rajta futni. Aztán majd meglátjuk, mi lesz később, nagyon remélem a következő körben a Spark már elég gyors lesz ahhoz, hogy a régi gépet el tudjam adni. -
b.
félisten
a Geekbench 7.0 - nem igazán az a teszt, ami megmutatja a CPU erejét., és én CPU-ban nem várnék sokat a GB10 -től.
"The NVIDIA GB10 superchip features 20 Arm cores made up of ten Cortex-X925 cores and ten lower-power Cortex-A725 cores. "
Mert amúgy:
"The CPU Performance Of The NVIDIA GB10 With The Dell Pro Max vs. AMD Ryzen AI Max+ "Strix Halo""
https://www.phoronix.com/review/nvidia-gb10-cpusok mindenben jobb a spark, sokban gyengébb, mindkét esetre van példa.Kezdésnek ez szerintem nagyon rednben van és Azért van egy fontos aspektus még:[link]

While the Ryzen AI Max+ 395 was faster overall, the Framework Desktop was consuming more power than the Dell Pro Max GB10. On average the Framework Desktop over this entire span of CPU benchmarks saw an average wall power reading of 133 Watts with a recorded peak of 227 Watts. The Dell Pro Max GB10 meanwhile had a 103 Watt average with a recorded 164 Watt peak for all of these benchmarks. So while the Framework Desktop performance geo mean was at 1.285x, the total system power consumption was 1.29x higher on average and the peak was 1.38x.
-
S_x96x_S
veterán
Mert amúgy:
https://www.phoronix.com/review/nvidia-gb10-cpu -
Cassi
őstag
CPU-teljesítményben nincs meglepetés, az alábbi értékek a Geekbench új 7.0-ás változatának multicore értékei:
Egy desktop Ryzen 9700x multicore eredménye 17260. -
mg1992mg
őstag
-
dongettó
aktív tag
Ismerős egyszer hozott egy olyan széthullott vivobookot, hogy proart volt becsukni.
-
JasL
őstag
Ezen már majdnem akadásmentes lesz a minecraft

-
spect80
őstag
Ki is gyullad, vagy mire utal a név?
-
Geller72
nagyúr
Mindezt hány millióért is????.. Mert mintha nem látnám a "cikkben"..
-
hokuszla
senior tag
dlls5-öt hogy viszi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 700W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal kontrollerrel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Kingston Fury Renegade 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB CM Force 500 DeepCool 400W
- Apple IPhone 12 Pro Max, 256GB, Használt, 12 Hónap garanciával