Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• <Lacy85>
    addikt

Van ez a klasszikus vicc:
    -Milyen?
    -Jó.
    -Bővebben?
    -Nem jó.

Ez erre a bemutatóri is igaz, hogy kilehetne vágni sok 2 másodperces részletet, ami jó, de ha valaki tovább nézi akkor huha.
    Az a baj, hogy a fő problémával te is tisztában vagy, egy ilyen jellegű játékot x ember készit y évig, és ha ezt összeszorozzuk, akkor kijön sok-sok évtized.
    Nyilván ebből sok évet lelehet faragni bizonyos módszerekkel, gondolom amit lehet nem magad csinálsz:
    -3d modellek meg elég jó textúrák: assetstore
    -animáció: karaktermodellhez járt, vagy valami tool-lal generáltál animációt a karaktereknek
    -beszéd: valami text-to-speech, feltehetőleg AI alapú
    Csak mindent a végtelenségig lehetne és kellene is csiszolni.
    Legzavaróbb talán a beszéd volt, mert az a 0 érzelem inkább egy hűtő használati útmutatójához illik, pedig a hang minősége szuper lenne.
    Animációban is mintha a fele hiányozna, amikor valakit hátbatámadsz addig oké, és utána 3 frame alatt feléd fordul.
    És akkor az olyan dolgokról még szó sem esett, hogy sok szerencsét kidebugolni, hogy 05:22-nél a loot zsákok miért breakdancelnek? és aztán javítani.
    Hogy valami jót is mondjak, nekem valamiért tetszett a harcrendszer alapja. Kicsit souls jellegűnek éreztem, nem csak a stamina csík miatt.

Hogy milyen tanácsom lenne?
    Ha 1 dimenzióval kevesebb van az sokkal könnyebben kezelhető (2d indie dolgok), de még ott is meg kell gondolni.
    De ha ilyen jellegű termék lenne a cél akkor az első 5 percet a vizes részig álleejtősre kideolgozni, rendes szinkronnal, 1000 féle animációval, agyontesztelve, kiforrott harcrendszerrel, és ha van egy demo esetleg lehet kalapozni. vagy megnézni steamen mennyien wishlistelik.

Szia!
    Köszi a visszajelzéseket.
    Tudom, hogy jelenleg még nagyon béna az összkép. Ezért alpha verzió. :)
    Amiket felsoroltál, azokat tervezem is csiszolni, javítani. Egyedül talán a " 3 frame alatt feléd fordul" kerülte el a figyelmemet, de így akkor ez is felkerült a listára. :D
    Talán a hang lesz egy kicsit nagyobb kihívás. Mondjuk lehet, hogy csak találni kell egy normális text to speech toolt. Most csak egy ingyenes eszközt használok.

2D játékot is tervezek ezután, de most ez a prioritás. Ez ilyen szerelem projekt. Tisztában vagyok vele, hogy mekkora stúdiók meddig fejlesztenek, de nem is Elden Ring terjedelmű játék a cél.

Új hozzászólás Aktív témák