Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
soldi3r
üzenetére
Úgy értettem, hogy ezt a W500-at azért tudnám még fejlesztgetni.
4GB memóról 8-ra, egy FPR-es palmrest is jó lenne, egy erősebb proci, egy LGP kijelző (netalán egy fullhd), egy 3g modem, egy jó kis Pana akku, egy nagyobb SSD, szóval el lehetne rá verni akár többet is, mint amennyit ér.
Csak hülyeség lenne, mert egyik upgrade sem hozna annyit, illetve a memót és az SSD-t kivéve nem is maradhatna semmi. -
-
-
-
-
-
-
lapa
veterán
válasz
soldi3r
üzenetére
persze, lehetséges. volt nekem is olyan serial adapterem valami extrazárt megoldással, ami nem akarta anno. de ez nagyon kevés esetben téma, és elképzelhető, hogy megoldották már. meg ott is vannak mindenféle hekkek, meg kell nézni.
(vboxhoz minddig legyen fenn a guest additions és a hoston meg a vbox extension)
-
-
-
Robo sapiens
tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Nem tudom, hogy ez most igen vagy nem.

Szerintem legalabbis nem olcso. 1 honapja vettunk a felesegemnek egy Dell E7440 FHD SSD-s 3 eg garis notebookot 260 000 -ert. Ehhez kepest nem olcso. Ezen masfel evvel kevesebb garancia van (ami nem NBD es kb. 40-50e forintba kerul).
fermacht1994: Hogyan vaghatnak at? Szemelyes atvetelt tervezek.
Sdi: Az a tippem, hogy a gepen nem lesz gond a winnel. Ez most is OEM, es aktivalasnal ugyis checkeli a gep parametereit is, nem csak a kodot, nem?
-
lapa
veterán
válasz
soldi3r
üzenetére
akkor úgy mondom az én gpu-s 14" 1440-es t61-em engem nem győzött meg a fentebb felsoroltak miatt. akinek a t61 és t400 árkülönbségén múlik, annak még jobban fájhat amit kap a pénzért. kivéve kafferbivalyvadászok ofkorsz. mondom ezt úgy, hogy a gpu még minden reggel elindul, és minden este szabályosan megáll.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
soldi3r
üzenetére
E7240 tesz alapján nagyon zajos tud lenni és kegyetlenül melegszik, de való igaz, a többi kategóriának megfelel.
-
Robo sapiens
tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Ezt a gepet ugy nevezik, hogy E7240
Egyetlen baj van az E7240-el, megpedig hogy a kijelzo nem matt. Bar tudom, hogy kiterjedesben nem a 13"-os kategoria, de a suly tekinteteben nagyon jo az E7440 is. Es annak matt IPS FHD panelje van. A felesegemnek egy ilyenje van, es nagyon "irigykedek" ra.

Egyebkent samsung es asus ultrabookokban van FHD matt 13" -os kijelzos gep, de ott meg a billentyuzet nem jo, valamint melegszik, mert mindennek papirvekonynak kell lennie. (cserebe 1.1-1.3 Kg)
-
abacsx
tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Megnéztem HGST, nem igazán tűnik ez zajosnak.(hozzáteszem hétkerben éppen az utcán szerelünk, úgyhogy ott aztán akár ordíthatna is
) A ventit hallom halkan, ha éppen sok minden van nyitva, egyébként az is kussban van. Melegedni sem szokott igazából. 3210M proci van benne, 8 giga rammal. Ilyenek futnak párhuzamosan: chrome 6-7 ablak, teamviewer, skype, cmd, winbox, total commander, excell. -
fermacht1994
aktív tag
-
Robo sapiens
tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Gondoltam ra, de sokan szidjak az osszeszereles minoseget, es nem igazan talalok IPS kijelzoset sem. A billentyuzet megvilagitas nem problema, ugyis vakon gepelek. Ami nem tetszik az X230-ban:
1. Nincs lezaro pocok a fedlapon. Tartok tole, hogy a taskamban valo hordozas kozben idovel deformalodik. Lattam errol a YouTube-on videot.
2. A billentyuzet felso sora nem olyan, mint a T500-asomon. Ez kicsit fajo pont.
3. Nem tudom, hogy eleg lesz-e a felbontas. Ezt majd jovo heten megnezem alfa156-nal.Termeszetesen ez a legdragabb megoldas az osszes kozul, viszont igy is kompromisszumokat kell hoznom.
-
Feenyx
aktív tag
-
kistewe
tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Elvileg a Linux nem "beszélget" a Microszofftal folyamatosan, és a Libre office sem dob random piros fejlécet hogy lejájrt a licenszed mint a 2013 ofisz ami full legális mert céges... olyankor az oulok sem ir levelet igy marad a webmail...ennyiből talán jobb a Petra és ingyenes is

-
Tikakukac
titán
válasz
soldi3r
üzenetére
Hát azért Linux bubus ex lakótárs igencsak tudott élvezkedni OSX alatt is, úgyhogy módjával. A netezős dolgokat meg add be a grafikus/videós kollegáknak a túloldalon, nyilván ők is tudnának szépeket mondani az ablakokról

Nekem sincs bajom a winnel, csak rohadtul elegem lett a random szopatásokból. Virtuális gépen azt csinál amit akar, ott 2 spec program fut, plusz az office és viszlát.
-
Tikakukac
titán
válasz
soldi3r
üzenetére
Nincs rajta mit próbálni havonta 2-3 gépen gyakorolhatom a windowst, ha akarom ha nem, szóval ebből nem tudok kilépni

Aki teheti tényleg próbálja ki egy erős gépen fele képernyőn a wint, felén meg az osx-et. Most fordítsd meg, egy win felhasználó sem tud mondani okot arra, miért win és miért nem osx. Mondjuk mert elhanyagolható hányada látta egyáltalán. Azt a logikus felépítést és kéz alá dolgozást, meg nem elbaszódást, amit ez tud, egyik windowsom sem tudta, egyik gépen sem, pedig minap listázgattam, már a tartóstesztes gépek száma is lobog a 100 felé erősen. Ha nem kéne ennyit tanulni hozzá, rendesen szeretném, így most ilyen semleges.
-
Tikakukac
titán
válasz
soldi3r
üzenetére
Rájöttem, hogy a laptop az annyira kis szelete a valós felhasználásomnak, hogy nemigaz. Ha mákom van, akkor van nálam tablet meg 2-3 noti mindenféle méretben és akkor tényleg tudom x-elni a melyik nap mit használtam dolgot. Az igazi az egy 12-13"-os gép, de az is annyira, hogy ha valahova mennem kell, és muszáj mégis rendes gép, akkor legyen. 2 hete az x200s-hez hozzá nem nyúltam pölö. DTR-nek és heti 1 mozgatásnak venni erős gépet a legnagyobb állatság /nekem/. Próbálkoztam vele és azon kívül, hogy buktam vagyonokat, előrébb nem jutottam. Ami már erős és izé, az nagy. Akkor amellé kell még 1 noti. 2 noti meg overkill. Úgy főleg, hogy az első sem jó igazán semmire, mert úgyis kell az egér+bill, úgyis leülök a 27" elé, nem a szutyok notis panelhez,és élvezem a totális terhelésen is a nulla zajt. Ez a transformer betegség. AZt hiszed majd jó lesz mindenre. Pedig nem, igazándiból semmire sem jó

-
HSM
félisten
válasz
soldi3r
üzenetére
No, lefuttattam a cinebench r10et [link].. 64biten ezt adta:

Ez a 8600 pont ráadásul úgy készült, hogy két magon terhelve nem is 3,06Ghz a Turbó, hanem csak 2,8Ghz.
A T9900 csinál egy netes eredmény alapján 7300 pontot [link], szóval ez alapján a T9600 eléggé futottak még kategória lenne ehhez képest, az órajelkülönbség alapján átszámolva a T9900 pontszámát lenne neki 6250, szemben a 8600-al, ami majdnem 40% előny, ami barátok közt sem egy kategória.
Ha valakinek van kedve, futtathatná ezt a benchet egy régebbi p8000 vagy t9000-es TP-n, legyen pontosabb összehasonlítási alap.
Én win7 64biten néztem, frissen, indítás után, lenyugodott gépen, normál feletti prioritásra téve a bench processzét.
Amúgy 32biten is lefuttattam, úgy 7600 pont a MP score. Az R11.5-el [link] 64biten mérve pedig 2,27 pont, ezzel a progival tényleg nem találtam mgbízható T9900/T9600 eredményt. -
HSM
félisten
válasz
soldi3r
üzenetére
Csak nekem tűnik erőltetettnek a példa, hogy a korábbi széria csúcsmodelljét (ami ritka, és még ma is viszonylag drága, 20-30 000 forintos beruházás) hasonlítod az újabb generáció közepéhez?
Nekem egy i5-540M van a T410-esemben, arról tudok nyilatkozni, az lényegesen gyorsabbnak érződik mindennapok során egy akármilyen korábbi T9000-es géphez viszonyítva.... Pedig se a HT-t, se az új utasításkészletet nem igazán használom belőle... Persze, ugyanúgy nem lesz belőle erőmű, de ennyi erővel a korábbi atomos netbookommal is mindent meg tudtam csinálni, amit a T410-el, csak kicsit többet kellett várni....

(#61841) Tikakukac: Adott generáción belül nem szoktak hatalmas különbségek lenni, ez tény és való. De itt elég komoly generációs lépés volt a korábbi T/P8-9000 és az utód i5-i7 között, ahogy utána a második generációs i5-ök is elég komoly lépések voltak.

-
Tim82
félisten
válasz
soldi3r
üzenetére
Szerintem ez így is van rendjén, hogy így működjön.
Nem zavar amúgy, hogy megmaradt a PM-es beállítás a Win 7 letúrás->Kubuntu telepítés után, csak ez is igazolja, hogy az akkunak van valamilyen memóriachipje, ami eltárolja a PM-ben megadott értékeket.r3dsnake: csak kíváncsiságból: milyen töltő (65 vagy 90W) és az Ultrabase-ben töltve is ugyanígy viselkedik?
Chaser: ha jól emlékszem, akkor ugyanez az akku mobal X300-ában is ugyanígy viselkedett, szóval még csak nem is BIOS.
-
-
Uzi74
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Úgy tűnik működik, 70% -ra tettem az alsó és 80% a felső limitet, a 90%-ra merített gépet nem kezdte újra tölteni. Még hátravan egy teszt, hogy 70% alá merítés után meddig tölti.
Egy kicsit macerás, hogy a registry-ben kell matatni, bár hogy restart hogy kell-e átállítás után, abban nem vagyok teljesen biztos.
P.S: Ami furcsa, a Lenovo Settings app (metro), kiírja az akku ikon alatt szövegesen, hogy ezt állítottam be - de piszkálni nem lehet
-
Tim82
félisten
válasz
soldi3r
üzenetére
Ubuntu 13.10 Live CD-n megnézve a Camorama Webcam Viewer nevű app-pal működik (bár elvileg csak 320x240-es felbontással, de ez valószínűleg az app limitációja volt).
X-Akta: Ubuntuból kilépés és újraindítás után Windows-ban hirtelen a Skype-on belül is hajlandó képet adni végre...
Ha ez így marad, akkor nincsen okom rinyálni, már csak egy fedőmatricát kell szereznem (illetve reklamálnom a hiánya miatt az eladónál).
Köszönöm a segítséget!

-
Tim82
félisten
válasz
soldi3r
üzenetére
Az X200-on csak W7 x64 van (az Elementary OS, amit korábban említettem, egy R61-re van telepítve). Nem tudom, valamelyik live CD-vel érdemes-e megpróbálni (kezelne-e ilyen specifikus perifériákat).
Azt nem tudom, hogy a szalagkábel mennyiben különbözik X200 és X201 esetében, de pl. iscsu fórumtárs is ugyanilyen kameramodult tett az
X200-ábaAFFS paneles X200s-ébe, nála működik. -
Tim82
félisten
válasz
soldi3r
üzenetére
Köszönöm a tippet
, ezt próbáltam már, sajnos, ugyanott vagyok - ugyanúgy nem fut le a Lenovo driver telepítője, illetve eltűnik...Gondolom, ha a szalagkábel lenne sz@r, akkor a win-es eszközkezelő sem érzékelné a kameramodult (bár sima USB 2.0 webkameraként jelöli meg).
-
-
Dhampir
félisten
válasz
soldi3r
üzenetére
Most installáltam a gyári eredetit. Amennyiben a ProduKey-el kiolvasom a termékkulcsomat, akkor ezt bármilyen eredeti Windows 8 Pro-nál is használhatom aktiválásra?

-
lapa
veterán
válasz
soldi3r
üzenetére
mondjuk nekem debian leolvasztotta az agyam, miután az 1993-as típusú vizuált (fontok, smoothing, stb) sehogyse sikerült normálisra reszelni. de gondolom ha valakinek nem tetszik az ubuntu akármiért is, akkor ott a mint, out-of-the-box műx. én wlant vagy wwant se telepítettem soha, uccsóra még több éve az nvidiát a t61-re. de mostanra az is magától vagy klikkre telepszik tán.
windows mindig kellhet, akármilyen okból. virtualbox felrak, aztán vagy egy clean win install bele, vagy akár meglévő fizikai win is elindítható rajta különösebb molyolás nélkül. szóval nem veszti el az ember azt a világot, aztán ha nagyon jáccódna akkor még mindig bebootolja a fizikai gépen ugyanazt a wint (nyilván xp-nél ez sysprep nélkül nem megy, de az újabb winek elvileg kezelik a változó hardverkonfigot).
de pár gamezra a wine is elég fejlett már, hozzáteszem először és utoljára cmr2-t futtattam, másról nem tudok nyilatkozni. meg érdekes lehet a virtualbox 3d támogatása is.
nekem wine-vel nem ment fel a 2007 vagy 2010 excel, azaz felment csak nem indult, pedig kellett volna. de virtualbox, legkényelmesebb tool ever.
-
voyager4.4
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Játék + Office...
Hiába néha még mindig széthullik a libre office, nemrég egy csoportos prezentációra készültem, a csapat többi tagja MSoffice-al csinálta a kis ppt-t, mindenki szépen beilleszette a saját pár diáját, majd feltöltötte felhőbe ahonnan a köv. delikvens letöltötte kiegészítette és így tovább míg eljutott a ppt hozzám ...és csinálhattam neki akármit széthullott a p*csába, kénytelen voltam kérni 1 Windows-os gépet arra a negyed órára
Ezen kívül tényleg mindenre tökéletes
-
YumeD
tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Ja, a kasztni csereszabatos a w510-ével, de még így is k*rvadrága csak az alaplap+proci+hűtés, pedig erősen gondolkodok rajta egy ideje hogy kicserélem, mert első gen i7 és nVidia párossal befűtöm a szobát + venti is néha a kivánt zajszint felett van(nem kiemelkedően rossz, csak én érzékeny vagyok rá, van úgy hogy a konyhában rendereli/icc-zi/linkereli át az éjszakát...).
Új hozzászólás Aktív témák
- OpenMediaVault
- Formula-1 humoros
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung kuponkunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Keresek egy topikot, de nem találom!
- Call of Duty: Black Ops 7
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Üzletből, garanciával, Lenovo ThinkPad T14 Ryzen 7 Pro-4750u/16GBRAM/512GBSSD/FULLHD IPS Touch
- Lenovo ThinkPad T14 G2 i7-1165G7 / 16GB / 512GB SSD EU billentyűzet
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell LAtitude 7490 FHD, TOUCH, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Üzletből, Lenovo garanciával ThinkPad E14 Gen 5/ Intel Core i5-1335u/16GRAM/512SSD/FULL HD +kijelző
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3893, 100% Akkumulátor
- Új MSI GF63 Thin 15 FHD IPS 144Hz i7-12650H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

és sokat agyal emiatt

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)

Érdekes.