Hirdetés
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Gondwana
üzenetére
Xp/W7 alatt mekkora az üzemidő? Milyen fényerőn és milyen felhasználással? Nekem 9 cell akkuval W7 alatt is megvolt 4+ óra aktív wifis netezéssel. Ha minden igaz lesz megint egy nagy akkum, akkor lemérhetjük. Mondjuk igazából úgy kellene hogy filmekkel pl, net az felhasználótól meg netkapcsolattól fűggően jelenthet kisebb/nagyobb energiafelvételt. Vagy esetleg lan-os neten nézni, de uo. filmmel lenne az igazi megnézni.
szerk: Még a végén visszaállnék xp-re
Úgyis csak 2GB ramom van, meg 1-2 kedvenc régi játék is menne. -
Chaser
legenda
Nem garos probléma, nyugodtan cserélheted. Recoveryt meg ha akarod átmásolod az ssd-re, de sztem értelme nincs. Ki kell menteni lemezekre, vinkót meg eladni ha 1ébként nem használnád. 1ébként is a serial a lényeg, recovery csak megkönnyíti az életed ha esetleg újra kéne rakni a wint.
-
Chaser
legenda
Meg lehet azt oldani, hogy a thinkvantega gomb ne a saját sw-ét indítsa hanem mást?
-
Chaser
legenda
Ha már szóba jött, dokkról egy MS curve2000-rel használom a gépet. A T400-nál az audio gombokat ugyanúgy kijelezte osd-n mint a gép gombjait, T60-nál nem. Hogy ez is minek a függvénye?..Hát tényleg passz
Az viszont biztos, hogy nem kell lenovo driver a T60-hoz, csak hotkey és powermanager driverből a legújabb. System update 1ébként okosan megcsinálja, T400-nál is, de gondolom ezt tudod
-
Chaser
legenda
válasz
Declare
üzenetére
Hát nekem a T60 looks coolest, remélem még sokáig velem lesz azzal az 1400x1050-es bitang szép IPS panelével együtt

Megy a trim is, némiképp user error volt, de megy az a lényeg. SSD lifenak nem kell hinni azt megtanultam.szerk: brd: Ezt nem támasztom alá. Mikor mobility modderrel csináltam drivert akkor is ment az osd. Ami lényeg volt a hotkey és a legfrissebb powermanager dirver..hogy mi az összefüggés nemtom', de utóbbi nélkül soha nem ment.
-
Chaser
legenda
T500 venti ügyben azt a tippet kaptam, hogy a lmaellák számát érdemes figyelni. A T60 ventinek kevesebb van, a T500-nak több. Ez pl biztos olyan. Innen vett a srác, tehát biztos.
Vehető-vihető a T60/T61/T400 stb magyar újszerűbillecske, zseer új usb performance desktop magyar bill, ThinkPad gyári táska - ez használt de nagyon jó állapotú, pontos típust nem tudok -. És van még 1-1 db T60 etc..T400 etc új ugy. caddy is 4k/db áron.
-
Chaser
legenda
Ez az uk billem FRU-ja:
42T3167
P/no: 42T3133Hol tudom megnézni a gyártót?
-
Chaser
legenda
válasz
buherka
üzenetére
Nem csörög-zörög, csak ha mozgatom a gépet akkor van hangja, jó ventinél nincs hang akkor se.
szerk: Az meg nem érdekelne ha ugy. és nincs vele semmi probléma se méret se minőség terén. De azért akarom cserélni hogy szupaszájlent' legyen, nem azért mert egy rossz minőségű ventit akarok hallgatni

Hát ez az hogy nekem sentinel szerint nem megy a trim egyik gépen se, ami furcsa kicsit

-
Chaser
legenda
Én nem láttam.
J00hnny: Eszerint megy. De fentebb valaki mondta hogy ez csak azt mondja meg az ssd tudja-e a trimet, nem azt hogy ténylegesen működik-e. Már nem tudom követni mi az igaz

!Overdose!: Megkérdem a nagymestert ő honnan vette. Úgy rémlik valami 5-6k körüli összeg volt, ahhoz képest ezek gyanúsan olcsóak. Bár ha van FRU és mégse jó akkor csúnyán ráverem a balhét az ebayes komára ha onnan veszek mert ez akkor ugy. , nem gyári lenovo.
-
Chaser
legenda
Vett már valaki innen T500 ventit? Elég olcsó. Ha nem valami gagyi akkor simán vennék a T60-ba, ami benne van sztem kezd csapágyasodni, meg amúgy is lecserélném T500 ventire.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Passz, azért kicsit birizgál a dolog, szóval utánajárok

cellpeti: T60-tól felfele én úgy tudom mindnek ugyanaz. De lehet már alatta is van 1-2 modell aminek olyan a csatija és 20V-os.
Ram meg? Össze kell spannolni egy bolttal, tréfa nélkül kingston 2x4GB-ot alig drágábban vettem mint valaki azt a noname szutykot itt. Aztán ha gond van vele polcról cserélik

-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Neked volt ha jól rémlik samu 830 ss-d. Sentinel azt mondja nem működik a trim, ez volt T400-ban, most T60-ban is. Minden más sw szerint működik. Nézted esetleg vele/ha igen mit írt?
szerk: csak mert az ssd guruk azt monták ebben sentinel szavára adnak, hát nemtom', akkor az összes többi sw hülye, wines parancssor check is, mert szerinte is működik
-
Chaser
legenda
válasz
hunderbörd
üzenetére
Szívesen

Declare: 60-hoz közelebb van az már a legtöbb helyen. És akinek sok progija van annak sztem megéri. Mellette még szériaibákkal se küzd, megbízható. Azt nem értem meg, aki 3-400k-s gépen agyal egy ilyen vételén mért gondolkodik
Ha fejemre jön behajítok egyet a T60-ba
Nekem a lélektani határ bruttó 60k, ha ennyiért megkapom a "boltomban" akkor meg is veszem. Persze lehet majd idővel feleződik az ára..de extra gyors procit meg 8GB ramot csak akkor vesz észre az ember ha olyan tevékenységet csinál ami kihasználja...ssd-t meg minden egyes percben érezni. -
Chaser
legenda
válasz
hunderbörd
üzenetére
-
-
Chaser
legenda
A most vett t60-amban 6 cellás pana akku van, csekély 40 körüli cc-vel, de csak 71%-os. Gondolom nagyon lemerítve tárolták az nem tesz jót neki. Érdemes megpróbálni feljavítani a powermanagerrel v hagyjam?
szerk: persze pont pár nappal előtte vitték el a fullos 9 cellás akkuimat hogy meglett ez a gép
előtte nem kellett hetekig senkinek -
Chaser
legenda
Hehe
Majd ha kipróbálod nem ezt mondod...modern gépeket nagyon visszafogja a hdd, régebbi gépeket még jobban. A T400-am ssd-vel gyakorlatilag hangtalan, ez meg a másik. Nem csak a boot idő rövidül le, hanem a sw-ek betöltése. böngésző is kib@szott gyors lesz. Valszeg nem használod a win media centert, én se. De indítsd el, nézd meg hány sec alatt tölt be. Jó ssd-vel ez 1-2 sec. Viszonyítási alapnak jó hogy legyen fogalmad mire képes hdd-hez képest.szerk: akkus üzemidő is hosszabb lesz, ezért is jó, meg ugye párhuzamosan indított sw-eknél sincs az ami hdd-nél.. brrrkkrrrbrrkrrrrzakzakbrrrkrrr

-
Chaser
legenda
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Samsung 470... hónapok óta ennyi. Nem is értem az embereket 50k-ért pár hó garral mért veszik mikor 3 év garral számlával alig drágább. Erősen agyaltam rajta én is
De rájöttem a 64 giga elég, ami cucc sűrűn kell az ráfér. x64 W7-et úgy beállítottam szólóban nem foglalt csak 10 gigát, na még ilyen se volt
audi100td: Mondjuk az áthidalható egy nano usb wlannal. Néztem nagyot mikor az egyik tag mondta hogy erősebb! a sok k-s n-es belső wifijénél. Lehet a T60-ba is olyat rakok.
-
Chaser
legenda
válasz
buherka
üzenetére
Vágom már, de nem esik ki anélkül se. Jó kis masszív caddy.
Declare: SSD-től függ, van amelyik többet eszik. Nálam a T400-nál azért érezhető megnőtt az üzemidő. aki meg ilyen drága gépekben töri a fejét vegyen egy 256-osat
samu 470 256GB elég baráti áron van már. Igaz sata2 de kb mind1. -
Chaser
legenda
válasz
Declare
üzenetére
Azért ha fizikát is nézünk érdemes elgondolkodni. Teszem azt leesik a gép. A műanyag burkolat elnyeli az ütközés erejének nagy részét, lehet elpattan, lepattan v eltörik, de az alaplapnak nem sok átadott energia marad mert még ott a rollcage is. Egy alu az nem fogja elnyelni az energiát hanem szépen adja tovább..na meg ha az megrongálódik lehet zsebbe nyúlni. Nincs annyira elemire bontva mint a TP burkolatok. Kb olyan ez mint az ember felépítése, a létfontosságú szervet védi egy külső váz, egy belső váz, szóval nem véletlen van ez a TP megoldás. Anno nokia 3310-esem nem tudom hányszor esett le, sokszor több méterről..elő-hátlap lepattant, maga a telefon meg esett onnantól kezdve pár centit. Mai napig használatban van

dbius: Erre nem gondoltam
full fixen tart a hdd, na meg ha gépben van se tudna kiugrani mert ua. a hdd magassága mint az optikának, de meglóbásztam levegőben úgyse mozdult
audi100td: Na ezt nem tudtam, fasza.
-
Chaser
legenda
válasz
buherka
üzenetére
28k
de free beszerelés..de rendesek
1ébként egy érdeklődő volt beszámítással, de az nem jött össze. Mondjuk nem sürge, előbb úgyis veszek uk billt, azért nem is raktam még fel apróba. Van egy ilyenem is, az hagyján hogy magyar, de sajnálom elhasználni. Vettem pár éve egy MS curve 2000-et, az usa kiosztású, Q3-at bírja becsülettel, amíg meg nem döglik nem használok mást.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
x200 most kimarad. Rájöttem hogy kell egy T60 ips, nagyon hozzászoktam hogy ágyból gépezek. Akkor legyen csak 15" meg T60. Olyan pofátlanul olcsón adták hogy elhoztam ha már nem kellett senkinek innen
Mellé még lesz egy htpc szerű dolog amivel dolgozni is tudok, meg egy x60 tablet talán hordozni. Ha kimegyek dolgozni akkor fogok venni x200-at v hasonlót.buherka: Úgy legyen
Előtte azért veszek egy UK billt, itt helyben árul egy tag. -
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Már csak brahiból is mehetne
Sztem tuti meg fogják ezt oldani mert nyilván csak sw miatt megy egyszerre csak egy pilács.Más..
Részemről visszaváltottam T60-ra, x200s most nem lesz, de vennék mellé egy kisebb gépet.
x60 tablet 1024-es panellal, l7400, 2GB ram, 80GB hdd, 4 cell akku, cerka, dokk dvdrw-vel. Ennek mi a piaci ára? Asszem magyar billes. Anno volt egyilyenem nagyon felbontással, végül is nem tudom mért adtam el
lehet vmiért nem jött be annyira..jah eszembe jutott thinklight hiánya miatt. Ha megint nem jönne be mennyiért lehet egy ilyet eladni? -
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Zseeer
Ha jól sejtem meg lehet majd azt oldani hogy mind2 világítás menjen egyszerre sw-es hackkel. Nekem is tetszene ha mind2 menne, olyan sok fényt nem ad a thinklight hogy bevilágítson mindent. De pl ha valami papírról kell olvasni akkor nagyon jó, meg eleve jobb a szemnek ha nem csak a kijelző világít és külső fényforrás nem mindig oldható meg. Kár hogy az a veszély mostanában nem fenyeget hogy ilyen gépem legyen. -
Chaser
legenda
A képen volt mikor rendeltem. Amikor beüzemeltem egyet akkor tűnt fel hogy nincs led, azt hittem döglött a caddy
Nézem hw-eknél ott a vinkó..mondom mi a f@sz
akkor láttam nincs led. Az alja valami kékes cián színű, nagyon masszív az egész, képen sima alu színű volt, de nem bánom hogy ilyet küldtek. -
Chaser
legenda
válasz
mcroberto
üzenetére
Ami belemegy meg ami nem fogyaszt sokat
Fentebb írták a TDP keretet, talán 50W? Azt hogy a tudásban milyet érdemes én fejtegettem, van aki sokkal erősebbet rak bele. Utána kell olvasni mire elég a pciex1 sebessége egy vga-nál és mire nem. Engem nagyon meglepne ha egy 30k-s vga-t nem fogna vissza 4-5k-s vga szintjére. Olvastam már ennek ellenkezőjét egpu-s tesztben. Aztán lehet csak az volt mögötte ha ráköltött a tag sok jó ezer ft-ot nem akarta beismerni hogy nem kellett volna. Ha szétnézel neten biztos találsz róla infot mi valós és mi nem. De ha én ilyenbe vágnék fognék mondjuk egy ddr5-ös 5570 vga-t, az kb 50-55W load és el lehet vele játszogatni. Szépen leragasztanám az érintkezőit, hogy csak x1-en menjen, aztán megnézném azokkal a játékokkal amivel játszok hogy mennyit változnak x16-hoz képest. Na az egy reveláns teszt lenne amire tényleg tudsz alapozni. Ha azt jelentősen visszafogja nyilván nem érdemes annál is drágább kártyát belerakni, ez olyan 15k környékén van vagy volt. Ha ilyet nem kani akkor hd6570 ddr5 v 6670, vagy amilyen van v tudsz kölcsön kérni
sutszi:
Ezt is ki kéne próbálnom, "szemre" sima satanak láttam a T400 caddyt, legalábbis sima caddyk csatija is ugyanúgy nézett ki képen, vagy nagyon vakon vagyok
elektronika meg ezekben nem sok lehet..persze most nincs sata odd-s gépbem hogy meg tudnám nézni. -
Chaser
legenda
Nagy TP guruk. Múltkor kérdeztem de úgy rémlik nem jött válasz. A T400%500 stb hdd caddy az kommersz 9.5mm magas és sata csatis, vagyis bármilyen hasonló felépítésű gépbe jó? Vagy megfordítva: ha nem kifejezetten T400-hoz keresek caddyt hanem csak "sima" 9.55mm-eset veszek sata csatival az is jó a TP gépekbe? - persze az ilyen feltételeknek megfelelő modelleknél -. Nem úgy mint pl a T60 caddyje.
Amúgy amit utoljára vettem az igen masszív és szerencsére nincs rajta az ocsmány kék led se, sőt semmilyen
-
Chaser
legenda
Bennem LP élt
kár hogy csak x1-et tud, nagyon ütős cucc lenne.franc0: Az is x1-en megy. Talán még egy ddr3-est 4670-et annyira nem fog vissza ekkora sávszél, de abban se lennék biztos...bár fene tudja, elméletileg talán egy 8600gt-t ha ki tudna szolgálni vagy még azt se.
-
Chaser
legenda
Valaki tud x200s lelőhelyet? Néztem a neten de nem találtam boiltot. Szeged, Kmét, Pest érdekelne főleg.
-
Chaser
legenda
x200s-.nek mi a reális ára? Jó gondolom konfigtól függ, de kb.
-
Chaser
legenda
válasz
picur850702
üzenetére
A felső ec54, az alsó picimaci.
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r
üzenetére
Este nyavalygott az asszony, mondom reggelig csak meglesz....

szerk: buherka Ha viszel mellette mást is akkor már nagy és nehéz, ha csak szólóban azt viszed ok. Van mikor két gépet kell vinnem meg egyéb alkatrészeket, nekem ezért volt nagy a 15". Pedig nem rencergizda' testalkatom van

-
Chaser
legenda
válasz
mitulabattyi
üzenetére
Sztem csak attól függ honnan jön. Vettem egy szem pendriveot itt volt 1.5 hét alatt, utána vettem többet olyan 13k értékben akkor is sima légipostával, még tracking se volt. Más eladótól meg elsőre 13-15k-s cucc volt hogy több mint egy hónap után jött meg
Lehet veszek én is egy billt, ki tudja mi lesz a T400 után
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Olyan qrvás a gép kék backlittel szigetes billen meg a piros csiklóval
Nem baj ha van backlit, sőt..de ne ilyen szigetes fosch legyen a bill meg legyen thinklight is 
-
Chaser
legenda
válasz
zdanee
üzenetére
Lehet cserélni.
_offT400 65k-ért, venni-vinni
off_ -
Chaser
legenda
válasz
snapdragon
üzenetére
ddr3 kell abba is
-
Chaser
legenda
sutszi és a többiek:

De a T400 sata csatija az már szabvány ha jól láttam?
-
Chaser
legenda
Jól tudom hogy a T60/T61-ek odd csatija p-ata? Egy caddyt akartam másik gépbe rakni és nem olyan a csatija az ott levő optikának, pedig az is p-ata.
szerk: De nem is sata, egy dell ins. 1525-ről van szó. Nem szabvány lenne a lenovok optikáai csatija, vagy hol a gond

-
Chaser
legenda
válasz
kaller1
üzenetére
Nem sokkal drágábban volt W7-tel meg magyar billel, de azok perpill nem fontosak. Volt még egy harmadik is, elvitték gyorsan azt is. HA vagy, böngészd az aprót

14.1" 1280x800 (WXGA) widescreen - ilyet vettem és nagyon jó képe van, ledöbbentett
audi100td: 45nm, ddr3, dxva, extra halk venti..hát megér ez egy kis felárat
Meg ugye nem is régi gépek még. Meg ha jól tudom mindben van 3G előkészítés, T61-eknél úgy tudom ez nem alap. A következő áldozatom talán egy X lesz, szerencsére én nem hordozom olyan sűrűn a gépet, hogy 14" megfektetne. A 15 az már sok volt néha nekem is.szerk: Quaresma: Ultrabay..ne nagyon keresd, qtra drága még a bayes ugy. is, nemhogy eredeti

-
Chaser
legenda
válasz
kaller1
üzenetére
64-ért vettem hdd nélkül 2GB rammal..nézelődni kell. Elég jó állapotban van, akku is majdnem fullos..simán megérte
3 éves, ezért is nem vennék T61-et, annak a hw-e már nagyon elavult.szerk: Legalábbis ha 8GB ramot akarok T61-be az aranyárban van, meg egy crystal hd dxva-hoz 10-12k...nincs értelme. Ráadásul cpu is elég jó a gépben. Azt is csak mert "mért ne?" alapon fogom cserélni egy T9400-re ha megmarad a gép.
-
Chaser
legenda
válasz
vzsryl
üzenetére
42-ért adtam el nemrég ilyen gépet 2GB rammal, 1.5-2 órás akkuval, dvdrw-vel, 5 hó garral. Nekem volt 1400x105 és 1024x768-as 14" T60...meglepő de utóbbinak sokkal jobb minden panel tulajdonsága. Ha 15-ös T60-at vennél akkor viszont csak 1400x1050-es ips-t. Az valóban bestbuy ha kifogsz egy jó állapotú példányt, ami nem lehetetlen. Nekem már többször sikerült
Csak aztán TP meleg leszel

-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Nem parázok, csak hosszútávon valszeg fárasztaná a szemem, a 13.3-as dell se nagyon jött be - nem csak azért mert ocsmány egy panel volt benne -, úgy vettem észre 14-es legalább nem árt. Sokszor külső monitorral használom a gépet, akkor nem gond. De van hogy napokig saját kijelzővel, inkább legyen nagyobb mint kisebb, szememet melóhelyen is elég erőteljesen kell használni.
-
Chaser
legenda
Egyébként meg tök jó ez a T400 is, ha marad marad
Ami nem tetszik benne hogy az akku elhelyezését hülyén oldották meg, 9 cellás érdekesen néz ki benne,de a 6-ossal is elmegy 4 órát, szóval túlélhető. Kap majd egy 3G modemet meg talán a T9400-et, jó lesz ez egy darabig. Erősebb hw-re nincs is szükségem. -
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Az x61 tabletben affs panel volt, 1400x1050, nem gyengén penge
Tudom hogy nem tabletre gondolt, de láttam x200s-t affs-sel, meg x61-et affs-sel, az x61 kijelzője ütősebb. Csak ugye a hw kevéske, x200s-t is el tudnék viselni
A tabletben nem cserélhető a cpu, az enyémben valami 1600 v 1800 mhz-es volt, de már a T60 hw-e is gyenge nekem. Nem akarok külön asztali gépet, el is adtam, 2-3 hetente kapcsoltam be. Szóval legalább x4500hd meg 8GB ram támogatás legyen, utóbbi meg ddr3-ból, ezért lett most a T400. És azért az se baj ha legalább 14"-os, hosszútávon nem tudom milyen lenne a 12", rövid távon elment.
Thinklight meg nekem hozzátartozik a thinkpadhoz
...ráadásul használom is. -
Chaser
legenda
Az x61 tablet kijelzője jobban bejött, csak ott meg a hw kevéske meg nincs thinklight.
Tikakukac: Háttértár a legegyszerűbb, egy caddy bele aztán kész, akár mehet ssd nélkül is ha az új tulajnak a lassúság számít
Nem élet-halál kérdése eladni, ha marad akkor még fejlesztgetek rajta
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Elkapott a láz
Kipróbálnék még egy T500-at, x200-at, meg ki tudja mit
Sajnos a T60 ips akkora hatással volt rám, hogy nekem az lett az etalon minden tekintetben, többi annyira nem köt le. De nem váltok más gyártóhoz/típushoz
Ha a héten leboltoljuk a topikból a T400-at vkivel, pluszba még adok egy 2 portos ec54 usb3-at is, garantáltan 100MBps felett tud és nem lóg ki a gépből. -
Chaser
legenda
válasz
cadeyrn
üzenetére
Sztem terás toshibát kerüld, megbízhatóságban nem volt vele gondom, de igen lassú. Persze ha csak háttértárnak kell mind1. Utána vettem 750-est, meglepő de halkabb és jóval gyorsabb. Eléri a 100MBps értéket, a terásnak valahol 65-70 környékén volt vége, rendszer is nagyon szépen ment a 750-esről.
szerk: lapa: Láttam már sok kijelzőt, általában nagyobb felbontású jobb. De azért mint látjuk vannak kivételek. Még meg se vettem már tervben volt 1440x900 kijelző upgrade, de ahogy megláttam tudtam hogy nem fogok kísérletezni. Színei nagyon jók TN-hez képest, inverzbe fordulás döntéskor egészen minimális...hát nem pva/ips, de nincs hányingerem ha saját kijelzővel kell használni a gépet.
Tényleg mi lett a T61-eddel? Eladtad v megtartottad végül? -
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Mert valszeg nagy a szórás panelek/gyártók közt is. Az 1400-as 14-es T60-omban azt hittem jó a panel, de most legutoljára 1024-est vettem..és LoL, sokkal jobb betekintési szögei voltak és jobb színei. A T400-ban 1280x800-as panel van, de qrva jó, nagyon kellemesen csalódtam benne

-
Chaser
legenda
válasz
Borote
üzenetére
Volt már róluk 1-2 blog, de főleg új, gebaszos gépek miatt, sz@rtak a júzer fejére nagy ívből.
szerk: lapa: Nincs baráti ára annak a gépnek. Pont annyiba - vagy többe
- kerül, mintha venne alfatól egy biztos jó gépet és eladná az akkut, hdd-t, bill-t..nem ritkán még dokkot is ad a gép mellé, akkor meg már valszeg olcsóbbra is jönne ki. Szvsz... -
Chaser
legenda
válasz
MrSealRD
üzenetére
Ha belefér vegyél
Ha annyira átlagos lenne T60-ért 35k, akkor T42 mennyi lenne szted? Van akinek kifejezetten 4:3 kijelzőjű gép kell, meg ugye ott van a csatik hülye elrendezése is. Ki lehet fogni jó ajánlatokat, de attól az még nem fog minden árat lenyomni. És igen sokat számít az állapot, egy lógó zsanéros, szanaszét kopott meg fényesedett, gyenge akkus gép nyilván jóval kevesebbet ér mint egy patent állapotú.
Az a T60 már elég régóta fenn van aprón, nyilván az eredeti tag már eladta, kezdetben ips-ként hirdette. Ha valóban ips lett volna és gyári állapotú nem használt, új, 70-ért megvettem volna..mert nekem érne annyit
Nézegetni kell az aprókat, mindig van jó ajánlat. Most is van fenn t60 40-ért, nem sokkal több mint 35k.szerk: audi100td: Jaja, ott a lényeg hogy ezeknek az ára már nem sokat fog esni. Hova essen tovább?
tavaly jó volt az a 35k-s ár. De akku elég macera volt, ha az ember ugy-t kerülni akarja, meg zsanér csere se két perc. ahhoz képest esett valamennyit az áruk, tavaly még T42-t vettem 35-ért. Egy jó állapotú T60-ért 40k azért nem olyan nagy pénz. egy lepukkantért reális 30-35k.audi100td: Jah nehéz lett volna, azt hittem elírta a méretet. aztán kiderült az én egyik hirdetésemből másolta ki a leírást: ahol 15-ös ips gépet árultam

-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
A most vett T60-omnál patent volt a zsanér, volt akku is, az tavaly alkalmi vétel volt és a fentebbiek miatt azért nem volt bestbuy. Persze mennek az árak lefele, A T400-at is kellemes árban vettem most és ez is patent. De az olcsóbb cuccok ára nem fog olyan mértékben esni mint a drágábbaké. Ha egy T60 35k lenne, akkor T42 max 18-20...hát nem nagyon találkoztam még olyannal

-
Chaser
legenda
válasz
azbest
üzenetére
Crystallal már mások az értékek, lehet hdtune nem komálja a samut?
Nah mind1, sebesség rendben az a lényeg
szerk: Bármelyik ssd topikban ezt mondják, de emlékszem már anno a kingstont is crystallal mértem
250MBps írásra sztem rosszul emlékszem, vagy én, de nekem az rémlik 160MBps-t ad meg a samu szek. írásra, olvasás meg 520.szerk2: Az mondjuk érdekes, hogy nálad a sata2 samu jóval nagyobb szek. írást hoz mint nálam a sata3. De mvel igazából nem befolyásol semmit, így lényegtelen. SF vezérlős sata3 ssd-k többet hoznak, de nekem inkább fogyasztás/megbízhatóság volt a lényeg. A szek. írás nem sokat befolyásol 100MBps sebesség felett ahogy észrevettem.
-
Chaser
legenda
válasz
azbest
üzenetére
HDtune-nal néztem, ssd guruk szerint a crystal fals értékeket ad, de mindjárt megnézem azzal is. Nekem ennek közelében sincsenek az értékek, a samu pedig szekvenciálisan 500MBps-t tud, ha a sata2 valós határa 280MBps körül van akkor is nagyon csúnya a max 200MBps.
Köszi a driveres tippeket is
soldi3r: Az lesz, ezért próbálkoztam be a lenovos megoldással de nem jött be. Anno a PB gépnél is ugyanez a win volt fenn, elsőre jó volt a sebesség, de ránézek van-e újabb driver. Remélem nem az lesz hogy a chipset nem komálja ezt a samut.
9 gigán van a W7 x64, a szükséges kisebb/nagyobb beállításokkal, office + lenovos cuccok, mplayerek, böngésző...maradt egy csomó helyem
-
Chaser
legenda
Az van fenn amit a W7 felpakolt, majd rálesek jobban. Mintha T60-nál is lett volna hasonló néha.
azbest: tehát a w7 az opengl, a w8 a flash11 drivert tudja x3100-nál, feltételezem x4500-nál is így van.
Más: Az ich9-cel is van egy kis gondom. Volt ilyen chipsetes PB gépem pár éve, kingston 64GB ssd-vel. Ott 270MBps körüli szekvenciális értékek voltak lineáris olvasásnál, most samu 830 van benne és a plafon 200MBps. Ez vajon mitől van? Feltettem a sysupdate által ajánlott matrix storage drivert is, de nem változott semmi. Sata3 ssd-t nem komálná a chipset? nem találkoztam még ilyen leírással. 1ébként gyors a rendszer, minden pörög, csak zavar egy kicsit a dolog. Hosszabb távú dolog lesz ez a gép - T400 -, szeretném ha minden stimmelne.
-
Chaser
legenda
Az mitől lehet hogy a gép néha random változtatja a fényerőt? többnyire ha flashes oldal van a böngészőben, bekavar a drivernek a flash? 4500HD-hoz melyik a legjobb driver? Mintha olvastam volna itt hogy W8 driver is van hozzá, ami tán opengl-t támogat, de feleslegesen nem próbálgatnám.
-
Chaser
legenda
Próbáld meg külső tápról megnézni a ventit, hogy ott változik-e a fordszám. Ha igen, akkor a lap nem vezérel jól. TP fant én is ráküldenék, ha nem lehet felpörgetni a ventit ott biztos gebasz van.
Betoltam a T400-ba 8GB ramot és egy samu 830-at..kezd alakulni
üzemidő úgy nézem 30-40 perccel több lesz. -
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
Nem normális. Vagy a hűtő nem jól van a magon, vagy kevés a paszta vagy túl sok. Legrosszabb esetben megsérült az egyik hőcső szerelés közben, de arra nem nagy az esély ha nem baltával estél neki. Ez a cpu maxra terhelve abban a gépben alulfesz nélkül max 80 fok lehet, de inkább 70-80 közt valahol.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Asztalos klub
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Pánik a memóriapiacon
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Építő/felújító topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Iqos cigaretta
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2450M I 8GB I 500GB I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z170X-Ultra Gaming Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
- LENOVO Legion Pro 5 16IRX8 - 16" WQXGA 240Hz - i5-13500HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 9 Hó garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Úgyis csak 2GB ramom van, meg 1-2 kedvenc régi játék is menne.
Nekem a számológép kell, sokat használom, desktop illen megszoktam hogy van hozzá direkt gomb. A vantage gomb amúgy is ott van a tálca közepén. Nem mintha használnám de jól mutat

Halkan és puhán járnak a gombok, rossza fajta nem lehet az biztos.
Ha fejemre jön behajítok egyet a T60-ba
amúgy jah, hp-ból is vannak/voltak jó gépek, persze felsőkat-ban.
de free beszerelés..de rendesek

Lehet veszek én is egy billt, ki tudja mi lesz a T400 után
...ráadásul használom is.
416 értékeléssel kiröhögteti magát...gyönyörű
üzemidő úgy nézem 30-40 perccel több lesz.