Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz
^Clown
üzenetére
Arrol lecsusztam, de jobb is, egyreszt az Nvidia Bug miatt, masreszt abban sima WXGA kijelzo volt es ha jol emlekszem csak 1 vagy 2GB RAM, 80k-ert, meg hat dedikalt vga-val gondolom jobban melegszik meg zajosabb a hutes, ugy sem hasznalnam semmire, nem jatszom mar reg ota...
-
audi100td
nagyúr
válasz
^Clown
üzenetére
Tud SATA II-t, csak ugye szoftveresen korlatoztak, de most mar feldobtam a moddolt bios-t, jovo heten jon bele SSD, meglatom mit tud, konfig az adatlapomon. Egyebkent eddig pozitivan "csalodtam" a Lenovo-ban, bejovos a gep, a bill. meg jobbnak is tunik mint a t42-e, de gondolom ez FRU-tol is fugg, mert tobb fele van. Egyedul ez a palmrest dolog zavar, de nem veszes, talan majd kap egy kis ragasztoszalagot. A hutes is halk, proci/alaplap sem cicereg (high pitch noise) es bill. sem supped vagy ilyesmi, zsanerok jo feszesek, hibatlan kijelzo. Vegul 86k volt a 4GB RAM miatt, de szerintem meg is siman megerte, majus vegeig garis, hosszabbitas akkor nem tudom megoldhato-e, UK-bol szarmazik a gep.
-
audi100td
nagyúr
válasz
^Clown
üzenetére
Igen, kicsit szamolgattam
, 14,1" WXGA+, 4GB RAM-mal es meg 5 honap gyari garival, megkimelt allapotban (ez majd holnap kiderül, de kepekröl jonak tünik) megvan 80k-bol, a T400 meg 115k 11 ho garival es sima WXGA. Szoval nem igazan erne meg, a különbözetböl lazan kijön egy 60-as SSD es meg marad is... -
audi100td
nagyúr
válasz
^Clown
üzenetére
A parts lookup-ban a vinyon kivül minden egyezik, a kijelzö felbontasra stimmel. Az elado azt mondta nincs pixelhiba, teljesen ujszerü, a kepeken is igy nez ki, amugy erröl lenne szo: [link]
A BIOS-ra rakerdezek, mert kellene utalnom foglalot, nem örülnek ha meglepi erne...
-
Dr. Akula
félisten
válasz
^Clown
üzenetére
Én fél évet jártam oda, de akkor még vmi világkiállítást akartak ott csinálni.

Közben tesztelgetek, kikapcs/bekapcs, megint negyed óra várakozás, pedig még a kijelzőfedelet se mozdítottam meg, nehogy vmi kontakthiba legyen, vagy akármi, de úgy látszik ennél nagyobb baj van. Mégiscsak szervíz kell.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
^Clown
üzenetére
Igen, azt mondom hogy megközelíthetelen.
Végülis nézőpont kérdése, mert anno az USA-ba is 3 hónap volt a hajókázás, ahhoz képest nem olyan sok.Jó ez a lenovós autodetect is, mondom neki hogy mondja már meg a serialt, erre közli hogy ha nem IE a böngészőm, akkor lófasz (értelemszerűen nem az), erre elindítok egy olyat, akkor meg installáljak vmi activx controllt. Jó, oké, megint elindít, fekete alapon fekete betűkkel ki is írja az eredményt. Ezek román sufniköderekkel dolgoznak? De legalább csinált vmit, a ThinkVantage még a konfigomat se bírta felismerni. Kezdek kételkedni a TP minőségben.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
^Clown
üzenetére
Kéne, de nincs ott. Volt már előtte 2 TP-m, azokon megtaláltam, de ezen semmi nincs. Egyszer voltam vele szervízben (vinyóhalál), akkor a csóka pikpak megállapította, de nemtom honnan.
Rez_Grof:
Még nem, próbálok túrni neki VGA kábelt, talán még van 1. Az asztali gép már DVI-ről megy, az meg nem jó ebbe. -
ABE
őstag
válasz
^Clown
üzenetére
Van másik táp, de az apám céges gépéhez tartozik, és annyi időre nem adja ide, míg le tudom tesztelni (azért elég ritkán jön elő a hiba). A csatlakozások elvileg rendben voltak mindenhol, viszont ez az áramszünet tipp lehet nem is rossz. Az utóbbi 1,5 hetet szüleimnél töltöttem, és elképzelhető, hogy áramingadozás van, korábban volt már ilyen probléma. Erre nem is gondoltam hirtelen.

-
ABE
őstag
válasz
^Clown
üzenetére
Nem, eddig egyáltalán nem csinálta, vagy legalábbis nem hallhatóan. Most sajnos folyamatosan hallom, egyik pillanatról a másikra kezdte el pár napja, és igazából nem tudom mihez kötni, mert a beállításokban nem volt változás.

Saint_
Igen, a 667-est biztosan bírja, max. 2x1GB-ig.
-
sbazsi
veterán
válasz
^Clown
üzenetére
azert hergelem magam, mert uj a gép, és azóta nem megy. és kicsit idegesít. a szervíz első körben elhajtott, mert ott és akkor nem produkála a hibát az ő hardvereikkel. megértem, mert 3rd party cuccal nem megy.
majd levelezés után igéretet kapok a cserére. de csere még mindig nincs. lassan 3 hete van meg, 3 hete nem tudom normálisan használni, és már bosszant nagyon a dolog.pendrive-ra tettem ubuntu live-ot. a t410 alatt nem látta. másik notival ugyanez a linux pendrive, és ugyanaz a hdd gond nélkül ment.
ugyanakkor az egér megy vele, újlenyomatolvasó, kártyaolvasó, és ultrabay is megy, ezek tudtommal mind usb porton mennek. ezért parázok, mert mi van, ha lapcsere után is gond lesz.

-
Balintt
csendes tag
válasz
^Clown
üzenetére
Hát akkor ez szívás. Régebben még nem volt ennyire feltűnő, csak a mély hangoknál zizegett, de most már üresjáratban is nyöszörög, és ez már zavar. Azért az ember elvárná, hogy egy thinkpadbe minőségi cuccokat rakjanak. Sajnos enyém már nem garis, a javíttatás meg gondolom nem lenne olcsó...
-
Balintt
csendes tag
válasz
^Clown
üzenetére
Sajnos nem sikerült ezzel sem megoldani, a probléma továbbra is fennáll. Amelyik beállítást a legfontosabbnak tart, ahhoz én pont nem tudok nyúlni, a program nem ismeri fel a chipsetet, és az a rész le van tiltva. Azért köszönöm a segítséget.
De ha van más ötlet, azt szívesen meghallgatom, mert nagyon idegesít.Üdv.
-
mm00
aktív tag
válasz
^Clown
üzenetére
Reggelre feltöltödött 100%-ra.
Everest:
Energiagazdálkodás tulajdonságai:
Aktuális energiaforrás Váltóáram
Akkumulátor állapota 100 % (Magas energiaszint)
Teljes akkumulátor élettartam Ismeretlen
Hátralévő akkumulátor élettartam IsmeretlenAkkumulátor tulajdonságai:
Eszköz neve 42T4572
Gyártó SONY
Egyedi azonosító SONY42T4572
Akkumulátor típusa Újratölthető Li-Ion
Tervezett kapacitás 51840 mWh
Kapacitás teljesen feltöltve 48460 mWh
Jelenlegi kapacitás 48460 mWh (100 %)
Feszültség 12400 mV
Elhasználódás mértéke 6 %
Energiaállapot VáltóáramPower Manager (nem tudom, hogy hol lehet ilyen beállításokat eszközölni, amit említettél)

-
Mészike
aktív tag
válasz
^Clown
üzenetére
IBM ThinkPad R50e (1834-BYG)
R50e - 1834-BYG Celeron™ M 330 (1.4GHz), Microsoft® Windows® XP Home, 256MB, shared video RAM, 30GB, DVD/CD-RW, 15˝ TFT, modem, Intel® b/g wireless, ethernet, 1 év szerviz garancia
Cikkszám: UR0BYHL
Ár: 169.900 Ft + ÁFAPont ilyenem van

Sajna jelenleg az ágy alatt. Elindul a gép, de megmozdítom -> fekete képernyő, fagyás. Pedig nem is ATI chip van rajta,
Ki van a proci is cserélve, Celeron helyett rendes 1.7-es proci, meg 1 giga ram
-
MoVieFaN
aktív tag
válasz
^Clown
üzenetére
Köszönöm az infót, valószínű ez lehet a gond, ATI Radeon 9000 van benne.
Kicsit XBOX360 GPU érzésem van.
-
Antonio
senior tag
válasz
^Clown
üzenetére
Köszönöm, kipróbálom ha hazamegyek és újra produkálja a zajt.
(na persze ilyenkor van az hogy hetekig nem fog előjönni)Ha kiderül hogy ventiből jön a zaj, akkor mire készüljek, számítsak (mert ez egy előjel ha úgy vesszük)? Kell félnem hogy tönkremegy idővel, vagy igazából az hogy zajos még egyenlőre "csak" kellemetlen jelenség de a dolgát még közel 100% ellátja ?
köszönöm
-
audi100td
nagyúr
válasz
^Clown
üzenetére
"Néhány hónapja még pofátlanul magas árak röpködtek, emiatt nincs most X60s-em."
Ezzel en is igy vagyok, raadasul ezert nem tudom eladni az X41-et mar 2 honapja, 40k-ert meg nem szivesen valnek meg töle.

Cyberpunk: 67-ert talalsz egyet apron, ennyiert szerintem ajandek...
^Clown: igen, ott is hirdetem mar reg ota, de semmi, cserere kaptam ajanlatot, R52-es, de takolmany, meg XGA kijelzö, olyat nem szeretnek.
-
lapa
veterán
válasz
^Clown
üzenetére
a kábelezés még nem végleges, már úton van a korábban linkelt expresscard usb kütyü. akkor lesz elég usb likam bal oldalt és minden kábel rejtve lesz majd. fúrok egy lukat a csőre a perem és a fémlap közé, ott lesz bevezetve minden. azzal együtt a böszme csavarokat is kiváltom. valszeg egy hasonló fémlemez kerül a cső peremére fentről, mint amin a noti lóg. szóval a nagy luk sem fog látszani. a könyöktámasz ronda de nagyon fontos, pont egy csontot nyom egyébként ha gépelek. ikeában láthatóan nem gondoltak rá, hogy parancsnoki híd lesz a björn borg székükből.
nagy mákom volt egyébként, mert mint kiderült a füleshez kapott usb --> 3,5 jack kütyü jól műx linux alatt, ráadásul a kis passzív hubon keresztül is. ez volt az utolsó kábel, ami nem baloldalt lett volna. elég gázul nézett volna ki jobb oldalon a gépből kilógó füllhalgató dugasz. de végül csak meglett a macbook-like (minden kábel baloldalt) elrendezés.
-
feelgood
tag
válasz
^Clown
üzenetére
Tényleg megvan "csavarodva a géped".

Az én X41em is ilyen volt, ha zavart, beraktam alá egy kártyát. Ezt nem lehet javítani, megelőzni lehet csak, akitől vetted nem figyelt erre, ennyi. Csak együtt élni lehet vele. Gondwana pedig valószínűleg azért nevet ki, mert a T60-ra nem jellemző ez a hiba.
-
Gondwana
addikt
válasz
^Clown
üzenetére
Engedelmeddel lyót mosolyogtam ezen a vetemedés-dolgon: egy időben én is azt hittem, hogy a T60 el van vetemedve. Nem volt - ellenben az asztal, ahol rendszeresen használtam, igen. Kipróbáltam a régesrégi vízimértékvásárlós szabályt, miszerint leteszem, valamit mutat, majd 180 fokkal elfordítom, így is ugyanazt kell, hogy mutassa. A T60-nak forgatva mindig másik sarka billegett.
-
audi100td
nagyúr
válasz
^Clown
üzenetére
Az en X41-eimen sem egyformak a billentyüzetek, az ujabbik modellen kicsit "ropogosabb", a masik nagyon halkan jar, bar lehet, hogy azert mert egy szinte gyari allapotu gepet fogtam ki, szerintem dokkolorol hasznaltak vegig, talan meg nem kopott annyira össze, ha letezik ilyen.
-
adorjant
őstag
válasz
^Clown
üzenetére
Én picit másképp gondolom,ami nem gyári,az valószínűleg mind ugyanaz

Nekem pl olyan van,amin egy deka matrica,se típusszám,se semmi sincs,sőt a legolcsóbb ajánlat volt az ebayen,és vidáman teszi a dolgát.
Ha biztosra akar menni a kolléga,vegyen gyárit,bár az nem két forint..(Vagy a gyári áráért két marék kínait
) -
Tim82
félisten
válasz
^Clown
üzenetére
De egy útbaigazítást azért megérdemelt volna a fórumtárs.
-
ben11
őstag
-
Gondwana
addikt
válasz
^Clown
üzenetére
Még évekkel ezelőtt szitáztattam magamnak ilyesmiket. Már vannak annyira elhasználódva, hogy készül az új project ezzel a képpel (kicsit újrarajzolva).
-
Gondwana
addikt
válasz
^Clown
üzenetére
Az M4 a menet külső átmérője, semmit nem mond a csavar fejéről.
Ellenben a HMManual azt is előírja a szervizeseknek (báris az X200T/X201T-hez való), hogy minden szétszedés után az összerakás új csavarokkal történjen, mert a csavarok végén lévő menetrögzítő színes műanyag izé hivatalosan csak egyszer használatos.
Én általában 1-es Phillips csavarnyúzót használok szétszedéshez - bár lehet, hogy a 2 lenne a pontos méret, de ami van kettesem, szélesebb, mint a lyukak, amikbe belesüllyesztik sokszor a csavar fejét. -
ABE
őstag
válasz
^Clown
üzenetére
Feladatkezelőben nem láttam semmi erőforrás zabáló folyamatot, a CPU és RAM használat alacsonyan van. Talán megpróbálok szerezni régebbi drivert, de az a fura, hogy az előző T61-től ez csak videokártyában tér el elvileg, azzal nem volt gond.
64bit: még nem jutottam el oda, hogy váltsak.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
^Clown
üzenetére
Ok, majd megnézem. Bár nem adok sok esélyt a javítás lehetőségére...
TOZ: Építs egy Stirling motort a procihűtő helyére, amink a tengelyét egy kis dinamóval kapcsolod össze, és lesz egy kis energiatermelési képességed, akkut ugyan nem kell vele tölteni, de talán egy ledes kulcstartós zseblámpát feltöltene pár óra alatt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
dane
senior tag
válasz
^Clown
üzenetére
Sajnos nekem nem megy

Kiírja hogy cdrom driver not found.A lenovo oldalán meg ez van:
You should have an Ultrabay Slim optical drive for ThinkPad X6 UltraBase to boot the computer from the BIOS Update CD. Any types of USB, PC Card, CardBus PC Card or ExpressCard optical drive are not supported.
Ez jó nagy kiba**ás a lenovótol... most ezért vegyek egy dokkolót???

-
HaZse
őstag
válasz
^Clown
üzenetére
Mindent megtalált, de sajnos a 3G modemet nem. Közben utánkérdeztem a dolognak. Kiderült, hogy utólag lett beleszerelve és T-Mobile karival használta. Sajnos az átadás előtt újra tette az OS-t, így most sajnos nincs meg a driver. És sehol sem találom. Az eszközkezelőben a következőt írja ki: Globetrotter HSDPA Mdem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magisk
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OTP Bank topic
- M.2 csatlakozók terén (is) jónak ígérkezik az MSI közelgő AMD-s alaplapja
- További aktív témák...
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Acer Swift Go 14 AI Ultrabook - 3 év Garanciával!
- HP ProBook 430 G3, 13,3" HD kijelző, I5-6200U CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia (
- Lenovo Thinkpad T470S, 14" FHD kijelző, I5-6200U CPU, 8GB DDR4, 128GB SSD, W11, Magyar bill, Akku X,
- Dell Latitude 5480, 14" FHD kijelző, I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Magyar bill, Számla, 1
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB AeroCool Quantum Mesh 650W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3842, 100% Akkumulátor
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

, 14,1" WXGA+, 4GB RAM-mal es meg 5 honap gyari garival, megkimelt allapotban (ez majd holnap kiderül, de kepekröl jonak tünik) megvan 80k-bol, a T400 meg 115k 11 ho garival es sima WXGA. Szoval nem igazan erne meg, a különbözetböl lazan kijön egy 60-as SSD es meg marad is...

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)