Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
Klepti
üzenetére
Volt Latitude-om, felejtsd el, E széria zajos és tűzforró, amellett, hogy szélben lobog a kijelző.
Elitebook ízlés kérdése ThinkPaddel szemben, de a T400/T500-nál csendesebb és hűvösebb gép ténylegesen nem készült még.
( De, bocs, Toughbook, mert az passzív. )Másrészt tényleg van néha ATI-s T400, vadássz arra ez esetben.
SZERK
Jahogy Probook. Inkább használt EliteBook-ot nézz, szerintem, a Probook nem fog elmenni 3 évig. -
cadeyrn
aktív tag
Kicsit trollkodás, amit csinálsz..
Adott a ThinkPad T,X,W. Ezeket céges szakembereknek, fejlesztőknek készítik - elvileg. A ne használd konkrétan nem opció, mert a cég veszi.
Az összes gyártó állandóan b@szogatja a billentyűzetkiosztást, a TP volt a kivétel.A másik, hogy te úgy tűnik, tényleg képtelen vagy megérteni, hogy létezik ember, aki aktívan, folyamatosan használja a 2x6-os billentyűket fent. Mivel NINCS már olyan notebook, ahol ilyen a kiosztás, miért is ne legyünk kiakadva?
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
franc0
üzenetére
::bólogat::
A forma / bill változtatás lehet, hogy tényleg jó, a nyomáspont és a feeling - állításuk szerint - nem változik ... de könyörgöm! Konkrétan kiszedtek gombokat, amit a TP felhasználók egy tetemes része használ, lévén sokszor céges gépek, amivel nagy böszme régi rendszereket piszkálnak, amiknél igenis kell.
-
cadeyrn
aktív tag
Nem ThinkPad, de csak ti vagyok elég guruk a válaszhoz:
létezik minipci-e to expresscard / PCCard / PCMCIA adapter, ami nem kilóg, hanem benyeli a kártyát? -
cadeyrn
aktív tag
T400-ba belemegy a 6200-as Intel WiFi kártya gyári BIOS-szal?
-
cadeyrn
aktív tag
Otthon T400, bentre vettem egy külső TP notebook billt, ami T410 jellegű.
Ha nem Midnight Commandert használnék, sok mindent töröltem már volna, nagy Del elég meglepő dolog.Gyk. Digital HiNote Ultra 2000 óta ilyen kiosztást használok, és igazából nagyon nem örülök, hogy másra leszek kényszerítve, választási lehetőség nélkül

Tényleg, legyen új, semmi gond, de aki kéri, nem lehet a régi? -
cadeyrn
aktív tag
válasz
Chaser
üzenetére
Én régóta mondom, hogy a T400-T500 volt eddig a legcsendesebb ( mindkettőm volt, T400 marad ), végtelenül kiábrándító, hogy mennyivel hangosabbak az újabbak

Az új billentyűzet meg... komolyan, értem, hogy kell a változás, de a programozóknak senki sem készít már gépet?!
-
cadeyrn
aktív tag
eBay vagy máshonnan? ebayen most kemény 1 db-ot leltem, azt is licitre.
12.04: installnál halállal kezdett, swap nélkül nem lehet home-ot encrypt-re tenni.
Utána másik masszív bög, tp-smapi 0.41 verzió, ami agyhalott, patchelt 0.40 megy.
Unity még mindig tré, Cinnamon a Minttől jó, de bugzik és néha fagy.A kedvencem: ha kilövöd a startup soundot ubuntu tweak-kel, lightdm login-logout többet nem megy, csak reboottal lehet újra belépni.
Precise, mi?
-
cadeyrn
aktív tag
Linux kérdés gurukhoz:
komoly bajaim vannak a 10.10 után Ubuntukkal ( értsd: 2.6.38 utáni kernel ) Intel 5300-al a T400-on. A jelenség: wifi marad kapcsolódva, de adat át nem megy.
Olvastam, hogy sokaknak van nagyon hasonló gondja, vannak bejegyzések itt, itt és még sok-sok helyen, - RedHat is érintett pl. - az egyetlen megoldás az "n" wifi degradálása "g"-re. Akárhogy is nézem, ez egy jófajta kiherélés, nem tud valaki jobb megoldást? :S10.04 Ubuntu nem megoldás, sajnos kellenek a frissebb vackok ( gimp 2.8 pl. )
-
cadeyrn
aktív tag
Nagy kérdés: van-e bárkinek ismerete róla, hogy az 1440x900-as panelek közül T400-ba melyiknek a legjobb a színhűsége?
-
cadeyrn
aktív tag
Hopp, felfezdezés: Ubuntu 12.04 & acpi + grub CMDline acpi_backlight=vendor = 16 lépés fényerő linuxon!
-
cadeyrn
aktív tag
Megosztanék egy szívást.
Ubuntu 11.04 után a tp-smapi-dkms 0.40-ról 0.41-re váltott. Ez utóbbit nekem még nem sikerült beindítanom, sehogy.
Ha így járna valaki: le kell szedni a 0.40 src-t, kézzel megadni a dkms-nek és törölni a 0.41-et, így megy, 11.10-el és 12.04-el is. -
cadeyrn
aktív tag
Kérdés: T400 HDD caddy megeszi - tuszkolás nélkül - a 12.5 mm-es 2.5"-os diskeket?
Az orig. 160GB-os van benne, de láttam TB-os Toshibát barátságosan pislogni rám, ám az vastagabb, innen a kérdés.
-
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
fordfairlane
üzenetére
Akkor meg szuperkondenzátor, 100k telefonba meg 500k notebookba talán belefér.
Ráadásul indukciósan tölthető. -
-
cadeyrn
aktív tag
lapa, Gondwana, további linux guruk, fél-offtopic:
Linux Mint 12 (aka Lisa), Ubuntu 11.10 alapú, alapkernel 3.0.0-12.
Ha az ubuntu mainline kernel 3.3-az (precise jelzés, innen: http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v3.3-precise/ ) felteszem ÉS van telepítve tp-smapi-dkms (fordul, fent van), login screen alatt fagy a gép csutkára.
Orig kernellel nincs gond.A fő probléma, hogy se dmesg, se syslog nem mondd semmi gyanúsat. Van ötletetek, hogy találhatnám meg, mi hal el?
-
cadeyrn
aktív tag
P9700 egy frrissebb és jobb darab, a fogyasztás pedig a melegedésnél is nagyon sokat számít, mindenképpen ezt javaslom. T9900 leverné, de a T9600 nem.
P8600-hoz képest van, de nem sok sebesség+, a 6MB L2 cache számít, de olyan nagyon sokat nem, zeneszerkesztésnél szerintem feltétlenül éreznéd meg, csak nagyon nagy anyagok processzorigényes feldolgozásánál talán.Nekem korábban egy Dellben volt P9700-am, most P8700 van a T400-ban. Van némi különbség, de ezerszer kevesebb, mint amikor SSD-re váltottam, inkább abba tegyél pénzt szerintem

-
cadeyrn
aktív tag
"ubuntuból csak lts-t, a többi béta minőségű"
Ezzel vitatkoznék eléggé. 8.04 jó volt, de amikor jött már akkor elavult volt rajta sok dolog, még a szerver verzión is.
10.04 szerintem megint egy gyenge kiadás volt, upstart hibákkal és hasonlókkal, pont, hogy 10.10-ben lett fixálva.
A 10.10-ről egyébként már sok fórumon mondták, hogy annak kellett volna LTS-nek lennie.
12.04 szerintem megint tele lesz csudákkal, maradok a Mintnél és a Cinnamonnál, a RAMot ugyan eszi, de még így is van 4-ből 3 szabadon úgy, hogy fut minden, szóval had egye.Apropó, on:
T400-ba melyik gyártóé a legtartósabb bill verzió?Und még valami:
Voltam usanotebook-ban pöckös billentyűzetért, egész jó, az áréért (3 év garral) meg pláne. -
-
cadeyrn
aktív tag
10.04-el nekem voltak bajaim, nem szerettem, hiába LTS.
9.04, utána 10.10 volt sokáig.3.0.0-16 tényleg úgy tűnik, hogy sokat eszik, ráadásul Cinnamon egyelőre buta, mint a tök, viszont legalább frissek a cuccok. (10.10-re pl. ki sem jött már a 3.5ös LibreOffice, a 10.04-es ppa-t toltam be, úgy lett) A HP-n (nc6120) marad a 10.10, támogatás ide vagy oda.
Már 2.6.36-tal (is) nyögvenyelt az n-es intel 5300, rég 3.2 volt fent 10.10 alatt, úgy nem volt para. Viszont most ha rátolom a 3.0.0-16-ra a 3.2-t nincs se trackpoint, se touchpad, ezt még megpróbálom majd levadászni, mi okozza.
Szóval 10.04 nekem SWben régi, ahhoz meg hogy ne legyen az most épp nincs elég türelmem hackelni

-
cadeyrn
aktív tag
válasz
cadeyrn
üzenetére
Összeírtam a tapasztaltakat, beírtam askubuntu.com -ra, nem várok ugyan választ, de hátha.
Itt a teljes problémaleírás, hátha valakinek van okos ötlete. -
cadeyrn
aktív tag
válasz
audi100td
üzenetére
Ó jézusom. status update.
apt-get remove --purge acpi-tools
Így már csak 2 step/leütés, de a tuti szépség: OSD notification ikon csak 5 lépést tud, ezért átfordul, és kétszer megy végig, ha 0->15ig eltolom!

Igazából úgy tippelem, a bios kezeli ezt, csak a rendszer akaratosabb a kelleténél, és ő is mindenképpen kezelni szeretné.
UPDATE
/sys/class/backlight $ ls -la
intel_backlight -> ../../devices/pci0000:00/0000:00:02.0/drm/card0/card0-LVDS-1/intel_backlight
thinkpad_screen -> ../../devices/virtual/backlight/thinkpad_screenEnnek utánanézek.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Linuxon is 1-15 lehet, csak 3asával léptet 1 helyett, úgyhogy gond, igen.
-
cadeyrn
aktív tag
Thinkpad linux guruk:
tudom valahogy állítani, hogy az fn+fényerő szabályzók ne 3-asával, hanem 1-esével változtassanak értéket? -
cadeyrn
aktív tag
-
-
cadeyrn
aktív tag
Höjj, duplapozitív tapasztalatok.
Egy délelőtt alatt, bevizsgálás nélkül cseréltek ventillátort garosan a T400ban a SmartService-nél, max. respect az ottaniaknak.
A másik pozitív: majdnem 10 fokot csökkent a ventillátor miatt az átlaghőmérséklet?! Lehet, hogy pasztáztak is egyet, de ez mindenképpen durva, az újra hangtalan működés mellett meg egyenesen kiváló
-
cadeyrn
aktív tag
Pozitív élmény - eddig - szervízzel: írtam kb. 2 hete mailt a SmartService-nek, hogy néha, egyelőre nem reprodukálható módon kerreg a ventillátorom, vihetem-e kivizsgálásra, majd elhoznám, amíg jön az alkatrész.
Visszaírtam, hihetem, elhozthatom. Kicsit megcsúsztam idővel, még nem vittem, ma hívtak, hogy megjött a venti, hétfőn vihetem szerelni a gépet. Mindezt úgy, hogy végül be sem vizsgálták,még garos T400-ról van szó, remélem nem átverés.Kérdés: a palmrest alá betettem néhány helyre apró méretben ugyanolyan szürke szivacsot, mint ami már volt a gépben máshol, gyárilag. Nagyon nem szívesen szedném ki, napokba tellett "finomhangolni", mire nem ropogott sehol.
Szerintetek probléma lehet garanciával kapcsolatban emiatt? -
cadeyrn
aktív tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
úgy látom senki nem érti meg hogy az nem egyenlő a csicsával, hogy az ablakok nem villognak mikor átméretezem őket.
De, értjük. Csak nekünk nem csinálja. T500 9.10, 10.04, 10.10-zel, T400 Mint 10-zel, Mint 12-vel, Xubuntuval, X201 Mint 10-el: compiz kikapcsolva, effektek kikapcsolva, compositing kikapcsolva, hiba nincs.
Esetleg nézz rá az Ubuntu Tweak nevű cuccra, illetve aktiváld az Xorg updates ppa-t, de szerintem user error van ám, ha másnál egyáltalán nem jelentkezik ilyen.
-
cadeyrn
aktív tag
"egyébként az ilyen "tényleg hasznos" dolgokat, mint alt+tab igazi ablakokkal vagy a win7 tálca előképe ha fölémész (amibe megint lehetne rúgni pár nyilvánvalót - 2 kattintás nem lehet hatékonyabb, mint régen 1) szerintem megkapod majd a 12.04-ben. de ugyanúgy már most a 11.10-ben is. gondolom azóta sokat fejlődtek az effektek is, ha van egy üres pendriveod indítsd el live rendszerként és nézd meg jobban közelít-e az vizuálértelmezési igényeidhez."
Tudja már a Compiz 10.04 alatt is, 10.10 alatt biztosan, de az tényleg csúnya confolni.
Mindenesetre még egyszer, Mint vagy Kubuntu inkább fog neked tetszeni, mint a nyers Ubuntu. -
cadeyrn
aktív tag
Tudom, lekéstem a balhét, de nálam 10-es Mint szaladgál (10.10 ubin alapul), 3.2.4-es kernellel, és minden szép és jó.
A 12.04-től meg nagyon félek, gnome2 nélkül fejeltős, MATE bugzik, cinnamon szar, gnome3 meg egy rossz vicc.
Egyébként meg...
@buvartacsko :Ha annyira csicsa kell, tegyél már fel kérlek egy Kubuntut, és fejezd be a vitát
A másik: a windóznál már tudod mi kell, mond, mennyi időbe tellett megtanulni? Milyen alapon várod, hogy minden ismeret nélkül rögtön passzolni fog a linuxod? Thinkwikit tudod már kívülről legalább?
Na ugye. Kicsit nyugodj le, üsd be a google-be, az első 3 találatban ált. ott a megoldás, és ált. rájön az ember, hogy valamit rosszul csinált. Van kivétel, de ritka.
Egyébként tegyél fel egy 10-es mintet, X201-en semmit nem kellett állítani. -
cadeyrn
aktív tag
válasz
zonaporkolt
üzenetére
T400,T500 vs T61
pro: agyament csendes az első kettő, gyk. nem melegszik, van 25W-os procival
contra: bill gyengébb (de belemegy a T60 bill, nekem szervízben garban kicserélték), zsanér hamarabb kopik, drágább, egy-két ponton nem árt a burkolat alá tenni egy csík kétoldalas ragasztót, mert klattyogEgyébiránt a T400 a zsanéroktól és a burkolat-tweak igénytől eltekintve a legjobb gép, amim volt, T61-et csak szemléltem, tulaj nem voltam. T500 volt, kicsit nehéz, de talán még jobb gép.
-
cadeyrn
aktív tag
Ennyire jó konstrukció, a T400 is ezt tudja. HP NC6120-ról váltottam, keresgéltem az állam, amikor bekapcsoltam, és nem volt hangja a T500 nak

UPDATE az akksi-témán: ráküldtem a battery rundownt a bootcd-ről, és visszaállt a linux szerint 82.6%-ra a 11.9%-ról.
Most tölt, meglátjuk, mindenesetre valószínűleg berántok egy 9 cellásat ebayról. -
cadeyrn
aktív tag
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
Shadowfax
üzenetére
Tudom, sajnos találkoztam már ilyennel, de hátha.
A Thinkwiki "Some people experience sudden drops in their batteries capacity" mondata adott némi reményt, de nem sokat.
Ej, de nem terveztem ezt a kiadást most
SZERK
Szuperkondenzátoros akksit nem készít valaki a helyére? -
cadeyrn
aktív tag
válasz
Shadowfax
üzenetére
Linuxom van, nincs Power Manager.
Ellenben ThinkWikin megtaláltam a maintenance részleget, onnan meg eljutottam ehhez a bootCD-hez, ha hazaértem, futtatom, ilyenkor jönne jól a távmunka. -
cadeyrn
aktív tag
Na, ez nem jó: a T400 akksim összkapacitása a power statistics szerint 92%-ról egyszer csak 11.8% -ra esett

Kérdések:
- van-e valamilyen mód megpróbálni resetelni ill. újraszinkronizálni, hátha?
- akksira 1 év vagy 3 év van, ha a gépre 3, és még ~7 hónap él belőle?
- ha mindkettő felejtős, van valakinek T400-ba való akksija eladó, lehetőleg bontatlan? -
cadeyrn
aktív tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Mert ilyen jellegű support ma nem kell: minden mammut, aki business gépeket vesz, úgyis saját megoldásokkal és önálló belső rendszerrel áll elő, majd frissítenek remote, ha akarnak.
Már rég nem gyártanak individum embereknek, corporate it-nak van.Igazából az a szörnyű, hogy még ha hajlandó lennél is sokat fizetni, egyszerűen nem létezik olyan gép, ami minőségben hozza a kb. 8 éves gépekét. 8 éves business Asus (!), és feszesebb a zsanérja, mint a 1,5 éves T400-nak...
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Újabb thinkpadek hajlamosak átváltani 50hz-re energiatakarékos üzemmódban, de már nem tudom, hol olvastam.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Dehogynem. Most éppen itthon nem, ez tény, mert senki sem adja el

-
cadeyrn
aktív tag
válasz
spyduck
üzenetére
Ha elsődleges a jó kijelző W700 TP vonalon, 8740w EliteBook témában, Precision Dell témában, a többi felejtős.
A Mac addig volt legenda, amíg Eizo panelek voltak benne, az meg már régen odavan.
Ebből én a 8740-re voksolnék.A többi méretben nem fogod megkapni az sRGB színteret, gyk. senki nem gyárt 17" alatti grafikusi munkára alkalmas cuccot.
SZERK.
W5xx széria, 85xxw, Dell precision 15" belefér, de a 17"-ok tudnak igazán nagyot ütni színben. A Latitude kijelzőben kevés lesz.Ellenben kénytelen vagyok eretnekséget állítani: ha jó kijelző kell kisebb méretben, akkor Vaio vagy Dell XPS, de azokkal meg máshol lesz a gond.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Volt premium business Dellem, kellett is a szervíz

Komolyra fordítva a szót, fogalmam sincs, mi lesz a T400 után. A HP böszme nagy és zajos lett, a Lenovo olyan gyenge minőségű anyagokkal dobálózik, hogy ijesztő, a Dellről nagyok nincs jó tapasztalatom, az Acer meg sárból és ólomból készül

-
cadeyrn
aktív tag
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
metal01
üzenetére
T400 + Samu 410 rendben van, Vertex2-ről nem tudok nyilatkozni.
Linuxhoz meg annyit, hogy ez az egyetlen rendszer, ami semmit nem csinál anélkül, hogy kérném rá.
Valóban, kicsit le van maradva. De könyörgöm, kell nekem a cutting edge? Weben igen, mert ott tényleg jó a HTML5 videó, de a gépen nem.Marhára nem szeretem, ha helyettem akar gondolkozni a gép, szóval se OSX, se Win (, se Ubuntu lassan), köszönöm.
Linux Mint 10, mert szivatni magam Gentoovan azért nem szeretem, ha kész a Cinnamon, majd lesz 12 vagy 13.A "progik" nincsenek meg. Illetve pontosítok, GUI nincs, mert tp-smapi kernel modul van.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
yodamastah
üzenetére
No igen, nekem ezért van T400, mert nincs másik/asztali.
A T400 is közel jár a tökéleteshez ( SDD+disk, stb,), csak a zsanérja...
-
cadeyrn
aktív tag
Azt nem vagyok képes megérteni, miért nem az X300/301 vonalat vitték tovább... tettek volna bele egy kártyaolvasót, egy usb3-at és ennyi, nem kellett volna még áttervezni sem.
X200s és tsainak nekem egyszerűen kicsi a palmrestje

Barátnőmnek X201-e van, próbálgattam, és egyszerűen kényelmetlen, de tényleg. -
cadeyrn
aktív tag
T430U - thinkpad ultrabook? végül is...
-
cadeyrn
aktív tag
eBayről szabad akksit rendelni, van valakinek tapasztalata?
A T400am akksija kezd erősen gyengülni, a 2 órát alig bírja a 6 cella enyhén visszavett teljesítménnyel (3at minimum illene), 9 cellásakat nézegetek, de ez mind utángyártottnak tűnik, és nem tudom, hogy megeszi-e az ilyet. -
cadeyrn
aktív tag
válasz
felvono
üzenetére
Imádom a T400-am, de másik felem X201-ét elnézve én X200s-ről véletlenül sem váltanék, ha amúgy minden OK vele. (nekem kicsi és kényelmetlen a palmrest)
Jöhet még jól a kicsit és könnyen hordozható téma, pl. ha 4 év múlva felrakod a falra a konyhába TV-nek, ez a 15"-os régi HP-mal nem annyira ok, pedig beleéltem magam.Egyébként a T400 nincs annyira jól összerakva, mint az X200, a zsanér miatt szívnád a fogad szerintem.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Ez a kicsit a betűk para....
Minden oprendszerben van dpi beállítás, ha kicsik a betűk, használd.
Eclipse nem fér el a HD felbontáson, alsó hangon is 1440x900 kell neki, inkább több.Engem teljesen már okból zavar a sok pötty: túl sok rajta az adat egyszere

De tényleg, 15.4"-en az 1680x1050-re egyszerűen túl sok minden fért el, hogy át tudjam tekinteni, ha koncentrálok is. -
cadeyrn
aktív tag
Off-jellegű eretnek kérdés: mivel én használom a tapipadot, eléggé kényelmetlen az újakon levő, szegekkel kivert szörnyűség.
Nincs valami mód a régiek határozottan egészségesebb darabjait a mostaniakra varázsolni? Esetleg nem tud vki utángyártott, sima felületűről pl. T420-hoz? -
cadeyrn
aktív tag
válasz
spyduck
üzenetére
Amennyit én ismerek:
12.1" X201 -> 12" (?) X220
14" L412 -> L420
14.1" T410 -> 14" T420
15.4" T510 -> 15.6" T520
15.4" W510 -> 15.6" W520A többit az okosabbak

SZERK
A másik témaE - (Edge)
Beginner Business - kis vállalatoknakdesignfetisisztáknak (igazából nem Thinkpad, olyan, mint az X1, az is valami más)
L - Small Business - kis és közép vállalatok
T - Business - nagyvállaltoknak
W - Worksation - Business ( Quadro és FireGL VGA-kal ellátott, főként 3D-s munkára tevezett modellek) - nagyvállaltoknak
X - ultraportable - kis méretű Business - nagyvállalatoknak
s - karcsúsított / könnyített, energiatakarékos(abb) változat
i - jóárasított változat -
cadeyrn
aktív tag
válasz
rgeorge
üzenetére
t520ról van thinkwiki-n:
http://www.thinkwiki.org/wiki/TFT_display -
cadeyrn
aktív tag
válasz
rgeorge
üzenetére
Egyértelműen W520. Virtuális gépnél mindig a RAM fogy el, a T520 kevés lesz, ha 1,5 évnél tovább tervezel, ráadásul a graf. kártya képes lesz a virt gépen is értelmes teljesítményt nyújtani.
Az USB3 szintén előny, az meg, hogy mennyi van... HUB, és kész, ahogy már előttem is mondták.Viszont a kijelzőből csak a fullHD jobb, egyébként szerintem ugyanolyan a két gépben.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
---Lasali---
üzenetére
Kávát és zsanért is lehet kapni eBay-en, de ha még garanciális, akkor vidd be a Deltához, hátha.
A kijelző attól függ, melyik felbontású kell.
1440x900-ban létezik egy 300nited LED világítású LG, az talán jobb, mint a többi:
size: 14.1
resolution: 1440x900
FRU: 42T0498
DPI: 120,4
NIT: 300 LED
contrast: 500:1
responset: 16ms
manuf: LG-Philips
type: LP141WP2-TLB11280x800-ban több is van, ami korrekt lehet, talán ez a legelfogadhatóbb:
size: 14.1
resolution: 1280x800
FRU: 13N7102, 42T0410, 42T0581, 42T0466
DPI: 107,1
NIT: 200
contrast: 500:1
responset: 25ms
manuf: Samsung
type: LTN141W1-L05De csak tippelek a kontraszt alapján, nem láttam sajnos élőben egyiket sem.
Jó 14.1es kijelző szerintem egyébként nem létezik
@sutszi: mplayer megoldja izomból, nem kell az a gyorsítás :]
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Van, de nem magnézium, hanem szénszálas.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Részemről nem vettem észre érezhető sebesség-különbséget, max. annyi, hogy nagyon sok filet/mappát tartalmazó elemen mintha kicsit többet gondolkozna.
A Truecryptnek tény és való, hogy furcsak a licensze, nem a hagyományos "szabad" software, de a többivel szenvedés.Nálam teljes 160GB-os disk van Truecryptnek, a belépésnél egy shell script mountolja, és egyelőre csak jelszavas a belépés
(Mondjuk ehhez /etc/sudoersben a truecrypt jelszó nélküli sudo erre a userre, ha biztonsági rés, ha nem)
Vészhelyzetre van a f*ck.sh nevű scriptem, ami letörli a mountoló parancsot és kilövő a sötét éjszakába a gépet, ha valaki újra el is indítja, gyk. üres disknek fogja látni.Jobbnak egyébként nem jobb, csak kevesebb vele a lehetséges szívás egyébként, hardveres titkosítástól azért tartok, mert ha sérül a vas, akkor tényleg annyi a cuccnak, és az azért tud kínos lenni.
-
cadeyrn
aktív tag
ThinkPad T60 Service and Troubleshooting Guide
A merevlemez lakik ott egyébként.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
pigmeus
üzenetére
Ilyennel dolgozom a munkahelyen.
Előny: kicsi, könnyű, viszonylag csendes, eddig jól működik.
Hátrány: a billentyűzet elég gyenge, a touchpad dudoros (új generációs thinkpad találmány), nincs thinklight, a műanyag átlagosan erős (nincs rollcage), pocsék (1366x768) felbontás, 16:9 képarány. -
cadeyrn
aktív tag
Thinkpad T400 + Linux Mint 10 Julia, 2.6.36-020636 ubuntu kiadású kernellel: néha a képernyő alsó kb. 1/3-a "becsíkozódik" egy tized másodpercre.
Találkozott már valaki hasonlóval?Nem új a jelenség, együtt is tudok élni vele, csak még nem láttam ilyet, mióta nálam van, csinálja, nem változik se gyakoriságban, se mennyiségben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Acer Swift Go 14 AI Ultrabook - 3 év Garanciával!
- HP ProBook 430 G3, 13,3" HD kijelző, I5-6200U CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia (
- Lenovo Thinkpad T470S, 14" FHD kijelző, I5-6200U CPU, 8GB DDR4, 128GB SSD, W11, Magyar bill, Akku X,
- Dell Latitude 5480, 14" FHD kijelző, I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Magyar bill, Számla, 1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E6220 - i7-2GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) fokozatom brightnessre, 10.10-zel is ennyi volt, egyelőre elvagyok vele, más bajom komolyabban nincs, ha nagyon tele lesz a mindenem, visszamegy a 10.04.