Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz
^Clown
üzenetére
Persze, de attol meg nem örülok, az X200s nagyon X41 (IBM) feeling, söt, meg picit jobb, ennel meg megint vannak ilyen apro baromsagok, de lehet en vagyok finnyas, mindegy.

Csak azt nem ertem miert csak 7mm-es vinyo megy bele, hiszen meg vastagabb is mint az elöd, igy jo ideig max 500GB a hatar.
-
bwoay
nagyúr
válasz
^Clown
üzenetére
nade MBP, baszki?
én azt sosem tekintettem uzleti gépnek, max egy olyan consumer masinának, amit rengetegen hasznalnak uzleti célokra
de most komolyan, amig egy TP-nél azt látni, hogy szinte az utolso csavarig ugy tervezik meg, hogy neked jo legyen, addig az apple gépek ugy keszulnek, hogy az apple-nek legyen jo. slot in meghajto pl WTF? de a legjobb pelda a macbook air, eleg megnezni barmelyik osszehasonlito videot x300-al, holott utobbi egy viszonylag gyengebb TP. mas bajom nincs a macbookokkal, csak magamnak nem vennek, mint ahogy nem vennek pl vaiot sem. az oltas annak szolt, hogy mennyiben latom a t400s realis alternativajanak barmelyik MBP-t. bezzeg az LBP az milyen fasza! 
-
audi100td
nagyúr
válasz
^Clown
üzenetére
Ja, vartam mar a köveket

Az ujra nincs penzem, 2009-est vagy 2010-est keresek garisat.
Gondwana: Volt mar MBP-d?
Nyilvan nem lehet összevetni a T szeriaval, nincs benne Rollcage, da azert az alu haz, nem hiszem, hogy olyen könnyen szetesik mint egy muanyag acer. Amugy sem szoktam dobalni a gepeimet, nagyreszt az asztalon hasznalom, meg neha cipelgetem hatizsakban. -
^Clown
addikt
válasz
^Clown
üzenetére
Win7 alatt még a nem TRIM-es SSD-k is jobban muzsikálnak, update-eltem a régi SSD-tesztemet (Xp kontra Win7).
-
lapa
veterán
válasz
^Clown
üzenetére
valami kontakt vagy más, két oszlop fehér. volt már javaslat, hogy óvatosan piszkáljam meg a tetejét, de inkább nem rontom a helyzetet. az így tökéletesen használható, sokkal jobban zavar a turbina benne.
@dbius: lunikszra? a tangoGPS elég normális volt, de az offline open map nem túl részletes. gugli mappal ment volna online. nem turn-by-turn, de iránykövető, szóval nekem reálisnak tűnt. hozzáteszem életemben ezen kívül egyszer használtam rendes navit, szóval csekély a referencia.
-
bwoay
nagyúr
válasz
^Clown
üzenetére
micsoda meglepő fordulat, váratlan esemény

evone:
nem tudom, melyiknél látod, hogy vékonyabb lett a keret, ami a 420s-t illeti, az szemernyit nem változott a 400s-hez képest ilyen téren, viszont amikor az animációt mutatják, ott pont valami irreálisan vastag keret látszik, ki tudja, milyen okból (520s ugye nem létezik). -
SpeedR
őstag
válasz
^Clown
üzenetére
Sajnos rendesen rá van pattintva, és így is eláll. Nem sokat, kb. fél mm-t. Egyébként pár hónapja lett kicserélve majdnem az összes billentyű - köztük a delikvens "U" is - mert magyarosítottam. (eredetileg német volt) Eddig teljesen jól működött.
A kitakarítás megvolt, de szinte 0 kosz volt ott. Továbbra is, csak akkor működik ha rendesen rácsapok. Hétvégén szétszedem és összerakom (youtubon elég jó guide van hozzá), de szerintem ennek új mechanika lesz a vége...audi100td
Milyen pöcök? Látszólag kutya baja. Szépen lehet nyomkodni és rendesen vissza is pattan. Apró szépséghiba, hogy eközben nem jelenik meg a karakter a képernyőn.
-
SpeedR
őstag
válasz
^Clown
üzenetére
Tisztítás alatt pontosan mit értesz? Szerintem nem fogom megúszni ilyen olcsón, mert közben észrevettem azt is, hogy picit hátrébb van dőlve ez a gomb a többihez képest. A mechanika szétszedéséhez egyelőre még gyűjtöm az erőt, mert elég összetett szerkezetnek tűnik. (no meg én sem vagyok egy nagy gépész
) -
lapa
veterán
válasz
^Clown
üzenetére
lanról telepítéshez 2003 alatt ris kellett. egy szűz image készítése nem egy hűde bonyolult, de legalábbis körülményes. meg ott dhcp-t is jó eséllyel hekkelni kell, egyébként nincs netboot. ahhoz meg vagy linux, vagy win dhcp szerver kell, hogy a megfelelő dhcp opciókat közölje.
asszem 2008-ban már deployment services a neve, gondolom hasonló a működése. nemtom 7 ultimateben beklikkolható-e, sanszos, hogy nem.
a netről boot jó móka egyébként, az x-en be van lőve egy ltsp szerver ily módon.
tényleg sokkal egyszerűbb lenne kivenni és egy más, lehetőleg minél hasonlóbb gépen felnyomni rá egy xp-t.
-
-
zedii
aktív tag
válasz
^Clown
üzenetére
már nem garis. ezért is szerettem volna otthon megcsinálni, mert már szedtem szét, és annyira nem volt ördöngős, csak épp ventiből nem tudom ,h pontosan melyik kell hozzá, meg azért kicsit nagyobb lélegzetvételűnek tűnik a ventilátor cseréje, mint bármelyik kipuculás és társai..

-
audi100td
nagyúr
válasz
^Clown
üzenetére
Multkor 45-ert hirdetett valaki egyet, annyi hibaja volt, hogy hinyzott a hdd caddy meg a hozzavalo gumibakok, egyebkent mar 50-65 kozott szoktak lenni, gondolom most pont kifogytak, hamar elmennek ennyiert. Tegnap meg egy T61-et lattam 60-ert, meg egyet garival 70-ert, mondanom sem kell, hogy el is kapkodtak oket.
contrapunkt: A T43 bizony mar mai darab, de veletlenul sem mondanam ra, hogy szar.

-
contrapunkt
csendes tag
válasz
^Clown
üzenetére
Köszönöm a válaszokat.Én is arra gondoltam,hogy jobban járok ha eladom és úgy veszek másikat.Azt nem tudom milyen hűtő van benne,de nem is akarom szétszedni.Zenét szoktam szerkeszteni,és ezzel is boldogul,de beláttam demo szint felett már problémás a sok sáv.
Meglepő hogy mennyit bír egy ilyen,sokak szerint öreg sz.r laptop! -
dabgergo
őstag
válasz
^Clown
üzenetére
Válaszoltam a csávónak elég kemény hangnemben (angolul úgyse tudok túl kedvesen fogalmazni
) leírtam h ez nekem rohadt nagy csalódás és h a fő gond az h ő direkt nem akarja megérteni a problémát...
Olyan összehasonlító videót nem csináltam, mert ő mondta h milyeneket csináljak... Amúgy ami sokkal kevésbé lötyög az nem is T61 hanem R500.A fogyasztóvédelmes adu-ász mit takar pontosan?

-
audi100td
nagyúr
válasz
^Clown
üzenetére
Hat igen, arra en is, mondjuk erdekes, hogy meg semmi konkret hir nincs az uj gepekrol, lehet naluk mar kijott a hiba es varnak a javitott chipekre, persze ez csak egy tipp...
eszizoli: T510-et hanyagolnam a 16:9 miatt, ezzel el is veszett a nagyobb kepernyo elonye, viszont nehezebb. T410 szerintem jo valasztas intel grafikaval, a fotok es a foumban leirtak alapjan nekem nagyon jol osszerakott gepnek tunik (sajnos szemelyes tapasztalatom nincs vele), viszont varnek vele legalabb fel evet mire kicsit merseklodik az ara vagy T420 ha a penz annyira nem szempont es mentes a Sandy Bridge bakitol, mondjuk attol tartok 16:9 kin szenvedes lesz ekkora kijelzon.
_ak_: Igen letezik, az elso X41-emnel nekem is volt, de nem tudom hogy kerult bele, mar igy vettem.
-
brd
nagyúr
válasz
^Clown
üzenetére
Kb., bár az akksi elektronikájához szerintem nem nyúl (ha hozzányúlna, akkor kalibrálni - bár ez nem is kalibrálás, csak a PM beállítása, mert gépenként, ill. PM-enként kell ugye megtenni - sem kellene, hiszen az akku' elektronikája rögzíthetné az állapotát magától is, a folyamatos használat közben), hanem csak magának rögzíti, hogy "mit tud" az akku'. Nos, ettől a folyamattól hogyan megy tönkre egy jó akku?
-
Gondwana
addikt
válasz
^Clown
üzenetére
Szerintem itt a PM volt a kisebb rizikófaktor, a SANYO Liion akku a nagyobb: nem sok esetet tudok, amikor SANYO cellás akku több, mint 2 évig kibírta volna, viszont olyanokat annál inkább, akiknél még a 365 nap sem lett meg. (Ezért f0sok attól, hogy X200Tablethez csak Sanyo cellás akkuk léteznek, de abban reménykedek, hogy a LiPolimer akkukhoz komolyabb technológiai fegyelmet vezettek be, mint a LiIonhoz).
Tapasztalat, hogy LiIon akkuban a Panasonic cellásak húzzák legtovább - pl. amit az X32-ben használok, 300 ciklus felett van, 38Wh a gyári 54-ből, a T60-ban 9 cellás 140 ciklussal 81WhSzerk.: Ezzel lehet szabályozni - de nem Windows alatt.
-
audi100td
nagyúr
válasz
^Clown
üzenetére
Nem, dehogy, marmint jo kis gep, de nem nyujtana gyakorlatilag semmivel se tobbet mint a T42 (az meg vegul csaladban maradt faternak). Teljesitmenyben az mar keves nekem, persze a kijelzot maig visszasirom, meg muanyagok minoseget, de sajnos nem lehet mindent egyszerre.

Meg hat osszessegeben meg vagyok elegedve a T61-el, ha nem gondolom meg magam a kovetkezo nehany honapban, talan kap meg 1 ev garit is es marad hosszabb ideig, teljesitmenyevel szerintem ugy is ellenek meg evekig, azert mert az uj gepek szebbek, nem fogok kiadni meg egyszer ennyi penzt, majd par ev mulva johet egy T420 ha jol sikerul ez a modell.

-
dbius
veterán
válasz
^Clown
üzenetére
Ilyen információt még soha nem hallottam, de szerintem nem igaz.
Józan paraszti ésszel végiggondolva azt a kitételt - amit audi100td-nek írtam, vagyis ha a garancia kiterjesztés csak abban az országban érvényes, ahol a kiterjesztést vásárolták, már bukott az általad leírt információ, hiszen akkor mi értelme lenne ennek a kitételnek- mindenki csak abban az országban vásárolhatna kiterjesztést, ahol a notit? - ?
De hátha valaki - akár konkrét tapasztalat alapján - megerősíti vagy pontosítja a mi információnkat
Sajnos egyébként Magyarországon nem érhető el minden Lenovo gari kiterjesztés. Korábban a kiterjesztési lehetőségek után keresgélve azt láttam, hogy némely országban akár 5 évre is ki lehet terjeszteni a garanciát, ill. van extra kiegészítési lehetőség is a véletlen sérülésekre, de ez sem érhető el Magyarországon
- tákérdeztem -, pedig milyen jó is lenne...Szerk: Közben megtaláltam az emailt, amit hivatalos forrásból kaptam a gari kiterjesztéssel kapcsolatban még korábban, amikor az általam használt X200 garijára vonatkozó kiterjesztési lehetőségeket kerestem:
-
dbius
veterán
válasz
^Clown
üzenetére
"mivel nem lehet garit hosszabbítani itthon"
Ezt vagy pontosítanod kellene, vagy bővebben kifejteni, hogy mire is gondolsz pontosan, mert ebben a formában ez így nem igaz.
audi100td: A kiterjesztett gari - tehát ha a gyári alapot bővíted - tudtommal csak abban az országban érvényes, ahol vásároltad a gari kiterjesztést.
-
franc0
őstag
válasz
^Clown
üzenetére
Ez semmit nem mond el, teljesen természetes. Egész egyszerűen több pénzbe és fáradtságba kerülne az upgrade, mint amennyi hozadéka lenne a cserének. Normális ember nem szalad azonnal cserélni, ha új 3-as BMW jön ki, vagy új szériás iPhone (mondjuk 3G-ről 3GS-re), vagy Sandy Bridge (LGA1156-ról).
Ha viszont nincs T400-ad, mindenképp jobb T410-et venni. Illetve én már kivárnék, hamarosan itt a T420 Sandy Bridge-el. -
audi100td
nagyúr
válasz
^Clown
üzenetére
Nalam szerencsere nem hianyzanak a matricak, csak azert lecsekkoltam volna, Aida egyebkent kiiarja a DMI manupontban a type szamot (ha ez egyezik a gepevel, akkor nagy gond nem lehet) illetve az alaplap szeriaszamat (ha regisztralva van), kepernyore itt nem szerepel semmi, de a megjelenitesnel szerepel egy kod, az alapjan Samdung panelem van, de ez ennyiben ki is merult...
-
audi100td
nagyúr
válasz
^Clown
üzenetére
Mondjuk ha megnezzuk ThinkWiki-n, a high pitch noise inkabb a T60-ra jellemzo, a T61-nel elvileg csak akksi uzemnel fordulhat elo, abbol is csak 3 modell erintett, az enyem nincs kozte (7661), nem is tapasztaltam semmi ilyet...
A venti gondolom zorogni szokott (talan csapagy, bar nem tudom, hogy ez gyakrabban fordul-e elo mint mas ThinkPad-eken), szerencsere egyelore ilyen problemam sincs a geppel, viszont azert a T42 talan altalanossagban halkabb, igaz a T61 gyakran lekapcsolja a ventit, de amikor megy, mindig olyan 3000 rpm korul, azert nem veszes, de kicsit zavaro. Illetve a palmrest nyekergest emlitenem meg mint negativumot, itt mar reszben ilyen idiota muanyag pockoket hasznaltak csavarok helyett, ez tenyleg nagyon idegesito, elvileg egy kis ket oldalu ragaszto segithet rajta, de ez valoszinuleg a T400-nal is igy van megoldva.
-
-
vikcsi
senior tag
válasz
^Clown
üzenetére
Most van egy t61 1650-es kijelzővel, horror áron az apróban...
Jó ötlet amúgy, de némelyiket elég magas áron adják, vagy csak szerintem?
80k az alja árban ezeknek, viszont vannak 100 fölött is simán, de annyiért már gondolom egy T400-at célszerű kifogni, mégis újabb.
Ezeknek van valami jellemző hibája, amire figyelni kell? -
laci1128
tag
válasz
^Clown
üzenetére
Fura kérdés, mert az optikai meghajtó is az Ultrabay-ben van és még elég sok operációs rendszert lehet optikai lemezről telepíteni.

Egyébként gondolom az Ultrabay keretben levő HDD-re akartál kérdezni, lehet a benne levő lemezről is bootolni. BIOS támogatja a boot sequence beállításánál és az F12 nyomkodására előugró boot menüből is kiválasztható.Ó, vak vagyok, látom már megválaszolták, bocsi.

-
stratova
veterán
válasz
^Clown
üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek.
Beletenném én az 1.8-ast csak az Asust sem kellene parlagon hagyni, amíg nem esik szét.
A ThinkPad amúgy nem sajátom, de jobban kedvelem mint a többi notebookot (ideértve a saját Asusomat és az általam csak használt Dell E6510-et), hiába ez a legrégebbi (sokkal kevesebb fejfájást okoz a gazdájának és így közvetetten nekem, szerelni is könnyebb).Már azon morfondíroztam, ér-e annyit az egész, hogy egy kijelzőt cseréljünk benne, de ha még SSD-t is tennél bele akkor körbenézek az aprók között. Ennyi erővel még egy 512-es is jöhetne. Jobb lesz ha utána számolok mennyiből jön ki egy felújítás és mennyiből egy használt jó állapotú T43 T60. Netán ő is elpusztíthatatlan mint a T szériás nagy tesók?

-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
^Clown
üzenetére
Akkor egyelőre jegelem a dolgot, vagy olyat keresek amire még jó sok gari van. Inteleset nem akarok, néha előveszek 1-2 régebbi játékot, meg CAD, satöbbi...
Mellesleg mi a hiba forrása? A melegedés? Itt már nem hajlik úgy az alaplap, mint a T4x-nél.
Jelenleg egy T43-am van x300-al, és ezért sem akarok intel gpu-t, összehasonlítva egy 915gm-el és és föld a különbség. Az intel nem annyira időtálló.
-
audi100td
nagyúr
válasz
^Clown
üzenetére
Kozben valami szivas van a geppel, este elkelzdtem visszamenteni az adataimat az ultrabay vinyomra es gyakran teljesen belassul es ez a SMART-ban is bejegyzesre kerult: [link]
A sima elsodleges hdd sem oke, azt mar lattam az elejen Sentinel-ben, de kulonosebben nem foglalkoztam vele, gondoltam Seagate, nem az elso ilyen eset, ezen kivul 2 notesz volt itthon amiben az volt es 2-3 ev utan mind doglodott, meg hat ugy is megy bele az SSD...
De most mar nem vagyok benne biztos, hogy maga a vinyo a rossz, mondjuk mukodeskozben nem tapasztaltam hibat, Win7 is szepen felment ra, de smart-ban meg folyton novekszik az az ertek.Tapasztalt valaki hasonlo hibat?
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujitsu Lifebook E780 (i7 120 SSD, 8 GB HD)!
- Lenovo Thinkpad T440 (i5 4nd, 12 GB, 120 SSD, HD)
- Üzletből, garanciával, Lenovo ThinkPad T14 Ryzen 7 Pro-4750u/16GBRAM/512GBSSD/FULLHD IPS Touch
- Lenovo ThinkPad T14 G2 i7-1165G7 / 16GB / 512GB SSD EU billentyűzet
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932, 100% Akkumulátor
- Update 11.13. Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 3-13. gen.
- Gamer PC-Számítógép. Csere-Beszámítás! R7 5800X / RTX 5060 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

de most komolyan, amig egy TP-nél azt látni, hogy szinte az utolso csavarig ugy tervezik meg, hogy neked jo legyen, addig az apple gépek ugy keszulnek, hogy az apple-nek legyen jo. slot in meghajto pl WTF? de a legjobb pelda a macbook air, eleg megnezni barmelyik osszehasonlito videot x300-al, holott utobbi egy viszonylag gyengebb TP. mas bajom nincs a macbookokkal, csak magamnak nem vennek, mint ahogy nem vennek pl vaiot sem. az oltas annak szolt, hogy mennyiben latom a t400s realis alternativajanak barmelyik MBP-t. bezzeg az 
, meg szerintem jobban is mutat.
Én ez Promon keresztül hamar megoldottam anno.

- tákérdeztem -, pedig milyen jó is lenne...
legalábis némelyik biztosan...