Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
válasz
Chaser
üzenetére
szerintem nagyságrendileg 100 körül lenne reális egy 1400-as x61 tablet. bár nem tudom, néha van ebayen 100-ért x200s, abba még kell panel, viszont újabb.
ez az én x200s-központú világomban, simán lehet hogy a piac többre értékeli.
meg vágom azt is, hogy korábban hónapok alatt volt összesen 1 db x200s 130-ért, szal amit most láttam is ritka.
-
lapa
veterán
válasz
Chaser
üzenetére
ha csak épphogy langyi a töltő, akkor a gép eszi azt a 7w-ot. ha a töltő (egy-két óra után) melegebb (akku nélkül kikapcsolva rádugva), mint a kezed, akkor a töltő hullik. és ez utóbbi esetben inkább ellenséges gépekbe dugdosnám csak, mielőtt rábüntet szegény gépre.
most majdnem mondtam hogy szívesen megdoblak egy 65w töltővel ha hajlandó vagy ráforrsztani a saját dugaszod, de rájöttem közben hogy nekem 20v-osak vannak.
-
lapa
veterán
válasz
Chaser
üzenetére
nekem az rémlik, hogy mi már dumáltunk erről a hp szerveres topikban. akkor is az volt a véleményem, hogy akár a töltő akár a noti 6-8w-ot elfogyaszt, annak erősen érződnie kell.
a 6w veszteség a tápon egy működő notinál teljes terhelés alatt jelentkezik, kérdezz meg bárkit milyen meleg olyankor a töltője. annak elég melegnek kell lennie.
nekem is tizedwattra pontosan mér ezer más dolgot a mérő, inkluzíve másik gépet kb ugyanilyen fogyasztással ugyanezen a tápon. szóval vicces, de benne van a pakliban.
ha nem meleg a töltő akkor nem az fogyaszt. ha a gép sem meleg sehol, akkor a mérő zizi. ezeket az alepvető fizikákat még a thinkpad sem tudja kitrükközni.
-
lapa
veterán
válasz
Chaser
üzenetére
ha ez inteles, akkor kikapcsolt panellel a 8w nem irreális.
kikapcsolt állapotban akksival én úgy gondolnám az akksit kell, hogy töltse valamennyire ezzel a teljesítménnyel. bár nyilván nem normális érték.
ha akksi nélkül kikapcsolva 6-8w a fogyasztás, akkor az a gép elég komolyan kéne melegedjen, szerintem valaminek a csúnya szénné égése is esélyes. a 6-8w rengeteg egy olyan helyen, ami eleve nincs hűtve és passzív légáramlatot se kap. b variáns, hogy a mérő nem mutat jól, ami simán lehet. nekem a 65w-os töltő az x200s-t idle (bekapcsolt) állapotban a műszerem szerint 0,0w-tal eteti. sajnos a villanyóra ennél kicsit kevésbé ostoba.
-
lapa
veterán
válasz
soldi3r
üzenetére
szerintem egyszerűen lehet akármilyen fotelhez / kanapéhoz egy kisasztalt rakni. persze nem egy hagyományos elrendezés, de elég triviális tud lenni. nem azt mondom, hogy 1:1 alkalmasak, de van sok ilyesmi megoldás (vagy még több). én a legutóbbit egyetlen darab vasból csináltam, azóta is kitűnően műx.
mikor néha irodában nyomulok én is meg szoktam őrülni a sok kényelmetlen széktől, amiben mindenki mintha karót nyelt volna. aztán ennek okán küzdenek a laptopmagasító állvánnyal meg ilyenek. ikea fotel rulez.
-
lapa
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
a komoly munka is relatív. nálam a napi 14 órából mondjuk az 5 perc júzer képernyőre nézés az egyetlen kritikus. mivel pedig azok a képernyők 1600 x akárhányasak az én 1280-asommal ugyanannyira meg vagyok lőve, mintha 1600-as lenne nekem is (hiszen a taskbar / bezáró gombicsek pont kilóg). arra az 5 percre nem veszek 1920 / 2560-as cuccot.
az excel is olyan, hogy ha nincs a fejedben mi hol van (meg a kezedben a mozgós billkombók), akkor akármekkora képernyőn lassú lesz a meló. persze az én hitem szerint a júzerek 99%-ának még a 80x25 is feldolgozhatatlan mennyiségű információ. néhanapján pont ilyen terminálos ui-okat tervezgetek meg implementálok, fényévekkel a júzerek befogadóképessége előtt jár már az is.
az x200s nálam 60"-nak felel meg. persze a szent 30 fok látószög nincs meg, meg csak fél-hd. de 20 (80) gigát én még a die hard sorozatra se szánok, pedig azt félévente megnézzük.
most nem vitatkozunk, a lényeg hogy mindkét variáció életközeli, és nem általános alkalmatlanságról van szó, hanem inkább adott feladatokra való alkalmatlanságról. az meg személyfüggő dolog.
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana
üzenetére
az olvasás nem erősségem, elég lenne a cicisnős kép az uccsó oldalról.
@yodamastah: nem értek egyet azzal, hogy nem jó desktop gép. 4-5 éve is megcsináltuk ugyanazt a munkát a fele ilyen izmos gépeken. meg 15 éve is a 75 mhz p1-en, csak közben ki lehetett menni cigizni egyet. bizonyos számításigényes feladatoknál nyilván lassabb, de az inkább profi szintű / mennyiségű / időt igénybe vevő dolog.
egyszer mondta nekem valaki, hogy ha nem csinálja meg realtime az akármit, akkor szinte mindegy, hogy 5 vagy 10 perc / fél óra vagy egy. az otthoni felhasználásnál ez azért nem gyakori eset, és az ember addig tud söröt nyitni, ilyesmi.
a képernyője munkatávolságban dupla akkorának látszik, mint az egyébként átlagos 82 cm tévé átlagos távolságban (a kép még a tn panellel készült).
persze ugyanilyen közelre lehetne óriásmonitort is rakni, ezt aláírom. de azért annyira jó filmek ritkán vannak, hogy akkora plusz kicket adjon. kb ilyesmi kategória az 5.1 is, egy kommersz amp meg hangfal ott is 100e, aztán most ott tartok hogy a bucimaci lenovo-sennheiser fülessel a 2.0 is legalább olyan jól szól egy filmhez. persze nem a rekeszizmomban. meg a nagy hangfal jól jön házibulin is ofkorsz. próbáltuk ott is a füleses módszert elosztókkal de részegen mindig összegabalyodtak a népek.
-
lapa
veterán
válasz
[O]-[C]-[B]
üzenetére
kicsit morci vagy mostanában. szerintem vedd lazábban, az élet túl rövid ehhez a ledes problémádhoz.
ha pedig sikerült ellazulnod még pillants vissza, hogy nem led kijelző, hanem ledes kijelző volt írva, ami helytálló.
-
lapa
veterán
szerintem a töltőt nem tudja logolni, csak az akksit.
más: volt itt küzdelem wwan témában, elmesélem a linuxos (ubu 10.04) verziót. csütörtökön akarok dolgozni, ubuntun rfkill be --> fn + f5-tel wifi és bt ki --> hálózat ikonon gomb --> t-mobile --> semmi.
na mikor hazaértem gondoltam mittomén mi van, de inkább összerakom az okosfont bt-s modemnek, bakup wwan gyanánt. megnéztem, az alap bt szoftver nem tud dialupot. mindenesetre abban lőttem be a párosítást. apt-get install blueman --> teló megjelenik --> jobb gomb --> dialup --> success --> hálózat ikonban t-mobile --> semmi.
itt már kicsit elborult az agyam, mivel még sose csináltam ilyet varázsoltam összevissza, semmi. telefonban tethering bekapcs --> semmi. restart meg ilyenek --> semmi. valami pedig volt, mert a hálózat ikonra kattintva megjelent mind a beép wwan, mind a bluetooth alatt a t-mobile. csak ráklikkolva nem jöttek a bitek egyikből se.
kezdem feladni, eszembe jut a beép wwan megint, hátha elfogyott a keret a dominón. internetről egyenleg gsm kód lenéz (*102#) --> 0 forint aha. saját szám gsm-kód lenéz (még ez se volt meg *121#) --> feltölt --> sim visszarak --> próba --> semmi.
na mondom biztos beletelik egy kis időbe, mire belemegy a simbe a pénz, nekifutok megint a bt-s modemezésnek. olvastam, hogy /dev/rfcomm0 -t csinál a bt, nekifutottam wvdiallal. /etc/wvdial.conf:
[Dialer btwan]
Modem = /dev/rfcomm0
Init1 = AT+CFUN=1
Init2 = AT+CGDCONT=1,"IP","wnw"
Stupid mode = 1
phone= *99#
Username = *
Password = *
New PPPD = yes
Modem Type = USB Modembt bekapcs --> bluemanban dialup --> wvdial btwan --> megy mint a kisangyal, telón kis e betű is lőn, hogy most aztán teterolok.
nagy bt-s küzdelmeim közepette valamelyik csomag elpusztította a hangot. hozzáteszem én az eredeti telepítéskor minden bt-s cuccot legyalultam. valami gyors és ronda fixet gugliztam rá, de azzal meg hangerőszabályzás nem lett. na mondom reinstall.
reinstall után a blueman-t raktam csak fel, és nem hullott el a hang. dialup továbbra is inkább wvdiallal megy, de egyszer már megcsinálta a hálózat ikonra kattolva is. elvileg 10.10 óta nem kell külön csomagot telepíteni.
a beép wwan rejtélye is megoldódóott, miután beraktam helyesen a simet. ehhez annyit, hogy nyilván én vagyok a béna állat, de azért illene olyan foglalatot tervezni, amibe még én is csak egyféleképp tudom berakni a simet. ez nem lenne nagy ügy, lévén direkt így tervezték meg azokat a szerencsétlen simeket, hogy ezt 3 miliméter műanyaggal meg lehessen csinálni.
-
lapa
veterán
válasz
Chaser
üzenetére
akkor eszerint érted te, soha semmi nem tökéletesen biztonságos. ha a felét befoltozod, akkor a fele bajt már megelőzted.
mivel meg a nis is ugyanazon az os-en belül fut, "amit az nem fog meg hát nem". azt hittem legalább valami linuxos tűzfalra gondolsz.
azért kiábrándító látni, hogy 2011-ben még mindig milyen határozottan harcolnak egyesek a biztonság ellen. remélem csak a saját rendszereid kompromittálod szándékosan, másokét nem szabotálod el. nem bántani akarlak, de technikailag ezt csinálod.
-
lapa
veterán
válasz
Chaser
üzenetére
a logika rém egyszerű. adott 100 biztonsági rés, ebből az sp2 befoltoz 40-et, az sp3 további 20-at (nyilván a számok ilyen formában nem konkrétak, csak nem akarlak megijeszteni). innentől rádbízom.
nem fogok wint már bottal se piszkálni, de ha érdekel mekkora biztonságos az sp2, eressz rá egy metasploit fw-öt aztán gondold végig hány olyan dolgot gépeltél be sp2-es winen, amit nem szerencsés ha iván megkap keyloggerből. például a "biztonsági dologra" használt routered jelszavát, wifi jelszót, akármi más jelszót, satöbbit.
-
lapa
veterán
válasz
Chaser
üzenetére
az sp-k pedig a legjobb módja a rendszer frissítésének. igazából eleve a telepítőbe célszerű integrálni, akkor nem foglal plusz helyet és egyből a friss verzió települ.
azt, hogy eszerint az sp3-at feltételező biztonsági frissítések eleve nem települnek a gépedre, nem is érdemes kommentálni. ha mégis megteszem, akkor kb azzal egyenértékű kijelentés, mint a "légzsákkal semmit nem javult a kocsi kanyartartása".
@N.GÁBOR: crossover nevű fizetős cuccal tudsz igaz office-t telepíteni. de jellemzően itt-ott szükség van windows os-re valami bagatel dolog miatt, szóval célszerű egy virtualboxba telepíteni egyet és arra mehet az office. vagy mondok mást: már van felleges office 365. bár nekem nemigen nyikkant meg, de érdemes lehet kipróbálni. elméletileg az futna linuxon is, de nemtom.
az ubuntu 10.04 nem nagyon fogyaszt többet szerintem. amiről nem tudok nyilatkozni az a wifi / wwan, mert nem tudom win alatt ezek mennyit esznek. ubuntu alatt azért nyelik az áramot.
-
lapa
veterán
válasz
audi100td
üzenetére
erre gondoltam. nem biztos, hogy minden modult betöltött már a telepítéskor. de ezt kezeld tippként, annyira nem vagyok penge. nekem usb-s video digizőnél meg a dvb-nél is restart kell telepítés után.
ne ugyanazt a wint told fel szerintem, ha előtte nem ment. lehet, hogy a lemez a rossz. nemtom a mostani winekben van-e telepítőlemez check, vagy az még 10 év mire implementálják, mint a ram tesztelősdit.
meg most hirtelen nem vágom mit írt pár napja Gondwana a kevert ramokról, mintha ott valamit nem szeretne a zintel. de nem emlékszem pontosan.
esetleg régebbi wineken volt ilyen "halottnak a csók" jelleggel sfc /scannow.
de ez csak a rendszerfájlok épségét nézi hash alapján, az okádék regeditet ugye nem...
-
lapa
veterán
válasz
audi100td
üzenetére
nem lehet, hogy win hiba? tudom én mindent kalapácsnak nézek, de memtesztet eleve nem jó os alól futtatni. arra van az ubuntu / linux usb memtest, az látja az egész ramot.
hogyan telepgetted a wint amúgy? nincs egy másik médiád, amiről egy másikat fel tudnál nyomni?
nem merem beírni a szokásos ajánlatomat, mert elküldesz a picsába. remélem megoldódik.
-
lapa
veterán
válasz
azbest
üzenetére
a pörgő vinyó mindenképp különbség. meg nemtom mi fut rajta, minimum fényerőn nekem az nv-s is megcsinált 13,x wattot.
esetleg ubuntu usb-ről bootolj, akár vinyó kivétellel. apt-get install powertop. az mutatja azt amit az akksiból mér a chip.
gondolom a perifériákból is leginkább a tuner csinálja a +3w-ot, mert vmi processz egyből kóstolgatni kezdi.
-
lapa
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
hát ja ezt el tudom képzelni. ráadásul biztos a képe is szép.
-
lapa
veterán
nem tudom. annak a 8-9w-nak is el kell mennie valahol, és az nem kevés. az simán felfűti az egész billt. meg attól, hogy kimegy a házra a cpu és környező cuccok többet kapnak (mert melegebbé válnak, mire egyátalán elindul).
nekem az x200s idlében olyan, hogy csak érezni lehet a ventit, hallani nem. az egyébként éles fülemmel vinyó meg ilyesmi nélkül sem hallottam semmit, hetekig meg is voltam győződve róla hogy nem is megy. aztán éreztem, hogy kis langyi azért jön ki a rácson ilyenkor is.
-
lapa
veterán
-
lapa
veterán
köszi. ahogy sejtettem megvan a +3w a diszkrétnél, és további 3w, ha nincs fent a zárt driver.
most még egy inteles t61 lenne jó, ha valaki megtenné. de szerintem közel lesz az is a 9,5-10w-hoz, szóval ilyen szempontból nem rosszabb.
ami látható, hogy a diszkrét vga +1/3 fogyi mindkettő esetében. (oké, feljebb a "másfélszer"-rel eszerint kicsit túloztam).
-
lapa
veterán
válasz
Chaser
üzenetére
bocs, ezt csak most láttam:
"Nálam egy T6400 alulfeszelve egy konzumerben net alatt gép szinten konnektorból 12-14W-ot ránt ki ccfl kijelzővel és ugyanolyan chipsettel. 30-45 percig venti meg se nyikkan, mert nem megy. Amikor megy se vészes. Innentől kezdve baki van a T61-ben."
kizárt dolog, hogy 12-14w fogyasztás mellett fél órákig álljon a venti. biztosan megy, legfeljebb halkan. ha tényleg áll, akkor az egész gép át kéne forrósodjon, mert fizikailag nem tudja máshogy leadni a hőt.
amúgy az állás és a lassan pörgés célja az alkatrészek szándékos megfőzése, szal annyira nem biztos hogy tuti. de ugyanezt a hibát el lehet követni t61 + fancontrollal is. nem feltétlen a cpu fogy eldögleni, hanem nv esetén a hőtágulástól a gpu ugrik le, intel esetén meg mittomén.
-
lapa
veterán
válasz
Chaser
üzenetére
csak arra kell fókuszálni, hogy "hangos". ami "halk", az még lehet hogy azért halk, mert a gazdája (még) hangosabbhoz van szokva. ami "hangos", az meg nyilvánvalóan valamilyen zajt ereget. persze a t43p-hez képest a t61 maga a csendkirály. de ez elsősorban sajnos a t43p-t minősíti. szerintem t61-et ne vegyél. persze szerintem t4x0-t se, de az már más téma hogy x20x-et akarsz, legfeljebb nem tudod még.
egyébként annyi tanulság levonható, hogy nem a cpu, hanem a diszkrét gpu csinálja a hangot idlében, az szerintem legalább 3-5w hő a szar tervezés meg az utólag belegányolt energiamenedzsment miatt. ez a + 3-5w az, ami a csendesből hangosat csinál (nagyságrendileg másfélszeres hő).
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana
üzenetére
magyarán az x200-nak annyi az előnye, hogy egyel több slot kapcsán tud a bios szívatni. nagyjából ezt játszottam el én is anno, amit te, kb ugyanúgy nem műxött semennyire se.
t400 vs. t61 ügyben: az inteles t400 feleannyit eszik, mint az nvidiás t61 (#18827).
esetleg brd hátha mond egy t400 bekapcsolt gpu-s értéket is, abból lehetne jobban leszűrni, hogy lényegesen takarékosabb-e a t400... szerintem egyébként igen.
a t61 nagyon masszív, de nvidia gpu-val tuti elvetemült fogyasztása van. de ha valaki tud egy inteles t61 idle minimum fényerős értéket, az se lenne rossz.
szerintem amúgy p cpu-val csak túlhajtja az ember a szabályzókat, gondolom idővel nem fogja szeretni.
-
lapa
veterán
szerintem mindenki tegye le ami a kezében van és nyugodjon meg. minden oké.
-
-
lapa
veterán
válasz
[O]-[C]-[B]
üzenetére
a kérdés erre vonatkozott, azaz hogy miért nehezebb a 16:10 kijelző. amit írsz meg szerintem leginkább a t61-re vonatkozhat, az utóbbiak amennyire tudom ki vannak könnyítve.
-
lapa
veterán
válasz
[O]-[C]-[B]
üzenetére
ezt már írtad. az a kérdésünk, hogy miért?
-
lapa
veterán
válasz
BobChemistry
üzenetére
"Vagy mik azok a programok, amiket ki lehet irtani?"
a windows.
bocs nem flém, csak annyi sebből vérzik a win + lenovo szoftvercsomag, hogy ha nem használtam volna wint soha, el se hinném.
-
lapa
veterán
válasz
soldi3r
üzenetére
a kérdés feltevésének módja alapján én azt mondanám: ha nem romlott el ne javítsd meg.
hogyha úgy írtad volna, hogy "úristen 130 fokos a cpu az xyz szerint", akkor az más téma lenne.
a rácsot viszont érdemes lehet pár havonta kiproszívózni, hogy a nagyja dzsuva kijöjjön. esetleg előtte kompresszorral leveretni a felületről és utána porszívó.
@[O]-[C ]-[B ]: miért lett nehezebb a kijelző? maga a panel lett nehezebb? alapból a 4:3-nak nagyobb az erőkarja.
@audi100td: de, csak minden nagyágyú az aktuális x szérián dolgozik. hozzáteszem hála istennek.
-
lapa
veterán
válasz
Wolfskin
üzenetére
vicces videó. igen, a ződ a notikkal saját. egyébként ennyi a véleményem az ncapról, ahol betonfalnak ütköztetnek mindent és abból kapod a csillagot. a valóságban meg marhára nem szokott az ember betonfalnak ütközni. viszont próbálj meg kárt tenni a bent ülőkben akármilyen irányból egy személyautóval, mikor majd' egy méter magasan ülnek bent. ezt bentről lehet igazán jól látni.
nyilván méteres fa ellen nem véd, de az ellen a gyűrődő zóna sem mert normál autóval +30-50 km/h jellemző sebességet kell elnyelnie (1/2m x v négyzet). ezt úgy értem, hogy ezzel nyugiban 90 körül nyomulok ott, ahol korábban az astrával, szuzkával vagy akármivel 120-130-at mentem, ráadásul előzgetve.
egyébként pont a videóban látható kombi lancer újabb évjáratát akartam eredetileg, aztán a 26 éves félkatonai kisteher lett belőle. a világ legcsodálatosabb és leghasználhatóbb családi járműve, feltéve hogy rendelkezel a szükséges nyugalommal (mondjuk úgy, hogy kiszáguldottad már magad zsengeifjú korodban).
@viskund: a dobozt 16 csavar tartja az alvázhoz, egyszerű cserélni. az alváz nem szokott elhajlani (vasúti sín), a hosszanti meg kereszttartók tervezetten megadják magukat, pár alkatrész. ha valami nagyon durva sofőrhibát kap akkor nyilván tengelycsere, de az se olyan, hogy utána egy össze-vissza huzigált-kalapált-meggyengült pléhdobozt kapsz vissza.
-
lapa
veterán
válasz
Thusor
üzenetére
szerintem az a különbség nem igazi különbség. nézd meg mekkora eltérés van az 1280 meg az 1440 között ugyanakkora méretben. az a lényegi különbség.
én inkább várnék egy jóárasított x220-ra, ips panellel. az ips sokkal többet számít, mint akármilyen pixel. ég és föld a t520 vagy a 2540p képernyőjéhez képest. főleg filmet nézni vagy ilyesmi.
a korábbi x-ekbe is lehet barkácsolni ilyesmi kijelzőt. ha van lehetőséged nézz meg egy ilyen képernyőt, kicsit szerintem átértékeled mi fontos egy számítógépen. rám (és ahogy olvasom eddig mindenki másra is) ilyesmi hatással van egy jobb képernyő.
-
lapa
veterán
válasz
Thusor
üzenetére
mert gondolom a 2540 is 1440-es, nem is csodálom hogy fáj. szerintem (azaz szerintem) ekkora méretben az 1280 optimális. a mattító réteg szerintem 1440-nél már károsan elmos. mindamellett ubuntu meg gondolom win8 alatt is lehet dpi-vel játszani. édesanyámnak így csináltam 800x600-at az 1400x1050-ből.
nyilván a felhasználás módjától sok függ, de a 12" ugyanakkora képet ad mondjuk 40-50 centivel közelebbről.
-
lapa
veterán
válasz
DarkByte
üzenetére
az a multi-monitoros bug szerintem valami javás halál, nekem teljesen normálisan működött mindig.
zenére én egy ősi wines cuccot (ultraplayer), de szerintem smplayer playlisttel teljesen normálisan használható. mondjuk nem tudom milyen további funkciókat használsz. nekem a rythmbox meg az evo az első amit kukázok.
egyébként eddig egyik gépen sem volt komoly (hardveres) gondom az ubuntuval, legalábbis elháríthatatlan nem.
-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko
üzenetére
és mekkora fail már. ugyanezt az alkalmatlanságot megcsinálták már az x200(s)-ben, illetve a hdd magasság miatt még visszafejlődés is van.
ehhez kapcsolódva állítólag a corestore mv-hez van valami ubuntus driver.
-
lapa
veterán
x-hez nincs spdif, a t széria komolyabb dokkjain van.
x-hez hdmi sincs, azaz displayportról kell etetni a hdmi-t adapterrel.
az x220 előtt displayport is csak az ultrabase-en van, meg az x300-on.
amennyire tudom az x220 előttiek nem tudnak hdmi audiot.
ilyen hdmi meg spdif volt nekem is, aztán visszatértem d-sub + 3,5mm jack-re.
nem nagy ügy, mert már a filmeket is notin, fülessel nézzük.
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana
üzenetére
10.1” WXGA (1280x800) 16:10 IPS panel with Corning® Gorilla® Glass.
jó, hogy ezt még pont lehetett kapni.
szerintem tuti nem x220 lesz a jövőbeli x szerver, hanem vagy ez a pad, vagy valami ezermagos tegra utód.
ezzel kapcsolatban erős ingerenciát kaptam most, hogy két egymásba fordított x200 tetőből meg egy mobilból "parasztgyerek thinkpad air"-jét faragjak.
az egyik tető végülis szinte 1:1 úgy maradna, mint a mostani x-eken. lehetne (akár tapis...) affs panel, ott van benne a webkam, zsanér kampók, antenna, minden.
a másik tető lenne maga a készülékház, benne a bill, alatta telirakni mobilteló-akksikkal. valahova le kéne még rögzíteni az okosteló alaplapját is persze. nyilván a normál palmrest kerülne rá.
lenne rajta mini usb meg hdmi, kombó 3,5" jack, 3g, gps, wlan, android.
azt hiszem valami ilyesmit sürgősen meg kell építenem.
-
lapa
veterán
válasz
cadeyrn
üzenetére
ez jó csávó, kitűnő thinkpad júzer lehetne belőle. improvizáció, legprimititívebb szerszámok, bekapcsolt gép. azért tudom, hogy nem magam látom, mert én befogom gazdasszonyt is hogy tartsa a gépet, míg az oszlopos fúróval elmagyarázom neki.
egyébként az egyik fő ok az az él volt, amiért nekem nem mb lett. istennek hála.
@audi100td: de azt vágod ugye, hogy az ubuntu nem fut 1000%-osan rajta, olvastam pár jelentéktelen dologról (pl fogyasztás jóval több, a zártság miatt nem ismert minden fícsör).
-
lapa
veterán
válasz
Thusor
üzenetére
kitűnő kérdés. nemrég puszta kíváncsiságból futottam az ebayen egy komolyabb kört ilyen adapter ügyben, de legnagyobb meglepetésemre nem találtam ilyen eszközt. a legközelebbi találat az iphone "egyszerre ketten hallgatós" adapter volt.
most megnéztem a lenovo.cn oldalon is, és ott sincs sem a konfigurátorban, sem a kiegészítők között.
viszont lehet konfigurálni nyomtatót az x220-hoz, a "ha nem tudod elmondani, vesd papírra" akció részeként.
amennyire én gondolom pedig nem lehet egy rettentő komplex kialakítása, ha jól értem akkor otthon pikkpakk összeforrasztasz egy ilyen 46 forintos kütyüt a negyed-fél millás üzleti gépedhez.
és ha sikerül, akkor csak felpattintod a fejedre a fülhallgatót, benyomsz egy kis anthraxot vagy therapyt a médiapléjerbe, felnyomod a dizájngombbal a volumét 100%-ra, közben konstatálod hogy a volume osd nagyon szép, és a venti sem olyan hangos már, mint eddig.
áhh, oké a tiéd 520. nekem csak azért maradt meg az x220, mert pár hete annak kapcsán nézegettem. de biztos ahhoz is lehet nyomit klikkolni, csak a venti nem zúg (még).
-
lapa
veterán
válasz
cadeyrn
üzenetére
egy alap billzeten a ctrl a bal alsó, az esc meg balra van az f1-től.
most megnéztem, és az én első céges mobil gépemen (compaq armada e500) is fn volt bal alul.
aztán az összes dellen ctrl volt a bal alsó.
mindegyiken az f-ektől balra volt az esc.
abszolút nem zavaró a dolog, amíg át nem ülsz egy másik géphez, és nem nyitsz ki első nap 50-60 súgót excel cellaeditálás helyett, meg nem másolsz ki-be szövegeket fn + c, fn + v kombóval.
olyankor valakinek az anyja picsáját azért, hogy a huszonhanyadik században még mindig egy rakás bábel tornya az egész ipar. és gondolom a lenovonak, ha mostanra meg megjavulódott az esc, meg sikerült lekódolni a rettenetesen bonyolult fn swapot.
@Gondwana: naigen, amikor megmutatta kolléga az új céges hp 2530p-t ezt hirtelen fel se fogtam, annyira elvarázsolt a sok kis értelmetlen színű led.
+1 helyi menü fent van a dellen (alt gr-től jobbra gomb), az is elég küzdelmes mikor ember hatékonykodva akar dolgozni.
-
lapa
veterán
válasz
cadeyrn
üzenetére
hosszú távú használatot követően csak a d630 billzetével tudok közvetlenül hasonlítani. az hasonlóbb szerintem, mint a tp-k, csak mostanra azért kicsit zajos-zörgős. de hasonló jeleket mutat a t61 is, gondolom idővel azért a gumiharang kicsit megereszkedik, és hagy egy kis játékot lenyomás előtt.
egyébként azzal a megállapítással egyetértek, hogy gusztustalan volt anno az ibm-től átvariálni az esc-f1 meg az fn-ctrl kombót. ha megyek valahova dolgozni a céges dell-lel akkor elég nagy szívás az első egy-két napban átszokni / visszaszokni. főleg az f2 nemottlevése necces, de persze elég baj a ctrl-fn is.
nyilván főként azért baj, mert annak ellenére, hogy vettem magamnak munkagépet nem nézik jó szemmel, ha nem a hivatalos dellt használom. majd még puhítom őket, hátha tudok valami papírt vinni hogy az orvos felírta a fényes panelt meg a thinkpad billt.
-
lapa
veterán
válasz
cadeyrn
üzenetére
ehhez a dell-es dologhoz annyit tudok hozzátenni, hogy az imént direkt alaposan megtapogattam egy szinte új billzetű e6410-et, hát nem egy x200s (vagy akár t61) minőség. nehézkes, hosszú, mintha gyurmában írna az ember.
az e sorozat tapijáról nyilatkozni nem tudok, de azt tudom hogy egy-két év nem folyamatos használat után a d640 tapija gyak tükörré vált és igen kényelmetlen használni. hasonló élményem volt az előtte lévő szériával, bár ott több idő telt el.
érdekes módon a t61 nem mutat ilyen jeleket, pedig anno az is nyúzva lett egy évig.
aki tényleg azt hiszi, hogy egy dell akármilyen szinten is egy kategória egy thinkpaddel, az feltétlen vegyen dellt, neki csinálták. tessék mondjuk lerakni egy dell mellé akár a t61-et, akár a sima t400-at és elgondolkodni az ergonómián, hogy nem 3 centi magas púpon gépel az ember.
ez magánvélemény, de megcsináltam (egyenként évekig) a c830-at, a d840-et meg a d640-et, meg most volt egy felületes e6410 nyomkodásom. ezeknek a gépeknek mindegyike ugyanmár nevicceljünk, még a tp-k minden minőségi hibájával együtt is.
@cadeym: nem lehet, hogy a 12 perc előtt az ssd maga nem volt bekapcsolva?
-
lapa
veterán
válasz
Kalandor
üzenetére
"Mert nem, elvi kérdés. Ha a Lenovo nem képes használható terméket kiadni a kezei közül, akkor én nem fogom hegesztgetni."
szép elv. erről az jut eszembe, hogy a mostanában vásárolt dolgaim közül igen kevés olyan volt, amit nem kellett legalább egy kicsit ragasztgatni-fúrogatni-fogóval segíteni-megreszelgetni hogy rendeltetésszerűen működjön minimális használat után. és az a jobbik fele, amit legalább otthon meg tudtam heggeszteni.
szóval én inkább tendálok a "rászánom az időt, akkor legalább tuti normális lesz." felfogás felé. ha így nyomnám mint te kiürülne a lakás.
egyébként képesek használható termékeket kiadni a kezük közül, az x széria legalábbis olyan. az unofficial bios nagyon veszélyesen hangzik de megbízható, saját statisztikáim szerint a win + lenovo managger párossal kb 1.324.516,5-ször annyi probléma van, mint azzal a biossal.
érdekelne mi a baj pontosan a touchpaddal, nekem a t61-en hasonló volt és teljesen korrekt volt.
-
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana
üzenetére
azért látom az a piszkálós képernyő neked is megragadta a fantáziádat, mint nekem anno mikor az affs-t nézegettem...
és akkor ez hogy is van? a piszkálós képernyőnek rs-232 a kimenete? van konkrét jelölt az adapterre? nekem nagyon soványnak tűnt a hely ott fent, bár dremellel biztos rá lehet beszélni sokmindenre.
@pilsner: azt vágtam, hogy csak akkus üzemnél van figyelve, csak elképzelhetőnek tartottam, hogy emiatt eleve másfele mennek az elektronok, vagy ilyesmi.
-
lapa
veterán
válasz
pilsner
üzenetére
szerintem csak addig kell az y kábel, amíg felpörög. vagy nem, de hátha.
az always-on-usb-t csak emiatt kapcsoltad be? én megpróbálnám kikapcsolni, hátha az limitál valamivel szigorúbban.
@Kalandor: azért várd meg más mit mond, a dual-link téma nekem tökidegen, lehet ott van valami furmány. mondjuk meglepődnék.
-
lapa
veterán
válasz
Kalandor
üzenetére
amennyire én tudom a dp draut szinten kompatibilis a hdmi-vel, szóval nem kell hozzá aktív kütyü. szóval ha a mostani kábeled belemegy ebbe, akkor szerintem igen.
a monitorod kábelén nézd meg, nehogy az analóg pinek benne legyenek (az adapteren baloldalt csak vízszintes vágás van), mert akkor nem tudod beledugni.
szoval ez dvi-d adapter, nem dvi-i. ami önmagában oké, mert a dp nem ad ki analóg jelet. csak lehet, hogy a monitorod kábelére meg rászerelték a pineket.
-
lapa
veterán
válasz
audi100td
üzenetére
igen ezek eléggé limiten vannak. a kezdeti áramfelvétel a gond egyébként. nekem volt olyan, hogy asztali gépen az előre kivezetett usb porton csak cüccögött, hátra bedugva elindult. hogy maga a kivezető kábel volt "légmagos", vagy az alaplap eleve kevesebbet adott azon a kivezetésen le, azt nem tudom.
még az előzőhöz... negyedik kérdés: ha jobb oldali usb-vel próbálod, van vinyó az ultrabayben? nekem elsőre megmagyarázhatatlan hibajelenségeket produkált az ultrabay + jobb usb használat.
-
lapa
veterán
válasz
pilsner
üzenetére
első kérdés: 2,5" lemez? a 3,5"-t nemigen fogja egy usb megetetni.
második kérdés: mi ez a sumákolás a hubbal? elején nem írod, utána igen. a passzív hubok korlátozzák a kimenő össz áramot. az aktív huboknak meg nincs köze a géphez.
harmadik kérdés: a jobb hátsó usb-vel többeknek voltak-vannak gondjai. a bal oldalival próbáld.
-
lapa
veterán
válasz
Peter M
üzenetére
mondjuk azért a diszkréttel sem szabadna 35w-ot enni, nekem a t61 nvidiával (oké, hogy gyengébb) is csak 14w idle. szóval mikor nem történik semmi, akkor nem szabadna annyit ennie szerintem egyik gpu-nak sem. persze ahogy ez a dolog kinéz nagyon már ilyesmi fiaskón se lepődnék meg.
inkább a konszumer szegmensben kéne ezeket a béta cuccokat először bevezetni, nem itt.
-
lapa
veterán
válasz
cadeyrn
üzenetére
azért nem találsz semmit, mert nagyon sovány cucc. a nemrég megjelent samu gyárilag napelemes noti kapcsán írtam róla pár keretszámot, nagyjából az x-nek megfelelő fogyasztás és felület adott.
nekem napelemről üzemel az x szerver meg a többi gép is itthon, de nagyon drága és lehúzza a hátizsákot (40kg panel 1,5m2 meg 160 kg akksi). ha csak az akksikat viszed, akkor viszont 40 napig bírja egy feltöltéssel, ami nem rossz.
most egyébként nagyon boldog vagyok, mert kiiktattam egy legalább fél w fogyasztású usb-s hangkártyát, meg az expresscard usb-t, ami megint vagy fél w fölöslegesen. helyette megy a slotba életem első működő smart card auth implementációja, amiről már vagy 6-8 éve álmodom nedveset.
már csak az usb-s vinyót kéne internalizálnom, de a corestore-hoz mint kiderült nincs ubuntus driver még. pedig az is biztos hozna 1w-ot, mert (remélem) működne a spindown például, ami most nem. meg az usb-s adapter önmagában is szépen fűt, ha nincs is használva a lemez.
-
lapa
veterán
szerintem a hita traverstar (7k) vinyók még mindig nagyon jók. ahogy minden 7k vinyó melegszenek, de az x-ben ez nem téma. a t61-ben a csuklótámasz alatt volt a hdd, ott nem volt kényelmes a 7200 rpm. egy néma géphez képest egy csendes szobában minden zajos, az 5400 is. mondjuk tény, hogy seekelni a wd blue-t nem hallom, a hitát meg igen. persze halkabb az 5400.
-
lapa
veterán
válasz
Intelligencs
üzenetére
elég karcos, ha egy vezeték nélküli egér 0,5+ w-ot eszik szerintem. bár hosttal együtt...
mondjuk szerintem erre van a pecek. nem az a házikedvenc, de egérnél még mindig százszor jobb.
én nagyonsok évvel ezelőtt eldöntöttem, hogy a mindenkori noti beépített navigálós cuccait fogom használni. idővel megszokja az ember és akkor hatékonyabb, mint az egér.
miért nehézkes a pecek a hasadon?
-
lapa
veterán
válasz
audi100td
üzenetére
annyival egészíteném ki, hogy a terhelés függvényében melegszik. azt írták még, hogy nem feltétlen lehet rákötni vinyót mert túl kicsi áramot ad le, de ezt részemről se cáfolni, se megerősíteni nem tudom.
@mitulabattyi: a t43-ban is van expresscard? ez már tényleg új nekem.
-
lapa
veterán
válasz
audi100td
üzenetére
és ezt most hogy? 7mm lemez? hát ezek tényleg hülyék, bazz.
a tökéletes notebookot meg legyártották már, pont olyanom van. és milyen igaz, ilyen szarokból nekem sose fognak semmi többet eladni.
más, akinek esetleg nem volt meg: nézelődtem mi a rákért eszik olyan sokat a wifi & wwan. odáig vagyok, hogy 10.04 alatt iwconfig wlan0 power on (vagy wlan1) bekapcsolja a power save-et. nem minden kártya támogatja, de nekem majdnem -1w lett most a fogyasztás csak ettől.
a wwan usb-t már próbáltam suspendálni, de még nem az igazi. win alatt a devcon azért jópofább volt erre.
nem tudom ki emlékszik a viccre, de néha kicsit nemjó, hogy még az ülést is nekem kell összerakni.
-
lapa
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
az elmozdulás adatokat maga a gépben lévő chip osztja. nekem nincs benne hdd most, mégis megy a giroszkóp, parkolja a nem létező fejet.
de mintha az rémlene, hogy egyes újabb hdd-k már maguktól is tudják a mutatványt. csak azokkal nem lehet autóversenyt kormányozni gép dülöngetéssel.
-
lapa
veterán
válasz
BalazsKKa67j
üzenetére
ha csak azokat a kábeleket látod, amik a wlan-ba mennek, akkor nincs wwan előkészítésed. ez a fotódon szépen látszott, ezért is írták hogy nincs.
ebayen szerintem olcsóért van, de macerás berakni a kábelt.
-
lapa
veterán
válasz
mitulabattyi
üzenetére
van 1% "engineering sample" ulv pinekkel ebayen.
nekem nem volt led, de benne volt a wwan-előkészítés. nem zárható mondjuk ki, hogy valamit varázsoltak a panel keretével, nem is tűnik logikusnak. mindenesetre így volt.
-
lapa
veterán
válasz
milestone
üzenetére
szerintem megy a fal élőben és ott vagyunk, szóval szerintem egy féltégláról nem maradtál le. de ezen nem veszünk össze.
lemaradt phc téma: megnéztem az u7600-at, az 11-et írt minimum vidnek. az
(712.5 + (11 * 12.5))/1000 = 0,85v
ez a 6 vid-nyi különbség egy lv-hez képest összesen 1-3w differencia lehet teljes terhelésen, ugyanolyan freki mellett.
továbbra is várjuk, hogy a t sorozat minimum vid-je mennyi, ha valakinek van fenn phc vagy rmclock.
-
lapa
veterán
off
oké, phc téma újra és alaposabban. a posztban, amire ez válaszol volt egy első verzió, de az nem teljes. ma viszont megcsináltam két gépen is, szóval összeírom szűk lére eresztve. az alábbi csak friss lucidnál műx.
1. add-apt-repository ppa:linux-phc/ppa && apt-get update
2. apt-get install linux-headers-generic-phc linux-generic-phc build-essential
3 / a. lehetőség van az eredeti kernel meghagyására (értelme nem sok). ekkor
update-grub
megszámoljuk hanyadik "linux-image" kezdetű sorban látszik a phc kernelünk. ezt akarjuk alapból elindítani, ehhez:
nano /etc/default/grub
és a GRUB_DEFAULT=0 sor 0-ját átírjuk a phc-s sorszámra (0-val kezdődően). utána
update-grub
és elméletileg már a phc kernel töltődik be. restart után ellenőrizni uname-r parancsot kiadva lehet, a válasz végén ott kéne figyeljen a -phc.
namost ez nekem sehogyse jött össze. ha a rendszer elindul, de nincs -phc, akkor még mindig a régi kernel indult.
ha valami veszélyesnek tűnő recovery menüt kapsz desktop helyett, akkor vagy abból visszajavítod-frissíted a grub-ot, vagy reboot, és thinkpad logó (post) eltűnésekor azonnal shift-re rátenyerel. ez kihozza a menüt, amiből akár a phc-s, akár az eredeti kernel indítható.
3 / b. mivel az eredeti kernel nekünk nemigen kell, az egész 3 / a-s szívást megkerülhetjük az eredeti kernel leszedésével. ehhez megnyitjuk szoftverközpontot, baloldalt "installed", jobb fent keresőbe 2.6.32-32 (aktuális, nem-phc kernel verziója).
innen removeoltam a kernel-headers-2.6.32-32 bigyót (tán a generic végűt is), meg a linux-image-2.6.32-31-generic-et. írta, hogy ezzel aztán akkor nem fognak frissítések jönni dekár. majd a phc-re viszont igen, ettől függetlenül.
(elég láma vagyok az egészhez, de ha jól értem a linux-image-generic metacsomag eltávolítása megcsinálná az egészet egy mozzanattal. de nem biztos, és nem is érdekel).
4. eljutottunk odáig, hogy a gépet újraindítva phc-s kernel tölt be. teszt:
uname -r végén -phc
5. innen phc-intel-0.3.2-10 bigyó (nem újabb, pont ez) leszed, kicsomagol.
6. cd phc-intel-0.3.2-10
make prepare
make
make install7. újraindít, teszt:
cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/phc_default_vids
innen legjobboldalibb szám lesz a mi minimum számunk, annál lejjebb nem tudunk majd menni.
ha "file not found", akkor eddigiek átnéz, mert akkor nem műx még.
8. tesztelő szkript leszed, perl ./intel-phc-undervolt.bash
ez leszed esetleg csomagot, aztán elkezd tesztelni. a szkript lépésenként csökkenti a feszt az egyes frekiken, közben terhelve a cpu-t. ahol a cpu feladja, onnan visszaszámol 4 vid-nyit és azt fogja javasolni stabil feszkónak. a teszt során a gép többször is megfagyhat ill újraindulhat. minden újraindulás / dítás után újra kell futtatni és ott folytatja, ahol abbahagyta. a fagyások a terv része.
9. a kapott számsort lehet még finomítani, egyesével-kettesével lehet le és fel menni, ha valaki törekvő vagy ha gond van a géppel a beállított vid-ek mellett. vid-ek beállítása:
echo "30 4 4 4" > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/phc_vids
echo "30 4 4 4" > /sys/devices/system/cpu/cpu1/cpufreq/phc_vids10. tesztelt és stabilan működő vid-eket induláskor be lehet állítani, ha az iménti parancsot berakja az ember az /etc/rc.local fájlba, az exit 0 elé.
-
lapa
veterán
válasz
audi100td
üzenetére
én már a múltkor mondtam, hogy hardverhibás a géped, és megveszem 3000-be'. ezzel a keret hibával mondjuk kettőfélbe'.
nekem ezen az antenna-varázslóson fura volt először a felső (ahol a kam lett) él, de megnyomkodtam kicsit és összerázódtak.
alul a ledek meg a szalagkábel körül utána kezdtem nézegetni, mert akkor már az se tűnt patentnek. mentségemre legyen mondva siettem, nem is kapcsoltam ki a gépet és nem akartam először feszegetni. szóval ellenőriztem a szalagkábel kis műanyag hengerét, hogy tuti jól álljon. aztán két oldalról (a külső és belső ledek felől) jó erősen megnyomogattam és egyszercsak bepattant rendesen a helyére.
ha sikerül eltörnöd, nem adok többet a gépért kétezerné'.
-
lapa
veterán
válasz
BalazsKKa67j
üzenetére
a wwanhoz kapcsolódva: nekem kétféle antennák voltak a két x200s-ben. az egyik ha jól értem az ultraconnect 3x3, ebben a panel felső élén jobb és baloldalt is 3-3 antennavég van (wwan előkészítéssel együtt).
amennyire emlékszem itt a wlan-ra tuti három, a wwan-ra meg vagy 2, vagy 3 kábel csatlakozik. talán 3 lenne a logikus meg ami rémlik, de nem biztos.
ezek furmányos fémdarabok, relatíve nagy fémszínű matricákkal egybekötve. ha jól gondolom az egyébként magnézeumoid fedél első éle is a vétel miatt van műanyagból.
a másik gépben nem így nézett ki a dolog, itt csak 2x2 antenna vég volt a panel első élén. ez szintén wwan-nal együtt, de olyan béna módon voltak berakva az antennák, hogy a webcamot nem lehetett az egyiktől berakni. ki kellett csavaroznom félig a panelt, hogy az antenna matricáját fel tudjam feszegetni és odébb visszaragasztani. itt a kép a végső állapotról. a képen jobb oldali antenna félig a bal oldalon látható kamera helyén volt. itt amennyire emlékszem 2 wlan és 2 wwan csati volt a kártyáknál.
nyilván ez utóbbi variánsnak a hw maintenance doksiban se híre, se hamva, nehogy tudd mivan.
ez minden, amit az antennákról el tudok mondani.
@SpeedR: én vettem egy u7600-at a t61-be, de sokkal beljebb nem vagyok vele. az idle fogyasztás tizedwattra ugyanannyi maradt a t7100-hoz képest, csak a felső freki lett belőle lecsapva. majd rászánom magam és előveszem, hogy ott mennyi a default vid.
innentől kezdve szerintem nemigen indokolt az egész módszertan, amit az intel kitalált. maguk az l és u procik szerintem lényegében a tdp-ben különböznek, ki van hagyva belőlük a felső freki hogy ne olvassza le a ultramini hűtést.
innentől kezdve meg nemigen életszerű, hogy az ember a (forrasztott) ulv / lv helyett bebarkácsolja a válogatott standard voltos cucut.
-
lapa
veterán
válasz
milestone
üzenetére
szerintem nyugtatózd be magad először is. nekem egyszer már sikerült 10.10 alatt, de több napot és több tucat fórumnyit küzdöttem vele.
tippek (úgy, hogy sose láttam még 11.04-et):
-felfele hangerő gomb a gépen
-kis hangszórón jobb gomb --> sound preferences --> input --> nincs-e bepipálva a mute
-alsamixer --> F4 --> internal m --> asszem M a mute ki-be.
-esetleg megint felfele hangerő gomb a gépenundervolt ügyben: este összerakom a magyarítását ennek, én innen okosodtam.
-
lapa
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
nézegettem most egy kört és végülis a valót mondod.
konkrétan a dolog úgy néz ki, hogy a legalacsonyabb frekihez gyárilag kapcsolt vid-nél lejjebb nem enged. ezt értettem én félre.
core2duo esetén:
(712.5 + (17 * 12.5))/1000 = 0,925
ahol 17 a minimum frekihez kapcsolódó vid. win alatt biztos van valami app msr olvasásra, linux alatt a phc-nak van read_msr utilja. bár ha undervoltolni akar az ember úgyis felrakja a phc-t, és akkor
cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/phc_default_vids
-ből az utolsó szám lesz a minimum. ha van rá érdeklődés össze tudom foglalni a phc-t ubuntu 10.04 alá röviden.
érdekelne, hogy a T és az U szériák esetén is ugyanígy 0,925v-e a szám.
-
lapa
veterán
válasz
Wolfskin
üzenetére
az x200(s) csendesebb, tovább műx akksiról.
még a kisebb kijelző is nagyobb felbontású, és - bár ez talán nem a médiamártban vásárlósok témája - lehet bele rakni "csodapanelt".
nincs kamera vs van kamera.
pcmcia vs expresscard.
a gpu hardveresen gyorsítja a hd tartalmakat meg az mpeg2-t (pl digitál tévét is).
úgy gondolom, hogy az x61 akkor opció, ha maximum egy x61-nyi pénzed van.
a tabletek nekem szimpatikusak, de x61 kapcsán láds a fentebbi felsorolást ellenérvként.
x200 tabletet szerintem nemigen veszel 180 alatt, de ha igen akkor abban pl már eleve "csodapanel" van (esetleg "mégcsodább"). viszont az olcsóbbak nem multitouchosak pl.
a tablet kézzel vezérlésről-nyomkodásról nem tudok nyilatkozni.
-
lapa
veterán
válasz
Wolfskin
üzenetére
180-ért simán kapsz már x200s-t, olyat akarsz. ha nem, akkor is. legfeljebb még nem tudod. én nemrég ebayen vettem 470 eur-ért szállítással, igaz alapmodellt amire azért ráfért egy másik merevlemez meg kamera (4000 huf), de egyébként pöpec.
természetesen mi audi100td-vel együtt amolyan hittérítő-féleségek vagyunk, szóval nézd, érezd, szagold meg magad ha van rá lehetőséged.
sok szempontból lehet mérlegelni egy ilyen döntést. anno bwoay írta tán a legmegfelelőbb magyarázatot erre: ennél kell a legkevesebb kompromisszumot kötni, talán a világ összes notija közül.
természetesen az x200 (és s) típusoknál is van pár dolog, amit érdemes figyelni. jó ha van benne wwan előkészítés, meg a panel is külön variálás tárgya. a kisebb felbontásút kicserélheted jobb minőségűre, a nagyobb felbontásúval / ledessel meg több helyet kapsz, viszont nem rakható bele az affs panel.
-
lapa
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
nemtom én itt alacsonyabb értékeket látok. de tényleg nem tudom mi az igazság.
nem lehet, hogy a 0,75v-ra gondolsz, mint alsó limit?
-
lapa
veterán
uhh, hát most rápróbáltam a 9300-ra. elég penge cucc ez is eddig:
Default VIDs: 41 34 17
Current VIDs: 6 22 17
Testing VID: 6 (796 mV)ez azt jelenti, hogy a max frekit még megcsinálja 0,8 alatt.
már csak 0,764v...
mondjuk ennek fényében nem értem a 0,975-öt, amit írtál fentebb.
-
lapa
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
igen, a 9400 nekem is 30 4 4 4-en van, de azzal az első 30-as fesszel annyirt szívtam, hogy már nem volt lelkierőm a 30 4 4 0-hoz. mondjuk a másik fele a dolognak, hogy nincs gyakorlatilag most sem rajta, mert kicsit unok már minden kernel frissítéskor hekkelni vele.
a 9300-at nem néztem még.
én továbbra is úgy gondolom, hogy ha eredetileg nem minimum vid-en (vid 0, logikusan a 0,925v) megy, akkor valami pár tized wattot csak nyer az ember. az igazi idlében nem, de ha már csak egy böngésző flash banner ébren tartja, akkor szerintem simán. nyilván nem fog felmenni 800-ról emiatt, de nem is fog sokat aludni. lehet, hogy félreértem, de nekem az jött le, hogy a 800 mhz-hez sem a 0,925 megy alapból.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- sziku69: Szólánc.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell LAtitude 7490 FHD, TOUCH, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Üzletből, Lenovo garanciával ThinkPad E14 Gen 5/ Intel Core i5-1335u/16GRAM/512SSD/FULL HD +kijelző
- HP Elitebook 840 G6 FHD, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- HP Elitebook 840 G5 FHD, i7-8550U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Eladó Samsung Galaxy S21 FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Garmin Vivomove 3S Hybrid okosóra Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- Eladó Apple iPhone 14 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450 R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB GameMax STORM ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest