Hirdetés

2019. február 17., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-01-27 21:00:42

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1) Roaming


Roaming
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Sziasztok!

Nem találtam még topikot a Huawei Y szériás mobiljainak, így úgy gondoltam, hogy most megnyitok egy ilyen topikot én magam. Főként a 2018-as széria tulajdonosait "várjuk/várom" ide, de régebbi modellek tulajdonosai is nyugodtan jöhetnek. :)

»A topik célja, hogy az Y szériás mobilokkal kapcsolatban beszélgessünk: kérdezzünk, fontos információkat osszunk meg egymással, stb.
»Fontos, hogy ne OFF-oljuk szét a topikot, és kerüljük a személyeskedést. :R

ᴸᴰᴺ⁻ᴸ²¹ ⁺ ᴬᴳˢ⁻ᴸ⁰⁹ | ᵀᵒˢʰᶦᵇᵃ ˡᵃᵖᵗᵒᵖᵒᵗ ᵉ́ⁿ ⁿᵉᵐ ᵛᵉⁿⁿᵉ́ᵏ ᵐᵉʳᵗ ᵇᵉⁿⁿᵉ ᵛᵃⁿ ᵃ ⁿᵉᵛᵉ́ᵇᵉ ʰᵒᵍʸ ʰᶦᵇᵃ ⁻ ᵇʸ. ʷᵃˢᵈᶠᶠᵃᶠᵃᵃᶠᶠ

(#2) Fred23 válasza Roaming (#1) üzenetére


Fred23
(PH! kedvence)

Kíváncsi leszek, menni fog -e ez a topik, mert simán lehetne jó ötlet másutt is, csak hozzáállás és választás kérdése! Én például három Samsung topikot szoktam olvasni mostanában gyakran, de egyet is elég lenne, ha volna egy 'Samsung A szériás mobilok topikja'. Viszont minthogy tesztek jönnek a telókról, általában az válik az adott teló topikjává. Ez is logikus, ez is használható, de a Te megoldásod számomra kényelmesebb lenne kicsivel.

Hogy ON is legyek: egyszer használtam egy Y300-at rövid ideig; jelenleg is működőképes, de a kijelzője pókhálósra van törve, és egy beázás miatt csak töltőről üzemképes hosszabb távon, mert ahogy bekapcsol a képernyőzár, a mobil kikapcsol. :D

(#3) janeszgol válasza Fred23 (#2) üzenetére


janeszgol
(PH! kedvence)

Nekem az Y300 az egyik örök kedvencem. Imádom. De jó lesz a topic és van is értelme. Egy évben megjelenik X mennyiségű Y, Y mennyiségű Lite, Lite... izé, Z mennyiségű P/Mate, szóval ezeknek is lehetne topicja, mert ezek általában minden évben ugyan abban a kategóriában jönnek világra. És ha valaki egy ár kategóriából választ, mindig ugyan ott fog kilyukadni.

Bár árban nagyon közel van az Y6 2018 és a P9 Lite 2016/Mini. Én a kettő közül az utóbbit venném.

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#4) Lalikiraly


Lalikiraly
(őstag)
LOGOUT blog

Jó döntés volt a topic megnyitása.

Mint az előzőekben írtam, nekem ma, holnap érkezik meg az Y6 2018-as. Megpróbálok írni róla egy jellemzést.

Lalikirály nem szép ember, de gavallér!

(#5) Peltár válasza Lalikiraly (#4) üzenetére


Peltár
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Jó ötlet a Y topic! Az alábbihoz nem találtam semmi fórumot!!
Y5 Prime, (2018) DS 2MB 16GB DRA-L21 8.1 EMUI 8.0 (na ebben a megnevezésben minden benne van. Y300 után ami még szintén megvan, (Rádió, MP3, Kirándulás) ez egy olcsó, tartalék telefon számomra amíg a fő telefonom betegeskedik. Nem akartam most pénzt kiadni (mert nincs) Y6-ra vagy P9 Lite-ra.
Ezen Android 8.1 van, főzött ROM-ban már használtam, ezért választottam ezt. + azért mert gondoltam a nagy kijelzőt jobban látom. Nos ez csak részben igaz. Az ikonok és a felső menü méretét még nem tudtam nagyobbra állítani, ami gond, + az is hogyan lehetne majd letörölni a felesleges, nem használt programokat, úgy, hogy ezt ne vegye zokon a készülék. De ha már olcsón megkaptam és elhoztam, majd beletanulok.
Pláne ha majd lesz rá időm is. Ha ez a fórum is olyan sikeres lesz mint a Y300 volt akkor már megérte létrehozni. (Igen itt az összes Y együtt legyen olyan sikeres) :K :B

Nekem már volt negatív tapasztalatom, de még 1x majd megnézem hogy előjön e , addig nem borzolom a kedélyeket. A lényeg hogy tudjátok hogyan lehet csökkentett módban indítani a "Y" -ket.

[ Szerkesztve ]

(#6) Roaming


Roaming
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Örülök, hogy az első "topiknyitásom" - ezek szerint - értelmes lett. :D :R Annak ellenére, hogy az Y széria nem a csúcsmodelleknek ad otthont, még megérdemelnek egy külön témát, hisz a középkategória örvend a legnagyobb népszerűségnek, főleg az árkategória miatt. :)

(#5) Peltár:

"Az ikonok és a felső menü méretét még nem tudtam nagyobbra állítani, ami gond."

Menj a kezdőképernyőre, tartsd az ujjad egy üres területen. Alul megjelenik négy kis ikon: háttérkép, minialkalmazások, átmenetek, beállítások. Itt az utolsót, a beállításokat válaszd. Ott lesz, hogy Főképernyő elrendezése, koppints rá. Ezután tudod állítani az elrendezést.
Nem tudom, hogy pont erre gondoltál-e, de hátha sikerült segítenem :)

"...az is hogyan lehetne majd letörölni a felesleges, nem használt programokat, úgy, hogy ezt ne vegye zokon a készülék."

Ehhez root jogosultság kell, ha jól tudom. Viszont az alap Gameloftos játekokat tudod törölni, valamint a Legjobb alk. mappában lévő appokat is. :)

ᴸᴰᴺ⁻ᴸ²¹ ⁺ ᴬᴳˢ⁻ᴸ⁰⁹ | ᵀᵒˢʰᶦᵇᵃ ˡᵃᵖᵗᵒᵖᵒᵗ ᵉ́ⁿ ⁿᵉᵐ ᵛᵉⁿⁿᵉ́ᵏ ᵐᵉʳᵗ ᵇᵉⁿⁿᵉ ᵛᵃⁿ ᵃ ⁿᵉᵛᵉ́ᵇᵉ ʰᵒᵍʸ ʰᶦᵇᵃ ⁻ ᵇʸ. ʷᵃˢᵈᶠᶠᵃᶠᵃᵃᶠᶠ

(#7) #66793984


#66793984
(törölt tag)

Sziasztok!

Nekem Y6 2018 telefonom van.

Egyik rokonomnak kellene egy új telefon.

Soha nem volt még érintőképernyős telefonja.

Elsősorban telefonálásra kell Neki, és nagyon ritkán fényképezésre, csak a hátlapi kamerával.

Kérdésem. Huawei Y3 II vagy Huawei Y5 (Y560) alkalmasabb erre?

Előre is köszönöm szépen a segítséget! :R

(#8) janeszgol válasza #66793984 (#7) üzenetére


janeszgol
(PH! kedvence)

Nehéz a döntés, a két telefon nagyon hasonló. Hasonló a kijelző (inkább ugyan az?), a kamera (az elfogadható minőséget talán alulról súrolják). Mindkettőnek jó a beszédhangszórója. Az Y3 II mintha jobban melegedne, de ez betudható az SoC-nek is.
Őszinte leszek, nem tudom melyiket vedd. Y560-om még van (marad is), Y3 II kölcsönbe volt még anno, mikor megjelent. Más nincs esetleg?

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#9) Peltár válasza Roaming (#6) üzenetére


Peltár
(fanatikus tag)

Szia!

Na megnéztem gyorsan most. A menü úgy jön be ahogy írtad, de ott csak az ikonok elrendezését lehet állítani 4x5 alapból azon is van vagy 4x6. Nekem az ikonok alatti név (megnevezés ) mérete kicsi, pedig lenne hely 50% nagyobb betűméretnek is, illetve felül a státusz menü vagy sor vagy ahogy hívják: Szolgáltató neve,
Térerő, Wi-fi, akku töltöttség, idő kijelzése a kicsi, pedig itt is van hely bőven. A beállításokban , sms alkalmazásban már jók a méretek de a főoldalon nem. Pedig 8.1 custom ROM-ban van lehetőség állítani,
vagy már alapból nagyobb. Biztos vannak valami rejtett beállítások akár buidprop beállításokban.

[ Szerkesztve ]

(#10) Roaming válasza #66793984 (#7) üzenetére


Roaming
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Ahogy janeszgol is mondja, a két telefon között nincs sok különbség.
Egy kis plusz infó: azt olvastam, hogy az Y3 II betekintési szögei elvileg nem nagyon jók. A másik telefonról nem sokat tudok, de specifikációilag majdnem megegyezik az Y3 II-vel.

(#9) Peltár: A betűméretet, betűtípust szerintem egy külsős appal tudod állítani, pl. ezzel. Bár nem tudom, hogy mennyire jó, de érdemes kipróbálni. ;)

ᴸᴰᴺ⁻ᴸ²¹ ⁺ ᴬᴳˢ⁻ᴸ⁰⁹ | ᵀᵒˢʰᶦᵇᵃ ˡᵃᵖᵗᵒᵖᵒᵗ ᵉ́ⁿ ⁿᵉᵐ ᵛᵉⁿⁿᵉ́ᵏ ᵐᵉʳᵗ ᵇᵉⁿⁿᵉ ᵛᵃⁿ ᵃ ⁿᵉᵛᵉ́ᵇᵉ ʰᵒᵍʸ ʰᶦᵇᵃ ⁻ ᵇʸ. ʷᵃˢᵈᶠᶠᵃᶠᵃᵃᶠᶠ

(#11) #66793984 válasza janeszgol (#8) üzenetére


#66793984
(törölt tag)

Köszönöm a válaszokat!

A szomszédnak Y5 van lassan 2 éve. Ma kipróbáltam. Nagyon jó, meglepődtem. Gyors, a multitasking is meglepően jó, a hátlapi kamera jó. A negatívum az akksija gyenge, és az előlapi kamera is.

Y3 II-t még nem próbáltam, de a Y5 valószínűleg jobb a Snapdragon processzor miatt. :)

Még várok válaszokat.

(#12) Roaming


Roaming
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Kicsit kihalt a topik, szóval megpróbálom feléleszteni. :DD

Pár hete használok egy Huawei Y7 Prime-ot, eddig teljesen meg vagyok vele elégedve.

• A mobil kijelzője - annak ellenére, hogy csak HD+ felbontású - egész jó.
• A kamera részével is meg vagyok elégedve, a Camera FV-5 nevű app segítségével még RAW (nyers) fotókat is lehet csinálni.
• Hardverileg sem olyan rossz, a Snapdragon 430 számomra teljesen elég a mindennapokban. Egy-két játékot is kipróbáltam rajra, és még a PUBG-t is szépen vitte. A 3 giga RAM meg kell. :K
• Hiába csak 3000 mAh-ás az aksi, egy napot bőven kibír. 4-5 óra SoT-ot tud produkálni.
• Az EMUI 8 nagyon tetszik, sok funkciót kínál, valamint a személyre szabhatósággal sincs gond.
• Az ujjlenyomat-olvasó gyors, az arcfelismerés is jó, de utóbbi sötét helyen - nem meglepő módon - nem ismeri fel az arcom.

Ami még külön jó pont: van FM rádió (és 3,5 Jack fülhallgató kimenet), szemvédelem, és egyéb hasznos funkciók.
Hátrányt eddig nem fedeztem fel, talán kicsivel nagyobb lehetne az akksi, jobb lehetne a kijelző meg a SoC, de akkor már nem ennyibe kerülne a mobil. :B

ᴸᴰᴺ⁻ᴸ²¹ ⁺ ᴬᴳˢ⁻ᴸ⁰⁹ | ᵀᵒˢʰᶦᵇᵃ ˡᵃᵖᵗᵒᵖᵒᵗ ᵉ́ⁿ ⁿᵉᵐ ᵛᵉⁿⁿᵉ́ᵏ ᵐᵉʳᵗ ᵇᵉⁿⁿᵉ ᵛᵃⁿ ᵃ ⁿᵉᵛᵉ́ᵇᵉ ʰᵒᵍʸ ʰᶦᵇᵃ ⁻ ᵇʸ. ʷᵃˢᵈᶠᶠᵃᶠᵃᵃᶠᶠ

(#13) Lalikiraly


Lalikiraly
(őstag)
LOGOUT blog

Hozzátenném, hogy az én Y6 osomban is ezek a funkciók vannak. Nemcsak szemkímélő mód van, hanem a képernyő színhőmérsékletét is lehet állítani. A fejlesztőii lehetőségek bekapcsolásával pedig további funkciók lesznek elérhetőek. pl dupla koppos felébresztés. Én csak napközbe teszteltem egyet és az arcfelismerés baromi gyors. Az FM rádió kiváló vételt ad, én egy picivel nagyobb hangerőt elbírnék. Dinamika szerintem gyenge. A kijelző fényereje nappal is kiváló láthatóságot ad szerintem. Előlapi vaku is van.

Amid nem értek, hogy a kamerában miért nincs lehetőség 16:9 .es képarányú fotók készítésére lehetőség.

Szerintem, gyors. Egy kicsit agresszíven zárja be az alkalmazásokat..

Lalikirály nem szép ember, de gavallér!

(#14) Roaming válasza Lalikiraly (#13) üzenetére


Roaming
(őstag)
LOGOUT blog (1)

:)

"Amid nem értek, hogy a kamerában miért nincs lehetőség 16:9 .es képarányú fotók készítésére lehetőség."

Ezt én se értem, de külső appal lehet 16:9-es arányú fotókat is lőni.

"Egy kicsit agresszíven zárja be az alkalmazásokat.."

Az EMUI-nak van egy ilyen rossz tulajdonsága. :(
Talán ezt lehet javítani: Akkumulátor >> Indítás >> Itt kiválasztod az adott appot, amit ne zárjon be a telefon >> Kiválasztod a kézi kezelés módot, és engedélyezed a "Futtatás háttérben" nevű funckiót.

ᴸᴰᴺ⁻ᴸ²¹ ⁺ ᴬᴳˢ⁻ᴸ⁰⁹ | ᵀᵒˢʰᶦᵇᵃ ˡᵃᵖᵗᵒᵖᵒᵗ ᵉ́ⁿ ⁿᵉᵐ ᵛᵉⁿⁿᵉ́ᵏ ᵐᵉʳᵗ ᵇᵉⁿⁿᵉ ᵛᵃⁿ ᵃ ⁿᵉᵛᵉ́ᵇᵉ ʰᵒᵍʸ ʰᶦᵇᵃ ⁻ ᵇʸ. ʷᵃˢᵈᶠᶠᵃᶠᵃᵃᶠᶠ

(#15) Lalikiraly válasza Roaming (#14) üzenetére


Lalikiraly
(őstag)
LOGOUT blog

Tehat Magyarul az EMUI pusztán az energiatakarékosság miatt teszi?

Köszönöm a tippeket!

Valszeg kénytelen leszek külső kamera appot használni én is.

Hozzátenném, hogy már harmadik napja használom. Igaz nem túl sokat, nincs a seggemhez ragasztva. De kiválóan működik, az akadozasok szinte eltűntek és marha gyors is lett.

Szerintem a rémálomtól nagyon messze van. Előtte a Nokia 3-asom is így kezdte.

[ Szerkesztve ]

Lalikirály nem szép ember, de gavallér!

(#16) Roaming válasza Lalikiraly (#15) üzenetére


Roaming
(őstag)
LOGOUT blog (1)

"Tehat Magyarul az EMUI pusztán az energiatakarékosság miatt teszi?'

Ha jól tudom, igen.

"Valszeg kénytelen leszek külső kamera appot használni én is."

Sokszor én is külsős appot használok, viszont a bokeh mód csak az alap szoftverrel működik, szóval néha azt is használom.

Linkelek néhány kamera appot:

- Open Camera (már nem használom, de régen P8 Lite-omon ezt is használtam, és elég jó)
- Camera FV-5; Ingyenes | Fizetős - Ezt különösen javasolom, én a fizetős verziót használom. Az ingyenessel főként az a baj, hogy max. 3 megapixeles fotót enged.
- A Better Camera: ezt egyszer letöltöttem, de nekem nem jött be, szóval nem használom, de ettől függetlenül még nem rossz. Ennek is van fizetős verziója, mégpedig itt.

ᴸᴰᴺ⁻ᴸ²¹ ⁺ ᴬᴳˢ⁻ᴸ⁰⁹ | ᵀᵒˢʰᶦᵇᵃ ˡᵃᵖᵗᵒᵖᵒᵗ ᵉ́ⁿ ⁿᵉᵐ ᵛᵉⁿⁿᵉ́ᵏ ᵐᵉʳᵗ ᵇᵉⁿⁿᵉ ᵛᵃⁿ ᵃ ⁿᵉᵛᵉ́ᵇᵉ ʰᵒᵍʸ ʰᶦᵇᵃ ⁻ ᵇʸ. ʷᵃˢᵈᶠᶠᵃᶠᵃᵃᶠᶠ

(#17) Lalikiraly válasza Roaming (#16) üzenetére


Lalikiraly
(őstag)
LOGOUT blog

Szia!

Akkoriban az FV5 öt használtam a fizetőst.
Az Open kamerát ismerem és jó is. Valószínű rá fogok váltani :)

Köszi nagyon!

Lalikirály nem szép ember, de gavallér!

(#18) Peltár válasza Roaming (#12) üzenetére


Peltár
(fanatikus tag)

Szia! :C

Talán azért, mert ezek a telefonok elég frissek, aztán nincs még megfelelő számú versenyző aki ezeket használná. Nem akarom az észt osztani, de ha gondolod készíthetnél egy összefoglalót amiben kezdésként a Y5 (2018), Y6 (2018) illetve a Y7 Prime telefonok alap hardver és szoftver paraméterei lennének benne hogy aki idetéved az lássa a különbségeket a készülékek között. Rögtön a Camera FV-5 nevű app is bekerülhet tanácsnak, valamivel el kell kezdeni, aztán majd csak jönnek mások is.
Én az alap Y5 (2018) készüléket használom, az első play áruházas frissítés és a normál programjaim harmadának feltétele után be is lassult. Itt még nem a 2/16 memória a gond hanem valamelyik app , mindenesetre letöröltem pár felesleges programot amiket javasoltál, aztán még dolgozok a nagyobb betűméreten az ikonoknál, illetve az állapotsor, értesítési sáv szintén legyen nagyobb.
Külön progival pl Nova részben lehet, de én egy progival szeretném azt ami egy Pixel exp,vagy AEX főzött rom alapból tud 8.1 alatt. Nem értem hogy miért nem lehet a fő oldalon és a felső állapotjelző soron nagyobb betűméretet használni. Minél nagyobb a felbontás, annál kisebbek ezeknek a méretei. 50 felé már senki sem sasszem, ha egyik helyen lehet állítani a betűméretet miért olyan nagy gond hogy máshol is lehessen. Vagy legalább írnák le, hogy kedves vakegerek, itt és itt ezeket a paramétereket kell átírni, aztán már elég 1 szemüveg a telefon használatához nem kell külön a fő képernyőre egy nagyító. Ha még nem lenne hely , de van rengeteg. Na mind 1, ez csak az én bajom,és másik gyártók dettó ugyan ez, ezért is kell a főzött ROM,
de ide ugye még most természetesen nem. Ezért nézegetek, illetve nézegetnék fórumot ahol erre van tipp.
Vagy legalább az Indiaiak, de egyenlőre még azok sem.
A 3GB RAM meg már természetes, ahogy írtad is. Én két éve így vettem a Xiaomi telómat, 3/32 nekem bőven elég. Itt a Y5-nél sem a vasra haragszom, (hiszen majdnem "ingyé" tartalék telefonnak ez nekem bőven elég) hanem hogy a fejlesztők nem gondolkodnak. :Y :F

(#19) Peltár válasza Lalikiraly (#13) üzenetére


Peltár
(fanatikus tag)

A fényképezőgépekben még a mai napig 4:3 méretű CMOS vagy a régebbi készülékekben CCD használatos, gyakorlatilag a 16:9 úgy jön ki, hogy kitakarja az alját és a tetejét, így komponálsz és készülék levágja a felesleget. PL Nikon DX 23,5 x 15,6 mm-es CMOS-érzékelő egy DSLR gépben, vagy egy Panában, ami egy 2018 évjárat Four Thirds (17.3 x 13 mm) ettől függetlenül ebben is van lehetőség a következő képarányokra 1:1, 4:3, 3:2, 16:9. de ez is csak kitakarja, levágja nem valós 16:9.
Elég volna csak segédkeret a különböző arányokra, a többi meg szoftveres.
A telefonok meg nem fényképezőgépek, de lehet arra is használni őket, sokszor nagyon hasznosan, de egy komoly telefon ami kb 300.000 annak a kamera részét egy jobb compact ami 100.000 alatt van árban simán lenyomja. Csak hát senki sem akar több eszközt magával vinni, az átlagfelhasználóknak meg elég az a minőség amit egy átlag telefon nyújt, viszont mégis az összes telefonos fórum hozzászólásainak 40% kamerás problémák teszik ki. Tudnának a telefonba is rakni profi optikai dolgokat, de senki nem lenne hajlandó
kifizetni az árát. A technológia régen megvan rá, csak sajnos költséges, az árversenybe meg nem fér bele. :U

[ Szerkesztve ]

(#20) Roaming válasza Lalikiraly (#17) üzenetére


Roaming
(őstag)
LOGOUT blog (1)

:K
Nincs mit. :B

(#18) Peltár:

"Talán azért, mert ezek a telefonok elég frissek, aztán nincs még megfelelő számú versenyző aki ezeket használná. "

Igen. :D Bár remélem, hogy később aktívabb lesz a topik.

"Nem akarom az észt osztani, de ha gondolod készíthetnél egy összefoglalót (...)"

Jó ötlet. Már tegnap elkezdtem csinálni egy topik összefoglalót, ha lesz időm, akkor pedig ma befejezem. :K

ᴸᴰᴺ⁻ᴸ²¹ ⁺ ᴬᴳˢ⁻ᴸ⁰⁹ | ᵀᵒˢʰᶦᵇᵃ ˡᵃᵖᵗᵒᵖᵒᵗ ᵉ́ⁿ ⁿᵉᵐ ᵛᵉⁿⁿᵉ́ᵏ ᵐᵉʳᵗ ᵇᵉⁿⁿᵉ ᵛᵃⁿ ᵃ ⁿᵉᵛᵉ́ᵇᵉ ʰᵒᵍʸ ʰᶦᵇᵃ ⁻ ᵇʸ. ʷᵃˢᵈᶠᶠᵃᶠᵃᵃᶠᶠ

(#21) Peltár válasza Roaming (#20) üzenetére


Peltár
(fanatikus tag)

;)

(#22) Roaming


Roaming
(őstag)
LOGOUT blog (1)

El is készült az összefoglaló. :) Nem sok infót tartalmaz, de később megpróbálom bővíteni. ;)

ᴸᴰᴺ⁻ᴸ²¹ ⁺ ᴬᴳˢ⁻ᴸ⁰⁹ | ᵀᵒˢʰᶦᵇᵃ ˡᵃᵖᵗᵒᵖᵒᵗ ᵉ́ⁿ ⁿᵉᵐ ᵛᵉⁿⁿᵉ́ᵏ ᵐᵉʳᵗ ᵇᵉⁿⁿᵉ ᵛᵃⁿ ᵃ ⁿᵉᵛᵉ́ᵇᵉ ʰᵒᵍʸ ʰᶦᵇᵃ ⁻ ᵇʸ. ʷᵃˢᵈᶠᶠᵃᶠᵃᵃᶠᶠ

(#23) Peltár válasza Roaming (#22) üzenetére


Peltár
(fanatikus tag)

Szia!

Köszi! Érdemes esetleg odafigyelni hogy kinek melyik verzió van.
Ha jól tudom nálunk a szolgáltatók csak ezt a verziót fogják árusítani
A Telenoros ami nekem van Y5 (2018) DRA-L21 Dual Sim + 1 SD slot a kamera viszont csak!
8 MP 5 MP én így is emlékeztem, aztán megnéztem a kamera beállításokban ott is 8Mpx
A Y6 és Y7 Prime 13Mpx ha kártyafüggetlen a telefonod javaslom ezt az oldalt ha nem ismernéd:
[link]
Nekem ez a telefon nem független, ezért nem minden kód használható, viszont akinek igen itt jó kis dolgok vannak! Függetlenbe nem ezt vettem volna 33.000 pénzért.
Szolgáltatótól olcsó csomagban,neten rendelve, 2 év hűség, e-számla = ingyenes. Boltban ugyan így 5.000,-

[ Szerkesztve ]

(#24) Peltár válasza Roaming (#22) üzenetére


Peltár
(fanatikus tag)

Most néztem a Y7 Prime készüléked gyakorlatilag ugyan az mint nekem a Xiaomi Redmi 3s Prime.
A vas része nekem bőven bejött, elég volt mindenre, nagyon jó a fóruma is. Most éppen betegeskedik, ha lemegy alvó módba nem ébred fel csak a bekapcsoló 13-15s nyomva tartása segít, ha lesz zseton megcsináltatom, mert a szoftveres megoldás csak részben segített. Gyári ROM, Custom ROM ugyan azt produkálja, Fastboot módban, TWRP -be, ha lemegy alvóba ott még bármikor feléled a bekapcsológombra 2s alatt, full boot után, már ha lemegy alvóba, kóma.

(#25) Roaming válasza Peltár (#23) üzenetére


Roaming
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Kicsit belekavarodtam ezekbe a verziókba. :DDD

Viszont azt én is észrevettem, hogy a Telenornál az árlistában csak 8 megapixeles hátlapi, és 5 megapixeles kamerát írnak az Y5-nél.

Akkor ezek szerint van a Prime meg a sima verzió. :)

ᴸᴰᴺ⁻ᴸ²¹ ⁺ ᴬᴳˢ⁻ᴸ⁰⁹ | ᵀᵒˢʰᶦᵇᵃ ˡᵃᵖᵗᵒᵖᵒᵗ ᵉ́ⁿ ⁿᵉᵐ ᵛᵉⁿⁿᵉ́ᵏ ᵐᵉʳᵗ ᵇᵉⁿⁿᵉ ᵛᵃⁿ ᵃ ⁿᵉᵛᵉ́ᵇᵉ ʰᵒᵍʸ ʰᶦᵇᵃ ⁻ ᵇʸ. ʷᵃˢᵈᶠᶠᵃᶠᵃᵃᶠᶠ

(#26) Roaming válasza Peltár (#24) üzenetére


Roaming
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Igen :D
Én hallottam egy-két rosszat a Xiaomiról, pl. rossz rezgőmotor, stb. Még nem jutottam oda, hogy Xiaomi mellett tegyem le a voksomat, de egyre jobbak a telefonjaik. :K
Ilyet még viszont nem olvastam, ami nálad előfordult. :(

Nekem előtte P8 Lite-om volt, és most is Huaweit választottam, mivel nálam bevált a márka. Előtte Samsungos voltam, de megszívtam velük. :(

ᴸᴰᴺ⁻ᴸ²¹ ⁺ ᴬᴳˢ⁻ᴸ⁰⁹ | ᵀᵒˢʰᶦᵇᵃ ˡᵃᵖᵗᵒᵖᵒᵗ ᵉ́ⁿ ⁿᵉᵐ ᵛᵉⁿⁿᵉ́ᵏ ᵐᵉʳᵗ ᵇᵉⁿⁿᵉ ᵛᵃⁿ ᵃ ⁿᵉᵛᵉ́ᵇᵉ ʰᵒᵍʸ ʰᶦᵇᵃ ⁻ ᵇʸ. ʷᵃˢᵈᶠᶠᵃᶠᵃᵃᶠᶠ

(#27) Peltár válasza Roaming (#26) üzenetére


Peltár
(fanatikus tag)

A Y5 (2018) paramétereit a Huawei magyar weboldaláról néztem meg, ott írja hogy 8 és 5Mpx
+ tesztet néztem a Y5 vs Y6 ott is azt írta hogy a Y6 azért is kerül többe mert jobb a kamera.
Sokat kavartak hogy mi legyen a neve a 2018 2/16 verziónak, elméletileg ezért írtak hozzá "Prime" megnevezést, mert van ebből még 1/8 is de igazából a Model: DRA-L21 azonosítja be 100% a telefont,
ez van a dobozán. Mondjuk nálam a telefonba szerelt kamerának nevezett optikai eszköz nem játszik szerepet a választásban, van célszerszám, viszont jegyzetekhez, emlékeztetőnek stb nagyon jó hogy ott van, én nem is várok még el többet, majd pár év múlva.

Nekem is van még két régi Huawei ezért is néztem meg mit lehet "ingyé" választani a telenornál addig is amíg a Xiaomi félig beteg. + ez Android 8.1 és ez elméletileg friss biztonsági frissítéssel jött.

Elméletileg a Nova megoldja az ikon méret és font méret problémát, a status bar méret probléma meg egy másik progi, tudja kikerülni, de annak meg szerintem kéne Root, de azért ha lassan is de alakul :K

[ Szerkesztve ]

(#28) Lalikiraly


Lalikiraly
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintetek van lehetőség valami buherálással nagyobb hangerőre állítani a fülhalgató kimenetet?
Szerintem lehetne jóval hangosabb. Pláne a rádió, meg a youtube. Vélemények?

Lalikirály nem szép ember, de gavallér!

(#29) janeszgol válasza Lalikiraly (#28) üzenetére


janeszgol
(PH! kedvence)

Itt írnak secret code-okat. Régebben Engineermode volt a neve, ma nem tudom hogy hívják, mert régen nem használtam.

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#30) Peltár válasza janeszgol (#29) üzenetére


Peltár
(fanatikus tag)

Ezek szerintem csak független és Rootolt készülékeken mennek.
Én Telenoros vagyok, így csak egy két kód működik a kódokból.
Másik készüléken ami független és egy Xiaomi, ott megy mind a sajátjai közül, és nekem nagyon tetszett.

(#31) Roaming válasza Peltár (#30) üzenetére


Roaming
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Amit a Telenornál adnak, tudtommal független, Dual SIM-es készülékek. Egyik ismerősömnek - szintén Telenoros mobilja van, Y6 2018 - a Telekomos kártyája is működött a telefonjában.

Amúgy nekem se működnek ezek a kódok. :)

ᴸᴰᴺ⁻ᴸ²¹ ⁺ ᴬᴳˢ⁻ᴸ⁰⁹ | ᵀᵒˢʰᶦᵇᵃ ˡᵃᵖᵗᵒᵖᵒᵗ ᵉ́ⁿ ⁿᵉᵐ ᵛᵉⁿⁿᵉ́ᵏ ᵐᵉʳᵗ ᵇᵉⁿⁿᵉ ᵛᵃⁿ ᵃ ⁿᵉᵛᵉ́ᵇᵉ ʰᵒᵍʸ ʰᶦᵇᵃ ⁻ ᵇʸ. ʷᵃˢᵈᶠᶠᵃᶠᵃᵃᶠᶠ

(#32) #66793984


#66793984
(törölt tag)

Így igaz, Roaming.

(#33) Lalikiraly


Lalikiraly
(őstag)
LOGOUT blog

Madarasban amit akcióztak Y5-öt telekomost, az is független volt...

Lalikirály nem szép ember, de gavallér!

(#34) Peltár


Peltár
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Kerestem ezt azt a Y5 (2018) kapcsolatban, közbe belefutottam ebbe:
hátha valakinek már most érdekes vagy fontos lehet: https://huaweifirmware.com/unlock-bootloader/
Elméletileg gyári oldal, ha valaki hivatalosan frissíteni szeretne vagy BL-t nyitni.

Aki ért hozzá az át is nézheti az oldalt, a későbbiekre nézve, persze csak ha van kedve hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#35) Roaming


Roaming
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Én kaptam egy frissítést Y7 Prime (2018)-ra. :)

ᴸᴰᴺ⁻ᴸ²¹ ⁺ ᴬᴳˢ⁻ᴸ⁰⁹ | ᵀᵒˢʰᶦᵇᵃ ˡᵃᵖᵗᵒᵖᵒᵗ ᵉ́ⁿ ⁿᵉᵐ ᵛᵉⁿⁿᵉ́ᵏ ᵐᵉʳᵗ ᵇᵉⁿⁿᵉ ᵛᵃⁿ ᵃ ⁿᵉᵛᵉ́ᵇᵉ ʰᵒᵍʸ ʰᶦᵇᵃ ⁻ ᵇʸ. ʷᵃˢᵈᶠᶠᵃᶠᵃᵃᶠᶠ

(#36) Roaming válasza Roaming (#35) üzenetére


Roaming
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Biztonsági frissítés volt, most már augusztusi a biztonsági "csomag"

Nektek jött update?

[ Szerkesztve ]

ᴸᴰᴺ⁻ᴸ²¹ ⁺ ᴬᴳˢ⁻ᴸ⁰⁹ | ᵀᵒˢʰᶦᵇᵃ ˡᵃᵖᵗᵒᵖᵒᵗ ᵉ́ⁿ ⁿᵉᵐ ᵛᵉⁿⁿᵉ́ᵏ ᵐᵉʳᵗ ᵇᵉⁿⁿᵉ ᵛᵃⁿ ᵃ ⁿᵉᵛᵉ́ᵇᵉ ʰᵒᵍʸ ʰᶦᵇᵃ ⁻ ᵇʸ. ʷᵃˢᵈᶠᶠᵃᶠᵃᵃᶠᶠ

(#37) #66793984 válasza Roaming (#36) üzenetére


#66793984
(törölt tag)

Huawei Y6 2018.

Jelenleg semmi frissítés. 8.0.0.133 van rajta.

(#38) Roaming válasza #66793984 (#37) üzenetére


Roaming
(őstag)
LOGOUT blog (1)

👍

Más: ma jött egy új Huaweis app a telefonomra: Huawei Wallet.

ᴸᴰᴺ⁻ᴸ²¹ ⁺ ᴬᴳˢ⁻ᴸ⁰⁹ | ᵀᵒˢʰᶦᵇᵃ ˡᵃᵖᵗᵒᵖᵒᵗ ᵉ́ⁿ ⁿᵉᵐ ᵛᵉⁿⁿᵉ́ᵏ ᵐᵉʳᵗ ᵇᵉⁿⁿᵉ ᵛᵃⁿ ᵃ ⁿᵉᵛᵉ́ᵇᵉ ʰᵒᵍʸ ʰᶦᵇᵃ ⁻ ᵇʸ. ʷᵃˢᵈᶠᶠᵃᶠᵃᵃᶠᶠ

(#39) Lalikiraly válasza Roaming (#38) üzenetére


Lalikiraly
(őstag)
LOGOUT blog

És ez mit tud mire való? Lehet írni a Huawei nek hogy sürgősen javítsák a telefont ? :D

Lalikirály nem szép ember, de gavallér!

(#40) Peltár válasza Roaming (#36) üzenetére


Peltár
(fanatikus tag)

Y5 2018 Június 5 a biztonsági csomag de nekem 8.1 van fent, lehet erre nem lesz egy darabig semmi sem.

Akartam gyorsan venni egy tokot a telefonhoz mielőtt megjön a kínai, azt mondták hiánycikk! :Y

Tudtok valami oldalt, ahol az android rendszer 8.0 / 8.1 van mélyebben elmagyarázva?
Egészen konkrétan a deep sleep, energiatakarékos mód, alvásba le, vissza téma érdekelne,
pl mi a különbség ha recovery módban TWRP -be vagyok és ott megy le, (mert hagyom) alvó módba a telefon
illetve ha rendesen a teljes rendszert (minden napos használat) tölti be és ott megy le alvó módba.
Mi vezérli, illetve nagyban különbözik e a kettő egymástól, illetve érdekelne olyan tesztprogram ami valami rendes tesztet tud futtatni a telefonról, nem csak a saját belső tesztjét, amit különböző kódok ( *#*# ) vagy ezek helyett apk progik tudnak, hanem komolyabb.

(#41) Roaming válasza Lalikiraly (#39) üzenetére


Roaming
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Elvileg hozzáadhatod a bankkártyád, és mutatja a tranzakciókat, stb. :)

(#40) Peltár: Értem. Akkor ezek szerint csak az Y7P-ra jött update, de gondolom a többi is fog kapni valamit.

Tokkal kapcsolatban: én itt találtam tokot az Y5-re. Én is itt rendeltem tokot az Y7-re, egész jó áron volt, ha azt nézzük, hogy az Edigital-nál 2 ezerrel több. Ráadásul gyorsan kiszállították. :K

Mókolással kapcsolatban nem tudok szinte semmit se, én mindig out-of-the-box szoktam használni a mobiljaimat. :)

ᴸᴰᴺ⁻ᴸ²¹ ⁺ ᴬᴳˢ⁻ᴸ⁰⁹ | ᵀᵒˢʰᶦᵇᵃ ˡᵃᵖᵗᵒᵖᵒᵗ ᵉ́ⁿ ⁿᵉᵐ ᵛᵉⁿⁿᵉ́ᵏ ᵐᵉʳᵗ ᵇᵉⁿⁿᵉ ᵛᵃⁿ ᵃ ⁿᵉᵛᵉ́ᵇᵉ ʰᵒᵍʸ ʰᶦᵇᵃ ⁻ ᵇʸ. ʷᵃˢᵈᶠᶠᵃᶠᵃᵃᶠᶠ

(#42) Peltár válasza Roaming (#41) üzenetére


Peltár
(fanatikus tag)

Szia!

Köszi! Majd beküldöm az ismerősömet, mert ö közel dolgozik hozzájuk, mókolni én is csak muszájból, ezért nem is vagyok benne penge :B

(#43) Roaming


Roaming
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Hamarosan hozok néhány tesztképet. :K

ᴸᴰᴺ⁻ᴸ²¹ ⁺ ᴬᴳˢ⁻ᴸ⁰⁹ | ᵀᵒˢʰᶦᵇᵃ ˡᵃᵖᵗᵒᵖᵒᵗ ᵉ́ⁿ ⁿᵉᵐ ᵛᵉⁿⁿᵉ́ᵏ ᵐᵉʳᵗ ᵇᵉⁿⁿᵉ ᵛᵃⁿ ᵃ ⁿᵉᵛᵉ́ᵇᵉ ʰᵒᵍʸ ʰᶦᵇᵃ ⁻ ᵇʸ. ʷᵃˢᵈᶠᶠᵃᶠᵃᵃᶠᶠ

(#44) #66793984


#66793984
(törölt tag)

Sziasztok!

Y6 2018 kapott ma reggelre egy frissítést! 8.0.0.136.

Remélem javítja a telefont, majd írok tapasztalatokat. Rá is férne, mert nem valami gyors telefon.

(#45) #66793984


#66793984
(törölt tag)

Lefrissítette magát a telefon.

Jóval pörgősebbnek érzem használat közben! Augusztusi biztonsági csomag volt szintén Nekem is, mint Roaming-nak, és én is megkaptam a Wallet alkalmazást! :DD

(#46) Lalikiraly válasza #66793984 (#45) üzenetére


Lalikiraly
(őstag)
LOGOUT blog

Na köszi az infót :) Megnézem nekem még nem jelezte.

Lalikirály nem szép ember, de gavallér!

(#47) Lalikiraly válasza #66793984 (#45) üzenetére


Lalikiraly
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem még csak nem is talál frissítést. Neked melyik van pontosan? mert nekem ATU-L21 8.0.0.133(C432) van

Lalikirály nem szép ember, de gavallér!

(#48) Roaming


Roaming
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Pár napja írtam, hogy hozok néhány tesztképet. Itt is vannak. :)

Normál kép

Max. digitális zoom

Bokeh mód

A képeket a Huawei Y7 Prime (2018) mobillal csináltam. :)

ᴸᴰᴺ⁻ᴸ²¹ ⁺ ᴬᴳˢ⁻ᴸ⁰⁹ | ᵀᵒˢʰᶦᵇᵃ ˡᵃᵖᵗᵒᵖᵒᵗ ᵉ́ⁿ ⁿᵉᵐ ᵛᵉⁿⁿᵉ́ᵏ ᵐᵉʳᵗ ᵇᵉⁿⁿᵉ ᵛᵃⁿ ᵃ ⁿᵉᵛᵉ́ᵇᵉ ʰᵒᵍʸ ʰᶦᵇᵃ ⁻ ᵇʸ. ʷᵃˢᵈᶠᶠᵃᶠᵃᵃᶠᶠ

(#49) Peltár válasza Roaming (#48) üzenetére


Peltár
(fanatikus tag)

Az ég felé készített kép meglepően jó, semmi kromatikus aberráció ;)
-------------------------------------------------------------------------------------------

Közben megnéztem és én is kaptam frissítést, valami 700MB ver DRA-L21 (131-re) frissült.

[ Szerkesztve ]

(#50) Peltár válasza Peltár (#49) üzenetére


Peltár
(fanatikus tag)

Hát ez még mindig frissít, a Redmi 3s Prime -ra ennyi idő alatt TWRP+ROM+GAPS+ saját progik is felkúsznak.
Na ja de az 8mag 3/32. ez a EMUI karika nagyon lassan ér a végére. Másnál a nagyobb készülékeken mi volt a tapasztalat?

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.