Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rick4

félisten

válasz radi8tor #5089 üzenetére

Most mértem infrahőmérővel a kis épített szerveremet, Asrock Q1900-as lap passzív bordával, WD red 3TB vinyó egy 1200-ra visszavett fordulatú coolink hdd hűtővel, plusz tegnap raktam be egy 6 centis ventit, ez alulról fúj befelé, de 12V helyett 5V-on. A borda kívül 32°C, a proci biosban 38°C-on áll, az egész ház belül, pl a cpu fetek, alaplap különböző pontjai, kondik, csatik, kábelek, paneltáp nyák, kondik, ic-k, tehát minden mérési ponton 25-28°C, még 30°C se volt. Épphogy csak melegebb, mint a szobahőmérséklet, pedig 27 órája megy, tegnap ventiszerelés után indítottam. Ha akart volna, átmelegedhetett volna...

HDD 27°C-on, a frissen beépített 6 centis venti egész konkrétan 2°C-os belső hőmérsékletcsökkenést eredményezett, vagyis felesleges volt berakni. A konnektorból a venti nélkül 13.5W-ot vesz fel a szerkezet, a venti legyen 0.5W, mert a leírása szerint 12V-on 0.7W-ot kér, ebben az össz 14W-ban benne van a tápegység és a paneltáp hatásfoka is, hiszen ez a konnektorból, fogyasztásmérővel mért érték. Ha a paneltáp 120W-ra van méretezve, és legalább 85% hatásfokú, akkor a kb 10%-os kihasználtság nem hiszem, hogy nagyon kergetné az elektronokat, minden része hűvös, és direkt megnéztem, egy gramm hűtőborda sincs rajta. Nincs mit hűteni.

• Rick4

félisten

válasz radi8tor #5089 üzenetére

Amennyi légáramlás egy passzív ITX házban van, (ahova ezeket tervezték, de külön nem kérték a hűtését) annyi lesz a microserverben is, ott a bazi nagy venti, a tápventi meg ha kell, maradhat, eredetileg is ott volt.

Új hozzászólás Aktív témák