Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Próbáltam usb penre kiírni biost, rá is néz a penre, villog, de semmi nem történik. Igaz csak régebbi biost tudtam így kiírni, a legújabbat nem tudom sehogyan.
Volt már30mp-ig nyomva tartott power gomb, minden ilyen trükk, de semmi -
mexel
veterán
Sziasztok. Van egy újszerű, alig használt HP 6570b probook-om. Tegnap be akartam kapcsolni és csak villog a caps lock és a numlock is, utána csak a caps lock és felpörög a venti. Csak áramtalanítással lehet lelőni.
Memóriákat cseréltem, minden féle működőre, teszteltre, bármelyik slotba, procit is cseréltem, lehúztam a kis akksit is cmos resethez, de semmi, ugyanezt csinálja. Van valami ötlet? Alaplap elszállt állás közben? -
-
mexel
veterán
-
mexel
veterán
Van olyan progi egyébként ami ismeri a hp-k ventiszabályozóját és lehet állítani vele a proci ventit? én nem találtam
( hp 2570p és 6570b) -
mexel
veterán
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Van egy alapwin ami tökéletesen telepítve, beállítva van. Ezt macriummal lementettem és ezekre a gépekre ugyanazt teszem. Szóval mindkét gépen kb bitre ugyanaz a rendszer van rakva, ugyanolyan driverekkel stb. Klónozott. Tehát a rendsze nem lehet más. A proci, venti típus stb ugyanaz. Még a hőfokok is ugyanazok, kb ugyanúgy is hűlnek vissza.
Hmm . Lehet hogy megvan. Coretempnél a VID, a proc feszkója a halkabbnál idle módban max 0,83V a másiknál 0,86V, az előző max 2W teljesítményt ír a másik 2,4-2,9W teljesítményt. Érdekes hogy a hőfokok ugyanazok pedig.
-
mexel
veterán
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Mindkettőn megy pl egyszerre a feladatkezelő, ugyanazok az értékek, ugyanaz a terhelés, hőfok, és az egyiken mindig megy alapon a venti a másikon nem. A 2 rendszer ugyanaz, klónozott. A "jobbikon" ha el is indul a venti, hamar leáll. A másik hiába hűl le ugyanaddig, megy tovább. Ugyanaz a bios és az energiagazdálkodás is. Más alaplap lenne és máshogyvezérelne? Nem hiszem, mert a biosnak kell vezérelnia alapból és a win avatkozhat bele elvileg
-
mexel
veterán
Egy kérdés: az mitől lehet hogy 2 egyforma laptopon( ugyanaza bios, ugyanolyan beállítások, ugyanolyan proci) és az egyiken mindig megy szinte a venti, a másikon alig kapcsol be.A biosban mindkettőnélkikapcsolva hogy a venti állandóan menjen. Ráadásil amin mindig megy,azon kisebbek a hőfokok is, illetve a másikon ugyanazon a hőfokon még elsem indul a venti. Ez mitőllehet?Full ugyanolyan gépek, kb egy vásárlásból. Már mindent kipróbálta, venti,procicsere, de ugyanaz
-
mexel
veterán
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Igyen, az hogy hányW-os az rendben van, melyikhez kell a nagyobb. De ugyaniolyan wattszámmal van 18,5 - 19 és 19,v-os is.
Azzal eleve soha nincs baj ha nagyobb teljesítmányű tápot hazsnálunk, az nem árthat, de a feszültség már igen. Tehetek akár 200W-os tápot is mellé, azzal semmi gond, de 30V-osat már nem -
mexel
veterán
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Basszus
Ezt az oldalt nézegettem, de ott ahol PowerSupply-t írják ott csak a W van. Lejjebb van hány voltos, de eddig azt nem láttam. Hogy milyen egy birka vagyok 
Köszönöm! ( pedig többször is megnéztem,. de lehet hogy a 8560p-ét és lehethogy ott nem volt, majdmegnézem azt is megint)Dhampir: itt viszont máris azt írják hogy 18,5V-os a gyári

-
mexel
veterán
válasz
Dhampir
üzenetére
Nekem van 65W-osból ahogy írtam 18,5 és 19V-os is, ezért nem tudtam melyiket adják ezekhez, csak van itthon 2570p, 8560p és 6570b így nem tudom melyikhez melyik való.
Nem tud valaki gyári oldalt ahol ezek az adatok megvannak?
De akkor legalább azt tudom hogy a 6570b-hez 19,5V-os dukál
Mondjuk mindegyikkel kipróbáltam mindegyiket, ki sem gyulladt és le sem állt egyik semszóval nem értem miért variálnak a fél voltokkal akkor. -
mexel
veterán
válasz
Dhampir
üzenetére
Köszönöm a választ! A dokkolót tudom hogy a 90W-os kell, csak 65W-osból és 90W-os -ból is van 18,5V, 19V és 19,5V-os adapter. Fogalmam sincs melyik a hozzá való, és melyikkel adják gyárilag.
Illetve lehet-e bármilyen gond abból ha a 2 szélsőt használom. ( 18,5V és 19,5V) A gyári adatok között csak a W-ot látom, de azt hogy hány voltos azt sehol.Akkor tehát gyárilag 19,5V-osat adnak hozzá.
-
mexel
veterán
Ezt nem tudja senki? Sehol sem találok konkrét értékeket, csak másodlagos helyekről. ( és azok változóak)
-
mexel
veterán
Sziasztok! Hogyan tudom kideríteni hogy adott laptophoz ( pl 2570p vagy 6570b) pontosan milyen a gyári adapter? Csak azt látom hány W-os, de nem írják sehol hogy 18,5 - 19 - vagy 19,5V -os?
-
mexel
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Nem csodálkoznék ha az alaplap is kapott volna. Csak a billenytűn látszik valami, az alaplapon csak hajszálnyi porréteg volt, még egy csepp sem ment rá.
Mindegy, kicserélem neki, elvileg van még tartalék, csak fura hogy ugyanez a jelenség 3 gépnél, és nyom csak a billentyűzeten látszik. ( lehet az vágta tönkre a lapot?) -
mexel
veterán
Sziasztok! Olvasgattam, sok helyen van hasonló kérdés, de mindehol akku hibára vagy töltő hibára lyukadnak ki.
Hoztak egy hibás laptopot.
Előzmény: leöntötték borral.
A hiba: 6570b laptopot nem lehet bekapcsolni, ha áramot kap ( akku vagy töltő) csak villog a led fehér - narancsárga színnel folyamatosan. ( nem hagyja abba)
Töltő, akkucser megvolt, nem azok vannak amik voltak. Billentyűcserét is próbáltam ( elsőre)
Már szétkaptam, csak a billentyűn és az alatta lévő műanyagon látszik hogy ráfolyt valami, az alaplapon semmi noma ázásnak, és máshol sem. Semennyi.
Minden modult és egyebet leszedtem ( wifi, hangszórók, sim modul stb stb) Procicserét is próbáltam.
Semmi.
Voltak tippek hogy 30mp-ig bekapcsolót nyomni, vagy bekapcsolót+ mute-t, stb stb, de semmi sem használ, aráolvasás sem. Ha töltőre dugom ( akkuval vagy anélkül) csak villog rendületlenül.
Tönkrevághatja a billenytű az alaplapot ha csak a billentyű ázik el?
( ugyanez van Fuji laptoppal is, azt is hoztak kettőt, egyik szörpöt, másik kávét kapott, de csak a billentyűn látszik valami és azok is csak villognak) Érdekes.Ötlet?
-
mexel
veterán
Semmi, elvileg megvan
-
mexel
veterán
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Nem hardveres, több ilyen laptopot is ntelepítettem. De megvan a megoldás úgy hallom: a win8.1 driver kell hozzá, az srs premium sound vezérlővel. Itt lehet még feljebb tolni bőven a hangot. ( nem értem a win 10-hez miért nem rakják be a drivereket, a sim modulnak sincs, úgy kell összekukázni, a 3d guard hoz is máshonnan kell szedni stb)
-
mexel
veterán
5670b laptopon friss win10 telepítés van. Felismeri a hangot, de a hang endkívül halk hiába van minden fullon. Esetleg valami gyári driver vagy egyéb segíthet ezen? Ez így nagyon gáz
-
mexel
veterán
lenne még egy kérdésem, az első megoldódott. van egy 3D guard nevű driver, amit ha felteszek a win 10 48-as hibakódot ír, azaz szerinte veszélyes a működésre és leállítja. Azt olvastam a HP oldalán hogy törlés, újratelepítés, de sem nekem és ahogy olvasom sokaknak ez nem segít. Ezzel kapcsolatban van valakinek infója mi a teendő? ( probook 6570b)
-
mexel
veterán
Sziasztok! Adott egy HP6570b laptop. Új 500-as hdd van benne, oprendszer nélkül. A gép Win7 pro-val jött ki anno, a termékkulcs a gép alján.
Első kérdésem: a biosban ( legújabb bios) melyik opciót válasszam a telepítéshez?Azt hiszem ez a 3 verzió van, most nincs előttem:
Legacy
UEFI Legacy (with CSM)
UEFI Native (without CSM)Ha win 10-et telepítek az aktiválja magát ha leszedem az msdn-ről és kiírom penre majd telepítem?
Esetleg kellene a
"HP Operating System DVD Windows 7 Professional" DVD , azt telepíteni és után frissíteni win 10-re? -
mexel
veterán
közben néztem, hogy másolás közben 67 fokon van a proci, és 7-800mhz-en van kb. Így 67 fokon nem megy fullon a venti. Ez természetes, hogy ilyen melegek ?
-
mexel
veterán
A boot problémám megoldódott, a drive a hibás. viszont a laptop (hp pavilion zt1180 - P3, 512mb) állandóan kikapcsol. Lehet, hogy túlmelegszik? Olyankor mindig fullon megy a venti. tegnap kitakarítottam a port mindenhonnan, de így is le-le kapcsolgat.
(főleg dos üzemmódba, pl bios, win telepítés elje-partícionálás) -
mexel
veterán
Tud valaki segíteni? hogyan kell HP laptopról bootolni? A masina egy HP Pavilion ZT1180. Beállítom a biosban a cd-ről bootolást, sőt az indulásnál is kiválasztom a cd bootot. Xp lemez nem bootol, sőt a többi sem ami boot lemez lenne. 8acronis, vagy Hirens boot cd sem) Kiírja hogy nem boot lemez, és már indítja is a hd-t, vagy visszaadja a képernyőt, amin választhatok, hogy honnan bootoljak.
Mi a trükkje? Fontos lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Formula-1
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Sweet.tv - internetes TV
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Acer Swift Go 14 AI Ultrabook - 3 év Garanciával!
- HP ProBook 430 G3, 13,3" HD kijelző, I5-6200U CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia (
- Lenovo Thinkpad T470S, 14" FHD kijelző, I5-6200U CPU, 8GB DDR4, 128GB SSD, W11, Magyar bill, Akku X,
- Dell Latitude 5480, 14" FHD kijelző, I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Magyar bill, Számla, 1
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z690 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3090 OC 24GB be quiet Pure Base 500 850W
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A napokban lesz időm és megpróbálom beállítani
( hp 2570p és 6570b)
Ezt az oldalt nézegettem, de ott ahol PowerSupply-t írják ott csak a W van. Lejjebb van hány voltos, de eddig azt nem láttam. Hogy milyen egy birka vagyok