Hirdetés

2020. november 26., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#421) asha07lcc válasza karucz (#420) üzenetére

Szerintem meg erős csúsztatás amit írtál. Városi lakásban az energiavámpírkodás azaz a szomszédos fűtött lakások nagyban módosíthatják ez eredményt.
Ugyanezen logikával pl aki egy tömb közepén él az 5. emeleten és csak egy kis utcafront van a lakjásán az is szigetelve pl be sem fűt , mindíg 20c fok közelében van a lakás hőm.

A mérésed a filtráció miatt nem elfogadható, mert csak abban az esetben lenne precíz, ha 1 évben infrával és 1 évben(de legalább 1 hónapon keresztül) klímával fűtenél. Akkor is az időjárási adatokkal legalább egy winwattal vegy egyéb hőszükséglet számító progival is ellenőrizni kellene.

Ha van szabvány mérőhelyed ( pl van vezérelt áramod)a H tarifa rendeletben rögzített(Magyar Közlöny 172. szám) termék nem tagadhatják meg. Az, hogy valaki nem veszi igénybe igen sok oka lehet. Pl cxsak kiegészítő fűtésnél és már nem szabványos mérőhely esetén a megtérülése a mérőhely kiépítésnek(50-150e FT kb) nem biztzos, hogy jó. Viszont ahol több milliós talajszondás vagy levegős rendszer van ott egy kicsit hnehezen értelmezhető a beruházás 3-5%-át kitevő H tarifa(vagy geo) miért nem kerül bekötésre ami azonnali 33%-os megtakarítás üzemeltetésben.
a 3,5 és 4,2 COP nem mond semmit illetve keveset ez a 7C külső 20C belső hőm-re érvényes viszonyszám mert a külső hőmérséklethez és a belső hőmérséklethez mért COP a léényeges ahol igen nagy eltgérés mutatkozik a klímák esetében. Ha van pontos márka,. típusod az többet mond.

De akkor is nehezen hihető ha valami mondjuk 1 kwh elektromos energiából 4 kwh hőenergiát állít elő az miért fűtene azonos hatásfokkal és bekerüléssel, mint az ami 1 kwh energiából 1 kwh hőenergiát állít elő?

Sajnos az a helyzet a fizika törvényei makacsok.

A hőérzet egy másik dolog a sugárzó illetve a közvetítőközeges fűtés eltérő az emberi érzékelés szempontjából.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.