Hirdetés

2019. november 18., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#402) pendre54 válasza karucz (#401) üzenetére


pendre54
(őstag)

Üdv! Köszi, hogy jelentkeztél, a következők érdekelnének. Két szoba fűtését szeretném majd megoldani mennyezetre szerelhető infrapanelekkel, ezzel gyakorlatilag megtudnám szüntetni a gázfelhasználást a lakásban. Vezérelt áram van a lakásban, melegvíz előállítás villanybojlerrel, sütés-főzés villanytűzhellyel. Egy olyan társasházi lakásban lakok, ami a hatvanas évek elején épült kis méretű tömör téglából, a falvastagság 40 cm. Erre most kerül fel kívülről, egy 10 cm vastag Nikecelles hőszigetelő réteg. A lakás első emeleti, tehát alulról és felülről is van lakás. A nyílászárók 7 éve lettek kicserélve műanyagra, viszont eléggé közepes minőségűek.( 3 légkamrások, az üvegek 1,4 UG értékűek.)
A hálószoba 15,3 m2-es keleti-déli tájolású, egy ablak van rajta ami keletre néz, a másik külső fal déli fekvésű. A nappali 17,5 m2-es déli-nyugati tájolás. Egy erkélyajtó és két ablak van rajta, ezek nyugatra néznek, a másik külső fal déli fekvésű. A szobák belmagassága 2,8 m. Az eddigi gázfűtésnél télen kb. 18-20 fok elég volt nekünk a szobákban, éjszaka 15-16 fok.
Az eddig közölt paraméterek alapján az érdekelne, hogy kb. ugyanezeket a hőmérsékleteket tartva, szobánként saccperkb. mennyi watt kellene a fűtéhez. Még annyit, hogy olvasgatva különböző véleményeket, úgy gondolnám, hogy 400 wattos panelnél nagyobb teljesítményűeket nem szívesen raknék a fejem fölé, inkább a panelok darabszáma legyen több.
Arra vonatkozólag lehet-e valami adatot kapni, hogy pl. egy olyan téli napon amikor éjszaka mínusz 6-8 C fok van, és napközben is fagypont alatt van a hőmérséklet, akkor 24 órából hány órát működnek a panelok, hogy tartani tudják ezt a 18 fok körüli hőmérsékletet.
Előre is köszi a segítséget.

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.