Új hozzászólás Aktív témák

• :D :D :D
    Miért nem volt elég a README?
    README elavul
    TODO szétszóródik
    commitokból nehéz történetet összerakni
    jegyzetek több helyen vannak

- Frissítsd a README-t rendszeresen! Önfegyelem és rendszerezettség kérdése.
    - TODO-ra rá lehet keresni a projektben.
    - Írj olyan beadási megjegyzéseket, amiből össze lehet rakni a történetet! Be lehet pakolni részletekben is a változtatásokat a forráskód menedzserbe, bőséges és világos magyarázatokkal. És elférnek ám ott a README, TODO-k és jegyzetek is!
    - Tartsd egy helyen a jegyzeteidet! Önfegyelem és rendszerezettség kérdése.
    - Vagy írj rá egy alkalmazást :R, amit majd ugyanúgy trehányul használsz és nem leszel beljebb egy lépéssel sem!
    :D :D :D ;) ;) ;)

Szia!

Ebben teljesen egyetértek veled, egy alkalmazás nem helyettesíti a rendszerezettséget vagy a dokumentációt. Ha valaki semmit nem ír le és minden fejben van, azon a Graf-Id sem fog csodát tenni.

Nekem inkább az volt a tapasztalatom, hogy még rendezett projektek esetén is elveszik az a gondolatmenet, amiben utoljára dolgoztam. A README, TODO vagy commit history megmutatja, hogy mi történt, de nem feltétlenül azt, hogy min gondolkodtam éppen, mivel akadtam el vagy mi lett volna a következő lépés.

Ezért került bele egy End Session rész is. Amikor befejezem a munkát, pár mondatban le tudom írni a változásokat, a nyitott kérdéseket vagy az aktuális blokkereket. Nem a dokumentáció kiváltása a célja, inkább egy plusz kapaszkodó a következő munkamenethez.

A másik hozzászólásban írt „kapaszkodó” kifejezés szerintem nagyon jól leírja ezt a problémát.

Új hozzászólás Aktív témák