Új hozzászólás Aktív témák

• Szép munka :)

Nekem nincsenek ilyen nagy projektjeim, de az "emlékszik, hol hagytad abba" is bajos lenne, ha újra meg kell értenem, mit csináltam 2 hónappal korábban, amikor időm volt foglalkozni az adott dologgal :D

• +1
    Megvan a rajz, a kötések leírása és hogy mit csinál. Halványan valami dereng. De a saját áramkörömre napokig idegenként néztem egy év után... lehet újat kellene készíteni, gyorsabb lenne... :D
    De idővel, ahogy bogarásztam a dolgokat, rájöttem, hogy mit miért csináltam, megtaláltam ami hiányzott és kiegészítettem -ez tegnap éjjel, szarul, észrevettem lefekvéskor, de nem kapcsoltam vissza a gépet.

Readme fontos, mindig próbálom vezetni, a HW és az SW részen is, így is volt, amit nem értettem. Kiesett, hogy a pwm vezérlésnél hogy oldottam meg a fokozatokat. Az SW részben AI segít, bemásolom és összefoglalja, jönnek vissza a dolgok fejben is. HW részben meg a matekkal segít.

Szal. igen: jó jegyzetek kellenek és végigmenni a projecten "szimuláció" módban...
    És ha AI-al cseteltem valamiről (akár a HW vagy az SW részen), azt is át szoktam pörgetni. Meglepően sok dolog beugrik így.

Én éppen ezért kezdtem el ezt a saját kis eszközt összerakni, hogy ne azzal menjen az idő, hogy visszataláljak a workflowba. A projekt állapotából, jegyzetekből és korábbi munkamenetekből készít egy olvasható összegzést generálni avagy : egy gyors "hol hagytad abba" összefoglalót készíteni. Kb. így néz ki jelenleg:

• Ismerős érzés...

Én többnyire "nulláról" kezdem újra, mert esélytelennek tartom, hogy elő tudjam hívni azt a tudatállapotot és azokat a gondolatokat, amik az utolsó workflow idején voltak. Még ha így összefoglalnám, ahogy te tetted sem hinném, hogy menne, mert sok múlik azon is, hogy éppen milyen lelkiállapotban vagy, mit csináltál előtte és hány napnyira van még a péntek. Egy gépnek könnyű lenne felvenni a fonalat...

Én úgy kezdek neki, hogy összeszedem, hogy mit várok a projekttől, indítok egy debugot és igyekszem kritikus szemmel végigkövetni, hogy mi hiányzik még. Aztán ha találok egy ilyen "kapaszkodót", elkezdek vele dolgozni, előjönnek hátulról mindenféle emlékek, gondolattársítások, amikből következnek a problémák, amiket anno fejben tartottam és a végén eggyé válok a projekttel :D

+1
    Megvan a rajz, a kötések leírása és hogy mit csinál. Halványan valami dereng. De a saját áramkörömre napokig idegenként néztem egy év után... lehet újat kellene készíteni, gyorsabb lenne... :D
    De idővel, ahogy bogarásztam a dolgokat, rájöttem, hogy mit miért csináltam, megtaláltam ami hiányzott és kiegészítettem -ez tegnap éjjel, szarul, észrevettem lefekvéskor, de nem kapcsoltam vissza a gépet.

Readme fontos, mindig próbálom vezetni, a HW és az SW részen is, így is volt, amit nem értettem. Kiesett, hogy a pwm vezérlésnél hogy oldottam meg a fokozatokat. Az SW részben AI segít, bemásolom és összefoglalja, jönnek vissza a dolgok fejben is. HW részben meg a matekkal segít.

Szal. igen: jó jegyzetek kellenek és végigmenni a projecten "szimuláció" módban...
    És ha AI-al cseteltem valamiről (akár a HW vagy az SW részen), azt is át szoktam pörgetni. Meglepően sok dolog beugrik így.

• :D :D :D
    Miért nem volt elég a README?
    README elavul
    TODO szétszóródik
    commitokból nehéz történetet összerakni
    jegyzetek több helyen vannak

- Frissítsd a README-t rendszeresen! Önfegyelem és rendszerezettség kérdése.
    - TODO-ra rá lehet keresni a projektben.
    - Írj olyan beadási megjegyzéseket, amiből össze lehet rakni a történetet! Be lehet pakolni részletekben is a változtatásokat a forráskód menedzserbe, bőséges és világos magyarázatokkal. És elférnek ám ott a README, TODO-k és jegyzetek is!
    - Tartsd egy helyen a jegyzeteidet! Önfegyelem és rendszerezettség kérdése.
    - Vagy írj rá egy alkalmazást :R, amit majd ugyanúgy trehányul használsz és nem leszel beljebb egy lépéssel sem!
    :D :D :D ;) ;) ;)

Szia!

Ebben teljesen egyetértek veled, egy alkalmazás nem helyettesíti a rendszerezettséget vagy a dokumentációt. Ha valaki semmit nem ír le és minden fejben van, azon a Graf-Id sem fog csodát tenni.

Nekem inkább az volt a tapasztalatom, hogy még rendezett projektek esetén is elveszik az a gondolatmenet, amiben utoljára dolgoztam. A README, TODO vagy commit history megmutatja, hogy mi történt, de nem feltétlenül azt, hogy min gondolkodtam éppen, mivel akadtam el vagy mi lett volna a következő lépés.

Ezért került bele egy End Session rész is. Amikor befejezem a munkát, pár mondatban le tudom írni a változásokat, a nyitott kérdéseket vagy az aktuális blokkereket. Nem a dokumentáció kiváltása a célja, inkább egy plusz kapaszkodó a következő munkamenethez.

A másik hozzászólásban írt „kapaszkodó” kifejezés szerintem nagyon jól leírja ezt a problémát.

• :D :D :D
    Miért nem volt elég a README?
    README elavul
    TODO szétszóródik
    commitokból nehéz történetet összerakni
    jegyzetek több helyen vannak

- Frissítsd a README-t rendszeresen! Önfegyelem és rendszerezettség kérdése.
    - TODO-ra rá lehet keresni a projektben.
    - Írj olyan beadási megjegyzéseket, amiből össze lehet rakni a történetet! Be lehet pakolni részletekben is a változtatásokat a forráskód menedzserbe, bőséges és világos magyarázatokkal. És elférnek ám ott a README, TODO-k és jegyzetek is!
    - Tartsd egy helyen a jegyzeteidet! Önfegyelem és rendszerezettség kérdése.
    - Vagy írj rá egy alkalmazást :R, amit majd ugyanúgy trehányul használsz és nem leszel beljebb egy lépéssel sem!
    :D :D :D ;) ;) ;)

• Ismerős érzés...

Én többnyire "nulláról" kezdem újra, mert esélytelennek tartom, hogy elő tudjam hívni azt a tudatállapotot és azokat a gondolatokat, amik az utolsó workflow idején voltak. Még ha így összefoglalnám, ahogy te tetted sem hinném, hogy menne, mert sok múlik azon is, hogy éppen milyen lelkiállapotban vagy, mit csináltál előtte és hány napnyira van még a péntek. Egy gépnek könnyű lenne felvenni a fonalat...

Én úgy kezdek neki, hogy összeszedem, hogy mit várok a projekttől, indítok egy debugot és igyekszem kritikus szemmel végigkövetni, hogy mi hiányzik még. Aztán ha találok egy ilyen "kapaszkodót", elkezdek vele dolgozni, előjönnek hátulról mindenféle emlékek, gondolattársítások, amikből következnek a problémák, amiket anno fejben tartottam és a végén eggyé válok a projekttel :D

Új hozzászólás Aktív témák