- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Hieronymus: A DNS cache törlése Windowsban és böngészőben.
- Meggyi001: Séta Európa egyik legikonikusabb falujában - Hallstatt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
Sima böngészésre használjuk, semmi videoszerkesztés, nincs kalibrált szín, nincs semmi különlege sigány, normális felbontás, kellően alacsony fényerő, és kb véget is ért a sor, ezt egy normál oled tudja, az összesből a Samsung tűnt a legjobbnak, és miuvel már 20 évces Samsungokat használunk, és gondunk sose volt, ami egyszer volt, azt lassan, de megoldották, ezért ez lett a befutó, de amúgy kétévesen úgyis csere. A tied biztos szép meg jó, de 2db 27-es 2.5 milla lenne, egy ilyen 4 kiló környéke, szóval ha ezt kétévente kidobom, még mindig 12 évig vehetem azoknak az árából folyamatosan ezeket.
-
Chaser
legenda
Megtartottam én is 3 lapost, 2 retró, 1 félretró, de azért kanapéról a 32"- os tévét kedvelem a legjobban a használós RyZenről. Távszabi és egérrel rajta tudok lenni a VB- n, online és/vagy élő tévéműsor is egy kijelzőn.
A laptop-kijelző nekem kicsi azért...
Tévé vásárláskor gondolkodtam nagyobb képátlón, de az meg már túl nagy lenne 1.4m- ről.55" oleden forzáztam ennyiről vagy kevesebbről) de érdemi eredményhez nekem notesz kell amivel összenövök ( :
pc-hez majd 32-est vagy 48-ast veszek, jól testre lehet szabni közelre is utóbbit -
DarthSun
félisten
Megtartottam én is 3 lapost, 2 retró, 1 félretró, de azért kanapéról a 32"- os tévét kedvelem a legjobban a használós RyZenről. Távszabi és egérrel rajta tudok lenni a VB- n, online és/vagy élő tévéműsor is egy kijelzőn.
A laptop-kijelző nekem kicsi azért...
Tévé vásárláskor gondolkodtam nagyobb képátlón, de az meg már túl nagy lenne 1.4m- ről. -
Chaser
legenda
-
hcl
titán
-
Chaser
legenda
-
DarthSun
félisten
-
Chaser
legenda
Témánál maradva, a fő gépem most 14" fhd. Úgy használom, hogy lássam is
dpi boost, böngészőknél zoom felcsűrve. Yt-on nemrég b@sztak valamit, ha beállítom a hsz-eket lássam, vidik szövegéből semmi nincs kb jobb oldalt:d -
DarthSun
félisten
Van egy spéci spektrumzavarom. Nekem a zene egy kód, aminek dekódolása megnyugtatja az agyam. Atomjaira szedem a struktúrát, és már gyakorlatban át tudom építeni. A hagyományos daw-ok ui-jai túl bonyolultak az agyamnak, de a sunot meghackeltem) amit én csinálok sok szempontból korszakalkotó lesz és új korszakot nyit azon a területen amit én szeretek. És valószínűleg lesz más kihatása is, sok zeném már most jobb mint dollár milliókból gazdálkodó stúdióké. Engem az sem érdekelne, ha ezek a zenék kimentek már nem sokkal élném túl. 30 évet vártam erre. Csak azt sajnálnám, hogy nem építhetek több zenét) Én többet éltem az elmúlt hónapokban, mint a legtöbb ember ha 10 élete lenne is.
Jó lenne még pár év, hadd röhögjek a f@szláma pénzgyárakon, akik szintén ai alapú daw-okkal dolgoznak és szintén a sunoval is, és nem tudnak megvenni, hihi)Jórészét nem értem, de inkább privátban ment a kérdés, ne itt offoljunk.
-
Chaser
legenda
Van egy spéci spektrumzavarom. Nekem a zene egy kód, aminek dekódolása megnyugtatja az agyam. Atomjaira szedem a struktúrát, és már gyakorlatban át tudom építeni. A hagyományos daw-ok ui-jai túl bonyolultak az agyamnak, de a sunot meghackeltem) amit én csinálok sok szempontból korszakalkotó lesz és új korszakot nyit azon a területen amit én szeretek. És valószínűleg lesz más kihatása is, sok zeném már most jobb mint dollár milliókból gazdálkodó stúdióké. Engem az sem érdekelne, ha ezek a zenék kimentek már nem sokkal élném túl. 30 évet vártam erre. Csak azt sajnálnám, hogy nem építhetek több zenét) Én többet éltem az elmúlt hónapokban, mint a legtöbb ember ha 10 élete lenne is.
Jó lenne még pár év, hadd röhögjek a f@szláma pénzgyárakon, akik szintén ai alapú daw-okkal dolgoznak és szintén a sunoval is, és nem tudnak megvenni, hihi) -
DarthSun
félisten
Ja nem, ilyen téren egészséges vagyok. Asse' tudom mikor voltam utoljára beteg. Elkezdtem zenézni, túlpörget, rákattanok valamire nem tudok leállni) Pár hónap alatt kivertem a sunoból annyi zenét, hogy már nekem is nehéz követnem, nem gagy ai-t) Sokszor 2-3 órákat aludtam, annyi volt az adrenalin és dopamin. Álmomban is dalszövegek és lyrics promptok ( : nekem a suno már egy daw, nem egy ai generátor. Érzem hogy megterhel, de végre azt csinálom amit szeretek. És egyébként sem akartam megöregedni, Krisztián bácsi hülyén hangzik:d néha majd tartok szünetet, ph is lefoglal kicsit, csajozás, gépezés, csavargás, de mikor bekattanok újra megint nagy terhelést kapok hónapokig. Munkahelyi ártalom)
Zenét én is szeretem nagyon. Túlpörgésre is hajlamos vagyok, de idősödve már szerencsére belustultam
-
mentor_4
tag
Először Samsung 24-es, 27-es monitorok a cet korszak után, Sok sok éve már, valamikor 2004 körül 26"- os tévé volt a monitor, abból lett samsungokbîl 32", 50", 65", közben philips 47", mindez 2 méterről, majd jöttek a 49"- es hajlított Samsung monitorok, végül ugyanez 5k oledben, most is van kettő. Nincs mire cserélni perpill...

apple studio display vagy studio display xdr?
túlárazott, de minőségben előrelépés lenne -
Chaser
legenda
Nemá', ménem...én 44 éves koromban éppen túléltem a világbajnok méretű (18x12x6 centi) mellkasi jóindulatú daganatomat (profi műtött), aztán 22 szeptemberben meg a covid, épphogy megmentettek, még járni is újra kellett tanulnom (a genyó vírus kicsapta az izmaimból a fehérjét), ma meg ismét 100kilót emelek...
Szóval ha éppen most nincs diagnosztizált reménytelen betegséged, akkor sok X év ideig lehetsz még itt...
...a fentiek alapján is, engem kétszer hoztak vissza, mármint a mai orvostudomány, a sötét középkorban már nyilván eleve halott lennék.Ja nem, ilyen téren egészséges vagyok. Asse' tudom mikor voltam utoljára beteg. Elkezdtem zenézni, túlpörget, rákattanok valamire nem tudok leállni) Pár hónap alatt kivertem a sunoból annyi zenét, hogy már nekem is nehéz követnem, nem gagy ai-t) Sokszor 2-3 órákat aludtam, annyi volt az adrenalin és dopamin. Álmomban is dalszövegek és lyrics promptok ( : nekem a suno már egy daw, nem egy ai generátor. Érzem hogy megterhel, de végre azt csinálom amit szeretek. És egyébként sem akartam megöregedni, Krisztián bácsi hülyén hangzik:d néha majd tartok szünetet, ph is lefoglal kicsit, csajozás, gépezés, csavargás, de mikor bekattanok újra megint nagy terhelést kapok hónapokig. Munkahelyi ártalom)
-
hcl
titán
SimCity2000 őrűtt gépen / X299, i9 7900X, HD7970(a második madness videókárta a világon, melyen fut a Win3.11 FHD- ben, a modernizált driverrel, és itt nálam
) :
Hát...ebben csak második lettem, Omoresé az aranyérem, viszont a modern gépen Win98/XP variációkban nyilván első vagyok...bár sok helyen átvették a fejlesztéseimet...
Én az elsőt játszottam utoljára, DOS-on

-
DarthSun
félisten
Én azt már nem fogom taposni:d
Jah jutott, c +4 is, na az volt az igazi mindenféle lepukkant f-f tv-n, egy volt színes)HThomas
Voltak érdekes dolgok, de valahogy túléltük)
Középsuliban az egyik számtech tanár, Késmárky tanár úr nem engedett minket gamelni. "A számítógép nem játékra való, az egy komoly dolog." De mi azért toltuk amikor nem figyelt:d
( :Nemá', ménem...én 44 éves koromban éppen túléltem a világbajnok méretű (18x12x6 centi) mellkasi jóindulatú daganatomat (profi műtött), aztán 22 szeptemberben meg a covid, épphogy megmentettek, még járni is újra kellett tanulnom (a genyó vírus kicsapta az izmaimból a fehérjét), ma meg ismét 100kilót emelek...
Szóval ha éppen most nincs diagnosztizált reménytelen betegséged, akkor sok X év ideig lehetsz még itt...
...a fentiek alapján is, engem kétszer hoztak vissza, mármint a mai orvostudomány, a sötét középkorban már nyilván eleve halott lennék. -
DarthSun
félisten
-
HThomas
őstag
SimCity2000 őrűtt gépen / X299, i9 7900X, HD7970(a második madness videókárta a világon, melyen fut a Win3.11 FHD- ben, a modernizált driverrel, és itt nálam
) :
Hát...ebben csak második lettem, Omoresé az aranyérem, viszont a modern gépen Win98/XP variációkban nyilván első vagyok...bár sok helyen átvették a fejlesztéseimet...A kedvenc részem
A 3000-ret még szerettem, utána a többi már olyan meh... -
DarthSun
félisten
Prehistorik nálunk is ment az általános suliban a zöld feketén... meg a Stunts. Először nem értettük mi az a furcsa vonal, aminek ha nekimegyünk szétmegy a kocsi. Aztán a 256 színesen kiderült, hogy víz, csak a másikon nem látszott
Aztán több színes gép lett és már tudtuk rendesen tolni rajtuk pl a Civ1-et... a régi szép idők.SimCity2000 őrűtt gépen / X299, i9 7900X, HD7970(a második madness videókárta a világon, melyen fut a Win3.11 FHD- ben, a modernizált driverrel, és itt nálam
) :
Hát...ebben csak második lettem, Omoresé az aranyérem, viszont a modern gépen Win98/XP variációkban nyilván első vagyok...bár sok helyen átvették a fejlesztéseimet... -
Chaser
legenda
Én azt már nem fogom taposni:d
Jah jutott, c +4 is, na az volt az igazi mindenféle lepukkant f-f tv-n, egy volt színes)HThomas
Voltak érdekes dolgok, de valahogy túléltük)
Középsuliban az egyik számtech tanár, Késmárky tanár úr nem engedett minket gamelni. "A számítógép nem játékra való, az egy komoly dolog." De mi azért toltuk amikor nem figyelt:d
( : -
HThomas
őstag
Prehistorik nálunk is ment az általános suliban a zöld feketén... meg a Stunts. Először nem értettük mi az a furcsa vonal, aminek ha nekimegyünk szétmegy a kocsi. Aztán a 256 színesen kiderült, hogy víz, csak a másikon nem látszott
Aztán több színes gép lett és már tudtuk rendesen tolni rajtuk pl a Civ1-et... a régi szép idők. -
DarthSun
félisten
-
Chaser
legenda
Én még 14" EGA- val startoltam melóhelyen...akkor Te fiatalabb vagy tippre nálam.
Zőőd/sárga meg ilyesmi, nem annyira tetszett, gray VGA jóvóót, bár a DN- t be szoktam állítani a korai VAX zőőd feelingesre, az bejön nekem...itt pedig a grayscale.Láttam olyat is, suliban volt ami jutott) grayen toltuk a Prehistoricot - talán ez volt a neve -, meg a lemingseket is:d
46, nem titok. -
DarthSun
félisten
Én még 14" EGA- val startoltam melóhelyen...akkor Te fiatalabb vagy tippre nálam.
Zőőd/sárga meg ilyesmi, nem annyira tetszett, gray VGA jóvóót, bár a DN- t be szoktam állítani a korai VAX zőőd feelingesre, az bejön nekem...itt pedig a grayscale. -
Chaser
legenda
-
DarthSun
félisten
Nálam is megvan az ilyen retró érzés. Szerencsére a próbapadnál levő Acer VA LCD 22" monitoromon van grayscale is a menüben, így szépen a retró util/game címek fekete-fehérre állíthatók...kis nosztalgia a monoVGA korszakból. És hát nem semmi hogy az Acer mérnökei erre is gondoltak

-
DarthSun
félisten
Én a szgépet csak szigorúan 32" FHD Hisense QLED tévén, 1,4m- ről nézve, ehhez képest a többi szgép monitorom képe kissé élettelen, bár utóbbiak sem rosszak, de hát a kínai technológia azért eléggé üt...
-
DarthSun
félisten
Először Samsung 24-es, 27-es monitorok a cet korszak után, Sok sok éve már, valamikor 2004 körül 26"- os tévé volt a monitor, abból lett samsungokbîl 32", 50", 65", közben philips 47", mindez 2 méterről, majd jöttek a 49"- es hajlított Samsung monitorok, végül ugyanez 5k oledben, most is van kettő. Nincs mire cserélni perpill...

Nagyon aggya !
-
DarthSun
félisten
-
hcl
titán
-
HThomas
őstag
Aktívan él még bennem a zöld-fekete monochrome monitorok emléke, és az, hogy milyen nagy szám volt utána átülni egy 256 színes VGA elé. Az volt az igazi ugrás, nem a 4K meg a HDR

-
sh4d0w
félisten
A 32:9 az ketto darab 16:9, tehat sok hely van a kijelzon, masreszt jatekokban nagyobb a belathato terulet. Nagyon elem a 21:9-et, mobilon is nagyon kedveltem, 32:9-cel is tudnek mit kezdeni.
-
Rick4
félisten
Én egy LG 40WP95C-W-t nyúzok egy ideje: 40", 21:9, 5K (5120x2160), 125%-os scaling. Ez utóbbi szerencsétlen, jobb lenne a 150 vagy a 200%, csak ahhoz többi pixel kéne

Az elrendezést meg nem variálom túl: játék és film full screen, minden más tipikusan vagy 50%-os ablakban valamelyik oldalon, vagy három részre osztva. Nagy ritkán kell valami egyedi elrendezés, pl két kis ablak az egyik oldalon és egy nagyobb a másikon, ilyenkor elrendezem kézzel.
Nem szívesen térnék már vissza két monitorra, mert zavar középen a kieső terület.
Ha most vennék valamit, akkor sanszosan Dell U5226KW lenne.Először Samsung 24-es, 27-es monitorok a cet korszak után, Sok sok éve már, valamikor 2004 körül 26"- os tévé volt a monitor, abból lett samsungokbîl 32", 50", 65", közben philips 47", mindez 2 méterről, majd jöttek a 49"- es hajlított Samsung monitorok, végül ugyanez 5k oledben, most is van kettő. Nincs mire cserélni perpill...

-
MasterDeeJay
veterán
Diamond Pro 2070SB volt az utolsó CRT-m. Dell-re váltottam az akkoriban jónak számító U2311h-ra de már akkor zavart a képaránya. [link]
Most egy 30"-os HP ZR30W-em van 1600p és 16:10 már sokkal kényelmesebb, nekem bőven elég mindenre. A legtöbb játékot sima fullhd-n játszom és mögötte futnak dolgok és azokat rakosgatom mindenfele. 60hz csak de nem érdekel szerencsére olyan botszemem van, meg ugye annyi hogy ez 10 bites bár azt sem hiszem hogy kihasználom.
Szóval totál össze vissza rakosgatom az ablakokat és játékokat, fullscreen nem játszok már vagy 10 éve.
-
negro
őstag
15"-os 1024x768-as CRT amit kaptunk elsokent. `92-ot irunk. Majd TFT 17 coll es 1280x1024. Utana IPS 22-es 1680x1050. Megmondom oszinten ezt a 16:10-es keparanyt es felbontast es meretet nagyon szerettem. Pont jo volt az XP korszakban. Majd egy nagyobb ugras 32-es 4K-ra. Elso par hoban feszengtem mert nem volt jo hasznalni win 7 alatt es az akkori web oldalak nagy reszeben kulon-kulon kellett allitanom zoom-ot. Ja es persze 200%-os a scale nalam.
-
hcl
titán
-
total90
támogató
-
hcl
titán
Annó egy 19"-os Samsung CRT-vel kezdtem, amit egy 21"-os 16:9-es LG váltott 1680*1050-es felbontással. Eleinte fancy volt, mert vékony volt és nagy, de visszasírtam a CRT-t, mert az LG-nek borzalmas TN panelje volt. Miután az LG tönkre ment, akkor laptopra váltottam és sokáig nem is használtam külső monitort. Aztán rám tört a huszas éveim elején a "gémer mánia", na meg a laptopok nem nyújtottak számomra jó használhatóságok a fotóim feldolgozására és pár alap videó feldolgozására, így összeraktam egy asztali gépet, amihez vettem egy Acer 21:9-es, 34"-os monitort 1440p-s felbontással. Azt a monitort nagyon szerettem, irodai munkára szerintem a 21:9-es monitoroknál nem nagyon van jobb. Évekkel később vissza tértem Mac-re és annak a kijelzője azért körberöhögte az Acert, viszont akartam valamit, ami hasonló jó mint a Macbook kijelzője, de nagyobb. Én a 21:9-en, meg a Macbook retina kijelzőjén is általában 4 ablakot használtam és jól el is voltam.
Akkoriban jöttek be a jobb 4k-s monitorok és akkoriban jött ki az Apple az XDR, 32"-os 6k-s kijelzőjével is. Tetszett, csak az ára nem
Végül egy LG LG 32BP95E-B vettem, ami szintén baromi sokba került annó (2700 euró), de még így is csak a fele volt az XDR-nek és ugyan csak 4k, de nagy lett a szerelem első látásra. Azt haszim az első OLED monitor volt az LG palettáján és sokan mondták, hogy nem éri megvenni, mert első széria, az OLED majd beég... azóta sem égett be és azóta is imádom, habár a 4k néha kevés. Szerintem a 32" mellé a 4k nagyon jó munkára és privát dolgokra is. Egyébként ha rá van dugva a Macem, akkor annak a monitorját nem is használom. Tök jól elvagyok egy monitorral. Ha az irodában vagyok, néha csak a laptop kijelzőjét használom és a külső monitorokat nem. A virtuaális kijelzőkkel kb. mindent megoldok Windowson és Macen is.Nekem a 90-es évek Hercules monitorjai után, meg a 14-es SVGA után, mindegy, csak legyen kép...
Persze nem árt, ha nagy, és színhelyes. -
hcl
titán
Nekem az első 2 monitorom 19" CRT volt, amiket köztes felbontáson használtam (1152x864). Utána jött egy szokásos 19'-os LCD (1280x1024), majd a 22' 16:10 képaránnyal (1920x1200), amit nagyon szerettem. Sokáig halogattam is a váltást, úgyhogy a kiszemelt típusok közben szépen megszűntek (eredetileg 24-25' 2560x1440 lett volna), szóval lett egy 32' 4K 125%-os nagyítással. Mondjuk én teljesen magamnak állítgattam be az ablakokat.
Erre jó lenne egy tiling WM

-
total90
támogató
Annó egy 19"-os Samsung CRT-vel kezdtem, amit egy 21"-os 16:9-es LG váltott 1680*1050-es felbontással. Eleinte fancy volt, mert vékony volt és nagy, de visszasírtam a CRT-t, mert az LG-nek borzalmas TN panelje volt. Miután az LG tönkre ment, akkor laptopra váltottam és sokáig nem is használtam külső monitort. Aztán rám tört a huszas éveim elején a "gémer mánia", na meg a laptopok nem nyújtottak számomra jó használhatóságok a fotóim feldolgozására és pár alap videó feldolgozására, így összeraktam egy asztali gépet, amihez vettem egy Acer 21:9-es, 34"-os monitort 1440p-s felbontással. Azt a monitort nagyon szerettem, irodai munkára szerintem a 21:9-es monitoroknál nem nagyon van jobb. Évekkel később vissza tértem Mac-re és annak a kijelzője azért körberöhögte az Acert, viszont akartam valamit, ami hasonló jó mint a Macbook kijelzője, de nagyobb. Én a 21:9-en, meg a Macbook retina kijelzőjén is általában 4 ablakot használtam és jól el is voltam.
Akkoriban jöttek be a jobb 4k-s monitorok és akkoriban jött ki az Apple az XDR, 32"-os 6k-s kijelzőjével is. Tetszett, csak az ára nem
Végül egy LG LG 32BP95E-B vettem, ami szintén baromi sokba került annó (2700 euró), de még így is csak a fele volt az XDR-nek és ugyan csak 4k, de nagy lett a szerelem első látásra. Azt haszim az első OLED monitor volt az LG palettáján és sokan mondták, hogy nem éri megvenni, mert első széria, az OLED majd beég... azóta sem égett be és azóta is imádom, habár a 4k néha kevés. Szerintem a 32" mellé a 4k nagyon jó munkára és privát dolgokra is. Egyébként ha rá van dugva a Macem, akkor annak a monitorját nem is használom. Tök jól elvagyok egy monitorral. Ha az irodában vagyok, néha csak a laptop kijelzőjét használom és a külső monitorokat nem. A virtuaális kijelzőkkel kb. mindent megoldok Windowson és Macen is. -
Geri Bátyó
addikt
-
mentor_4
tag
Nekem az első 2 monitorom 19" CRT volt, amiket köztes felbontáson használtam (1152x864). Utána jött egy szokásos 19'-os LCD (1280x1024), majd a 22' 16:10 képaránnyal (1920x1200), amit nagyon szerettem. Sokáig halogattam is a váltást, úgyhogy a kiszemelt típusok közben szépen megszűntek (eredetileg 24-25' 2560x1440 lett volna), szóval lett egy 32' 4K 125%-os nagyítással. Mondjuk én teljesen magamnak állítgattam be az ablakokat.
nem túl nagy?
milyen távolságból nézed? -
HThomas
őstag
Én egy LG 40WP95C-W-t nyúzok egy ideje: 40", 21:9, 5K (5120x2160), 125%-os scaling. Ez utóbbi szerencsétlen, jobb lenne a 150 vagy a 200%, csak ahhoz többi pixel kéne

Az elrendezést meg nem variálom túl: játék és film full screen, minden más tipikusan vagy 50%-os ablakban valamelyik oldalon, vagy három részre osztva. Nagy ritkán kell valami egyedi elrendezés, pl két kis ablak az egyik oldalon és egy nagyobb a másikon, ilyenkor elrendezem kézzel.
Nem szívesen térnék már vissza két monitorra, mert zavar középen a kieső terület.
Ha most vennék valamit, akkor sanszosan Dell U5226KW lenne. -
Geri Bátyó
addikt
-
Syl
nagyúr
Nálam csak fapadosan egy 4k (32"), amin vagy felezem (függőlegesen jól jön a két fhd méret) vagy néha negyedelem. Másik asztalmán meg 3 fullhd (24") monitor egymás mellett.
De amúgy valahogy nagyon megváltoztak a felületek az utóbbi években. Nem emlékszem hogyan tudtak elférni fullh és annál kiebb kijelzőn a dolgok, pedidg 800x600ról indultam annó. Gondolom a darabos, pixeles betűk olvashatóbbak voltak kisebben is, mint a hajszál vékony dizájnos karakterek. És valsz sokkal sűrűbbek voltak a felületek.
Bár igaz, valsz a szemem sem a régi, mert már 125% skálázással haszánálom a 4k kijelzőt és nem natívan. Pár éve még 27"-en is natív 4k-t használtam. Bár lehet a monitor kontrasztossága, képminősége is változó és lehet az jobb fajta volt.
A felület mérete valóban sokszorosa lett a réginek. Én 640x480-nal kezdtem a pécézést. Ekkora felbontással tanultam meg a CorelDraw 2.0 alapjait. Ma meg egy Full-HD felbontáson egy böngésző alig fér el.
-
szabonagyur
félisten
Dell U4025QW+Dell P2723DE+laptop kijelzo FHD +
-
azbest
félisten
Nálam csak fapadosan egy 4k (32"), amin vagy felezem (függőlegesen jól jön a két fhd méret) vagy néha negyedelem. Másik asztalmán meg 3 fullhd (24") monitor egymás mellett.
De amúgy valahogy nagyon megváltoztak a felületek az utóbbi években. Nem emlékszem hogyan tudtak elférni fullh és annál kiebb kijelzőn a dolgok, pedidg 800x600ról indultam annó. Gondolom a darabos, pixeles betűk olvashatóbbak voltak kisebben is, mint a hajszál vékony dizájnos karakterek. És valsz sokkal sűrűbbek voltak a felületek.
Bár igaz, valsz a szemem sem a régi, mert már 125% skálázással haszánálom a 4k kijelzőt és nem natívan. Pár éve még 27"-en is natív 4k-t használtam. Bár lehet a monitor kontrasztossága, képminősége is változó és lehet az jobb fajta volt.
-
UnA
Korrektor
Nekem nagyon nem tetszik a bazi nagy kijelző, nálam maradt a laptop + egy közepes monitor.
-
hcl
titán
-
mobal
nagyúr
Teljesen mindegy, mert úgysem látom a nagyobbat, szóval natív felbontás+DPI növelés...
Fullhd tök elég.
Elrendezésre egymás alatt a 24-es monitor meg a laptop kijelzője, amit éppen használok, az ált. a nagy monitoron (nagyrészt böngésző) amúgy meg terminál, filekezelő ablakban a laposon.Amíg léteztek multi chatkliensek, addig sokszor chat volt a laptop kijelzőjén, hogy ne kelljen folyton váltogatni..
Volt olyan kollega, aki kapott egy 4k 27-es monitort, kitett rá 4 FHD asztalt, és mellé még a FHD laptopkijelző. Csak ő 20 évvel fiatalabb volt

Én meg örültem, hogy az ugyanolyan monitort DPI növelés nélkül látom FHD-ben.
Powertoys másra is hasznos. Pl. gombokat lehet vele áthelyezni, ha valami lehetetlen kiosztású billentyűzeted van

Vagy letiltani a copilot gombot.
-
mobal
nagyúr
-
hcl
titán
Teljesen mindegy, mert úgysem látom a nagyobbat, szóval natív felbontás+DPI növelés...
Fullhd tök elég.
Elrendezésre egymás alatt a 24-es monitor meg a laptop kijelzője, amit éppen használok, az ált. a nagy monitoron (nagyrészt böngésző) amúgy meg terminál, filekezelő ablakban a laposon.Amíg léteztek multi chatkliensek, addig sokszor chat volt a laptop kijelzőjén, hogy ne kelljen folyton váltogatni..
Volt olyan kollega, aki kapott egy 4k 27-es monitort, kitett rá 4 FHD asztalt, és mellé még a FHD laptopkijelző. Csak ő 20 évvel fiatalabb volt

Én meg örültem, hogy az ugyanolyan monitort DPI növelés nélkül látom FHD-ben.
Powertoys másra is hasznos. Pl. gombokat lehet vele áthelyezni, ha valami lehetetlen kiosztású billentyűzeted van

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Másfél billió dollárra perli a Facebookot Amerika
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- 3D nyomtatás
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 10 46mm,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Mini 2023 M2 8GB 256GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple MacBook Pro 16 (2019) Intel Core i7 2.6GHz / 16GB / 500GB SSD / Radeon Pro 5300M Megkímélt

dpi boost, böngészőknél zoom felcsűrve. Yt-on nemrég b@sztak valamit, ha beállítom a hsz-eket lássam, vidik szövegéből semmi nincs kb jobb oldalt:d

...a fentiek alapján is, engem kétszer hoztak vissza, mármint a mai orvostudomány, a sötét középkorban már nyilván eleve halott lennék.
Hát...ebben csak második lettem, Omoresé az aranyérem, viszont a modern gépen Win98/XP variációkban nyilván első vagyok...bár sok helyen átvették a fejlesztéseimet...