Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Macka
veterán
válasz
Gergo_pet
üzenetére
Este pakolok majd fel képeket. Adiig is:
Alphacool Nexxxos Xp blokkom van, csövek 11/8-asak. Víz előtt is combos hűtésem volt, Zalman 9500 Series. Szintetikus teszt ( Orthos, 10-es priority, 3-4 óra ) 38-40 fok körülre megy fel a CPU max hőmérséklete. Ez Zalmannal 45-48 fok körül volt, környezeti hőmérséklettől függően. Azért azt el kell, hogy mondjam, hogy 1.68 voltot kap CPU, Zalmannal 1.55-öt adtam neki, és nem is ment 10x300-at. Csináltam teszteket 1.8 volttal, ott max 43-45 fok volt vízzel. Ez léggel már 70 körül lenne. Az igazsághoz hozzzátartozik az is, hogy elég jó a pumpám-Laing DDC, és van még egy kiegyenlítő tartályom is, a duál radin kívül. Duál radit 2x12 cm-es venti hűti.
Pár fokkal alacsonyabb lenne a hőmérsékle, ha a CPU-blokk nem a VGA után, a második helyre lenne kötve. -
Gaben01
őstag
válasz
Gergo_pet
üzenetére
Nézzük sorban:
Mivel mindent víz hűt a ramok kivételével (cpu+chipset+vga+2 hdd) így nem igazán látom azt a marha nagy hőforrást a házban,ami gondot okozna (a képeken is látszik,egy 8cm-es venti 5V-on hűti a ramokat).
A ház elejében 1db és a hátuljában 2db 12cm-es venti dolgozik,a tápban van egy 12cm-es venti és a házon belül van a szivattyú is.Ezek akár mennyire alacsony fordulaton mennek,akkor is zajforrások.A szoba alapzaja...hát igen,napközben van neki olyan is,de aki ült már a gépe előtt éjszaka is (urambocsá a közelében próbált aludni) az nagyon jól tudja hogy éjszaka sokkal jobban hallatszanak az addig halknak vélt zajok.Ergo,ha nyertem 5dB-t a parafázással,akkor már jó a helyzet.
Végezetül,nem igazán látom hogy mivel is tettem tönkre a jó kis Aurora-mat.Ezt kifejtenéd kicsit bővebben is?Mert kívülről pont ugyanúgy néz ki mint a többi.
-
-
Winner_hun
félisten
válasz
Gergo_pet
üzenetére
Túl sokat kellett volna kivágni belőle. Legalább is azt hiszem
Mindenesetre sokkal praktikusabbnak láttam ha a VGA-ból szedem ki a felesleget.
Amúgy a VGA terheletlenül 38 fok, az körül volt eddig is, majd megnézem, hogy terhelve mit produkál, egészében még a 60 fokot nem érte el.
[Szerkesztve] -
ANT
őstag
válasz
Gergo_pet
üzenetére
Köszi a tippet
, de az a gond ezzel a készlettel, hogy 2000 pénzér' egy elég csekély kihasználtságú cuccot kapnék. Ugyanis ebből max. a 24-es csati leszedőt használnám (ha használnám), a többit vígan lecserél(t)em házi eszközökkel (molexhez tollbetét, floppy és 3 pines ventihez meg órás csavarhúzó). A másik dolog: a te eseted szerencsésebb, de nem nevezhető tipikusnak (ti. boltostól kölcsönkérni egy szettet). -
5@$
aktív tag
válasz
Gergo_pet
üzenetére
Szia!
Remélem elhiszed , ha már igy lehurrogtad a kedves fórumtársat, hogy ha csinálok egy ugyan olyan weboldalt, és ráteszem az adott boltok illetve cégek linkjeit, meg képecskéit, attól még akár énis és akárki más is lehet akkora suttyó paraszt, hogy minden normálisan jogszabályoknak megfelelőnek tünik, és a büdös életbe nem látod többet a gépedet...
Gondolkozz mielőtt bármit is leirsz szerintem....
amugy természetesen igaz is lehet a dolog, csak jogos szerintem a kételkedés, mivel manapság igen sok a hazug csaló ember... nem hiszem hogy te nyugodtan odaadnád némi utánnajárás és kérdezősködés nélkül a saját vasad....
[Szerkesztve] -
ffodi
veterán
válasz
Gergo_pet
üzenetére
Azt rakom bele álltalában ami megtetszik.......a nagyfesz cuccok sztem egyértelműek, a pisilős gyerek is sztem, hiszen nvidia vga-m van
, Az amd az elején is egyértelmű szerintem.....a biohazard meg csak megtetszett......más meg nemnagyon hiszem hogy van benn ami xtra. -
Viewsonic
aktív tag
válasz
Gergo_pet
üzenetére
oké 7végén készítek még 1 képet az új állapotról is !
Amióta chipset is víz alá került,még ezis sokat dobott a hőfokon ugyanis egyedül a pwm-ek melegítenek a házba de ekkora házat az sose fűt be,nameg az enermax ventije is szállítja a levegőt,úgyhogy van légmozgás amennyi szükséges.
Még azt hozzátenném,hogy az összes blokk és a cpu sapkája is fellett polírozva
550/1760-on a vga órák után (pl:NFS Carbon) is 37 fok csak !! (vmodd most kerül megint vissza tehát alap feszen) úgy,hogy a proci 3960 Mhz en fut 1,48V fesz mellett tripla radinak köszönhetően a cpu is 44 fok körül van,úgyhogy tökéletesen elégedett vagyok
A Heatkiller blokk végülis univerzális,kitudod cserélni azt a részt ami a memóriákat hűti,ugyhogy nemrossz vétel.. -
Viewsonic
aktív tag
válasz
Gergo_pet
üzenetére
köszönöm az ötleted ! átraktam a fénycsövet bal hátsó sarokba (házvég) és most bevilágítja az egészet szépen ! bár az alaplapi kék led így nem érvényesül annyira.
ezt a radit használom : [link]
ezekkel a blokokkal cpu: [link]
vga: [link]
pumpa + tartály : [link]
a chipset meg ''home made'' de az csak átmeneti,mellesleg végzi a dolgát őis rendesen!
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Gergo_pet
üzenetére
1. Zsugorcsövet direkt nem tettem rá, mert nem világít UV-ben. A lenti nagy fekete szigetelőszalag, ha jobban megnézed, egy 3,5mm-es tüskesorból és két jumperből kialakított csatlakozót takar, hogy az oldallap eltávolítható legyen a géptől. A többi szigetelőszalag előfordulás is mind mind csatlakozónál van.
A kötegelőm közben elfogyott, mert a készlethez alig adtak.
A ventiknél a két szál vékonyka vezetéket minek kötegeljem a nála sokkal vastagabb kötegelővel? És azt hiszem igazad van. Tényleg messze a gyáritól. És amatőr (a szó jó értelmében)!

2. Maguk a kis ventik is már több évesek (P2 hűtők voltak valaha), és mennek azok 5500-6000rpm-en is, és 12V-on járatom...
A kis oldalsó, és a táp ventijei picinyek. Az első négy az már 8 centis, AT-s tápokat szolgáltak fiatalkorukban. Jelenleg racket, CPU-t, VGA-t, és a saját ventiket összeszámolva 17 példány üzemel a gépben. 2db ráadásul 12 centis. Miért? Biztos hallottál már mozdony szellőzőventillátort (12,5kW a teljesítménye) felpörögni. Az aláírásom megadja a választ, miért is szeretem a hasonló hangokat, mint pl a mozdony. 
3. Minden lényeges a 2-ben benne van. Talán annyit, hogy a csapágyak már 10 év lettek gyártva, akkor még minőséget produkáltak. Mind siklócsapágy, én megkentem őket, semmi gond velük.
4. Az őszinteségért mióta kell bocsánatot kérni!? Látszik, hogy építő jelleggel írtad, amit... Tehát nem megsértődöm, hanem megköszönöm, és igyekszem figyelembe venni!
HGyu -
04ahgy
nagyúr
válasz
Gergo_pet
üzenetére
1. Winner_hun! Le ne szedd azt a képet a tárhelyedről, mert baromi duuuuuurva...
Megnéztem az eredeti képet is, és tényleg... tényleg csaj formája van. Hehe.
2. Gergo_pet! A harisnyázást ügyesen csináltam, majdnem gyárival vetekszik szerintem, tényleg jó. Köszönöm.
Az a 4 winchester elmegy 6-nak is.
És mégis állandóan törlök, rendszerezek, archiválok. A kettő többlet winyó onnan adódik, hogy a mobil racket nem vetted figyelembe, na meg nem tudtad, hogy USB rackben is van egy 40G-s Maxtorom.
Naszóval, nézzük is csak sorjában, legyen felülről lefelé:
- A ház legtetejében figyel a rack, 80GB-os Maxtor PATA HDD-vel. 1 partíció, címkéje nagyon kreatívan: transfer.
- Az első látható winyó középtájon: Maxtor PATA 160G, rendszerwinyó, meg egyéb adatok. Partíciói: system (10G), winxp-64 (8G), programs (22G), data (50G), other (50G), misc (13G).
- A következő kettő két egyforma Seagate 80G-s, SATA. Ezek egy RAID-0 tömböt alkotnak, hogy néhány program extra gyorsan töltődjön és fusson (Der Zugsimulator - ZuSi, Microsoft Trainsimulator, Need 4 Speed Most Wanted, Oblivion, Call of Duty 2, ez a teljes lista jelenleg). Ezen a winyón van továbbá mindkét windows pagefile-ja is. Az egész egy 160-as partíció, címke: raid-0.
- A legalsó szerkezet nem régen gazdagítja gépem, egy 250GB-os Maxtor PATA, egy partíció: storage.
- Ami nem látható: az USB rackes 7200rpm-es 40GB Maxtor... Azzal járok az ELTÉ-re.
Szintúgy egy partíció a teljes lemez: usb.
Ezek alapján két dolog tűnhet fel mindenkinek: imádom a Maxtort, valamint rendszerezésmániás-és-partícióit-következetesen-elnevezgető-papucsállatka vagyok.
Komolyra fordítva a szót: Ha valamit nem tudnék letörölni, az a Columbo összes és a Dallas összes epizód lenne...
A kis négyzet az nem is mod, a gépház alapból ilyen. Felülről egy 8 különböző színben színeváltoztatós LED világít be, mindig csak oszcillálgatva magában. Nagyon olcsó kis házacska volt, árat nem mondok, de 10k alatt volt a Mistralban (házat, meg nem tönkremenő dolgot merek ott venni
).
Viszont amit vártam, de senkinek fel sem tűnt, az a táp... Ki-mit-hogy-miért mond a jószágról? Én meg itthon kuncogva fogom olvasni. Hehe.
Utószó: Winner, mégegy gratula a kábelcsajhoz! Többiek: kedves tőletek, hogy tetszik nektek a gépem!
HGyu -
wesker24
senior tag
válasz
Gergo_pet
üzenetére
Hello milyen eszközök kellenek ahhoz hogy a plexibe én is valamilyen figurát tudjak csinálni ?? és hol kaphatoak ezek a cuccok és mennyibe kerül ???
Azt mondtad hogy a megfelelő fejet kell kiválasztani pontosabban milyet ???
letudnád irni röviden hogy kell gravirozni mert még nem csináltam ilyet vagy ha van egy link a gravirozásról az is jó !!!
Mert ha olyan nehéz megpróbálkozhatnák vele !!! De mivel csak ugyis elszurnám a pleximet ezért inkább elállok tőle nem vagyok olyan ügyes mester mint te hogy ilyen szép munkát csináljak mint te !!! -
twollah
nagyúr
válasz
Gergo_pet
üzenetére
Az nem matrica hanem hutomagnes, es en igy modolom a hazam.
Antimod.
A szilikat a regi hazamban maradt benne valahogy, aztan a ciposdobozokbol is ide vandoroltak a kicsi tasakok, majd a regi haz lecserelodott a tasakocskak vandoroltak az uj hazban.
Inkabb hagyomanyrol van szo mint a szilikat celtudatos elhelyezeserol. -
-
Winner_hun
félisten
-
-
Winner_hun
félisten
válasz
Gergo_pet
üzenetére
Azt írtad, hogy torzít. Namost átméretezi, de méretarányosan és az nem torzítás.

1600x1200-as képet nem találtam így nagy hirtelen, de egy 2058x1536-os képet igen, ami a ff átméretezése után 1138x853-as lett, teljesen méretarányosan átméretezve a képet. Direkt megnéztem irfanviewvel is, ott a méretarányos átméretezésre mentem és azzal 1138x854-es kép jött, az az 1 pixel azthiszem nem sokat számít
És nehogy azt hidd, hogy össze vissza beszélek, ezt nézd meg: [link]
Hogy miért most válaszoltam? Mert kimaradt
-
.:T.H:.
aktív tag
válasz
Gergo_pet
üzenetére
Egész jó ötletei vannak a srácnak, néha én is találok egy-két érdekességet: [link] [link]
A gravírozásról meg annyit, hogy csinálok pár printszkrínt a céges gépen hogy tulajdonképpen meddig is valósítható az ember fantáziája, mert a gravírozónk is korlátozott tudású(mivelhogy nincs hozzá marófej, csupán gyémánt-heggyel karcoljuk a dolgokat), tavaly csináltam pár plexi névtáblát, egész pofásak.. -
.:T.H:.
aktív tag
válasz
Gergo_pet
üzenetére
''Ha sokat nézegeted a számitógépet, előbb utóbb elkezd ám a műszaki tudás átáramlani és azt fogod észrevenni, hogy egyre többet vállalsz be.''
Bizony, egyre többet vállalok be majd. A terv megvan már: Mivel bútorasztalos vagyok úgy gondoltam csinálhatnék tömörfából házat.. Nézegettem a fa-házas topicot is,de nem nyerte el egyik ötlet sem a tetszésemet.
Úgy tervezem hogy bükk lesz az egész(a megmunkálhatósága és színe miatt) és az oldallapja plexi(amibe gravírozok majd vmi ábrát(milyen jó ha az ember a munkahelyén egy 500x500-as gravírozógépet kezel) gravírozással), azt szeretném hogy az egész ház fából legyen, mindent beleértve. Belülről kénytelen leszek rétegelt lemez vázra támaszkodni(nomeg az alaplap tálcát is meghagyom fémből)mert egyszerűen lehetetlenség akár egy pallónyi ull száraz bükköt szerválni a környéken..
Tudnám még ragozni, a terv megvan rengeteg egyedi ötlettel, csupán a kivitelezés van hátra..
mod: helyesírás
[Szerkesztve] -
sparx
tag
válasz
Gergo_pet
üzenetére
Honnan szedted ezeket a w-okat ??

Itt egy pár ph!teszt amegyekből kicsit más derül ki :
[link]
- Egy 7950gx2-es rendszer, teljes terheléssel 226w, ráadásul fx-60-al ami jóval töbet fogyaszt mint a core2.
[link]
- x6800, igaz ''csak'' egy 7900gt-vel, teljes terhelés 135w.
Na és ugye ezeknek csak a ~80%-át eszi a gép.
Ha mondjuk ~150w- nak vesszük a 7950gx2 fogyasztását (ez túlbecsült) és hozzáadjuk a 226w-hoz akkor lesz 376w. az fx60 és a húzott x6800 mondjuk ugyanannyi, akkoris ha a többi cucc is kicsit többet zabál, 400w környékén vagyunk.
Szóval jó h van nekünk 1kw-os tápunk, csak nagy parasztvakítás (és marketingfogás) az egész. -
Mr-Pamacs
senior tag
válasz
Gergo_pet
üzenetére
Igen lesz még lakkozva és polírozva is de még az alja meg a hegyek nincsenek befejezve (van más festeni valóm) A 2K azt jelenti hogy két komponenst kell összeönteni. 1 lakkot és 1 edzőt és ezt a keveréket kell felfújni. Sokkal jobb pl keményebb,fényesebb mint a sima lakk.
Polírozás minimum 2-3 szor, polírpaszta, majd egy rongyal jól átdörgölöd, csak nem szabad sok pasztát tenni mert hamar szárad, de ha van polírozó géped akkor azzal sokkal jobban és 3-ad annyi idő és fáradság alatt megcsinálod. -
Frenky89
addikt
válasz
Gergo_pet
üzenetére
Nekem csak sima fehér kell. Csak azért kellenének újak, mert nem akarom gányul megcsinálni (már bekábelezettből kibontani a kébeleket /amit nem is tudom, hogy lehetne kivitelezni/, vagy elvágni a kábelt és forrasztgatni meg zsugorcsövezni ), ha egyszer csinálok vmit akkor az normális legyen már. Mustárba van még 10-es csomag, de az 1000HUF és annyi meg nekem felesleges, megbontani meg nem fogják, ha szépen kérem őket akkor sem.
Azért alszok még rá 1et. -
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Gergo_pet
üzenetére
A dolog teljesen egyszerű, nem kell tescoban meg metroban meg egyéb szar helyen vásárolni, mert biztos, hgy nem az van benne amit te szeretnél, ráadásul ha saját magad állitod ossze ugyanabbol az árból sokkal erosebb gepet is ossze tudsz rakni, vagy rakatni egy szakboltban.
Ez így igaz, de.. Szal ott van az a bizonyos DE....
Nos nemtudom mit csinálsz, ha azonnal kell egy gép, és a kesh =0.
Szal bebattyogsz a említett ''bótok'' valamelyikébe, kitöltöd a papírokat, és jó esetben szinte ingyé viheted a masinát.... és majd kifizeted apránként.
Szal a pénztelenség nagy úr.
Egyébként sztem első gépnek, dolgozni, netezni ''tökéletesen megfelel''.
Mod: Hoppá ez itten off..
[Szerkesztve] -
-
szergej
tag
válasz
Gergo_pet
üzenetére
Nos hát a makettfestékes az úgy jött......egy vad pillanatomban

-teljesen pirosan :
[link]
élőben jobb a kékkel, ahogyan keveredik a pirossal, lesznek ilyen lilás tónusok
sztem
meg aztán van még egy másik oldala is a gépnek, ami érintetlen, azzal is lehet mesterkedni
meg aztán gondolkodtam azon, hogy az egész oldalnak plexinek kéne lennie és a
belsejét is kipingálni ... csak nincs akkora mikrohullámú sütőm a plexihez

a véleményt -
bocX
tag
válasz
Gergo_pet
üzenetére
Hi!
...én mondtam egész jó a kék-piros együtt
a kijelzőt mikor csináltam keletkeztek vágások és 'hegesztések. eleinte nem tudtam mivel lehetne letakarni, gittelés az macerás, azzal nem akartam vacakolni - nem tudtam mit kitalálni, aztán eszembe jutott ez a megoldás - ez parafa, még nincs eldolgozva rendesen, itt is megláccanak az illesztések de valamivel jobb mint az alatta lévő látszat (meg szerintem kiemeli a kijelzőt). más hirtelen nem jutott eszembe - de ha tudsz valami jobb 5letet, szívesen fogadom.
a plexi az meg bolti, gyári, codegen házakhoz régebben lehetett kapni (nemtudom most még van e). a csavarközép az olyan 8mm a szélétől. de ha óvatosan csinálod [...] nem lesz gond, és ha lehet tegyél gumialátétet vagy amit az alaplapokhoz lehet kapni alátétet a csavar ésa plexi közé.
és mint mondtam még nem teljesen kész a ház, tehát még lesz kozmetikázva, hogy még szebb legyen.
...és amit előttem mondtak (lassú fordulat), az lehet megoldás, az enyémet meg felejtsd L, az hüjeség, akkor tuti elreped
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Sweet.tv - internetes TV
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Linux kezdőknek
- Formula-1
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3388, 100% Akksi
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- DXRACER Prince L gamer szék
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958, 100% Akksi
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ventikből meg azért van enyni h a helyet kitölcse.
Különben már kevesebb van. CPU és VGA hűtést lecseréltem mert az új konfog megkövetelte

Amit lilának látsz az az UV-neon!
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nyomok akkor még pár képet

A kis oldalsó, és a táp ventijei picinyek. Az első négy az már 8 centis, AT-s tápokat szolgáltak fiatalkorukban. Jelenleg racket, CPU-t, VGA-t, és a saját ventiket összeszámolva 17 példány üzemel a gépben. 2db ráadásul 12 centis. Miért? Biztos hallottál már mozdony szellőzőventillátort (12,5kW a teljesítménye) felpörögni. Az aláírásom megadja a választ, miért is szeretem a hasonló hangokat, mint pl a mozdony.
És mégis állandóan törlök, rendszerezek, archiválok. A kettő többlet winyó onnan adódik, hogy a mobil racket nem vetted figyelembe, na meg nem tudtad, hogy USB rackben is van egy 40G-s Maxtorom.
Szintúgy egy partíció a teljes lemez: usb.