Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Trewerr: Analóg-digitális jelátalakítás (zenefájlok leegyszerűsítésével magyarázva)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
scarbantia
üzenetére
Ebben van egy kis tapasztalatom.
Lehetséges-e analóg módon a fényerőt szabályozni anélkül, hogy az RGB arányok ne csússzanak szét?
Elvileg lehetséges, de nagyon bonyolult megvalósítani , úgyhogy inkább azt mondanám, hogy a gyakorlatban nem

Tavaly paprika/paradicsom magok keltetéséhez csináltam WRGB LED-es fényforrást és próbaképpen csináltam jópár fényerősség mérést különböző színbeállítások mellett. Az jött ki, hogy a különböző színű LED-ek áramerősség/fényerő karakterisztikája teljesen különbözik egymástól

Gondolom, hogy pluszban ez még attól is függ, hogy milyen típusúak, gyártmányúak e LED-ek.
Azt el bírom képzelni, hogy hosszas méricskélés, sok vesződség után tudsz olyan vezérlőt építeni, ami a rendelkezésedre álló LED készlettel 3-4 diszkrét fényerő fokozatban állítható, azonos színhőmérsékletű fényt ad (fokozatonként esetleg +/- 1-2 fokozattal eltéríthetően a vörös vagy a kék irányában), de ezt fokozatmentes módon megvalósíteni otthon nem tartom valószínűnek

Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3942, 100% Akkumulátor
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- Hisense 43A6BG 108 cm / 43" 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3452,100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

ekkold