Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz Ton-ton #94870 üzenetére

Árpi bácsi :) Rettenet az előadásmódja.

12 voltról megy a kazánkeringetőm, egy Grundfos Alpha BLDC motoros 230-as szivattyúm van ami 14 wattot "zabál"
    Van előtte egy mini modul, 12/250V DC-DC konverter, valami irgalmatlan jó hatásfokkal teszi a dolgát, a hatásfoka valahol 97% felett van az üresjárásija 0,4W alatti. 7. éve megy így a rendszerem.
    Vagyis a 12V DC nem gond.

ViZion,
    tulajdonképpen ötlet volt részemről, egy flvetés hogy lehetne ilyet valahogyan.
    A hatásfok itt egyáltalán nem érdekes, nekem 14W kellene a szivattyúhoz, ha ezt 10% hatásfokkal csinálná, a 24kW kazán nem nagyon venné észre hogy 140 wattal kevesebb megy a radiátorokba.

baly81,
    a mostani rendszer atombiztos, van 230 hálózatom, ha ez elmenne akkor van egy 9kWh akkupakkom amiről a ház 2-3 napig elmegy (napelem projekt) és magának a keringetőszivattyúnak van egy teljesen külön 90Ah akkuja amiről több napig elmuzsikál.
    Mint feljebb írtam, eszmecsereindító kérdésnek is szántam, amiből akár valami lehet is kísérletképpen.
    Ha működne, óriási előnye lenne hogy amíg ég a tűz a kályhába, addig megy a szivattyú, minden segédenergiaforrás nélkül.

Új hozzászólás Aktív témák