Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tordaitibi
üzenetére
Ki is próbáltam, több különböző kapacitású kondenzátorral, és pontosan azt kaptam, amire számítottam: statikus zajt.

Amit leírtál, azt én értem, és igaz is arra a kapcsolásra, ami a képen látható, mert aszerint a hangszóró+kondenzátor a tranzisztorral párhuzamosan van kötve, az ellenálláson keresztül töltődik, a tranzisztoron keresztül pedig kisül, meg is van a váltakozó feszültség. Ezzel szemben a kifogásolt kapcsolásnál a hangszóró sorba van kötve a tranzisztorral, ezért ha a hangszóróval sorba kötök egy kondenzátort, az csak töltődni fog, de nem tud kisülni sehogy sem!
Vagy nem jól látom?Szerk.: Most a hangszóró a +5V és a kollektor közé van kötve egy 8 R ellenállással sorban. Ha átkötném a + ágat a 8 R és a kollektor közé, a - ágat pedig a GND-re, és úgy tennék elé egy kondenzátort, tehát a kondi + lába a 8 R és a kollektor találkozásához, a - lába pedig a hangszóró + ágára kerülne , az úgy működne? Illetve mekkorára lenne érdemes cserélni a 8 R-t, és mekkora legyen a kondi?
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Battlefield 6
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Linux kezdőknek
- Mi a labubu? – és pár fontos dolog, amire idén rágugliztál
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LEGO klub
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- iKing.Hu-Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black 12/256 GB-karcmentes Garancia 2028. 08. 23-ig
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 700W
- Apple iPhone 16 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ekkold