- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Őskoczka
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
didyman
őstag
válasz
darvinya #53235 üzenetére
Akkor az az SMA mégsem olyan jó páka. Nekem valahogy nem esnek le a forrszemek, ha ésszel forrasztom, három alkatrészcserét is kibírnak. A spagettit sem értem. Nézd, ez itt egy számláló, amin elég sok párhuzamos kötögetés van. A panel alján összesen négy, azaz négy szál fut végig..Bocs, öt, a pont is ott fut, úgy rémlik-és slussz. Csak kicsit el kell gondolkozni a vezetékezésen és máris nem olyan cifra.
-
dudika10
veterán
válasz
darvinya #53235 üzenetére
Mi az, hogy a forrszemek hamar leesnek?
Valamit rosszul csinálsz.
Ha 5 évente látok forrszemet leesve, és annak is az az oka, hogy 400 fokos pákával 20 percig melegítette valaki forrasztás közben és egyből leesett. Olyat még nem láttam, ami forrasztás után hetekkel / hónapokkal / évekkel esett volna le (pedig van pár forrszemes próbapanelen összerakott kapcsolásom otthon, amik mind 5+ évesek).Arra már nem is mondok semmit, hogy a kialakításnak bármi köze lenne a megvalósítható bonyolultsághoz.
A páka meg... Ez az SMA semmilyen téren a közelében sincs egy 28003-as fahrenheitnek.
Ha telefonra, amit 2 évente cserél az ember, ki tud adni 50-100-150 ezer forintot, akkor egy forrasztópákánál amit használ 10+ évig, ha kicsit is komolyabban gondolja ezt a hobbit, nem sok az a 15 ezer.
Új hozzászólás Aktív témák
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- VR topik
- Óra topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Futás, futópályák
- Parkside szerszám kibeszélő
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest