Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: A kérdés...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Trewerr: Analóg-digitális jelátalakítás (zenefájlok leegyszerűsítésével magyarázva)
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Keeperv85
üzenetére
"Azért a kolléga elfelejtette linkelni a saját dolgait szépen:"
Parancsolj, a teljes téma:
[#3909]
[#3925]
[#3928-#3931]
[#3942-#3946]
[#3948-#3949]
[#3952]
[#3958-#3961]
[#3965]
[#3970-#3971]
[#3973-#3985]
[#3987]
[#3989-#3991]
[#3995]Egyébként elég érdekes a hozzáállásod! Ha be tudod bizonyítani, hogy valamiben tévedtem, akkor az a te tévedéseidet semmissé teszi

"Érdekes, nem?"
Itt linkeltél egy cikket, amiben ezt olvashattad: "Ha túlmerül az akkumulátor, akkor a saját töltőjével nem hozható már vissza."
Itt pedig ezt olvashatod: "
"Lítium-bázisú cellák 2,5 V alá történő kisütésekor a beépített védőáramkör lekapcsolja a terhelést.""De a kedvencem a nagyfeszültségű áram, mint fogalom bevezetése"
El kell hogy keserítselek! A googleon 4370 db magyar nyelvű találat van a "nagyfeszültségű áram" kifejezésre, ezért sajnos nem az én nevemhez fűződik. -
And
veterán
válasz
Keeperv85
üzenetére
Azért szép, hogy nem nézed ki belőlem, hogy ha már hozzászólok ahhoz a parázs vitához, akkor előtte kicsit beleolvasok abba a topikba. Igen, többen is írtatok szakmai 'érdekességeket', nem csak te. A legszebbeket kétségkívül egy másik kolléga adta elő, roppant hiányos ismeretekkel, viszont annál nagyobb elánnal. Ez pedig elég rossz kombináció
.
Nem mellesleg meglehetősen kínos úgy dobálózni a végzettségekkel - legyen az műszerész, technikus vagy akár mérnök -, életkorral, esetleg a több évtizedes 'szakmai gyakorlattal', hogy mellette égbekiáltó marhaságokat ír le az emberfia (akinek nem inge, ne vegye gatyára).. -
Kernel
nagyúr
válasz
Keeperv85
üzenetére
Az akku belső elektronikája megszakítja a túlmerült akkuhoz a kapcsolatot, egy kapcsoló FET által.
De nem teljesen, valószínűleg egy ellenálláson keresztül még tud folyni áram, ennek köszönhető, hogy túlmerült akkut is fel lehet tölteni. Csak ilyenkor úgy kell hagyni egy ideig, látszólag nem történik semmi, nem jelez töltést, de órák múlva elindulhat. Én konkrétan találkoztam már ilyen esettel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux Mint
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- A Sony megmutatja milyen monitor illik a PlayStation 5-höz
- Apex Legends (PC, PS4, Xbox One)
- BestBuy topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Lexus, Toyota topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Háztartási gépek
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- További aktív témák...
- Keresek Zebra TC20 TC21 vagy valamilyen hasonló kaliberű 1D és 2D vonalkódok olvasására alkalmas pda
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3600 16GB DDR4 256GB SSD 2TB HDD RTX 2060 Super 8GB RAMPAGE Shiva 450W
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE VERSA H17 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo IdeaPad Slim 3 - 15.6" Full HD - Ryzen 5-7520U - 8GB - 512GB - Win11 PRO - MAGYAR - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

.
ekkold