Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- sellerbuyer: Nagyon drága a RAM de mégis most érdemes venni!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
addikt
válasz
PeliScan
üzenetére
Én használom a laptopomat kettő darab 12V-os, 12Ah-ás akkuról sorba kötve, tehát 24V-ról, amire rákötöttem egy 10A-es, lineáris stabil tápot.
A max. feszültséggel nem is volt baj, mert a táp előállította minimulás feszültség eséssel a 19V-ot, ami kell a laptopnak, de az akkuk kimerülése esetén az alacsony feszültségtől nem védett !
És szépen ciripelni kezdett a laptop, villódzni az akku töltés jelzője, holott előtte már elvileg feltöltötte az akkuját, tehát nem jól viselte az alacsony feszültésget, ami kb. 18,3V volt !
Ezért be kellett tennem egy plusz áramkört, ami figyeli a feszültséget és egy baállított érték alá merülve lekapcsolja az akkut a tápegységről, így megszünik a töltés, mintha kihúztam volna az adaptert a laptopból, még mielőtt e nem megfelelő tartományba érne !
Elképzelhető, hogy egy ilyen hordozható ketyerében már van ez ellen beépített védelem, mivel sok, akár nem teljesne stabil forrásról is üzelemtethető, de nem garantált !
Ezért gondolnék inkább egy spécibb tápra !Üdv.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
PeliScan
üzenetére
A fogalmazásom óvatossága fedi az elképzelésemet arra az esetre, amelyikben én lennék a probléma kétlábú alanya.

Tehát szerinted, ha rendesen, hiba nélkül töltötte 15 percig a külső akksipakk a telefont, akkor ez megismételhető bárhányszor, nem valószínű, hogy egy idő után "elfárad" pl. a védőáramkör vagy ilyesmi?
Nem tudom és ezért óvatoskodom. A tervezőnek a specifikációk teljes spektrumára kell figyelemmel lennie. És még közbejátszhatnak a technológiai szórások felfelé vagy éppen lefelé. A próbád alapján nem valószínű, hogy baj lehessen.
...hogyha elszáll valami a telefonban, akkor az pusztán a telefon belső li-ion akksija lesz, vagy pl. a töltőáramkör.
Tragikus forgatókönyvek szerint ez zsinórban menne - de csak elméletileg -, ha a töltőáramkör elromlik, a túlfesz az akkura, meg a telefon akku által táplált egységeihez érkezik...
Most ellenben már szerintem nincs okod aggodalomra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Óra topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Küszöbön a Where Winds Meet megjelenése
- Amazon
- További aktív témák...
- DJI MINI 4 PRO ÚJSZERŰ ( CARE GARANCIÁVAL ! ) Hibátlan Fullos szett ( C-0 minősítéssel )
- ASUS TUF GTX 1660 SUPER OC
- újszerű iPad Pro 11" (M4) (2024) M4 chip Wi-Fi + Cellular 256GB silver ezüst Apple garancia
- újszerű iPad Pro 12.9" (4. generációs) (2020) Wi-Fi + cellular 256GB asztroszürke
- újszerű MacBook Air M2 256GB SSD space gray asztroszürke Apple magyar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

ekkold