Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: Kiküldetésben a szép Juhásznénál
- Szevam: ChatGPT: Bizonytalansági jelölés funkció bekapcsolása
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
apam lemezjatszojahoz volt egy beallitotarcsa (siemens csillag szeru) amivel a normal izzos vilagitas mellett is lehetett finom beallitani a sebesseget, a stroboszkophatas elven. szoval a sima izzo is szepen lekovette a halozati frekit.
ugy latom mai napig kaphato ilyen:
https://www.bakelitfutar.hu/kiegeszitok/dynavox-stroboszk%C3%B3p-t%C3%A1rcsa-%C3%A9s-be%C3%A1ll%C3%ADt%C3%B3-lap-r%C3%A9szletek -
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Jaja, és folyamatosan vékonyodtak is az idők folyamán, a 2000-es évekre érezhetően kevesebb is volt az izzók élettartama.
"de az csak segédjel, amit a driver értelmez a LED-áram nagyságának beállításához. "
Már ahol nem a LED tápját szaggatják vele :SA halogén azért is volt jó, mert kis méretben brutál teljesítményt tudott.

-
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
PWM-el dimmelt, dimmelhető LED-ekre gondoltam, meg egynémely kínai LED izzó tápja szerintem elég ergya, hogy ugráljon a fesz

Normál izzóban, normál helyen az izzószál hőtehetetlensége egyenlíti ki az 50Hz-t, amennyire tudom.
-
darvinya
titán
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Driver körben van egy 2W-os ellenállás és SMD kondi, mindkettő szenesedik.
De lehet neked lesz igazad, mert teszteléskor 3 LED -et is hibás volt elsőre, aztán megint jó.
Ebből 2 egy szalagon.
Tehát 4 rosszat találtam, de ebből 1 maradt újra méréskor. -
darvinya
titán
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Az utolsóban van csak 1db LED hiba, a többinél nincs.
Nyáron már írtam ide is, hogy kicsit sötétedett. -
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
"Több esetben találkoztam a 2 ágú 40 collossal, aminél kiderült, hogy nem csak letilt egy ág szakadása esetén"
Csak gratulálni tudok nekik
Amúgy igen, egy gyártónál, aki csak kiszórja a cuccot, nem szempont, de műszakilag sokkal szebb és értelmesebb megoldás. Többe sem nagyon kerülne...
-
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Ennek a doksijában az volt, hogy a 4 ágat tök külön tudja működtetni(nyilván ha jól értettem), pont azért, hogy 1 LED hiánya ne okozzon fejvakarást, hogy mi baja.
Több típushoz tervezett NYÁK, de ott a NYÁK-on a bekötés volt olyan, hogy a 4 kimenet ment egybe
És nem konfigurálható módon, pl. átkötésekkel.A tartalék jaja.
De ennyire kétségbeesni egy TV hiánya miatt...
-
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Pont itt kérdezősködtem egy TV-ről, amiben olyan frankó LED driver volt, hogy az IC 4 sávot lekezelt volna külön, tehát ha egy LED kiég, nem megy el a teljes háttérvilágítás, erre az okos török (Vestel) beköti a 4 kimenetet egybe, és a 4 LED csík egy pontról megy
-
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszi!
-
Barret001
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Rendszeresen használom.Most is próbáltam, a minősége sokkal gyengébb,az általad kivágott képhez képest.
-
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Android gyári képnézői is tudnak kivágni.
-
Barret001
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Valami egész ügyes programot használtál
Paint ehhez képest nudli. -
darvinya
titán
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Háttérvilágítás, ami miatt nem látszik semmi.
Csak erős megvilágítással láttam, hogy azért működik, s.miután hangot is adott. -
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
LG OLED55/65C9PUA. A service manualban sem nagyon van semmi, pláne nem rajz
Ahogy látom, a LG nem szeret rajzot adni, nem az első ilyen cucc, amihez nincs sehol.Csak a tápon 3 IC van...

-
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
A relé vezérlését követtem vissza... Amúgy igen, amit erről az IC-ről lehet találni egyáltalán, ott abban az olvashatatlan rajzban nincs relé.
Illetve van még egy IC, kiderítem a típusát, annak is köze van. Ahogy mondod, akkor valószínű a MD6751 valami wtf miatt van arrafelé drótozva.
Illetve ennek az izének a kimenetei ilyen 7,8V standby, meg 20-22V-ok...
Valami teljes agyhalál ez a táp. -
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszönöm. Esetleg tudnál linkelni olyan led-es izzót, amit érdemes volna kipróbálni?
Sajnos nincs lehetőség roncsolásmentesen a lámpa szétszerelésére, hogy belenézhessek és mivel nem saját, nem próbálkoznék. Így nem tudom milyen megoldást használnak a szabályozásra.
Ha jól néztem fotókat a neten akkor talán E14 foglalat a helyes megnevezése a keskenyebb foglalatnak. -
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Ért
Ugyanakkor nem fogom egy mocsokdrága TV tápján, aminél a TV itt sincs, szétszedni a relét
A polaritásmentességgel arra céloztam, hogy a relének az IC kiküld 12V-t valamilyen polaritással, amit jó lenne nem fordítva adni a relére, mint ahogyan az IC szokta, mert lehet, hogy az IC nem tolerálja. -
hibavissza
veterán
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Értem. Félhullámú egyenirányítás. Megjegyzem.
-
hibavissza
veterán
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Fészerben talált jelzés nélküli diódával ment pár hónapig. Csak tönkrement a dióda azaz teljesen zárt, így most megint teljes erővel pumpál a pumpa. Csak be akartam azonosítani mit raktam bele. Vagyis mi lenne jobb erre a célra. Van 1000 V-os is. Az elmélet most nem érdekel.

Ha a dióda ebben a konstellációban borítékolhatóan tönkre fog menni akkor áldoznék pénzt egy elektronika legyártására is. Elérhetőséget, árat kérek
Sajnos a modulációs pumpára cserélés nem járható. -
PROTRON
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Azért kábelgyártási minőségben is van különbség, amelyet a csatlakozó fejnél lehet tetten érni. Gondolok itt a nem alaptalanul szállóigévé vállt "Molex to Sata lose all your data" kérdés körre. Oké nem mindenkinél égett le a sata kábelfej és lett oda a több terrás adattároló, de annál az 1%-nyi usernél azért gondot okozott. [link]
Megéri nem a legolcsóbb 300 hufos kábellel használni egy random tápegységet.
De tény hogy a 10ezres az parasztvakítás lenne.
-
tillatrilla
senior tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Szia! Köszi a választ,megnézem,hogy mennyi hely lenne a mostani tartóban. De annyi biztos nincs,hogy a cellák,meg a cc/cv modul mellé még a kijelzős is beférjen. Bontott celláim nekem is vannak,most szedtem szét két laptop aksit. De azok szerintem ide kevesek lennének. Egy próbát azért megér,válogatnom kell őket.

-
teo77
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszi szépen!
Barret007: arra a kettő ón pöttyre kell csatlakoztatnom a töltőt (a 3 közül), ahová a kábel plusz és mínusz "sínjei" vezetnek? Ha igen, melyik kettő az a 3 pötty közül? -
Barret001
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Tökéletesen látszik minden,ott a két fóliacsík.A pozitív,és a negatív.Arra rá kell csatlakozni,és feltölteni.
-
teo77
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
-
teo77
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Szia!
Köszönöm neked is az infókat!
Leszedtem a fóliát valamelyest. Krokodilcsipesszel, külső akkutöltővel megoldható a töltés? A pozitív és a negatív pólusok hol találhatóak? Ehhez még jobban le kell csupaszítanom?
Forrasztópákám sajnos nincs, jelenleg.
Így néz ki az akkum jelenleg, és a töltőm:Köszönöm, előre is a válaszaitokat!
-
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Nem tudom mi a konkrét felhasználás meg a paraméterek. Az elv ad egy csapásirányt, ezt lehet kiegészíteni igény szerint.
Ha valóban 24V, akkor még a kontroller, Arduino, bármi 3 bemenetét is le kell védeni 5 voltra vagy 3,3-ra. -
Gyula84
veterán
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Én pont így szoktam szétszedni

-
aujjobba
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Arról volt anno szó, hogy ha pl félig volt csak lemerülve és onnan teszem töltőre, akkor onnantól a félig töltött állapot lesz a lemerült állapot, magyarul feleannyit fog bírni az akku (memória effekt).
És valóban, amit rendszeresen így töltöttek hamar eljutott oda, hogy már csak néhány percet ment.
Arra nem emlékszem ez NiCd vagy NiMh akku volt, de lehet hülyeség az egész és nem ezen múlt.Iskolai video stúdióban a kamerák akkujáról beszélek.
-
aujjobba
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Vagy húsz éve középiskolában azt tanultam, hogy a nikkel akksikat csak lemerítve szabad töltőre tenni, a memória effektus miatt.
De ha így van miért ilyet tesznek olyan eszközbe, ami jár egy kicsit, nem merül le, de mindig felmegy a töltőre munka után?
Az elektromos fogkefe is ilyen volt, írtak is az utasításba hogy használat után tartsam töltőn.
Gallyra is ment hamar az akkuja, a saját szakszervize se tudta javítani, cserélni kellett az egész fogkefét. -
hofione
újonc
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Vegre ujra labon, gyorasn megneztem.
Ez valoban sanszosan AC 24V lesz nem DC, a Nest doksi nem is emlit DC 24Vot, csak ez lathato "Voltage requirement 20-30V AC".
Megmertem AC allaban is, de ott meg furabb az eredmeny (valoszinuleg en rontok el a meresnel valamit, vagy nem jol ertelmezem, de mint mondtam teljesen laikus vagyok, szoval szorri a benazasert), igy 57Vot merek, ha ismet felcserelem a polaritast meresnel, meroeszkoz fekete laba megy az "R" csatlakozora, piros laba a "C" csatlakozora.
Forditva 0V merheto csak.
Igy van allitva a meroeszkozom DC mereshez, es igy AC mereshez.Sajnos az "Y" csatlakozon nem jon semmi, amikor a futes kapcsol, igy az nem lesz hasznalhato

Ugy nez ki marad a forditoreles megoldas, ez ugyben keresgelek meg kicsit, ha nem megy, inditok egy uj kerdest mar csak dedikaltan a forditorele problemarol.
-
lanszelot
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Huhhh, én ezeket még nagyon nem értem.
Nekem csak arra kell, hogy lássam ha össze rakom pl a 4 diodat, akkor mi lesz, majd hozzá a kondenzátort akkor ...stb
Lássam amit csinál az adott komponens.
Másképp nem tudom megérteni.
Borzalom ahogy a könyvek leírják. 4 könyvet szereztem be.
De az oktató videók is rosszak
Nagyon nehéz jót találni.
1 hónapja szívok a tranzisztorral.
Miért? Mert ez a könyv ezt írja, az amazt. Videók detto
Pár napja találtam egy normálisat amiből kiderült, hogy mind igazat írt, csak nem írt le mindent
Mert egyik se írta, hogy 4 felé van
- az alapból nyitott
- az alapból zárt
- és ezen belül mind lehet még pnp vagy npnIlletve hogy nem csak feszültséget tud növelni, de áramot is.
No meg kapcsoló ként is működik.És ezek darabolva egymásnak ellent mondottak. Teljesen össze zavartak.
Így most borzasztó nehéz össze rakni a fejembe.
Mert nagyon meg vagyok kavarodva.
Ezért kellene a gyakorlati teszt.
De ennyire kezdőként nem fogok élesben kísérletezni.
EasyEDA-t írtam, hogy próbáltam.
Borzasztó bonyolult. Sehol se találom a komponenseket.
Pl váltóáram, kör benne sinus jel.
De semmit se találtam benne.
Target3001 is fizetős. Azért hogy bohóckodjak nem akarok megvenni egy progit amit lehet ugyanúgy nem tudok majd használni mint az easyeda-t.
Biztos jók ezek csak nem kezdőknek való. -
lanszelot
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm , ezen át kell rágni magam, hogy megértsem

Volna esetleg olyan program pc-re mint az everycircuit?
EasyEDA -val próbálkoztam, mert most a pro is ingyenes.
De egy egyszerű váltó áramot se tudtam lerakni, annyira easy....
Every circuit 15 dollár és böngészőben, így az sem.
Proteus arany áron van.
Amiket találtam az mind korlátozva van. Még egy gratz hidat se tudok össze dobni bennük. -
hofione
újonc
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Elnezest a kesi valaszert, kozben elkaptam valami dogrovqst, eddig a tuleles volt a program

igen az Y a hutes kapcsolja, mindenkepp kiprobalom, hata van valmi azon is, ha kapcsol a futes, bar be kell konfiguralni, hogy melyik labakra van bekotve valoban valami az install soran
Ah, az AC 24 probat megelythettem volna tenyleg, de annyira biztos voltam benne , hogy DC, hogy eszembe se jutott

Igen, a C pont es az R kozott mertem negativ 24Vot DC mero allasban
Megnezem, amiket irtal es megvizsgalom a forditoreles megoldast is ami t ujra uzemkepes leszek
koszi meg egyszer a kimerito valaszt

-
mezis
félisten
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Régen történt, amikor már tömegesen megjelentek a kis, 10-20 mA-es világító diódák. Ilyet kezdett árulni egy olyan műszaki bolt, ahol addig csak zseblámpaégő volt az "elektronikai" cikk. A fiatal eladó gyerek egy 4.5 V-os "laposelemmel" lelkiismeretesen kipróbált minden egyes diódát, mielőtt átadta volna a vásárlónak. Előtét ellenállás nélkül.
Egy felvillanás elég volt számára a "működőképesség" ellenőrzésére. Próbáltam lebeszélni erről, de azt mondta, hogy sok a rossz közöttük, van amelyik azonnal kiég.
-
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Pontosan ahogy irod, es megegy fontos parameter amit a led felhasznalok nem tudnak.
A led homersekleti egyutthatoja pozitiv azaz pl.
20 C fokon adott feszultsegen felvesz 20 milliampert. Melegszik, lesz 25 fokos de ott mar fel fog venni 23 milliampert, ez megjobban melegiti egy ez egy onmagat erosito folyamat aminek a vegeredmenye a felvezetokre jellemzo homegfutas, ongyilkossag.
Ez meg pregnansabban jelentkezik ha sok sorbakotott ledet hajtanak. Osszeadodik.
Ha nincs valami primitiv aramkorlatozas akkor ez is segit a lednek a tulvilagra koltozni.Tenyleg sokan nem tudnak azonosulni az aramgeneratoros meghajtassal illetve ennek a megertesevel.
Hasonloan nem ertik nagyon sokan hogy miert is nem kell 3 fazisu rendszereknel a nullavezetot 3szorosra meretezni, eleg 1 fazis maximalis aramara.
-
Batman2
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
A saját LEDnek ez a kapcsolása.
A LEDekért nem is aggódom, csak az előtét kondiért, hogy esetleg jobban megviseli a módositott trapéz, mint a valós szinusz.
Vagy mindegy neki, csak berreg tőle, de nem károsodik?
A berregés önmagában nem érdekel, a fényerö csökkenés kicsit zavar, de elviselhető.Üdv.
-
PROTRON
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Szuper vagy, köszi.
Valóban nem néztem meg az adatlapot, csak manapság eléggé szkeptikus vagyok a leírt dolgokkal kapcsolatban, azoknak nyoma marad, aztán Bástya elvtársat már meg se akarják gyilkolni...
Míg a szóbeszédben ott az erő.
Eddig egyébként meggyőztél hogy nem véletlenül akadt meg rajta a szemem, de azért még várok kicsit hátha van valakinek tapasztalata a Maxvell gyártóval.Vagy 20k huf alatti kategóriában van valami best buy lakatfogó a fenti tudásával? [link]
Még az is jó lehet ha 2 külön egység, csak ne lépjem át a 20k-s határt, tehát legalább ennyire pontos multiméter + valami amivel pontosan tudok akár 200A is mérni, DC-n is.BTW első projektnél, igen, arra kell hogy a külső tápegységből érkező 19V-ot leredukálom a megfelelő töltési feszre, majd ha épp aksira vált akkor meg az aksiból a laptop felé tartó szálon visszanyomom 19V-ra, mert olyan alaplapom van hogy kereken azt szereti.
Ugyanígy a töltőáramot is, mert hogy 120W-os a külső tégla tápom, nem lenne jó ha az épp feltöltődő aksipakk meg az épp felpörgő laptop együtt folyton kiütné a túláramvédelmet.
Még a kivételi áramot is szeretném maximálni lítium elemekhez igazítva, pl hogy ha nagyon meg akarna lódulni a laptop, ne gyújthassa fel az aksipakkot.
Vékony alaplap, vékony konfig, "hordozható" munkaállomásnak építem. Kicsit dundusabb lesz mint egy bolti notebook, de több lehetőségem is lesz a terepen használni az egyedi dolgok miatt.
-
vmk
tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Sikerült a "bővítés". Beépítettem az MH-M18 (=HW-425) bluetooth modult.
A bal-jobb audió csatornát az előlapi átvezetés (alaplapi) csatlakozójáról kapja.
A táp az annyiban trükkös volt, hogy csak olyan 5V-os pontot találtam, ami mindig feszültség alatt van (CD kiadásért felelős táp).
Így megpróbáltam keresni 4V (3.7V és 4V is akadt) körüli tápot, de azzal meg az volt a gond, hogy amikor rá volt kötve a modul, akkor már csak 3V lett belőle.
A végső megoldás az lett, hogy beraktam egy LM7805-öt, (aminek pont volt szabad hely a hátlapi hűtőbordán is), így már hibátlan.
Melegragasztóval rögzítettem a forrpontokat, hogy ha véletlenül elszabadulna valami, akkor ne legyen gond.Köszi a segítséget.
-
aujjobba
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Azt mondod pl. egy ilyennel tudnam tolteni?
Nagyjabol utananeztem, hogy ezeknek van egy CC majd egy CV toltesi fazisa, es nem illik lebegoben hagyni (floating charge?).
Ezt pl. a fenti modul levezenyli, feltolt majd leall ha kesz?
A kek/zold vezetekeket hagyhatom szabadon?Nagyon gatya minosegu a kep, nem latom van-e valami visszajelzo LED.
Szerinted a B+ es a B- (ahova az akkut kotom) mellett miert van pluszban OUT+ es OUT- is?A Samsung-ot kukazom akkor, gondolom valahol le tudom adni.
-
daninet
veterán
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Körvonalazódott mi a gond a porszívóval. Van youtubon egy videó az akku cseréről és alatta egy magyar srác írt pár dolgot. Beszéltünk vele és az van, hogy ha először a pozitív sarut választod le az akku pakkról mikor szétszeded nem pedig a negatívat elpusztítja magát a szoftver. JTAG-on újra kell írni az EEPROM-ot és fel fog éledni. Neki megvan a ROM lementve.
Azt nem tudom, hogy ez valami elektronikai malőr vagy szándékosan van így tervezve.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Borhűtő-saga update:
Kicseréltem az inkriminált, két darab 16 V-os 1000 uF-os kondit és láss csodát: visszatért a feszültség a ventilátor-aljzatra.
Itt vannak a bűnösök, kiszerelés után:
Láthatóan szép púposak.
Az újak pontosan ugyanilyen típusúak, értékben, méretben és színben is ugyanilyet kaptam.
Kerek 2 perc volt a ki- és beforrasztás, rögtön bepattintottam a helyére, megkapta a 230 V-ot, rámértem a ventilátor-aljzatra és szépen, lépcsőzetesen emelkedett a feszültség 1,5 V-ról egészen 12 V-ig, ahol megállt - mivel a hőszenzor küldte az infót a panelnek, hogy 23 C van a hűtőtérben, így nyilván feltolta maximumig a feszültséget.
A csereventilátor ugyanúgy 9 cm-es, 12 V-os, viszont nem 0,09 A értékű, hanem talán 0,36 A (vagy 0,036 A - már nem emlékszem és címkével a borda felé kellett beszerelni, így most már nem is látom), de ennek nem gondolnám, hogy volna különösebb jelentősége. Most, hogy maximumon pörög, nem mondanám, hogy halk, de ahogy eléri a célhőmérsékletként beállított 12 C-t, le kell majd lassuljon. Mindenesetre a ventilátor tokozásán a furatok enyhén eltérő méretűek voltak, így annak a fúrásával-faragásával kb. ötszörannyi időm elment, mint a panel forrasztásával.
Most megy a teszt, kíváncsi vagyok, hogy ha eléri a célhőmérsékletet, akkor szépen visszalassul-e, illetve, hogy esetlegesen elszáll-e még valami más is a panelen (vagy esetleg elszállt korábban, amit most még nem észlelek).
Mindenkinek köszönöm az értékes hozzászólásokat és útmutatásokat, majd még közlöm, hogy tényleg jól működik-e!
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Igen az világos, hogy az emelt feszültséggel ugyanazon a vezeték keresztmetszeten nagyobb mennyiségű villamos energia szállítható (pl. nagyfesz villanyvezetékek) és jellemzően a veszteség is alacsonyabb. Viszont nem tudom mivel lehet rávenni, hogy emelt feszültséget adjon le.
De átfordítom a dolgot... Nem következhet az be véletlenül, hogy mondjuk bármi 5V-os cuccot töltök vele és véletlenül emelt feszültséget adjon le?
-
DonThomasino
veterán
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Így már minden világos , köszi.
-
mzso
veterán
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Ez akart lenni: https://www.youtube.com/watch?v=nMc6mjE9Y1s
Ja meg az is érdekes, hogy az eredeti Dubai-ba szánt (szintén rendkívül hatékony) lámpákban meg simán tranzisztorokat használtak: [link 1], [link 2]
-
mzso
veterán
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Van valami írás laikusoknak ezekről. Annyit tudok hogy a kapcsoló üzemű ki/be kapcsolgat. De hogy ebből hogy lesz áram (meg feszültség) korlátozás az homály.
Az a fajta amelyik elfűti a többlet feszültséget/áramot meg végképp nem tudom hogy éri el.Amúgy kíváncsi lennék, hogy a Philips "Ultra Efficient"-ben miért induktív fojtóval van megoldva, nem tűnik szokványosnak. (Legalább is nekem ez jött le, "choke"-nak is hívja Clive.)
-
tknof1871
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Üdv!
Viszont a LED-ek kiéghetnek bármelyikben, főleg az olcsóbb példányokban, ami a problémák fő oka.
Tungsram filament LED volt az utolsó ami örökre kialudt. Azt mondják a Tungsram jó márka.#85615 ecaddsell
Fürdőszoba meg ugye tip. extrán meleg...
+ vastag matt üvegbúra van rácsavarva aminek talán 1 liter sincs a térfogata. Egy izzó éppen belefér. Például az egyenes kompakt fénycsőre már nem lehet rácsavarni a burát. Egy teljesen zárt kicsi térben van az E27-es LED. Bent reked a hő amit termel és "megfő".Nem csavarom rá a burát és majd kiderül, segít-e.
Köszönöm a magyarázatokat!
-
mzso
veterán
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
"Annál nem is disszipatív áramgenerátor van (amit a panelra szoktak tenni), hanem kapcsolóüzemű"
A kétfajta megoldás hogy működik? Miért használnak egyáltalán elfűtőset, ha van másmilyen is?
-
mzso
veterán
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Bár a 30C1B-snél nem láttam használódás jelét, fogtam és kiforrasztottam a 100 ohmos ellenállásokat a másik mellől, hogy legyen tartósabb.
A 44Ds-be beraktam az imént említett 2x270 Ohm-ot az üres helyekre, mivel alapból egy kicsivel több mint 6V esett egyen, már így áthidalt állapotban. Mondjuk a végeredményre már nem volt eszembe rámérni... De remélhetőleg leesett 6V alá és hűvösebb lesz.
-
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Egyből az első jó is
Köszi 
Tudtam, hogy létezik, csak igazából azt nem, hogy hogyan néz ki ez erősáramú kivitelben. -
fasd
tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Kösz, nem tudtam. Persze nem értem, de nem baj.
-
mzso
veterán
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Ja. Nem tudom miért jó ez így nekik. Nem mintha az opál búra alatt látni lehetne, hogy világosabb lenne az egyik ág, ha bénán lenne legyártva. Még azt sem láttam, hogy csak a fele világít, amikor nem sikerült az áthidalás, csak amikor újra levettem...
-
mzso
veterán
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Sajna ennél nem párosával vannak. Nem is csoda, hogy mindkét kör meghal mindig.
Mindkettő kapott 47-et, remélem így már eltengődik egy ideig."Ha viszont független ág, a két ágon azonos számú LED-nek kell maradni, különben nem egyforma az árameloszlás. Amellett, hogy kártékony megoldás, mert egyik ág szakadása nyírja a másikat is."
Mondjuk erre nem gondoltam, szerintem az egyiken egyel több LED van. De így már nem kéne hogy probléma legyen, hogy az egész le lett szabályozva.@PHM
A helyére rakva egyértelműnek néz ki, hogy gyengébb mint a párja, úgyhogy szerintem marad így egyelőre.
Mondjuk ez az áthidalósdi jó ötlet, majd legközelebb kipróbálom, akár csupán kíváncsiságból.Más:
Olyan létezik, hogy egy ilyen PIR-es fényforrásban a fényérzékelő funkció úgy hibásodik meg, hogy túl fényesben is felkapcsol? Bár spájzban van, de van egy kis ablak és kint süt a nap, nincs nagyon sötét, elég furcsa hogy ilyen fényerőnél bekapcsol. Korábban mintha jelentősebben sötétebbnél kapcsolt volna fel csak.
Kipróbáltam rávilágítva egy erős lámpával és akkor nem kapcsolt be, úgyhogy nem ment teljesen tönkre. -
mzso
veterán
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Kösz, megpróbálom értelmezni.
Amúgy nálam szerintem legalább valamelyest máshogy van: két egymástól különálló kör a LED-ekből, mivel volt hogy csak az egyik fele világított.Hülye kérdés: hogy lehet normálisan mérni bármit is a sok ragyogó LED között?
-
darvinya
titán
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Szigetelt és ívoltó között csak annyi a különbség, hogy belül is van műanyag sziget borda.
-
mzso
veterán
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Hmm. Viszont ezen nincs semmi felirat az U1/U2-n. Úgyhogy kideríteni róla nem nagyon lehet semmit.
-
mzso
veterán
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Vibrálni nem vibrál(t), de pár óra után meghalt, mindkét körben egy-egy LED. Megvárta amíg felteszem azt a szerencsétlen lámpabúrát...
Azokat áthidalva megint működik, de kérdés, hogy meddig. -
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
"Ívhúzás, amikor egy induktív áramkört megszakítasz"
Kolléga látott 4-5kW PV rendszeren, 4-500V DC lejövőnél ívet?
Kukkantsa meg, na AZ ív.
-
Barret001
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
"Szigetelt csipeszek vannak, de ívoltó csipeszről itt sincs szó:" Szerintem titkosított kísérleti stádiumban lehet
Ha ha mégsem titkosított,reméljük meg fogja mutatni! Holtig tanulunk ugyebár? Mindenkinek vannak hiányosságai. -
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Hasznos infó, ki fogom próbálni. Köszi.
Ha már ennyire akku a téma:
Megfigyeltem, hogy amikor kapacitásmérésbe teszem a töltőt és 1000mA van beállítva, akkor úgy működik hivatalosan, hogy 1000mA-el tölt és 700mA-el merít. Merítésben ez a maximum amit NiMH aksiknál engedélyez.
Viszont némelyik aksi esetében kevesebbel meríti. Van, hogy 600mA körüli értékeket irogat, de van, hogy a végére csak valamivel 500mA fölött csinálja.
Ez azért lehet, mert egyszerűen nem lehet többet kivenni az adott cellából?
Viszont így gondolom félreméri a kapacitást is, nem? -
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszönöm az infót. A legalacsonyabb töltőáram amit be tudok állítani, az 200mA. Az nagyon lemerült akkuknál ez lehet, hogy még mindig sok?
t72killer: Köszi, még én sem

-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszönöm az infót.
A töltőm leírása szerint NiMH esetén max. 1A-el lehet tölteni és a max. kisütés 700mA.
Van hőfokvédelem is elméletileg, illetve ventilátor, ami 40fok felett bekapcsol és 60fok felett leáll a töltés.
A kisütést NiMH esetén 0.9V-ig csinálja, feltöltés után pedig 10mA cseptöltést használ.Mivel egy vakuba szeretnék 2x 4db AA akkut megtalálni a kupacból, akkor talán próbálom az 1000mA töltés/700mA kisütés verziót. Ha jól gondolom ez áll közel a valósághoz.
Azzal a töltővel, amivel töltögetni fogom, úgyis 1A-t kap majd. A merítés is vaku esetén közelebb áll talán a 700mA-hez.Van még valami regenerációs program is NiMH akkuhoz. Az amúgy is hosszadalmas folyamat, ott lehet hagyom az 500/500mA-t akkor majd.
Egyelőre viszont tesztelem, hogy mennyi kapacitás maradt még bennük.
-
fasd
tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
PC táppal megszűnik a brumm, ha a ház is össz van kötve a testtel.
-
fasd
tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Igen, a potméter helyzete nem befolyásolja a stabil búgást.
-
fasd
tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Ezek szerint indifferens, hogy műanyagházas, földeletlen tápot használok, vagy bármit, át kéne vinnem Rózsi nénihez, akinél tuti hogy csak egy hűtő van rákötve az áramkörre.
-
fasd
tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Ezeket az árnyékolásokat azért próbáltam, hátha segít valamit és az ilyen hangszóróval egybeépített erősítőládákban egy szinte "fémtepsiben" van az egész elektromos motyó.
-
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Pontosan ezek ellen.
Rádiófrekis zavar+D-classPA+smps táp, csak a Jó Isten a tudója, ebből mi keveredik ki, és ha az kívülre is keveredik a fül hallástartományán azaz nem zavar, tetemes intermodulációs torzítást tud generálni. -
fasd
tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Ez az un. "nyitott" bemenet az én esetemben érdekes, mert ha be is van dugva a fent bemutatott rádióhullámú vevő és szól a berendezés, ennek ellenére, ha közelítek kezemmel a másik bemenethez, vagy ölelgetem a ládát, erősödik a brumm.
-
tillatrilla
senior tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
-
tillatrilla
senior tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Szia! A macskariasztót bedrótoztam a 2N 3904 tranyóval,az elképzelésem most már működik. Kérdésem,hogy valami másik tranzisztor,ami jobban erősit,erre lenne ötleted? A tápfesz 1 db 18650-es cella.Nincs lehetőségem nagyobb feszültségről hajtani. Köszi előre is!!
-
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Ez jóóóó, igen, én is ezt írtam neki
-
DonThomasino
veterán
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Hát bevallom én is tettem már bele 100W os izzót, csak ezt a lámpát
nem szeretném tönkre tenni, innen a kérdés és a 70W os teljesítmény.MasterMark: köszi.
-
darvinya
titán
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Én már hiányolom igazi bakelit foglatokat, vagy porcelánt.
Ezek ABS izék maguktól porlanak szét. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Ó, ezen átsiklottam az adatlapban!
Na az enable lábak be vannak kötve közvetlen az MCU-ba, ami 3.3V-ról megy. Vagyis akkor itt a -2.75V-ot kellene az enable lábakra kapcsolnom, hogy biztosan le legyenek kapcsolva ha jól értem. -
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszi a tippet
Ezt itthon meglehet vásárolni valahol?
-
aujjobba
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Jah ertem.
Valojaban nemreg jott meg Japanbol a SuperMario jatekkazetta a regi Famicom (NES) konzolhoz, joystick mar korabban Kinabol, ahogy kompozit-video -> HDMI atalakito is, igy a labortappal be tudtam uzemelni a gepet (25-30 eves a cucc).
Ez igy nem volt tul idealis, mindig hozni/vinni a labortapot, ezert probaltam itthoni eszkozokkel megoldani a tap kerdeset.
Sajnos 7809 vagy 7812 nem volt itthon, talaltam viszont ezeket a regi hasznalaton kivuli adaptereket (RF antennaerosito tapja, fiokban porosodo 10Mbit router tapja, toltok, stb.).Ket 12V adapterbol az egyik terheletlenul 17V-ot adott le, azt amint radugtam a gepre kimerevedett es elszinezodott a kep, nem tetszett neki.

A masik 15.5V terheles nelkul, ha a konzol ra van kotve lemegy 12V-ra, igy most atmenetileg okes, nem is melegszik tul. -
aujjobba
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
7805 van a konzolban, TO-220 tokban, C alaku lemezre csavarozva.
Tehat kb. 7V * 300mA kell elfutenie, az olyan 2W.#85329 Ribi
A gep muanyag hazat a 7805 kozeleben megtapiztam, felora hasznalat utan semmi kulonos.
Ezek szerint a 2W elfutese nem a vilagvege neki, ettol fuggetlenul zavar persze, rendeltem egy kis 500Ft-os DC-DC konvertert, majd kozejuk kotom. -
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Dr. Szilikát: Nem tudom a kapcsolóüzemű mennyire járható út, bár örülnék, ha megoldható volna azzal. Még átbogarászom majd az av-erősítő service manual-t, de eddig úgy láttam a +12V analóg videó áramköröket és relét táplál (és talán még RF tunert). De még át kell néznem jobban.
Nézd el a fizikai pontatlanságomat, annak ellenére ami látszik, tisztában vagyok a hőmérséklet/hőmennyiség közötti különbséggel. Azonban tegnap mire a topic-ba írtam, már fáradt voltam és félig aludtam, ezért a "pongyola" és pontatlan megfogalmazás. Természetesen köszönöm pontosítást.
Lëvï: Igen, én is gondoltam dc-dc stepdown-ra, van is itthon egy 2A-es darab. Ha jól néztem tegnap akkor a készülékben lévő KIA 7812A egy 1A-es darab. Szóval technikailag nem lenne probléma a fiókban lévő step-down. Azonban nem tudom mennyire jelenthet zavart egy ilyen megoldás egy analóg körben. Erről van tapasztalat?
rednifegnar: Sajnos nagyobb borda nem járható út. Jelenleg is egy igen méretes darabra van szerelve, ami a pcb-be van forrasztva, hogy megtartsa. Nagyobbnak hely sem lenne azon kívül, hogy nem tudom hogyan rögzíteném kultúrált módon.
-
aujjobba
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Jo hogy feljott ez a tema, tudnad esetleg validalni a szamolgatasomat?
Tehat van egy regi Nintendo konzolom, ami kb. 9V-ot igenyel es 300mA-t vesz fel.
Talaltam itthon egy 12V-os fali adaptert, ami terheles nelkul 17V-ot ad le.
Ugy okoskodtam, hogy egy tranzisztor bazisat beallitom ket Zenerrel 10V kornyekere, akkor az emitteren lesz 9.3V, orom boldogsag.
Az emitter-ellenallas jelkepezne a kepen a NES-t.
Jol szamoltam, hogy ilyen esetben kollektor-emitter kozott 7.7V maradna, ami 300mA aram mellett 2.31W disszipacio lenne a tranzsisztoron?Sajna csak kicsi tr-ok vannak itthon (2n2222, 3904) azok a kozelebe sincsenek ilyen terhelhetosegnek.
Vegul talaltam egy masik 12V-os adaptert, azzal elmegy a konzol, egy sima 7805 van a Nintendo-ban hutobordaval, ugy tunik elbirja (a masik adapterrel nem megy). -
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Az eszköz amiről venném az rgb jelet egy 5pin tuchel csatlakozón a következőket adja:

A VGA a 13-as lábon tud fogadni kompozit szinkront, oda terveztem a tuchel 4-es lábát kötni.

Viszont a VGA esetében rgb 0.7Vpp van feltüntetve. Ezért kérdeztem csak, hogy esetleg a tuchel 1V nem sok-e neki? Esetleg beköthetnék 3db ellenállást az rgb-re.
A monitor biztosan fogadja a kompozit szinkront, mert egy másik eszköz esetében már csináltam kábelt hozzá és az is ilyen jelet használ.
A kérdés, hogy majd a jelenlegi szinkron rendben lesz-e, de ehhez kellene a próba. Ezt csinálnám most. -
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Ezt a részét nem is tudtam, nekem szerencsém volt, csere után elenyésző volt a különbség a mért értékekben.
-
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Kapacitás a lényeg, nem a külméret

-
gordonfreemN
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Ezer köszi!
Aha, hát így láthatóan ez kívül esik a kérdéskörön, mert földelve van, azaz nem kettős szigetelés elvét alkalmazza.
Nem tudom, egyáltalán létezik-e olyan megoldás, amikor IEC földelhető aljzatot kettő szigetelés elvén alkalmaznak, de csak az elméleti sík miatt érdekelt, csak lehet ezzel félrevezettelek (mert már miért akarnék kettős szigetelést kialalkítani egy földelhető aljazattal?).Mindenesetre

Egyébként a képen jelölt helyeken nem tudtam elképzleni, hogyan lehet biztosítani a kettős szigetelést.
-
baly81
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszi!
-
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Tudom, pont ez az, hogy kihoznám 0Ft-ból, ha már hegyekben áll az alkatrész (mármint minden máshoz jó, csak ahhoz nem, amit keresek
) -
gordonfreemN
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Ige, a tápegység panel jó példa. Ott elég az alatta lévő fém részt ami a burkolat része ugye, elszigetelni egy műanyag lappal? Láttam régebben ilyeneknél ilyen rózsaszines lapot, ilyet lehet venni? Ugye ha én is a 230at ráviszem a panelra, akkor már csak 6-8mm lesz a forrasztás és a fémház közt. De ha szigetelő lap megy is alá, ezt gondoom már nem tudod kettős szigetelésőre kialakítani?

IEC csatlakozónál készüléken belül az a gondom, hogy ha pl csúcsósaruval csatlakozol rá, az még lehet hogy szigetelt, de hogyan lesz kettős? Majd mutatok egy képet délután mire is gondolok.
-
sgery
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Ezeket én is néztem, viszont ezek mind 2 pin-esek - tehát nem vezérelhető a színük.
Ilyen lenne tökéletes, csak 4 pin-es változatban
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
erre az IEC-re gondoltam természetesen:

Köszi ha tudsz segíteni megválaszolni a kérdéseimet.
A motorra visszatérve nem lehet, hogy ennek amit mondasz az az oka, hogy
a forgórész (vagy kalickásnál az armatúra) elszigetelése a tekercseléstől nem folytonos, elég sok ilyet találok, mint a képen is látható vagy eleve szigetelő bevonattal van ellátva ez a menet(vagy tekercs?)horony és így a szigetelés úgymond megszakad?
-
sgery
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Tudom, de az sajnos nem jöhet szóba, mivel ilyen alakú kell legyen a végeredmény:
[kép] -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Illetve a zománcot átvettem az előzőből, de igazság szerint lakkszigetelésnek nevezik, szakszerűbben. Vagy másképp fogalmazva, a profik kimondottan helytelenítik a "zománc" elnevezést, nem véletlenül.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Minden trafó kettős szigetelésű.
A szigetelőfólia és a zománc miatt.Szóval én arra volnék kíváncsi, hogy hogyan szigetelnek le egy iec csatlakozót belülről hogy megfeleljen a kettős szigetelésnek is vagy hogy mit használnak ha nem iec csatlakozót? Persze tömszelencével eliminálható a probléma, ekkor direktbe volna kötve a primer és a vezetéke, de tömszelencét még nem láttam erősítőben pl.
Vagy a másik: a panelre ha ráviszik a 230 fázist nullát akkor a panelon hogyan oldja meg a kettős szigetelést addig még a primerhez ér? Ilyesmikre vannak példáid? Ez engem nagyon érdekelne. -
gordonfreemN
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Szia!
Tudnál pár ilyen szigetelésről képet feltölteni?
Amikor a transzformátor kettős szigetelésének megtartása okán megerősítik a szigetelést a hozzá vezető vonalon is!
Ez a téma engem hobbi készülék építöként nagyon érdekel, de nem egyszerű a témában megfelelő információkra bukkanni, lévén a házi kivitelezés ritka ebben a dimenzióban (nem a "jóvanazúgy" fajta). -
rostiron
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszi
minden tuti -
gordonfreemN
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Nagyszerű gondolat, ezen én is töprengtem delelőtt. Egy akksi, ami töltve van, de akkor jönnek a kérdések: milyen akksi, milyen töltőprogram, ezekben sajnos nulla tapasztalatom van.
Illetve kezdek kifutni az időből is, már egy hónapja kész kellene legyek, csak a paneltervezés nálam nem jön zsigerből, hanem ihletszerű.Mindenesetre nagyon ördögtől való, ha lenne a készenléti áramkörnek egy kis paneltraffantyú?
Amatőrnek tűnne, ha ilyennel talalkoznál egy készülékben?
Igyekszem professzionálisra epíteni.
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Van két fajta is jelenleg nekem 12V/1A dugasztápból. Az egyik egy nehéz darab, a másik egy könnyű. Szétszedni sajnos egyiket sem tudom. Az első talán transzformátoros lehet, mig a második kapcsoló üzemű? Terhelés nélkül egyik sem melegszik, de egy 36 ledet tartalmaló lámpa használatakor a nehezebb tápon érezhető melegedés, de nem tűnik problémásnak.
A könnyű tápot terveztem felhasználni. -
Skillet
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Ilyesmi cucc, igen. Akkor mi legyen, szedjem ki és fotózzam le?
Ha nincs rajta végfok, akkor kezdődik a gond. Ha van, akkor... Azt majd inkább akkor beszéljük meg...
köszi
KATT
Ez az. -
rostiron
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Szia.
Sikerült bekötni a vezérlőt, nyílik / záródik az autó.
Ennek már örülök, de megpróbáltam az indexekre is rákötni, de ott már nem jártam sikerrel.
A rajz szerint a kék vezetéket rákötöttem az index relé 49-es számú lábára, de nem villan az index nyitás/zárás-kor. Pedig műszerrel nézve a kék vezetéken olyankor ( nyitás/zárás) megjelenik a 12V. Mit rontok el ?
-
mzso
veterán
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Érdekes, én azt gondolnám, hogyha a fényerő nem változott akkor a fogyasztás csökkent, bár logikusabbnak tűnik, hogy megnő a fényerő ugyanolyan fogyasztás mellett több leddel.
Amúgy szerintem nekem is ilyesmi volt az egyik pir-es, csak nagyobb átmérőjű. Abban is párban voltak, de mindig haltak meg ledek. Áthidalgattam azokat. De néhány pár után elkezdett villogni. Gondolom már kevés volt az elektronikának a feszültség.
-
rostiron
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Szia.
A réginek a kék és zöld kábele, az a másikon fehér és fehér/fekete.
De az 1. fehér és a 4. sárga az melyik az új vezérlőn ? -
ekkold
Topikgazda
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
A fehér led valójában egy kék led, amire egy fénypor réteget visznek fel, ami sárga fényt ad, a kék és a sárga fény keverékét látjuk fehérnek. Emiatt az ábrán a kék és a fehér led nyitófeszültségánek valójában ugyanannyinak kellene lennie. Viszont ha az utolsó görbén átírod a feliratot UV-re akkor stimmelhet a dolog, mert a nyitófeszültség, és a fény hullámhosszának a reciproka arányos egymással.
-
Skillet
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Én nem szeretnék 20mA fölé menni, csak Ribi ajánlotta, hogy 5mA-rel próbáljam, de nem szeretnék sokkal 20mA alá sem lőni. És ha így áll a helyzet, akkor mekkora legyen az az ellenállás?

Simán lehet, hogy jók azok az ellenállások, amiket adtak. Kipróbáljam? Hogyan tudom meg, ha a watt értéke esetleg nem megfelelő? Nagyon melegedni fog?
Bekötési iránya mindegy?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Watch S4 Silver 47mm 8hó garancia!
- Envy 17-da0830nd 17.3" FHD IPS érintő Ultra 7 155H 16GB 1TB NVMe IR kam gar
- XPS 15 9510 27% 15.6" FHD+ IPS i7-11800H RTX 3050Ti 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP 17-CP0678ng (Ryzen7 / 32GB DDR4 / 17,3" FHD / VEGA 8 2GB / 512GB SSD / Win11 / ÁFA)
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB W11
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akku
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

ekkold