Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- WireGuard VPN a mindennapokra
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Dioda azert kell oda, hogy a 33k-n kereszul ne legyen meghajtva a dioda mogotti tranyo akkor, amikor nincs a bemeneten semmi.
Ki kell probalni ,hogy a bemenetre nem kapcsolot teszel, hanem ellenallast es mekkora erteknel lesz a billenespontja. Ebben lehet meg szerepe ennek a megoldasnak.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
erdekes bar nem teljesen ertem minek bele ez a hatter ami erosebb lesz mint a rajzolmany.
off: nekunk az egyik legjobb vetelunk volt egy auchanban vett magneses rajztabla, mai napig hasznaljak, lassan 15 eve es teljesen jo, 2e ft-ert vettem. de ez tok sima nincs olyan racsos ize (tavtarto?) benne mint a tobbiben (nem tom az minek bele mert csak elrontja az egeszet). egyik (de talan a legjobb) jatek volt amit vettunk, iszonyat sokat rajzoltak ra, mai napig eloveszik. ez az lcd ehhez hasonlit.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Az eredeti cikk megfogalmazása kicsit félrevitt engem is, rezisztívnek nevezi, mert részben hasonlít a rezisztív érintőpanelok felépítéséhez, ahol két felület között levegőréteg van, szigetelő távtartókkal. Ezeknél van jelentősége a felület ellenállásának, mert abból kalkulálják az érintés helyét, több irányból mérve.
De ennél a folyadékkristályos "dolognál" csak annyi a lényeg, hogy adott két vezetőfelület. Működés szempontjából nincs jelentősége a rezisztivitásnak, ha van is neki valamennyi.
-
t72killer
titán
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Igen, emiatt nagyon sasolok is, nekem valódi neonnal töltött lámpa kéne a szép vonalas spektruma miatt, mindenféle bevonat/tuningcucc nélkül.
#90157: igen, glimmlámpa lesz ránézésre.
jó lenne 12V-ról etethető variáns, de úgy tűnik ezeknek jóval nagyobb fesz kell, kényelmesebb 230-ra dugni. -
rednifegnar
senior tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
koszi nektek.
nagyjabol ertem mirol szol a dolog, itt mivel alternalo a kapcsolas igy az egyik megszakit addig a masik zar aztan forditva. nem tom huz e barmit 20W a teljesitmeny csak hat az amper viszonylag sok. kapcsolas nem lesz rajta nagy szamossagu, sztem eves szinten napi 1 (neha naponta nehanyaszor aztan napokig/hetekig semmi, elektronika van mogotte nem motor, futes, izzo vagy hasonlo cucc).
fet azert nem jatszik mert nem nagyon ertek hozza
, na meg nem hiszem hogy 4A-ra kisebbet meg tudnek epiteni mint ez a rele. plane, hogy ez keszen van, gyakorlatilag madzagolni kell, hely meg alig alig, a meglevo muszerhazba fogom belevarazsolni. -
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
És ezt szakközépben így nem bírta kinyögni az elektronikatanárunk.
Mi se értettük. 
-
aujjobba
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Kozos kollektoros akar az lenni szerintem, marmint common-collector.
Nem foldelt. -
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Valamelyik forumban mintha velem is jott volna szembe a diodas megoldas. Koszi, ez egy altalanos vedelemnek megjegyezve.
Ez a femforgacs pakagegy tisztito a HQ-ban miert ilyen draga? [link]
Malaj bikinis csajok is jarnak hozza?@Pötyi:
En alpakka talcan szoktam lecsapni a felesleget. Arrol szepen lejon 1mp mulva, amint kihult. -
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Tapasztalatból mondom, hogy nekem sikerült már hazavágnom egyet, hogy kikapcsolt állapotában megfogtam egy rca csatlakozót az audio kábelen (video/audio csati->erősítő), hogy az erősítőbe dugjam.
A középső részéhez is hozzáértem és éreztem egy nagyon kicsi statikus kisülést.
Na, ezután teljesen torzan szolt onnéttól a chip.
De fórumokon elég szerteágazó a hibák köre.Ezért gondoltam arra, hogy most abba a gépbe, amit éppen próbálok életre kelteni, pakolnék valami extra védelmet.
Amúgy esetemben egy 8580 a chip: [link]Más:
Pákahegyről a szivacs nekem nem szedi le rendesen a forraszanyag felesleget. Mivel lehetne használat közben kényelmesen eltávolítani a felesleges 1-1 cseppet?
-
aujjobba
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
De ha jó a kapcsolás, akkor miért látom kb csak az egyik felét a “szinusznak”, és miért nem megy le (szkópon) negatívba?
-
Tankblock
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
köszönöm szépen!

-
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Volt ilyen is, aki otthon CMOS IC-ket készít
De neki komplett labor van a pincében
-
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Na ez az, ezek is így haltak meg, és érdemesebb lenne javítani (a 328 olcsóbb, íróm van, csak fw kéne, és kideríteni, mi döglik meg
) -
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Nekem is eszembe jutott .
De ha feltornázom pár 1000 mikrofaradra a szekunder elkót, akkor diódahidat is kéne cserélni a hatalmas kezdeti töltőáram miatt, és fizikailag teljesen szét kéne bombázni, átalakítani az adapter házát, nem lógathatom mellé a puffert érintésvédemi okokból.
Egy őskövület smps tápról megy amúgy a pc meg a monitor, valami 12V/3,5A, 40W körüli. -
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Egyből mikrokontrollerrel...?
Háát...Marad a 2 ohm, egy nyomógomb meg egy régi guberált magnó kivezérlésmérő+ egy előtétellenállás. Ha már profi kivitel kell
ha nem akkor elég a 2ohm is magába meg egy multiméter.Sztem. lényegesen egyszerűbb mint fet meg felprogramozni egy Attiny-t +külön 3,3V tápot is kér.
-
aujjobba
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Nem tiszta szinusz, bár valójában a felbontástól függ, mármint hogy hány részre szabtad fel a szinuszt amikor PWM jellé alakítottad (SPWM).
Azt hiszem 10kHz-es kapcsolást említett a szerző, ott a 220uF kondi reaktanciaja 0,07 Ohm.
Azért kell oda frekvenciára tervezett kondi, mert ha nagy értékű ellenállásokat használna az osztásra az lekorlátozná a rendszer kimenő áramát? -
aujjobba
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Tehát ha azt a pontot kinevezem nullának, akkor mondjuk akár kisebb feszültségekre is tudok így alternáló szinuszt generálni?
Mennyire stabil ez a nulla pont, nem mászik el ha terhelés a kimeneti szinuszt?
Ha például +-X Volt DC-t szeretnék a a kimenetre szinusz helyett az így nem megoldható igaz, mert akkor a félhíd tagjainak folyton nyitva kellene lenniük, ami nem lehet? -
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Mi a véleményed, érdemes lehet akkor mégis egy próbát tennem 1-1 ellenállás sorba forrasztásával az rgb vonalakra?
Érezhetően (monitor beállítás értékek alapján) valahogy magasabb kicsit a fényereje szerintem ezeknek a gépeknek, mint más rgb gépeimnek. Vagy éppen a pc-n szokásos vga kártyáknak.
De ismétlen, nagyon kicsit zavaró ez a fekete-fekete közötti árnyalat különbség csupán egy ötlet, hogy esetleg lehetne javítani rajta.Megjegyzen netes rajzok esetén sincs semmi ellenállás, direktben vannak kötve a vga bemenetre, ezért csináltam anno én is így a kábeleimet.
Valahogy nem lehetne megmérni a kimenet feszültségét?
Ugye az elméleti szintek, ha jól tudom, 0-0.7Vpp között vannak 75ohm impedanciával.
(Multim és mini szkópom van csak) -
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Hat akkor lehet hagyom a fenebe.
Mint emlitettem nem kulonosebben zavaro es alacsony fenyero hasznalattal az amugy szerintem valamelyest tul vilagos kep korlatozhato. Kontrasztot viszont 50% fole nem erdemes vinnem, mert minden esetben reszletek tunnek el.
Ez a fekete-fekete kozotti kulonbseg is csak sotet szobaban erzekelheto. -
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Ez a monitor amiről most szó van (de talán a másik is amit említettem) egy flickerfree led monitor.
Teljes bizonyossággal nem tudom állítani, de megfigyeléseim alapján a fényerő valamennyire a háttérvilágítás fényerejét is változtatja (szűk tartományban, fekete háttérnél sötétben észrevehető), de alapvetően a pixelek fényerejét állítja digitálisan.
Jelen esetben a teljesen levett fényerő mellett is nagyon jól látható a tartalom.
Ennél fogva ez sincs hatással a normál fekete/magas jelszint fekete értékre. Kontraszt szintén nincs.
(Ezek a gépek nem pc-k, így nincs win driver amiben bármit állítani lehetne)Ha mondjuk az rgb vonalakra sorban bepróbálgatok 75-120-220 ohm ellenállásokat azzal nagy gond nem lehet, igaz?
-
demars
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszönöm.
Gondoltam, hogy így lesz, de inkább kérdezek.
Így egyszerű lesz keresgélni.
-
johniee
senior tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszi a sok segítséget itt a topikban
Végre elkészült a reflektor, felújítva 4db párhuzamos 18650 cellával
PowerBank modullal működtetve
amit innen vettem
(Aliexpressről --> IP5328P charging bidirectional fast charge switch module)
Egyedüli probléma a nem túl szép hátlap(most néztem, hogy
lehet kapni fekete színben is ragasztórudat
)
és az elejénél a LED Driver és az alu borda között melegedő folyékony takony... illata
-
MuFFo
tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszönöm, ezeket megnézem.
-
fatpingvin
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
ilyen ponthegesztőt én is építettem
tényleg jó cucc -
aujjobba
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Fújható gyantát találtam, de azt írja csak átmenetileg jó hogy a szerelésig lefújd vele a nyákot, ha nem forrasztod azonnal.
‘Védi az áramköri kártyákat a korrózió ellen az átmeneti tárolás ideje alatt.’A kémiai ónozóval kezelt lap hogyan viselkedik SMD forrasztás közben az ahhoz való pasztával?
Szépen összeforr a kettő? -
lanszelot
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Először is köszönöm szépen a válaszokat.
Igen ez az a board. És én is ezt gondoltam, hogy így működik ahogy le van írva.
De amikor rádugom pc-re semmi se történik.
Nem érzékeli. Áramot kap, de ennyi.
Azt hittem kell még valami.
De felraktam az Attiny85-re a bootloader-t és a blink -et arduino nano-val. És így se érzékeli a windows10.Gondolom hibás a board.
Vagy valamit nem jól csinálok.
Gondoltam hogy hátha hibásan forrasztották a foglalatot, de nem merem fordítva berakni az attiny85-t és áramot adni, nehogy az is tönkre menjen. -
aujjobba
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
To make ATtiny work, you will need:
Arduino UNO or AVR ISP (in-system programmer)Magyarul ehhez plusz kell egy olyan programozo amit linkeltem a hestore-bol, vagy egy Arduino UNO, igy magaban nem eleg.
-
mikk2000
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Na igen, a kép alapján elég üresnek tűnik... csak egy üres IC foglalat látszik tulajdonképpen...
-
HUNited
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Maga az eszköz nem fogja engedni, hogy ennyire lemenjen (nem fogja kiadni az impulzusokat, ha egyáltalán bekapcsol). De amúgy igen, jó lenne hozzá egy BMS, de olyannal még sosem volt dolgom.
-
mikk2000
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Tehát itt alapból 6 x 1,5 = 9 V-os készülékről van szó, aminek 6 x 1,2 = 7,2 már problémás, ami elég baj, mert akkunál 1,2 V a névleges feszültség. Feltöltés után pihentetve 1,3 V körül áll meg egy cella és 1V-ig legalább érdemes lenne kihasználni a benne lévő töltést.
Ezt írtam én is, hogy 1,2V aksinál normál feszültségnek tekinthető, de persze már nem a csúcstöltöttség állapotában. Tehát nem is kell annyira rossznak lenni az aksinak hogy a készülék már ne kapcsoljon be.
Sorosan az Ah-kapacitás nem adódik össze, tehát nálad 2 Ah az eredő (névlegesen)
Ezt valószínű viszont te írod jól.Cellánként 3 V alatt már egyre gyengül és 2,5 V alá nem szabad meríteni, ezért szükséges ilyenkor egy BMS-modul is.
Maga az aksi nem tartalmaz túlmerítés védelmet?
-
HUNited
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszi. Fogalmam sincs, hogy mivel tudnám nagyobb árammal tesztelni. Az viszont elgondolkodtató, hogy ez a töltés kisütés töltés ciklus ez kb. 10 óra volt (annyi sem). 2000 mAh lemerítése 300 mA-el, önmagában közel 7 óra... Ha végig tudott 1000 mA-el tölteni (de nem, amíg néztem 250 és 500 mA között töltött) az 4 óra. Nekem nem jön ki a matek.
-
HUNited
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Aham akkor tehát a töltőben kisütés közben (300 mAh) kellene megmérnem? Azt hogy hány volt?
-
HUNited
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszönöm.
A mA mAh pontosítást is, azt ott elírtam, bocsánat (és ezt még értem is a leírtakból
) . Ritkán írok ilyen mértékegységeket.Elengedem szerintem ezt a dolgot, túl bonyolult egy halandónak. Fogyasztói társadalom, ha nincs komplett felszerelésed és képzettséged, nem tudod megállapítani melyik akku a vacak, cseréld hát le mindet.
-
HUNited
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Szia. Tehát akkor a multiméter alkalmatlan erre. Bocsánat, de mi az a kapocsfeszültség? És hogy mérem meg terhelés alatt? Csatlakoztassam rá az eszközre amihez használni szeretném, és úgy mérjek? Egyesével vagy egyben a hatot? Ez az eszköz nem terheli nagy áramfelvétellel az elemeket (orvostechnikai cucc, egy kicsit komolyabb sportoláshoz való 4 csatornás EMS-ről beszélünk, úgy 15 órát megy egy akkucsomagról, amit ha a 2000-el elosztom, úgy nagyjából 130 mAh-val terhel). Próbáljak rátenni valami nagyobb fogyasztót? Illetve a multiméter elemteszter állásában (1,5v és 9v van rajta) kell csinálni a mérést, vagy egyenáram V mérés 20-as állásában? Meg gondolom ilyenkor a piros mérővezetéket is át kell tenni a V feliratú aljzatba.
-
aujjobba
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
A 358-cal próbapanelen gyönyörűen működik a dolog, ugyanolyan felállással, azaz 1M és 100k poti az osztás.
Ha jól látom a 358 tranzisztoros bemenetű, az MCP602 FET (legalábbis az adatlap CMOS-t ír).
Ebből ered a probléma?A miértet el tudná valaki magyarázni?
-
mikk2000
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Erre mondják, hogy szervizcélra tökéletes, hobbira nem?
Fordítva...
-
mikk2000
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Értem, köszönöm. Hát ha egy kondi púpos akkor a kondi biztos rossz, de való igaz, más hibás áramkör túlfeszét ha megkapja, a kicserélt kondi is nyilván tönkremegy.
Igen, érdemes lehet a lehető legnagyobb méretűt (feszültségűt) venni ami még befér.Mik az ajánlott kondimárkák ha egyáltalán lehetőség van választani?
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Oké. Ez most pont nem laptopba kerülne, hanem egy Arduino (STM32, szenzorok, kijelző) táplálására használnám.
Kapna a kimenetre egy 5V StepDown-t. A két cella foglalatban lenne egy külön dobozkában a BMS-el a kimeneten egy USB-A csatlakozóval. A bemeneten, a töltő felé pedig egy 2.5mm belső átmérős DC tápcsatlakozót.Ha jól értem akkor alapvetően nem kell arra számítanom, hogy problémát jelentsen?
(Amúgy ezen a videón megemlítik azt is, hogy a kimenet ~0.4V-al alcsonyabb a cellák feszültségénél.)
-
Armagedown
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Egy ilyen csomagot rendeltem Aliról, remélem jó lesz valamire.
Érdemes volna kipróbálni a tömör rézhegyet is?
A Kraft&Dele KB850 gyári pákahegye nagyon ergya.
A régi forrasztópisztolyomra szerelt rézkábel az elég hamar oxidálódott, mondjuk azt nagyon régen használtam és nem is túl szakszerűen. -
mezis
félisten
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Jól tudom, hogy csak a réz pákahegyet szabad "csiszolni", az ötvözötteket meg csak nedves szivaccsal szabad tisztogatni ?
-
User_2
tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
kicseréltem az egyszem nagy méretű kondit - 16V-2200mikroF,
elmúlt a durva búgás, maradt még valami zaj, ezzel együttélekkorábban is néztem, hátha van látszó jel, akkor még nem volt púpos a kondi,
most már az volt -
mezis
félisten
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
-
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Kolléga szó szerint trafót írt, az nálam a transzformátor és nem fojtótekercs.
Igaz kompakt fénycsüvet is írt, én meg elsőre ezen átsiklottam mivel a trafó meghajthat izzót is akár.
Ha viszont kompakt fénycső valóbsn ahhoz nem lehet trafó se fojtó.
50W trafót írt, ilyen meg sehol sincs hagyományos fénycsőfojtóba, 40 ill. 38W.
Vagyis igazad van hirtelen válaszoltam de most már teljesen összazavarodtam.
Kolléga pontosítson mert ha valóban egy picike 7W mezei fénycső, akkor ahhoz csak a 7W fojtó jó. -
User_2
tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
nagyon köszönöm
-
mezis
félisten
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Jól számolok? : 46V * 175mA = 8W
A maradék 184V * 175mA = 32W
A cos φ mennyi lehet? Mer így a 7W-os kompakt fénycső 230V-on használva ha 40W-ot nem is, de akár 20W-ot is zabálhat?
-
User_2
tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
trafó van benne igen,
tudom hogy nem értek hozzá, elnézést, de mi az a puffer?
hogy veszem észre, ha szembejön velem és köszön?google-ből:
"Pufferkondenzátoros egyenirányítók" a szakszó amit keresnem kell? -
User_2
tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
erősítő búgását is okozhatja kondi kiszáradás?
van egy pc hangszórópárom, mélynyomóval, ami egyszercsak elkezdett búgni, már rég nem használom annyira búg,
újkorában szép tiszta hangja volt. -
Upo
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
A digitálisban elég sokban már mikrokontrolleres PID szabályzás van. Bár annak szerintem pákánál nagyobb jelentősége van, mivel ott a környezeti behatás nagyobb a hőfokra, mikor a hegyet hozzáérintem valamihez.
Nálunk a melóhelyen hozzáférek egy hasonló analóg gordak-hoz, de ott a levegő és a hőfok állítás is egy 1-8-ig tartó skála, nem lehet tudni hány fokos szeretne lenni az a levegő. Az általad linkeltnél legalább valami fokok oda vannak írva, de kérdéses hogy mennyire közelít a valósághoz. Szívesen látnám, ha legalább egy hőfok mérő lenne benne.
A digitálisnál meg beállítom a fokot, és remélhetőleg az közel annyi is lesz.
A három programozható hőfok nem rossz, valamelyiknél olyant is olvastam, hogy tud olyant is, hogy a három értéket külön-külön beállított ideig tudja egymás után kapcsolni.De igazán
a hőlégfúvónak még nincs is akkora jelentősége, szinte bármelyikkel lehet kisebb javításokat csinálni. Ami fontos, az az előmelegítő asztal. Ha csatlakozót cserélnél, vagy hűtőfelületes alkatrészt vagy BGA-t kell forrasztani, ott szinte elengedhetetlen, a szép, probléma/sérülés mentes munkához. Néha öröm nézni, hogy csak a hőlégfúvóval melegítve hogy csavarodik a panel, olvad az alkatrész...
Olyant mondjuk külön is lehet kapni, páka/légfúvó nélkül, de egybe szettek is vannak.
Kicsiben ilyesmi, amihez saját szabályzást lehet építeni: [link]
Van egyszerű szabályozott: [link]
Méretesebb: [link]
Árakat nem válogattam, csak gyors keresés volt, nyilván esetleg lehet alkalmasabbat találni. -
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Jaja, persze, kezdeskent ahhoz probalt viszonyitani.
Most olyan 12.1V korul lekapcsolt az egesz gep.
Ez gondolom vagy azt jelenti, h 3V-ig engedi merulni a cellakat vagy az egyik cella villamgyorsan merult a tobbihez kepest.
Viszont most elkezdtem ujra tolteni es pontosabb:
Elhasznalodas 17%
Ez pontos is, mert az eredeti 3600mAh cella kapacitasnak a 83%-a a jelenlegi 3000mAh.
A teljes kapacitas is jobban kozelit az elmeleti 44400mWh.
Szoval alakul ez.Gondolom melymerulesig a BMS tarolja ezt igaz?
Ergo ha kiveszem az akkut majd visszateszem nem kell majd ujra kalibralnom? -
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Hat 44400mAh lenne pontos, mert 3000mAh egy cella. De lesz ez majd pontosabb. Ekkor az elhasznalodas erteke is megugrik majd.
Kicsit megterheltem, h hamarabb meruljon.
Most par perce mar 0%-ot mutat, de meg tartja magat.
Szerintem lekapcsolas utan a kovetkezo teljes feltoltes lesz erdekes meg. Remelem kalibralja magat, mert semmi program nem erheto el hozza ami megtenne. -
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Koszi az infokat.
Ezek alapjan visszatettem tolteni es figyeltem mi tortenik.
Nagyjabol 75-78% szazalek korul (38xxx mAh) az akku feszultseg 16.70-16.75V korul jatszott. Hol le, hol fel, de vegul nem lepte at a 16.8V hatart.
Aztan olyan 80% korul lehetett amikor hirtelen felugrott 100% jelzesre es 47774mAh kapacitasra. Szerintem rajott, hogy nem megy bele tobb.
Vicces a toltes merteke resz, vegig ilyen volt. Most vagy egy Tesla van elrejtve a gepben es a toltom rejtett tartalekokkal bir, vagy kicsit nagykepu es hazudos az Aida64 
Most elkezdtem meriteni, minden energia figyelo, leallito reszt kikapcsoltam. Lemegyek vele akar 2.9V cella szintre, ha kell.
Aztan ujra feltoltom. Hatha magaratalal a BMS. -
rednifegnar
senior tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
nekem az volt a bajom hogy nem vilagitott, kifeszegettem a kapcsolot de olyan rovid kanocokkal van beleteve (nyilvan hatulrol szerelik), hogy nem lehet hozzaferni a labaihoz, nemhogy arrol le meg vissza forrasztani. persze meg lehet hosszitani a drotokat de hat az mar eleg igenytelen. a kapcsolo billenoreszet is szet lehet feszegetni de nekem volt hogy letort az a kis ful amin ket oldalt billeg, igy lett belole fixen kapcsolo nelkuli.
rutin nelkul biztos nem javasolnam senkinek, razos elmeny tud lenni ha nem sikerul. -
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszi!
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
"Nem tudom, hogyan oldottad meg, de Ni-Cd akkuhoz való töltést nem lehet használni Li-ion akkuhoz."
Nem tudom miért gondolod, hogy NiCd töltővel töltök LiIon akkut?
Van ugyan egy laptopom aminek NiMh akkuja van, de azt a pakkot még szét sem szedtem, mert 10db cellát kellene cserélni és túl drága lenne, értelmetlen ennyit beleölni.
Lehet arra gondoltál, mert volt amikor arról írtam itt. Az egy öreg pentium1 laptop volt.
Ez most egy pentium3 laptop, ez már LiIon 18650 cellákkal 4s2p elrendezéssel. [kép]Ez az akkupakk eredetileg 8db LiIon cellát tartalmazott (8db 3.7V/1800mAh). Ebből 2-2 párban volt és négy ilyen pár sorban. Most nincsen párhuzamosan semmi, a két darab 1800mAh helyett egy darab 3000mAh van. Szóval annyi történt, hogy a kapacitás csökkent kicsit, a darabszám feleződött és nincs párhuzamosan cella.
A lényeg tehát az, hogy az eredetileg 4db sorbakötött cella miatt az akkupakk névleges feszültsége 4x3.7V = 14.8V
Ha töltésnél alapul veszem a max 4.2V cellafeszültséget, akkor 4x4.2V = 16.8V töltés közben maximum.
Ez nem változott. Az eredeti kapacitás cellánként 2x1800mAh = 3600mAh volt, most az 1x3000mAh = 3000mAh értékre csökkent.A program alaphelyzetben egy "elhasználódás mértéke: 10%" üzenetet ad, ami nem pontos, de látja, hogy nincs teljes kapacitás. Gondolom pár töltés/merítés után ez pontosabb lenne.
1. program: "töltés, alacsony energia szint" szakaszában gyorsan emelkedik a feszültség. Gondolom ez a szakasz a fix árammal, mondjuk 1A való töltési szakasz.
Itt pörög felfelé a töltési százalék visszajelzés.2. program: "töltés, magas energia szint" szakaszában lelassul a feszültség emelkedés.
Ez lehet a második szakasz a töltőáramot nézve, amikor az szépen csökkenni kezd.
Ekkor már 16V környékén van a pakk a program szerint és és a tized voltok emelkednek láthatóan. Itt már lassabb a töltési százalék emelkedése is.A problémám pedig az, hogy bármennyire is lassan emelkedik itt már az akkupakk feszültsége miközben a töltőáram csökken vagy jó fene tudja mit csinál a "töltés, magas energiaszint" szakaszban, a lényeg az, hogy a kijelzés szerint egyszer csak eléri a 16.8V-ot, de ekkor még ~75%-on van a töltöttség szerinte. Vagyis esze ágában sincs leállni a töltéssel.
Ilyenkor inkább kiveszem az akkut, mert félek, hogy túltölti és 4.2V (kijelzés szerint a pakk 16.8V) fölé megy.És ez itt a gondom, hogy nem tudom mikor akar leállni. Az eredetileg is az akkuban lévő elektronikát használom most is és a balansz is jól van bekötve.
-
lanszelot
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Hello,
Az alapokat tudom még csak.
Kondenzátorokat, ellenállásokat, biztosítékot kimértem.
Nem találtam más forrasztási problémát, így amikor írtam kiszedtem a dolgokat belőle, és kukáztam.
Van még egy másik konyhai eszköz ami ugyanerre vár.
[kép]
Kb 20 perc után error -al elszáll. Túlmelegedés címen.
Pedig van benne víz rengeteg.
Azt is szét fogom kapni ha lesz időm, hátha találok valamit és meg tudom javítani.
Nincs szívem kidobni, mert drága jószág és tuti javítható lenne.
Itt sajnos nincs semmilyen szervíz, itt mindent kukáznak.
Mivel 20 percig működik, így azt se tudom merre induljak. De hátha lesz egy lötyögő alkatrész
-
lanszelot
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Hello,
No, volt most egy kis időm.
Szét kaptam, kiforrasztottam a kondenzátorokat.
Mindegyik kondenzátor jó.
Fuse (F1) jó.
Eddig terjedt a tudásom, így jó kis szórakozás volt
De találtam egy érdekességet: [kép]
Ez soha se volt beforrasztva. Nem feladta a forrasztás, lehet látni, hogy soha sem érte forrasz anyag [kép] a nyák-ot.
Ez a fűtő szál vezetéke.
Nem ez okozta a hibát, mert beforrasztottam, és semmi.
Lehet valahol valami más sincs rendesen beforrasztva és az adta meg magát. (Nem valószínű)
De utána néztem és a visszajelzésekben íratták mások, hogy 1 év es ugyanez a hiba van náluk is.
Kiszedem az elektronikát és kuka
Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Megpróbálkoztam a forrasztással a döglött cellákon.
Felcsiszoltam 600-as vászonnal, kapott kis TK83-at.
Nagyjából 3-3mp forrasztást kapott.
Ilyen lett: [kép] , [kép]
A pozitív fele nem túl szép, de arról macerásabb leszedni a ponthegesztés maradványait, azért olyan fura kicsit. Viszont mindegyik jól tart, nem sikerül felszednem a forrasztást.Ez így vállalható szerinted új cella esetében?
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Van egy ilyen kiforrasztóm: [link]
Illetve ilyen anyagom: [link] , [link]Ezzel a kiforrasztóval szoktam az olyan dolgokat forrasztani, amelyek nem túl aprók, de gyorsan elviszik a hőt egy pákától.
Például pcb-be forrasztós lemez érintkezőket elem/akku foglalatnak.
Ez szerinted itt is használható lenne? -
johniee
senior tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Na és akkor párhuzamos cellák(4 v 6db) esetén is elég lenne akár egyetlen 1S 5A BMS?

-
johniee
senior tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
-
johniee
senior tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Nos, akkor jobban járok a
AMC7135 modullal ami 700mA-rel szolgál a LEDnek
És így tovább tart az akksi kapacitása is
-
johniee
senior tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
De ha csak 800mA-t venne fel a LED, akkor is használhatom ezt? Nem lesz belőle probléma?
-
johniee
senior tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
-
johniee
senior tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
-
johniee
senior tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
igen, arra gondoltam, hogy párhuzamosan kötnék 18650 cellákat, 4-et vagy akár 6db is befér a régi helyére

Tehát most az is lenne a kérdésem, hogy oldjam meg a cellák töltését, hogy lenne a legjobb?
Ez lett a próba/mérés eredménye:
3,1V körül kb 0,5 Ampert vesz fel
3,2V-tól feljebb nem is engedi a CC CV konverter a feszt neki, ekkor eléri a max fényerejét a LED 0,82A körül
az egész gyári hűtőborda érezhetően forró lett!
Ebből ahányat párhuzamosítanak, annyiszor 350 mA áramot tol a LED-re:
https://vi.aliexpress.com/item/32806189975.html
Akkor ebből az AMC7135 modulból elég lenne a LED-hez 3db, jól számolom az Amper alapján?
Vagy ha jobbat akarok
Jobb hatásfokhoz kapcsolóüzemű driver szükséges, amit zseblámpákhoz forgalmaznak, alábbiak közül a tekercsekről ismerhető fel:
https://vi.aliexpress.com/w/wholesale-flashlight-driver.html
Ez az eladó [link] már sokat eladott belőle, de nekem akkor ezek alapján melyik lenne a megfelelő választás? a 3 közül valamelyik amin tekercs van?
A több mód a világítás fokozataira utal? -
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszönöm szépen!

-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
az LM358 kimenete mit bír
...bemenet akart lenni.
-
johniee
senior tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Tehát ha jól értem, több 1S szingli 18650 akksival is megoldható az akksi kérdés?
viszont akkor kevés lehet a fesz a CC CV konverter
És egy CC CV konverter kell arra is, hogy az akksi BMS kimenetére rákössem a LEDet?
Ezek az említett driverek hogyan találhatók meg a neten? -
demars
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszönöm!
Az 5 sáv (fekete) zavart meg. -
johniee
senior tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Sziasztok

Korábban már írtam róla:
Próbáltam 8V-tal tölteni, ahogy gyárilag rá írva vagyon,
ezt az elvileg "VARTA" reflektor-zseblámpát,
amit töltő nélkül, illetve rossz akksival (2V alá merült) kaptam.
https://favourlight.com/products/industrial-light/details/ps80c1n001/
https://hu.mouser.com/new/cree/cree-xlampXPG2/
Elszállt a működtető füst
a gyári NYÁKon megégtek az SMD alkatrészek 
Hogy próbálhatnám ki biztonságosan a LEDet, hogy működik-e rendesen?
A kis Labortápomról meghajtani 2-3V-tal? vagy több fesz kell neki?
Szeretném megcsinálni 18650 cellákkal (ez is kérdés, hogy milyen BMS kellene)
,hogy használni lehessen
[link] #88623Donki Hóte kolléga már írta, hogy
"6 V-os akku esetén a 3 W-os LED-en 0,5 A áram folyik, vagyis olyan kisfeszültségű diódát keress, ami gond nélkül elvisel 0,6 - 0,8 A áramot.
Tehát pl. egy tök közönséges 1N4001 dióda teljesen meg fog felelni a próbálgatáshoz."
Köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat
-
lanszelot
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Hello,
Pár dolgot nem értek, mert kezdő vagyok:
- mi az az elko?
- konverter kimeneti feszültséget hogy mérek, és mit kell látnom?Van jó multiméterem, van forrasztó állomásom..stb. Meg tudom csinálni, csak nem szeretnék Mekk mesterkedni.
-
demars
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Szia.
Rákeresve nekem is mindenhol varisztort dobott ki a Google. Jól gondolom, hogy akár ez elhagyható?
Köszönöm a sok segítséget!Gyakran bele keveredek a dolgokba. Az alapok (ímmel ámmal) meg vannak, értem a működést, de egyszerűen egy kapcsolási rajzon nem ismerem fel (nyákon sem).
Legutóbb az ellenállásnál (piros piros arany arany), melyik feléről kell nézni?? Mert ezen 5 sáv van (egyik felén fekete van). Azért még kapcsolási rajz olvasás miatt fogok ide írni (ha nem gond ). -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Közben megtaláltam: https://www.es.co.th/Schemetic/PDF/LNK304-306.PDF
-
Sliderxy
senior tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Készítek majd a szívómotorról fotót.
Most lehet, hogy egy bontottból, aminek kerék és főkefe problémája volt (szóval elvileg az akku és a szívómotor rendben lehet) hozzá tudok jutni donor alkatrészekhez.
-
Armagedown
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Egy ilyen hobbi célra megfelelne?
Elvileg lengyel márka, nyilván átcimkézett kínai ez is.
Pótalkatrészeket nem találok hozzá, pedig nem ártana.
Komplatibilisek-e ezek az forrasztállomások más gyártók termékeivel?
Pl a Gordak nevühöz kaphatóak pótalkatrészek sok helyen. -
demars
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Betápnál van egy 07D514K alkatrész. Kerámia kondenzátornak nézem, de nem találtam róla infót, hogy mekkora értékű.
-
bandi46
újonc
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszönöm a válaszodat! Megnézetem!
-
demars
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Lelkes amatőrként arra jutottam, hogy a diódahíd kuka. ( ABS210)
Érdemes foglalkozni ezzel?
Vagy kíváncsiságból ráforrasszak (inkább taknyolás lesz
) egy másik hidat (vezetékkel) aztán próba... -
demars
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszönöm.
Mivel kuka lesz, elkezdem mérni, szétcincálni. Dióda, IC smd szerelt, szóval azokat nem tudom cserélni.Egyébként ezek a színkódok eléggé becsapósak. Nekem (még) jó a szemem, színeket is látom, de néha nehéz megállapítani, hogy arany vagy barna , fekete vagy lila (táblázathoz nézve). Még gyakorolnom kell ezt is.

-
Sliderxy
senior tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Akkor az új Ali-s akku is vacak, szuper. Na mindegy egy próbát megért.
Javasoltad korábban, hogy kössem rá a másikat is ezzel együtt, a tetejére ragasztva, azt még lehet kipróbálom.
Mondjuk ez az egész még mindig nem magyarázza meg azt, hogy miért van az, hogy a 4 sebességfokozat közül, hiába van a készülék standardra állítva, turbó fokozaton, vagyis a maximális szívóerővel dolgozik. Hiába állítom Standrad, Medium vagy turba, mindháromnál a Turbo-nak megfelelő fordulaton pörög. Egyedül csak a Silent-re kapcsolva változik a fordulatszám.
-
demars
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Oh, köszönöm.
Az első linken lévő elég combosnak néz ki. -
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Nem tudom, hogy találtad meg, de köszi
Ezek szerint a kínaiak valamit nagyon félremásoltak, mert ez a datasheet szerint 1,2 V-ot állít elő, de nincs kivezetve sehova. -
hasman
tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Ráraktam 6v-ot és 3-asával nagyon szépen indította az összes ledet… ledenként mentem előre, hogy lássam mikor szakadna meg valahol… nem szakadt meg sehol… cserébe ha összeszerelem továbbra sem működik …
-
demars
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszi, átolvasom.
Találtam netes cikkeket is. Jól összefoglalja az akkukban lejátszódó folyamatokat, töltésí módokról is szó van. -
hasman
tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
ne haragudj, teljesen világos amit írsz, csak azt nem tudom, hogy a szakadást hogy tudom megtalálni.... kaparjam le a lakkot minden led között? Nem feltétlenül szeretném ennyire roncsolni a panelt. A leden keresztül meg nem tudok ellenállást mérni 2 ledre meg a dióda mód nem elég a műszeren hogy pislákolásra bírjak kettőt is... kicsit megakadtam ezzel a dologgal... ha van roncsolásmentes módszer szívesen próbálkoznék vele, de tényleg semmi nem jut eszembe. talán annyi hogy 2 majd 3 ledet kötök közvetlen a labortápra alacsony feszültséggel és nagyon gyenge árammal (teszem azt 100mA) és ahol a szakadás van ott nem világít... talán ez működhet ha korrózió van talán ez a gyenge áram miatt szintén megjelenik. Délután tesztelem.
-
hasman
tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Gondoltam rá, hogy a panelen esetleg elpárolgot volna a réz, de ennek mikroszkópikus esélyt adok, a réz szélesebb a panelen mint a ledek.... valamint negatív ágon mérhető az ellenállás (ha van is valami az szerintem csak pozitív ágon lehet)
néztem esetleges zárlatot földelésre, azt sem tudtam mérni... pozitív ágon viszont nem tudom hogy kellene ellenőrizni a megfelelő kontaktot. esetleg lehet olyan hogy maga a led rögzítése korrodált és hiába a led jó annak a csatlakozása forrasztása már.... ezt viszont csak vasalni lehet, mert hőelvezető alu a nyák... és a légfúvóm maximum szétégetné a ledet de megfuttatni biztos nem futtatná meg... esetleg sütő, de elég pesszimista vagyok vele.... -
Truman
senior tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Valószínű.
Ezeket írta még ki:
Rossz kondi: vlos=34% ESR=0,14 kΩ
Új kondi: vlos=2,8% ESR=0,61 ΩA lényeg hogy most már működik, már össze is ragasztottam a burkolatot.
Köszönöm még egyszer!
-
Truman
senior tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Kicseréltem a kis feketét.
Tökéletesen működik. Ahogy bedugom azonnal kigyullad a zöld led.A régit lemértem TC1 -el, 36 μF a ráírt 47 helyett. Az új kondira pedig 44 μF -et mért.
Köszönöm a távgyógyítást! -
Truman
senior tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Rendben köszi, kiforrasztom és megpróbálok ilyet szerezni. Majd írok, hogy mi van.
-
PROTRON
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Aliexpress-ről még soha nem rendeltem, de a Bangood -on a forumok alapján az értékelések semmit se jelentenek, mert csak az adott eladó engedélyével kerülhet ki negatív értékelés. Gondolhatod hogy nem fogja kiengedni.

-
Alu
senior tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Kiindulásnak jó lesz, köszönöm!

-
DuplaZso
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Simán lehet igazad, de én ott combosabb alkatrészeket látok átsejleni a műanyag házon. 20 mOhmos ellenállat, nagyobbacska tranyók, ilyesmi. Miden esetre kár, hogy nincs meg az a rész a motorhoz. Nyilván kihagyható, és persze akkor le is egyszerűsíti a megcélzott eredmény elérését, de egy ismeretlen szerkót debuggolni mégiscsak szebb feladat, na !
-
t72killer
titán
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Szuper, köszi
-
Sanki
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszönöm a választ és az egyszerűbb megoldást is.
Mindkét verzió használható hosszú távon? -
Sliderxy
senior tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszönöm a válaszokat, megpróbálkozok ezzel a LED teszttel, kicsit informálódom még előtte.
Bármilyen LED jó? Akár egy régi játékból kiszedett is használható a feladatra?
Ellenállásból milyen és mekkora jöhet szóba? -
Steady74
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Abból indultam ki (nagyon kevés villanyszerelési tudással), hogy a címezhető ledszalagok másik végét is úgy táplálom meg, hogy áthúzok egy + és egy - szálat, és rendben vagyok. A CCT- szalagnál is erre gondoltam, hogy elég lesz a + szál mellé valamelyik ágra (CW/WW) húzni a --ot és rendben leszek. Javasolták még azt, hogy a másik végére a ledszalagnak is tegyek egy ugyan ilyen kontrollert, és a kettőt működtessem szimultán. Az is egy opció lehetett volna, de a javasolt megoldást ki fogom próbálni majd.
-
Steady74
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
A párhuzamos betápot nem szereti az eszköz, ezt megkérdeztem a gyártótól. Az alapfellállás az lett volna, hogy a led tápnap van 2db 24V kimenete. Egyikre kötöttem volna a vezérlőt, mögé a ledszalagot, a másik kimenetre (+/-) kötöttem volna a ledszalag másik végét, csak hát jött a gond, hogy a szalag 3 csatis és van 2 kábelem
De a fenti rajz alapján megnézem a bekötést, hogy megy-e.demars: Neked is köszi a választ, meg mindenkinek
-
baly81
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Ma végeztem el a TV szétbontását, kitakarítását és a csavarok meghúzását. Hibás alkatrészre utaló jelet, sárgulás/feketedés, puffadást sehol sem láttam. A forrasztásokon is átfutottam, de nem találtam gondot. A kapcsolót is lecsavartam a helyéről, nyomkodtam, de a reteszelés mindig megtörtént, az már más kérdés, hogy kontaktol e normálisan, mert nem mértem ki.
A csavarok, -ahogy mondtad is- nagyon gyengén voltak meghúzva, azaz sokat visszaengedtek. Némelyik annyira, mint ha meg sem lett volna húzva, ezek főleg azok voltak, amiknél az ónlap is alatta van. Most összeraktam és jól működik, kapcsol, normális nyomásérzetű a főkapcsoló is, a relé kapcsol amikor stanby-ba kerül. Mivel a hiba eddig is "ritkán", randomra jött elő, elkiabálni nem szeretném, hogy jó lett... De, bízom benne, hogy ennyivel megúszom és nem lesz egyéb gondja.Nem tudom, hogy hivatalosan van-e az alkatrészekről pontos leírás, de szeretnélek téged és a többi fórumtársat segítenni azzal, hogy készítettem pár fotót (makrókat is) a panelekről. Hátha valakinek szüksége lenne rá, pár hónapig fent hagyom a drive-on. Pontos típus Panasonic TX-P42ST30E.
Köszönöm a segítséget!
-
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Apám a Gyöngyösi Izzó-ban dolgozott, ha ez mond valamit, szerintem hozzáférése volt mindenféle minőségi alkatrészhez. Egyszer egy televíziót épített össze otthon egy marék alkatrészből

A többi kérdésre valami ötlet?
-
baly81
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Ha autóval szabad ég alatt és nem garázsban parkol valaki, akkor akár egy ilyen szolárpanel is szóba jöhetne. Így ránézésre biztos, hogy nincs 20W, és nem tudom, ezek töltésvezérlője -ha egyáltalán van benne- mennyire megbízható, de egy fenntartó töltésre elég is lehetne szép időben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Koenig One Touch Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- XENYX Q802 keverő, softbox, greenbox, capture card, mikrofon
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- Eladó felújított DeepCool / Ryzen 5 5600 / 3060-Ti / 16gb ram / számítógép
- Apple iPhone 15 Pro 128GB , kék titán - 91% akku - hátlap repedt
- Apple iPhone 15 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook 850 G7 (15.6") i7-10610U - Garancia, Akció!
- FunXun BW-2328 hajszárító 1800 Watt / 12 hó jótállás
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

jó lenne 12V-ról etethető variáns, de úgy tűnik ezeknek jóval nagyobb fesz kell, kényelmesebb 230-ra dugni.
, na meg nem hiszem hogy 4A-ra kisebbet meg tudnek epiteni mint ez a rele. plane, hogy ez keszen van, gyakorlatilag madzagolni kell, hely meg alig alig, a meglevo muszerhazba fogom belevarazsolni.
Mi se értettük. 
De neki komplett labor van a pincében

amit
ekkold