Csak annyit írt. Order number 5911
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Elemzés Űrhajózás 2022 - Összefoglaló
- Retro Logitech G15 billentyűzet
- Bemutató VMware vSphere tesztkörnyezet kialakítása egyszerűen
- Bemutató Cica, téged választalak!
- Vélemény Szemben a divattal: hangrendszer építése
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [bacsis:] Készülődés a BRSZK-ra
- [Re:] Amiga A500 - A régi barátnő
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] Szemben a divattal: hangrendszer építése
- [Re:] [P41N:] ATI CrossFire Projekt - Összeállt a gépezet
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [joghurt:] A Windows Update szétbarmol
- [Re:] [parandroid:] Forza Motorsport 7 - The Underdog Hunters
- [Re:] [ldave:] New Game Blitz - 2023
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
stapi1
csendes tag

UberMutant
senior tag
orders/view ott nézd

stapi1
csendes tag
Shipment #120. Az jobban hangzik már. Kezdek újra reménykedni, hogy talán tényleg megjön akkor október közepén. Köszi a segítséget.

supercow
őstag
Feladták a Bobcat hotspotomat
You must construct additional Pylons!

pachito
őstag
Grat, mikor adtad le a rendelést?
Battle tag: kampec#2540

supercow
őstag
Május 7

Janaboy
veterán
Egy 5 méteres antenna kábelen mekkora lehet a jelveszteség?
Janaboy

Stanlee
senior tag
Fugg a kabel minosegetol, a hasznalt csatlakozoktol is.
Az egyik antennat probaltam a gyari 2 m-es kabellel, plusz 2 atalakito csatlakozo volt rateve es mar nem latta a hotspotokat, amiket egy kis vesztesegu, 50 cm-es kabellel rakotve latott.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

supercow
őstag
Ennek a készre szerelt kábelnek a leírásában van egy táblázat, abból lehet visszafelé matekozni. Szerintem az adatok csak a koaxkábelre vonatkoznak, a csatlakozókra nem.

Janaboy
veterán
Tehát ez arra vonatkozik, hogy (800 MHz-es [dB/100m] 21,7) hogy 100 méteren 21,7dbi veszít?
Ami mondjuk 5 méteren 1 dbi?
@Stanlee: és melyik a jó kábelminőség?
Janaboy

supercow
őstag
Igen, szerintem is kb annyi, mondjuk számolj 1.2 dBi-vel a kábelen és még csatlakozónként max 0.5 dBi.
Összehasonlításnak az én vékonyka kínai 5m kábelem 3D-FB típusú amiről még sose hallottam és kb 31 dBi/100m 868MHz-en. Majd meglátjuk mire jutok vele, rendelek másikat ha kell.

Stanlee
senior tag
LMR400 vagy LMR200. Nagyon rovid kb. 1 m-ig meg lehet RG316.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
Sziasztok,
Valakinek van esetleg tapasztalata, a Sensecap M1 géppel?
Illetve antennák terén, ahogy nézegettem számomra a 8dbi lenne a legmegfelelőbb(Agglomeráció, családi ház hegytetőn.), kábelek terén milyet érdemes? Valakinek ezekkel kapcsolatban van tapasztalata, hogy Magyarországon belülről honnan lenne érdemes rendelni ezeket?
Köszi előre is.

robita
csendes tag
Esetleg meg tudja valaki mondani, hogy az [RG-213U] kábel használható helium minerhez ?
Csak azért kérdezem mert van itthon pár méter elfekvőben.
Ha elűzöd az összes démont, az angyalok is tovaszállnak. _No SMS, No Viber_

Stanlee
senior tag
A kornyeket nem ismerve eleg nehez barmit is mondani, de altalaban erdemes megnezni, hogy milyen az antenna sugarzasi mintazata, nehogy ellojjel vele a tobbi miner felett.
En inkabb hasznalnek egy 5 dbi koruli antennat.

jirason
újonc
Controlinotol kaptatok visszaigazolo emailt hogy a fizetes megerkezett? Sepas fizetes!

Janaboy
veterán
Nem még.
Janaboy

UberMutant
senior tag
nem, de on hold ból átváltott processingre.

Stanlee
senior tag
En most a controllinobol kimaradok es jegelem a helium projektet egy idore. Megvarom a november/decembert, hogy az uj HIP-ek hogyan fogjak befolyasolni az egesz projektet globalisan, ill. az 5G-s cuccok is megjelennek USA-ban, nem tudom, hogy azok is mit fognak okozni a halozattal, HNT disztribucioval.
Lassan mindent eladok, keseru szajizzel zarom le az egesz helium network-os dolgot, figyelem a data only hotspotok helyzetet.
Az a konkluziom, hogy ez a projekt nagyon hely fuggo, ha nincs megfelelo lokacio, barmennyi energiat beletehet az ember, a minimalis jutalom miatt nem eri meg vele foglalkozni.
Remelem mas tobb sikerrel jar.

jirason
újonc
szuper. köszi az infot

kriszitan
csendes tag
Sziasztok! Nemrég kaptam meg a bocatem, a kérdés az lenne hogy a transmit scale-t ti mivel növelitek? Van esetleg valami magyar discord/telegram/facebook vagy bármilyen tömörülés a magyar heliumosoknak? Az elég fsza lenne! Köszi előre is a válaszokat!

Stanlee
senior tag
Magadtol eleg nehezen fogod novelni, max ha elviszed mashova a minert. HIP17 a varazslat, ami szerintem normal halandoi szinten nem ertheto modon meghatarozza a transmit scale-t.
HIP 17 — Why Are You Getting Scaled?
How to improve your Helium miner's transmit scale | Everything about HIP17 hex and reward scales
A hivatalos Helium-Discordon van magyar reszleg is: https://discord.com/invite/helium

Kobe
veterán
A HIP17 teljesen korrektul es full kozerthetoen leirja a szabalyokat
Helium.placen pedig van a filterben egy valaszto, amivel a terkepen megmutatja hogy az adott helyen mekkora az eszkozsuruseg minden a helyhez tartozo hex szintjen
Erdemes hasznalni mert alapesetben a hexek hatareleinel levo kis 3szog alaku teruletek torzitjak a sajat szamitasod, viszont ez a filter meg normalisan mutatja
Arra gondolok hogy db hex nem ad ki tokeletes hex alakzatot, lesznek kilogo elek. Ha kisebb felbontasban pont ezekben a kilogo elekben vagy, mehet a fejvakaras de a place jol mutatja voltakepp melyik nagyobb felbontasu hexhez is tartozik az eszkoz ha ilyen helyen van

bandigno
senior tag
hogy áll a szállítás? szabad tudni, hogy hol adták fel?
akinek mostanság érkezett bobcat: volt "gond" a posta féle vámkezelésnél? számlát kellett benyújtani a megfizetett adó miatt? (ne kelljen 2x áfázni, stb)
[ Szerkesztve ]

supercow
őstag
Hétvégén megjött a követéshez at infó, azóta Hong Kongban van állítólag.

stapi1
csendes tag
Érdekelne, hogy az antennák decibel növekedéséből adódó megváltozott irányszögek, jel alakja, abban az esetben is fent maradnak, ha én pl. kábelhosszban elvesztegetnék néhány dbi-t? vagy ebben az esetben az alak is visszamódosul?

supercow
őstag
Frissítés: kaptam sms-t hogy kedden ér ide ha nem akad el vámon. Így kb 11-12 nap.

jirason
újonc
azóta valami változás?
mert nekem még mindig processing.

Janaboy
veterán
mit szeretnél látni?
Janaboy

bandigno
senior tag
"shipped"

jirason
újonc
hat hogy megérkezett hozzájuk a pénz és minden rendben

Janaboy
veterán
szerintem amíg nem törölt, addig csak nem lehet baj
Janaboy

supercow
őstag
Ha nem rendelkezel máshogy a DHL csinálja a vámkezelést, külön értesítenek majd a vám és ÁFA összegéről. A Bobcat által kiállított számlán nekem 160 USD az érték, az áru leírása “Router”. Majd beszámolok a további eseményekről. Azt tudom hogy a dupla vámot a Bobcat visszafizeti, van egy űrlapjuk erre és havonta egyszer dolgozzák fel az összegyűlt igényeket.

bandigno
senior tag
köszi az info-t! itt kellene vhogy bevinni az rendszerbe azt, hogy rendeléskor már meg lett fizetve a tax! (júli 1 után rendeltünk)

supercow
őstag
Azt sajnos nem tudom.
Közben kaptam SMS-t megint DHL-től hogy fizetnem kell. Volt benne link, teljesen kulturált folyamat. Azonnal online kifizettem a 20,548.72 Ft (igen, 72 fillér ) valamit (gondolom ÁFA + DHL vámkezelési díjai?)
Letöltöttem minden dokumentumok ha később szükség lesz rá. Számla, szállítólevél, ilyesmik. Remélem kedden tényleg megjön, nagyon hosszú volt a várakozás.
Tegnap megjött az Aliexpresstől rendelt villámvédő is.

supercow
őstag
Csak az ÁFÁ-t kellett fizetnem ahogy írtam és a cégnek valamit, itt a DHL számlája.
vám=0, ÁFA + kezelés.
[kép]

Janaboy
veterán
7700 Ft a kezelési díj? Eh..
Janaboy

UberMutant
senior tag
kompenzálta a minimális áfa

supercow
őstag
A DHL jobban teljesít. Ez van. Ez az ára annak, hogy nem nekem kell csinálni a vámkezelési eljárást. Egyszer volt szerencsém hozzá, heteken át húzódott mert nem tudtam mit-hova-mikor.

stapi1
csendes tag
Tudnál egy linket tenni a villámvédőről?

supercow
őstag
Ezt rendeltem és egy hasonlót csak más csatlakozóval.

supercow
őstag
Egyébként a közvetlen villámcsapásnál semmi nem véd meg. Ebben elvileg elpukkan egy cserélhető betét és (szintén elvileg) nem engedi a villám energiáját a koax kábelen az eszközödhöz, de szerintem így ebben a formában esélytelen. Inkább a szél által generált és viharok közben keletkező légköri statikus elektromosságot segít elvezetni, mert az is megsüti a hotspotot ha úgy sikerül a koaxban futnia. Nem tudom, mert nem vagyok képzett villanyász, csak igyekszem okosodni és biztonságosan felszerelni az antennámat

bandigno
senior tag
köszönöm! (mi az áfát rendeléskor megfizettük, ezért vagyok kíváncsi a dolgokra)

stapi1
csendes tag
Csak laikusként kérdezem, ez a villámvédő patron vesz el decibelt?

supercow
őstag
Igen valamennyit biztosan.

stapi1
csendes tag
Bár még új vagyok a helium és egyéb hálózati dolgok terén, de már sok dologban megvilágosodtam (pl. a Pos létezése is új volt számomra ). Arra viszont még mindig nem jöttem rá és nagyon foglalkoztatja a szárnyaló fantáziám, hogy amikor olyan képeket látok, hogy a nagy semmi közepén vagy egy hegység tetején kiraknak egy helium hotspotot az honnan kap netet? Vagy jól eldugva kitekernek odáig párszáz méter utp-t?
Az áram részét még értem, hogy napelemről megoldják. Nemrég kérdeztem itt a fórumon a mobil netet és a kommentekből az jött le, hogy az nem jó megoldás. Aki esetleg tud egy jó megoldást az felvilágosítaná a homályos tudásomat ebben a témában.

Kobe
veterán
Miert nem jo megoldas a mobilnet?
Siman mukodik
A kimondottan kulterre tervezett eszkozokben meg szokott lenni sim kartya foglalat pont emiatt
A hazilag kulterre pimpelt belteri egysegekben meg szinten mukodik, altalaban vizzaro dobozban melleraknak egy usbs donglet vagy hasonlo cuccot es ad neki tapot usbrol pl, a hotspot meg PoE ha megoldhato, de van napkollektoros, akksitelepes megoldas is
Es a legkezenfekvobbet meg kihagytad: ha valaki Bivaly**sznad es Hatsorettenet mogott 4 km-rel rakta ki a pusztaba, akkor eselyesen spoofingol, mashova rakta a cuccot a terkepen mint ahol van

Major Lion
senior tag
szerintem arra gondolt hogy a mobilnet csomagok nem éppen arra vannak kitalálva hogy 30-80Gb adatot forgalmazz vele egy hónapban.
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero

Kobe
veterán
A "nem jo megoldas"!= draga / kevesbe rentabilis megoldas kifejezessel.
A korlatlan mobilnet meg regen volt kuriozum, perpill a dragabb szolgaltatoknal is van 7-8ezerert all in csomag
De vannak olyan flottak is orrverzrsig amiben 3-4e/ho ert kapsz korlstlan hivas + korlatlan mobilnetet, es azok is lakossagaranyosan kb tobb100ezer felhasznalonak siman elerheto
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- Dell Precision 7730,17.3",UHD kijelző,E-2186M,64GB DDR4,1TB Sata3 M2,16GB DDR5 VGA,WIN11
- WD RED 6TB Külső 3.5 Merevlemez USB 3.0
- (4K OLED) HP Spectre X360 Convertible 13,3"
- Új GTA v3. Gamer Pc i5-10400F/GTX 1660 Super/2x8Gb 3200Mhz DDr4/ 256Gb Nvme SSD/1Tb HDD/ 650W
- Új GTA v2. Gamer Pc i5-10400F/RTX 3060 Ti 8Gb/2x8 Gb 3200Mhz DDr4/ 256Gb Nvme SSD/1Tb HDD/ 650W