Hirdetés
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fatal1tyUSER
csendes tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Igen akkor tuti gyorsformázást csinál csak a Paragon. Csak azt hittem már lemaradtam valamiről...
És sehol sem írta hogy választhatnék gyors vagy teljes között. Akkor ezzel nincs gond.Megcseréltem és megigazgattam kábeleket de azokkal semmi gond nem volt, ugyanazt írta a HDD Health a vinyókra.
Felraktam a Hard Disk Sentinel Pro-t ahogy javasoltad, és az mind2 vinyómra 100%-os minőséget jelez, és teljesítményt is!!! A másik persze folyamatosan 77%-ot ad csak. (Mindjárt utánajárok ill. megnézem van e frissebb ver ebből a progból is esetleg.) Úgyhogy lehet mégsincs akkor baja a vincsinek. Majd még jelentkezem hogyha van fejlemény.

Köszi szépen Sk8erPeter!!

-
Fatal1tyUSER
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy új Samsung SpinPoint F1 HD103UJ vincsit.
(# 1.)
Először is egy kérdésem lenne. Régebben üzemeltem már be új vincsiket, és akkor határozottan emlékszem, hogy órákig kellett várni míg a formázással végeztem. Újabban a SATA vinyókat már nem kell formázni? Csakmert beraktam a rendszervinyóm mellé, és a Paragon Partition Manager 9-el 2 felé osztottam, mivel 1 terra 1 részben nem olyan jó számomra. Namármost idáig nem is volt semmi probéma. Elvégezte szépen, megkaptam a 2 partíciót. Meg is néztem ekkor a Sajátgépben, szépen hozta mindkét partíciót a régebbiek után. Ezután próbáltam Formázni az új partíciókat (vinyót). De ezt kb 2-3 másodperc alatt elvégezte. NTFS-sel formáztam, ahogy eredetileg is volt, semmit nem állítottam rajta, csak címkét írtam be neki. De ilyenkor a 2 éves (kisebb) vinyóknál például rendesen elkezdte és formázta órákig a vinyót a progi. Most meg sehogysem akarja. Vagy az lenne, hogy érzékeli, hogy nem lenne változás a fájlrendszerben, és már gyárilag megvan formázva, és már olyan intelligensek ezek a legújabb vincsik, hogy ekkor nem formázzák újra magukat akkor sem ha én azt szeretném, tehát nem is kell formázni őket??
De tényleg úgy tűnik, hogy rendben van, mert tudok másolni a 2 új partícióra, csak nem telejsen értem miért nem engedte formázni. (Aztán bezártam a progit de másodszor sem hagyta mikor próbáltam.)
(# 2.)
Aztán megnéztem a HDD Health progival is mi a helyzet. Csak kíváncsiságból. Erre mit mutat?? A régi (azaz a rendszer) vinyóm: 35 fok, 100% health. Az új 32 fok, és a helthje 77% !!!!! WTF?? Selejtes a vincsi, mi??

Szerintetek mit csináljak? Normális dolog ez, hogy 77%-os csak a minősége 1. bekapcsolásnál, gyakorlatilag használat nélkül???? A másik vinyót 2 éve nyúzom elég rendesen és 100% még mindig. Kérlek segítsetek! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB W11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GameMax STORM Black 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
És sehol sem írta hogy választhatnék gyors vagy teljes között. Akkor ezzel nincs gond.