Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DarkChild

senior tag

Sziasztok! Tegnap vettem egy vadiúj, bontatlan dobozos 5TB-os Seagate One Touch USB-s merevlemezt. Mikor rádugtam a gépre, egyből megfagyott bennem a sz*r, mivel csak kattogó hangokat adott, és a Windows sem ismerte fel.
    Néhány másodperc után rájöttem, hogy talán kevés lesz az áram neki (egy másik külső vinyó is lógott már a mellette lévő porton), ezért lehúztam a másik HDD-t és az újat ismét rádugtam - ekkor már hibátlanul elindult.

Csak az érdekelne, hogy az ilyen nem elégséges áramellátásból fakadó indítási hiba okozhat valamilyen károsodást a HDD-ben, vagy 2021-re azért már sikerült megugrani a gyártóknak, hogy erre valamilyen védelmet beépítsenek a meghajtóba? Mi adja egyáltalán ezt a kattogó hangot? A fejeket dobálja ide-oda, vagy valamilyen kondenzátor, stb...? :U

(A SMART adatok nálam is elég hektikusak, már ami a Raw Read Error Rate-et és a Seek Error Rate-et illeti, de olvastam itt korábbról, hogy a Seagate-eknél ez nem bug, hanem fícsör :DDD A HD Sentinel egyébként 100%-nak mutatja az állapotát. Csak azért fura, mert van két másik típusú Seagate külső vinyóm is (Backup Slim 2TB), de azoknál a fentebb említett két SMART adatnál nullát mutat.)

Új hozzászólás Aktív témák