- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Frod
addikt
válasz
SaGaIn #33512 üzenetére
6-7 perc?
Én nagyon laikus vagyok, de az előző, 9 éves konfigomon kb 30-40 mp alatt jön be a mai napig az XP, most az új gépen meg kb 15 mp a Win7 (mondjuk itt ssd van), de a te időd az rengeteg.
Egy rendszer újrarakás ennyi idő után azért már ajánlott.Sentinellel kapcsolatban pedig van egy másik topic, inkább ott kérdezz, de biztosan tudnak segíteni.
-
gabro0
őstag
válasz
SaGaIn #33499 üzenetére
Az a baj, h egy ideig még az eszközkezelő sem látta a winyót. Amióta chkdsk-et futtatok (többször próbáltam, csak még az elején megszakítottam), azóta látja, de a pl. jpg képfájlok félig vagy sehogy sem jelentek meg. Értsd: csíkosak szürkék és mindenféle össze-vissza színűek voltak némelyek.
Szóval a chkdsk ahhoz kell, h hozzá tudjak férni egyáltalán. Persze tudom van többféle program is ilyen problémára, de na.
A kábel dolog kizárva, mert 4 féleképpen is ugyanezt a hibát produkálta:
- apám gépébe, az alaplapra dugva
- apám gépére külső házzal
- az én gépembe, az alaplapra dugva
- az én gépemre külső házzal ()
Szóval ez valami hardveres hiba lesz.
Ezzel kapcsolatban érdekesség, h szinte egyik pillanatról a másikra mutatta a hibajelenséget. Előtte kifogástalanul működött.
Többiek?
-
SaGaIn
senior tag
válasz
SaGaIn #33495 üzenetére
Közben nagy keresgélések árán megtaláltam a megoldást arra ha 3TB ból csak 745GB-t lát a win7 a techpowerup fórumán remélem másak is segít aki hasonló problámával találkozik :
1). Download and burn Gparted to a CD.
2). Go to Disk Management (right click computer->Manage).
3). Right click the box to the left of the volume and set partition style to GPT.
4). Right click on the volume->create new simple volume.
5). Create a new volume with the maximum size (~740GB).
6). Format the disk volume as NTFS (I set allocation unit size to 4kb, but am not sure whether this was necessary).
7). Put in the Gparted CD and reboot windows.
8). Follow the command line instructions to boot Gparted.
9). Load up the disk tool then select your volume from the dropdown menu in the top-right.
10). I saw the full disk space (3TB) split into a 740GB region allocated and the remainder unallocated.
11). Right click on the allocated region and click Grow / Shrink.
12). Drag the bar at the top so your volume covers the whole 3TB.
13). Click apply.
14). Reboot from Gparted, remove the disk and boot into Windows.
15). The disk was then 3TB in size in Windows.Ez így több embernek setített köztük nekem is annyit tennék még hozzá hogy elindításakor a Gparted felajánlja hogy fixálja a problámát és helyre teszia partíciót ezt természetesen csináltassuk meg vele.
Most már win7 szépen hozza a 2,78 GB NTFS helyet melyet meg is osztottunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3126, 98% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest