Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- WireGuard VPN a mindennapokra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imco
őstag
válasz
elfelejtette
üzenetére
Örülök neki! Örülj neki Te is. Kívánok még 20 ilyen szép évet nektek!

De ne felejtsd el amit írtam! Attól, hogy még megy, nem üzembiztos.
Tényleg nem akarlak riogatni. Az adatmentéses tapasztalatom legalább fele ilyen és hasonló maxtor HDD-ből származik. Persze hangsúlyozom, ez nem zár ki még 100 év hibátlan üzemet.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
MasterMind
üzenetére
Természetesen nem, és igen megmaradnak. Lehetőleg ne dinamikus meghajtót csinálj belőle. Illetve reinstall előtt konzultálj hozzáértővel, hogy nehogy kiszúrj magaddal.
Szerintem...
-
Imco
őstag
Ahogy Liksoft írja!
Azt még hozzáfűzném -mert a kedvencem- hogy hiába új, vagy újszerű egy táp! Simán nyesegetheti a HDD-ket, egyéb látható probléma nélkül!
Nálad különösen nagy a kockázat, mert 3 új tipusú nagyobb méretű HDD van.
Ha ehhez még van valami izom vga-d is akkor már 6-800w stabil táp minimum javasolt.
Olvass vissza egy kicsit, sok szó esett már róla.Szerintem...
-
Imco
őstag
Az is segítség ha megmondom, hogy melyik topicban keresd, mert nem régiben volt róla szó!
Amit te flegmázásnak nevezel az a topic szinten tartása lenne. Állati nívós dolog, hogy 100 hozászolásonként ismétlődnek a témák. Ha objektívan néznéd belátnád.
Idejön a USER, aki a keresőbe írni nem tud, lusta visszaolvasni, majd kioktat hogy nem normálisan válaszolok! Holott megadtam a kereséshez kért kulcs szót. Sőt felajánlottam, hogy határidőre megkeresem neki! Még a gugliba is benéztem a kedvéért! Köszönetre nem is számítottam. De azért az már vicces, hogy az írni-olvasni nem tudó-akaró időhiányos-lusta USER flegma unaloműzésnek hiszi, hogy nem olvasom át helyette a 21000 hsz-t.
Tarts 5' szünetet és meditálj.
Nem szégyen visszaolvasni. Sok hasznos dologra találtam, hogy időnként flegma unaloműzésből visszaolvasgatok....és most a PONT
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
fenergie84
üzenetére
A doksija szerint igen.
Gyári szoftver vagy a sentinel megvásárolt példánya is tudja elvileg.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Butcher-HUN
üzenetére
Pontos típus nem ártott volna.
Másik XP-vel próbáld ki!
Ha egyébként látja a gép, csak a file rendszert nem, akkor az nem valószínű, hogy driver probléma.
Nem lehet hogy titkosítva van?
Feltéve, hogy USB!Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
KurtCobain
üzenetére
Ha a kérdés felvetést is ilyen szépen átgondolod, akkor feltűnt volna.
Pénz, eszköz, hozzáértés híján egy biztonsági mentésekkel teli HDD javítására egy alul képzett szakbarbár is azt mondja: STOP
Egy ilyen paraméterekkel bíró lemezhez hozzányúlni tragédia, felelős szakemberként, öngyilkosság.
Csodák nincsenek. Itt nem varázslók laknak. Egyszerű emberek próbálnak útmutatást nyújtani a lehetséges alternatívák felé.
Te egy mondaton belül kizártad magad, kb. mindből.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Továbbra is azt javaslom, hogy ne használd.
Ha nem vagy hajlandó megszívelni, akkor hozz létre a sérüléseknél egy particiót. Pl. 90-165Gb tartományba. Hagyd formázatlanul és állítsd rejtettre. Ha szerencséd van akkor ennyi.
Figyeld, hogy gyarapodnak-e a szektorok. Ha rossz a vinyó akkor halottnak a csók az egész móka. Mivel a partició csak logikai és a hiba simán "átkúszik" a másikra.
Egyébként sem ér sokat ez HDD már. Ezt NE felejtsd el!Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
KurtCobain
üzenetére
Már ne haragudj, de ez vicc!
A vinyóhoz nem tudsz hozzányúlni, menteni nem tudsz.
Pénzed nincs a megoldásra.
Mégis milyen megoldásra számítasz?
Az ima az egyetlen kézenfekvő megoldás, ami a paramétereknek megfelel.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Peti_seth.d
üzenetére
Kb. annyi az esélyed, mint ingyen arany rúdra.
A tört dolgokról itt nem szokás beszélni.Szerintem...
-
Imco
őstag
-
Imco
őstag
válasz
GrooveHero
üzenetére
Valamit lehet rosszul csinálsz.
A GDB-nek a HDD-t jelölöm ki. Azon belül /ha van/ kiválasztom a felismertekből a partíciót és utána már megy, ha megy.
Lehet hogy döglődik a HDD valóban, azért lassú. Erősen függ a hardvertől a sebesség. 2 TB vinyóról hétfő estétől péntekig mentettem az adatot.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
GrooveHero
üzenetére
Gondolom a partíciós táblát sikerült kinyírni. Ha azt nem sikerül helyre állitani, akkor a GDB segíthet.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
spawn82
üzenetére
Kicsit szörfözz a topicba!
Szinte csak arról, azokról a progikról szól amik a vinyót figyelik, tesztelik.
Az adatlapod is kitölthetnéd, mert így látszana egy esetleges inkompatibilitás,
gyenge táp /ez egyébként is esélyes/, vagy más gond.
Illetve a plusz körök elkerülése végett az sem ártan, hogy milyen progikkal nézegetted.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
csokoládé13
üzenetére
Igazából nem. Meg kell várnod. Kisker és hozzáállás függő.
Elvileg amíg a gyári progi nem dobja hibára addig jó. Időt és fáradtságot spórolsz magadnak ha nem kísérletezel a cserével.
A sentinel nem elfogadott agyártóknál, és elvileg sokkal érzékenyebb mint a saját progijaik.
Olvasgass itt, mert kicsi a valószínűsége hogy egy hibás HDD-t vettél.
A leggyakrabban a környezet a hibás.
Így könnyen előfordulhat, hogy egy új darabbal is így jársz rövid időn belül.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
csokoládé13
üzenetére
A found mappával nem leszel előrébb.
Nagyon megbízható, pont olyan súlyos mint mondja.
Gari a pirosban virít.
A mitől jönnek létre kérdés itt ki van vesézve rendesen.
Kedvenc paripám a tápellátás, ami persze neked jó.
Olvasgass egy kicsit a topicban.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Peti_seth.d
üzenetére
Ingyenes adatmentőt nem tudok.
Az előtted lévő hsz-ben a többi alternatíva.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
HoReSz1975
üzenetére
Talán egy screen nem ártana.
Ha van betűjele és a win látja, de nincs rajta adat annak ellenére, hogy a mérete ezt sejteti, az baj.Adatmentés, GDB vagy szakember.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
HoReSz1975
üzenetére
Használatba vetted? Van betűjele? Lemezkezelőben látszik? Biosban? Sentinel mit mond róla?
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Gyártó weblapján olvasgass! Drivernek is kéne lenni.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
gurabli
üzenetére
Először itt olvasgass!
Nem jogosult.
Elvileg nem garis még.
Raid 1, ha fontos a megbízhatóság.Megjegyzem, többször írtam már: Ennek általában oka van. Kedvenc vesszőparipám a táp.
Érdemes megnézni. Az adatlapodon lévő konfigba + ez a 1,5 WD már sok lehet az 550 táphoz.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Alaplap, bios beállítások, driver.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
gurabli
üzenetére
A HDD regenerátor nem méri fel a HDD állapotát! A nevéből adódóan regenerál és azt sem hosszútávra teszi. Számtalan ellenőrző progi van. A sentinel elég elsőre, illetve a gyártók is szoktak kiadni.
Valami olyasmi lehet a baj hogy a média portál vagy mi, nem szedi le a scandisc logot, ergó úgy indul a gép mintha szabálytalan leállás lett volna. Csak következtetés az enyém alapján.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
gurabli
üzenetére
Megkockáztatom, hogy a mediaportállal van a gáz. Igazából nem ismerem a rendszeredet, ezért inkább azt mondom, hogy nem a vinyó a rossz. Nálam LG DP1 van és azzal voltak hasonló problémák, de -talán- firmware frissítés megoldotta.
A sentinel nagyon jó, hasznos progi, de nem isten és nem tévedhetettlen.
Viszont veszteni nem vesztesz semmit ha megnézed.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Jeanne d'Arc
üzenetére
Ez rossz ómen mert valószínű, hogy 2 gépen nem állítottal el valamit egyszerre.
Egyébként meg a külső vinyókat ritkán érinti az állítgatás!Bővebb infó?
Típusa, tápos-nem tápos, fájlrendszer, OS, tünetek, esetleg sentinel napló, lemezkezelő, eszközkezelő.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Butcher-HUN
üzenetére
Mint már többször kifejtettem, hosszútávon nem megoldás!
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Alister71
üzenetére
Közel sem biztos, hogy nőni fog!
Sőt! Simán csökkenhet.
Csere 0% esetén, vagy ha az estools is hibát dob.Nem meglepő, inkább az esetleges okot kéne felderíteni mert az esetleges cserét is ugyan így gyengítheti
Olvass vissza! Jól ki vannak vesézve a lehetőségek ill. Liksoft már kitárgyalta 1-2x alaposabban is.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
cintula187
üzenetére
Nem.
Nem fura, ez pont az elméletem igazolja a gyenge tápról.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
cintula187
üzenetére
Vagy az OS próbálja lekapcsolni /energiagazdálkodás/, vagy esetleg táp problémád van.
Valószínűbb az utóbbi, mert ha jól látom nincs saját tápja.Szerintem...
-
-
Imco
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Nem! Logikai a megkülönböztetés. Inkább a szenilis userek, mint a gyakorlati előnyök miatt.
Szerintem...
-
Imco
őstag
Ha már Liksoft lettem...
Kár ezen rágódni. A legegyszerűbb egy fw frissítés, egy normális táp, vagy egy jó cooler helyett a gyártót szidni.
Egyszerűen képtelenség minden hardver környezetbe, minden szélsőséges körülményre felkészített vinyót gyártani ami 7/24 üzemel.
A flamenek nincs értelme, oszd meg a szakmailag megalapozott véleményed és azt mindenki szívesen veszi.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Crossfit007
üzenetére
Csak tippelgetek. A táp mindennek lehet az oka! Attól függetlenül, hogy megy a gép vagy sem!
Nagyon ki van hegyezve a géped innen nézve. Bármi lehet, persze a vinyó is, de kicsi a valószínűsége.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Crossfit007
üzenetére
A vasad bitang erős. Nem hiszem hogy a HDD lenne a gond.
Esetleg a -kedvencem - táp is lehet probléma.
Mint 1-2000szer kifejtettük itt.
Az új HDD-k különösen érzékenyek rá.
Nem gyenge a VGA + fel van tekerve minden.
Vedd vissza a tuningot és kezd el alapról tesztelgetni.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
liksoft
üzenetére
Ebben igazad van.
...de pont amivel foglalkozunk a pc, az informatika, a hardver, a szoftver tele van ilyen szavakkal.
11-12 éve amikor első hálós játék kísérleteimet tettem -talán még 56,6-on - nem volt rá magyar szó. Már csak azért sem mivel csak külföldi szerverek voltak. Azokban a körökben a lagos, lagzik, lag elfogadott és ismert szó volt.
Most hogy beszélünk róla megnéztem a forrását is!
Íme -
Imco
őstag
válasz
Murderer69
üzenetére
Elvileg simán látnia kéne. Valami furmány van, de ahhoz meg több info kéne.
Szerintem....
-
Imco
őstag
válasz
biokill1
üzenetére
A linket rosszul tetted be.Ebben a formában jobb lenne!
Másodsorban a -kártyát nem látva, ismerve- a raid "csak" extra és általában ha nem jelölsz ki valamilyen raid módot akkor "alap" satának működnie kéne.
Szerintem...
-
-
Imco
őstag
Hurrá!
Tegnap nyaralásból hazatérve eltűnt 2 TB HDD-m a rendszerből!

1 napja küzdök az adatokért.
Áramtalanítva volt minden.A hócipőm tele van már a nagy teljesítményű vinyók instabilitásával!

EStool szerint: Drive diagnosticnál a Read DMA, Check S.M.A.R.T., Spin Up/Down tesztek Pass!-t kaptak, de aztán a simple surface scannél "ECC error"-t írt, aztán Write verify Pass, és a random surface scannél végig error, egy LBA szám ismétlődött sokáig. Ezek után leállítottam a vizsgálatot.
Figyelembe véve , hogy ez egy új HDD jól hűtve, tápolva, kissé bosszantó!
Bocs a monológért, csak jól esett!

-
Új hozzászólás Aktív témák
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Western Digital WD Purple 8TB - WD82PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- ÚJ! BONTATLAN! ADATA SE 760 512GB ULTRA FAST USB-c,ÚJ! Verbatim VX500SSD 480GBusbcÚJADATA SD700512GB
- Western Digital WD Purple 4TB - WD40PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- ÚJ! BONTATLAN! WD Western Digital My Passport Külső 1TB HDD
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- HP ZBook Fury G7 Intel Core i7-10850H Refurbished - Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3766, 100% Akksi
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Benéztem! De nagyon!