Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: Kiküldetésben a szép Juhásznénál
- Szevam: ChatGPT: Bizonytalansági jelölés funkció bekapcsolása
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imco
őstag
válasz
Jimi62
üzenetére
Semmiképpen! Ha szükség van rá az már régen rossz. A tapasztalatom szerint csak időleges megoldást nyújt. Hagyd nyugodtan! Nézegesd a sentinelt + állitsd be hogy riasszon ha baj van és akkor semmi gáz sem lesz.
Esetleg a WDdiagot futtathatod, de nem szükséges még.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Jimi62
üzenetére
" garanciális cseréje még nem lehetséges"
Nincs ok a pánikra. Figyeld az állapotát, hogy változik-e.
Ellenörizd a tápot /nem elég hogy megy a gép/, a hőmérsékletet. Elvileg még kijavithatja, ill. "megjavulhat".
Ha nincs változás akkor örülhetsz, ha van akkor annak függvénye a továbbiak. -
Imco
őstag
válasz
davidsonic
üzenetére
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
dhnet80
üzenetére
Ez nekem gyanús!
A maximus nem egy gyenge lap. Nem is gyakran romlanak el.
Nincs valami alaplapi segédprogi ami lekapcsolgatja? -amit win install után felteszel.
Esetleg egy tiszta win7 telepités után járatni egy darabig úgy hogy semmit sem teszel fel.
Egy sentinelt ráengedhetnél.Az idézet hibaüzik szerint vinyó hibára tippelnék.
Az alaplap nem tud ilyet. /Persze biztos tud, de nem láttam még./Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
adamssss
üzenetére
Itt minden le van irva.
Az utolsó kérdésre viszont nincs megoldás, mert nem tudsz egy adatokkal "teli"
HDD-t berakni a raid tömbbe adat vesztés nélkül.Hozzáteszem még hogy magamnak még nem volt raidem és amit beüzemeltem azok is gond nélküliek. Egyébként magas a kockázata, hogy baj legyen és mindig is rettegtem ettől, hogy egy ilyen meghajtó döglik meg.
A konfigodat nézve, el tudsz élni nélküle.
Szerintem... -
Imco
őstag
Sentinel mit mond? Mit csinál?
Tanácsos az okot is vizsgálni. Hátha csak egy táp vagy kábel hiba az okozója.Ha elmult, elmult. Vannag regeneráló progik, illetve a format is megoldja néha.
Illetve ki is lehetne zárni őket, attól függöen hogy egybe van és hogy szaporodik-e.
Viszont ez általában csak ideiglenes /1-2 hetes, honapos/ megoldást jelent csak.
Ezek sokszor az első jelek. Adatmentés és utána még lehet kisérletezni amig engedi.
De ez már nem egy üzem biztos eszköz!!!Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Sas madár
üzenetére
Liksoft.
Ha rákeresl biztos találsz.
Általában biztonsági okból szokott lekapcsolni.
Táp, drive, driver, os hiba miatt. Távolitsd el az eszközkezelőből és inditsd újra a gépet.
Ha szerencséd volt akkor egyszeri esetről volt szó. Ha nem akkor vissza áll PIOba. No ekkor kell elmerülni jobban benne hogy mi is a rossz! Addig is kitölthetnéd a konfigodat. Úgy könnyebb lehetne.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Devil Smile
üzenetére
Azért az egyért még az 1TB adatot sem érdemes leszedni.
Nemhogy elvidd egy kereskedőhöz.
Ezután jönne a kiröhögös rész.
Vegyél egy sentinelt és figyeld az állapotát.
Ha nincs változás akkor örülj. Ha van akkor felkészülhetsz a végre időben.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
TomyLeeBoy
üzenetére
Nem! De ha rákeresel van egy bővebb Liksoft féle magyarázat is!

Szinte semmi esélyed! Szaki sok pénzért esélyesebb.Szerintem...
-
Imco
őstag
"Satát megtalálják, ahogy idemódnál fut! Telepítés opció elérhető, hogy satát állít be ahci módra most ide mód, a rendszer tud támogatni forró dugó megváltoztatnád a módot y/n? ------------------------------------------------------ Akarod Biost lehetővé tenni ez az opció neked? Igen, állíts be satát ahcimódra nekem n: nem, ne mutasd ezt az üzenetet megint bármilyen billentyű: folytatódik."
Webforditás szerint...
E szerint cselekedhetsz.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
artiny
üzenetére
Annyit még engedj meg, hogy felhivjam rá a figyelmedet:
a kattogás valaminek az oka!
Saját tapasztalatomban a táp hiba okozataként.
Természetesen lehet más is.A WD vinyókra esküdtem. (ma is merem ajánlani) 5-6 év alatt 2 garisat láttam x00 db-ból..
Ennak ellenére, szakemberrel értekezés után áttértem a samura.
Szerinte megbizhatóbb. Az én érvem még a gyorsasága volt.
20-30 MB/ sec a különbség másolásnál, ami számottevő.Ezektől függetlenül vedd még figyelembe, hogy a megfelelő hűtés és a táp a sarok pont.
Bármilyen vinyót is vásárolsz, rövid életüek lesznek ezen feltételek nélkül.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Blaze71
üzenetére
Én meg nem install'nám újra!

Egy "normális" erős konfigban nem számottevő a gyorsulás, hisz a másodperc töredékéről beszélün. Ez összadva is csak tized század sec.-ben mérhető.
A névjegyedben szereplő már jó konfignak számit.
Azt csináltam legutobb hogy leválasztottam 50 Gb-t a new vinyoról, és mikor már halodik a régi os akkor oda tudok telepiteni az újat. Illetve most épp egy kisérleti W7 x64 van rajta.
Egyébként meg ha kisérletezni akarsz, akkor simán tükrözd rá az old vinyót és akkor számszerűen mérheted a különbséget közöttük.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
PedroPascal
üzenetére
Talán az energia gazdálkodást állitsd asztalira, hogy a win ne kapcsolhassa le.
Illetve nézd meg sentinellel is mert nem biztos, hogy rossza az az érték.Szerintem...
-
-
Imco
őstag
válasz
kekkec
üzenetére
Tedd át a P5N32-E-be és járasd ott is egy kicsit majd nézd meg a sentinelel abban is.
Proci csere -önmagában- nem okoz ilyen értékeket.
Inkábba vinyó miatt lehet a fagyás.
Egyébként "ijesztőnek" tünik ma már a 2GB memoria limit a 2db sata1-el.
A sentinelnél részletesen elemzik az értékeket.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
alexnowan
üzenetére
Tápot helyesen nyomd hozzá mert az kinyirja, ha elszurod.
Ha van olyan akkor masterre tedd, és ha van olyan akkor ne a raidre.
Elvileg simán együtt müködnek.
Nem árt elötte megformázni, esetleg particionálni.
Tipusról, OSről nem irtál.Rezonálásra nézd át a rögzitéseket.
HA nem megy és dobsz egy PÜ-t kapsz egy számot. Elvileg szomszédok vagyunk!

Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
redspot
üzenetére
Memoria, processzor, vinyó, system, tömörités tipusa, tömöritési arány. Most néztem neked: Egy 4,5 GB iso-t 93 rar-ból 63" alatt csomagolt ki. Mint emlitettem nagyban függ a fentiektől. A legfontosabb a 2 vinyó. Egyikről olvas a másikra ir. Ha szerencséd van akkor még rendszer sincs egyiken sem.
Szerintem...
-
Imco
őstag
Itt már sokan használták a progit.
Inkább ez egy mosóm kezeim ha baj lesz felirat.
Sok mást is lehet kapcsolgatni ott, és ugye ha nyomsz egy irás tesztet,
vagy formatot akkor már nagy a baj.
Ezt akarják megelőzni.
A smart engedélyezése még nem a nagy baj kategoria.Szerintem...
Imco tanácsai olykor adatvesztéssel járhatnak, ezért garnciát semmiért nem vállalok.

-
Imco
őstag
válasz
zotymuk
üzenetére
Vagy a biosban a boot sorreden kéne változtatnod, vagy ami valószinübb hogy a maxtor volt az első vinyó és installnál arra tett boot adatokat mikor a 320-ra tetted az OS-t. Boot editorokkal van esélyed a javitásra. Pl az easybcd ilyen ha jól emléxem. Részben OS függő a siker. Win7-nél nyom egy javitást az installnál.
Amig nem javitod ki, be se tedd az új vinyót, mert utána azzal kavarsz.
Szerintem...
Liksoft rám vert!

-
Imco
őstag
válasz
kekkec
üzenetére
Az az érték nem hiba, bár magasnak tünik számomra is. Nálam 6-8000 közötti vinyótól függöen.
Olvasgass itt rögtön az elejétől.
Vagy reménykedj, hogy előkerül Liksoft szakérteni.
A fagyás még sok mindentől lehet. Vedd ki a hitachit és, igy máris kilöheted hibaforrásként.
Egy live cd elég neki.
A lapod adatai nézve nem biztos hogy kedveli a sataII HDD-t. -
Imco
őstag
Elszállt a vinyód, esetleg ram, vagy a táp.. Másik OS alatt HDsentinel mit mond rá?
A kép kb. olvashatatlan, a hibakodokra is rákereshetsz.
Valami Live CD-vel probálkozhatsz, de ha másik OS alatt sem látszik akkor kicsi az esélyed.
Mentésre itt olvashatsz. -
Imco
őstag
-
Imco
őstag
válasz
Anonimjozsi
üzenetére
Hard disk sentinelről beszélünk!
Olvass vissza egy kicsit!Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Anonimjozsi
üzenetére
Nem feltétlenül. Ez csak jelzés. Meg is javulhat még. Táp, csatlakozók átvizsgálása, életmű lementése javasolt. Esetleg egy önteszt futtatása. Utána használd tovább.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Személy szerint ezt jobban preferálom.
Van egy hasonlom IDE-be is.
Igen a Tied költséghatékonyabb viszont, az enyém E-sata is.
Jól beválltak már.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Magam is gépeket javitok az én vidékemen.!

Rendszeresen szedegetem szét én is a gépeimet, ha szükség van rá.
A levett oldal miatt 10-15 fokkal melegebbek a vinyóim.
Javaslom a vipowernek 5,25-ös külső házát. Van ide és van sata is. Esata csatin csatlakozik a géphez, saját tápja van. Kiváló mentéshez. Az USB-s vinyókat nem látja minden szoftver.
Tudom nem vigasztal, de bizti valami nem stimmel nálad mert az túl magas hibaarány.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
2 év alatt 4 vinyó az tuti gáz. Tápra tippelnék vagy táp csatira, vagy még hütés miatt is lehet. Tudom, hogy "jó" a tápod, de olvass vissza 5-6 hsz-t és látod miről beszélek. RE2 vettem évekig és egy sem volt rossz még belőle. /5 év gari/ Ügyfeleknek is szereltem. Talán összesen volt 6-8 HDD cserém az elmult 4-5 évben 100-as nagyságrendből.
Nem vagyok számolgatos tipus és talán ez most Thebossnak is szól.
A 3-4-5 db sokszor 1-1.5 TB-os HDD+VGA-hoz már kevés a ~400 W táp.
"Brutális" megoldást választottam 2 éve. 850 W táp van a gépemben, és csak az ár miatt nem vettem 1200-t. A HDD-k elött egy 12cm cooler van. Tipus függöen 20-26 fokosak most.
Egy "kalkulált" hibám volt. Hiszem -amit már itt ki is tárgyaltunk-, hogy a vinyó élete a hütés-táp kettösön múlik, ha nem focizunk vele!Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Adiking
üzenetére
A chip változást viselik rosszul az os-ek. Ha VIA PT880 az új lapod is akkor van esélyed.
Van erről bövebb leirás is mert van megoldás másra váltásnál is, de nem javaslom. Gyorsabb a reinstall.
Intel chipes lapok között simán cserélgetem a system vinyokat. Kb 3 hete tettem át a vinyóim egy P5 K PREMIUM WIFI AP lapból egy P5E3 PREMIUM WIFI AP lapba és simán megy tovább az élet. Win7-en is és XP-n is. A WIN 7 egész barátságos a témában, de az XP is megoldja.
Persze egy mentés azért nem árt!
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
ThaBoss
üzenetére
Látom elég "szegényes" a konfigod.

A tápod milyen, mert azt nem találtam.
A kedvenc mondokám, mondokánk az a tápról szól /ami hibátlan/, és mint olyan, hiba foprrásnak "kiváló" lehet.Ha már el sem indul mindenképp garira érett.
Esetleg még Sentinelell is megnézném, illetve másik gépbe is behelyezném a rend kedvéért.Szerintem...
-
Imco
őstag
Az AHCI kikapcsoltsága nem indokolja az ilyen mérvű lassulást.
Menetközben /install után/, átlag user ne is kapcsolgassa mert Blue screen lesz.,Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Clapaucius
üzenetére
Lemezkezelő mit mond rá?
Másik gépben látszik?
4 elsődleges particio lehet egy vinyón.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Clapaucius
üzenetére
Lemezkezelőben látszik? OS, fájlrendszer van rajta?
Másik gépben? Nem a W7 a bünős.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Clapaucius
üzenetére
Lemezkezelőben látszik? Sentinel mit mond rá? OS, fájlrendszer van rajta?
Táp? Másik gépben? Nem a W7 a bünős.Szerintem...
-
-
Imco
őstag
válasz
Lucky04
üzenetére
Nem található vinyó és ezért a telepités leáll. vagy valami hasonló a hibaüzi?
Valamilyen partició készitő progival /NE pmagiccal/ töröld a particiókat és úgy probáld a telepitést.2-3x jártam már igy, és igazából nem is értem, hogy mi történik. Viszont ezek a vinyók hibátlanul müködnek azóta is.
-
Imco
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Végül is megválaszoltad logikai uton, mert ez alapján a vinyó a rossz.
Vagyis csak ha a táp és memoriaák is cserélödtek a lapokkal.Egyébként érdekes a hiba.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
bmwsan
üzenetére
Lemezkezelőben jobb klaty rajta és kezd meg a birtoklását. Vagy alternativa.
Bár, hogy a biosban nem látszik az gyanús. Lehet talán egy update ráférne.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
acumen365
üzenetére
"Régi" a lapod és lehet hogy nem támogatja a SATA II-t. Ezért érdekelt a konfig. Sajna ezekkel sokat lehet szivni. Épp most dobtam ki egy A8n-sli--t egy gépből.
Probáld meg, hogy egy mezei IDE vinyóra egymagában kergetsz fel egy xp-t. / ha van rá lehetőség/. Rögötn kiderül, hogy mizújs!Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Dektas
üzenetére
Alaplap tipusa? Addig is javaslom, hogy LBA-ra keress itt a topicba és olvassgass!
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Aventurium
üzenetére
Nem! Biztos, hogy "elszállt".
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Dzsolo
üzenetére
Több tévhitben is élsz és pontatlanok az infok!
Milyen lap, milyen vinyó?
Ha a monitor nem kapcsol be az ritkán függ össze a vinyóval.
Milyen bios problémát irt?
Win hibanapló mit irt?
Miért a vinyó a rossz ezek alapján?
Másik gépben a vinyó látszik?
Sentinel mit mond rá?
Csatlakozók, táp megfelelő?
Az adatmentés nem feltétlen jár gari vesztéssel!!!
Liksoft után szabadon: az a fontos adat amiről van biztonsági másolatunk!
Szerintem...
-
Imco
őstag
Amig nem változik az érték ne foglalkozz vele. Figyeld a sentinelt! Nekem is volt ilyen és meggyogyult magától. A lányom gépébe meg 1 bad sectorral megy egy vinyó ~2éve. Garihoz ez kevés. Másrészt esetleg táp problémára is utalhat a jelenség. Figyelembe véve a 4 vinyót, VGA-t, tuningot, ez sem elhanyagolhato.
Szerintem...
-
Imco
őstag
-
Imco
őstag
válasz
BigG.(nnnnn)
üzenetére
Bios beállitásra olvass egy kicsit. Mi, honnan bootoljon, esetleg AHCI-t beállitani.
Bios frissitéshez nem kell rendszer, de akkor azt ne is eröltesd.
Azt jelenti hogy hiányzik vagy elveszett egy fájl. A barátod /google/ segit.
Másik telepitővel azért megprobálnám.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
BigG.(nnnnn)
üzenetére
A vasadnak vinnie kéne. A vinyó másikban megy? Ha igen akkor frissits egy biost állitgasd be szépen és probáld újra, esetleg másik telepitővel.
-
Imco
őstag
válasz
BigG.(nnnnn)
üzenetére
BIOS-ban mi látszik? Acronis vagy más /nem PM/ particiónáló progival töröld és épitsd újra.
A TB-s vinyót helyesen kezeli a lap?Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Dany007
üzenetére
Megkérdezném én tőle, de forumon keresztül nem megy.

Viszont az energiagazdálkodás a hardvert kapcsolja le és nem a particiót.
Tehát ha a vinyodon volt "egy rendszer, egy játék, meg mittomén milyen partíció", akkor a játék ugyanolyan aktiv mint a rendszer. Ha akad a particiók közti váltás akkor az nem az energiagazdálkodás számlájára irandó.Ezért javasoltam a tisztázást, mielött fájdalmas modon szembesülsz egy nem várt hibával.
Szerintem...
Új hozzászólás Aktív témák
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- ÚJ! BONTATLAN MX500 2.5 SSD 1TB,ÚJ! Gigabyte SSD 1TB
- ÚJ! BONTATLAN! ADATA SE 760 512GB ULTRA FAST USB-c,ÚJ! Verbatim VX500SSD 480GBusbcÚJADATA SD700512GB
- ÚJ! BONTATALAN! CRUCIAL S700 2.5 SSD 1TB sata
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Spirit of GAMER!! Lègy a játèkok URA
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3870, 100% Akksi
- Apple Watch Series 9 GPS+Cellular 41mm, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3852, 100% Akksi
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
A maximus nem egy gyenge lap. Nem is gyakran romlanak el.

Azért elötte még neki mennék pl paragonnal, acronissal vagy hasonlóval. PM kerülendő! Adatot mentsd le ha kell, biztos ami biztos.